Prikaži potpunu verziju : ter pod hitno!
HSVstoned
28.10.2010, 12:18
ovako ljudi,imam wd 250 Gb,8mb i WD black 750Gb,32mb,on mi je naravno sistemski,100 gb C particija.
danas mi povecavaju net na 4Mb/s tako da cu jos vise da skidam i pakujem a imam mozda 40 gb slobodno ukupno,a brisao sam mnoge gluposti.
imacu nekih 6-7 hiljada sledece nedelje pa sam resio da kupim jos jedan hard 1Tb inace ce taj kes nestati ubrzo a posle dok opet skupim..:rolleyes::D
dakle prosto pitanje-koji hard uzeti? do sada sam na svim konf imao samo WD i zadovoljan sam iako sam cuo nikako wd,samo seagate[u koji i nemam poverenje] i samsung[koji mi deluje ok ali kao sto neko na forumu napisa-manje je zastupljen kod nas pa su i popravke/spasavanje podataka tezi nego kod wd-a]
e sad posto ce hard sluziti za pakovanje muzike,slika,instalacija igrica,filmova,serija itd itd kapiram da mi ne treba neki raptor:D
vidim na it svetu neke caviar green ter ipo i za 65 jura ali ne verujem it svetu:)
dakle preporucite nesto,moze i 7500,sacekacu malo za tih 500 din da skupim:D dakle ter ili ter ipo,manji ne dolazi u obzir. Dakle ne mora da bude brz kao ovaj moj wd black ali bedak je i da bude mnogo spor,ipak je tisina u radu mozda primarna kao i kapacitet.
i pogledajte konf i klokove koji ce ostati ovakvi do proleca sigurno,da li ce ocz podneti jos jedan hard?
a posle ako budem uzimao 6800 seriju i ocovao proc na 4ghz doci ce i novo napajanje,600w;)
flamingos
28.10.2010, 13:49
Wd10ears
Wd10ears
moze i wd10eads, ja imam taj i prezadovoljan sam
HSVstoned
28.10.2010, 22:12
ako mozete da budete malo recitiji;)
kupujem u Va ili Ns[tezi slucaj] tako da ce biti razlike u cenama..
ako moze neki link za ovda 2..jesu green or blue,koje su im mane ako imaju,tihi,koliko brzi..
flamingos
28.10.2010, 22:40
wd10ears (http://duocom.rs/index.php?c=10&p=1510) ima 64mb kesha,veoma brzi pouzdan disk,slican sam ja porucio sebi samo green warijantu a to je EADS.
Ako ti je to mnogo za nesto manje imas takodje nesto brzi Samsung spinpoint f3 od 1tb
HSVstoned
28.10.2010, 22:50
cek,prakticno ispade da je ovaj brzi od ovog mog black 750,dakle mogao bi w7 x64 na ovaj novi 'ard?
ok je,i cena i brzina,koliko je bucan?
samo,da li mozda za ovaj kes ima 1.5 Tb ali green? mada mislim da cu uzeti ovaj,samo treba da dodam jos 500min na cenu u va..:Freddy:
flamingos
28.10.2010, 23:11
em..gledao sam 1,5tb i nemogu da ga nadjem ispod 9000 din..:a_whistli
Da brzi je od tvog sadasnjeg 750gb,a sto se tiche buke,to stvarno ne bi znao da ti kazem,barem dok mi ne stigne isti ali green. Verujem da je mozda malo bucniji kad je nesto extremno dugo za zapisivanje,ovako apsolutno tih.
HSVstoned
28.10.2010, 23:18
a koliko je isti ovakav ali green? sumnjam da ce ovaj u va biti ispod 8500..a ja imam 6 i jos moram da stekam.. ok je to sto je brz,ali ipak ce sluziti samo za pakovanje podataka.
e da,niko da prokomentarise hoce li napajanje izdrzati sve ovo,na ovim klokovima?
flamingos
28.10.2010, 23:28
zasto ne bi izdrzalo pa nisu hddovi golemi potrosaci.
elem imas ovaj samsung f2 ecogreen 1,5tb (http://www.emmi.rs/hard-diskovi-(hdd)-i-fioke-hdd-sata2--5400-15tb-samsung-ecogreen-f2-hd154ui.11.html?productId=13386)
HSVstoned
28.10.2010, 23:33
pa nemam pojma,nisam bas neki strucnjak;)
vidim ovaj samsung je sporiji ali 1,5 Tb.. amo mislim da mi je realniji WD jer ipak kupujem u va,ovde mozes da nadjes samo osnovne modele komponenti,tipa 2-3 modela samsung monitora,benq,acer,lg..da ne duzim,uzasan izbor a na WD moram da naletim;)
sutra idem da izvidim situaciju pa sta bude,hvala brate.
flamingos
28.10.2010, 23:43
pa gle kolko ja kontam ti oces hdd za storage ne? U tom slucaju ti je ovaj ecogreen iako se vrti na 5400rpm sasvim odlican.
Evo ti i wd 1,5tb koliko se krece caviar green 1,5tb (http://www.emmi.rs/hard-diskovi-(hdd)-i-fioke-hdd-sata2-7200-15tb--wd-caviar-green-wd15ears.11.html?productId=6928)
a pogledaj i ovo 2TB (http://www.emmi.rs/hard-diskovi-(hdd)-i-fioke-hdd-sata2-5400-2tb-samsung-spinpoint-f4eg-hd204ui.11.html?productId=13384)
HSVstoned
28.10.2010, 23:52
pa da,napisao sam to,za pakovanje;)
ctrl pnt:D ima prodajno mesto u va,a na njihovom sajtu stoji da je wd 10ears,64,7200 caviar green oko 6300 din,dakle 1Tb za ok cenu. idem sutra da proverim.
sad sam pogledao i ova 2 predloga..skup mi je ovaj samsung,u va ce biti oko 100 jura a 2Tb dok popunim doci ce na red druga konf,naravno disk uvek ostaje ali imam samo 6k trenutno.
ipak sam za ovaj green 1,5 tb,ovaj black je dovoljno brz za ovu moju konf a hard mi treba iskljucivo za cuvanje instalacija,slika,filmova[vise dvd rip ne skidam ako ne moram,samo 720p]
dakle green 1,5 Tb:alealeee: a i ne deluje mi kao neki preterano spor,brzi je mnogo od ovog starog wd 250 gb a i on mi ne smeta.
flamingos
29.10.2010, 0:44
pa nije bas sporo msm za to sto ces ti da koristis uopste neces ni primetiti razliku,to ti je maltene kao kad si na laptopu koji obicno imaju takve hardove. Svakako je moja preporuka,dao sam ti podosta alternativa u slucaju da nesto nema itd,da budes naoruzan do zuba :D nadma se da ce i meni stici moj wd,doduse ja cu da ga koristim kao eternjak ali isti djavo.
HSVstoned
29.10.2010, 1:08
a ti si narucio preko ne firme sa linkova? nije losa opcija,ako budu smarali sa cenama u va..:Freddy:
@HSVstoned
Meni sutra stize Samsung F3 od 1Tb (uz A II x4 640:D) upravo iz te firme. Cena je bila 4950 dindzi. WD je 5350. Daju i garacije na njih po 3 god tako da sam ohrabren u vezi takvog nacina kupovine. Ostace ti para od tih tvojih 6000 za odlican ventos od 120mm ili za 4-5 piva. :kreza:
*TIME CHECK :eek2:* htedoh reci danas mi stize.
HSVstoned
29.10.2010, 2:01
cekaj bre,ovde je sve bre dz:eek:
sad sam sastavio konf[pogledajte u stk,450-500e],za 500e u ovoj firmu umesto powercolor 5770 512mb uzmem sapphire 1gb,i 1Tb hard,i bolji lg monitor:eek: amd 445x3,2gb ddr3,plocu neku od 5500-6000,kuciste napajanje.. koja je fora? jel ih ima u ns? da javim ovom liku sto hoce komp kod njih da uzima.
koliko se ceka na isporuku?? post xpress? uzeo bih green 1tb
flamingos
29.10.2010, 3:05
od trenutka porucivanja i sklapanaj mashine pa do slanja prodje max 3 dana. Da u toj radnji je sve dzabe..cene su odlicne..:tapsh: a da nisma narucio hdd sa linka od tih firmi vec na drugi nacin..
Pa zar vi jos uvek niste kupili taj komp? :confused: Ja sam dobio utisak da ste vi to vec Win... *KHM* Winovali?;) Sta se cudis ljudi rade samo preko neta. Jes' ti uopste gledao ono sto sam ti poslao na PM kada si bio napravio temu za sastavljanje te masine?:n-cc2:
Dostavljaju City Expressom, do 5kg dostava je 180 dinzosa-ako uplatis uplatnicom. Za gotovinsko placanje ti iz City Epressa naplate jos 1% od ukupne cene dostave.
Nemaju ispostavu u NS.
HSVstoned
29.10.2010, 12:41
nije lik kupio,odlucio je da iskulira malo,a i mislim da ce se spustiti cene 5770 kartica..za 20ak dana bi trebao da kupi. sad citam pp.dakle ti savetujes da celu konf sa monitorom sve kod njih narucimo.
povoljne su cene ali da ne bude fazon kad se sklopi konf da je sve ovo par hiljada vise tj da je katalog klasicna navlakusa,ili da ''omanu'' sa nekom komponentom pa racunaju mrzece nas da reklamiramo ako je za cenu 5770 poslata 5750..znam kako rade ti likovi[generalno,samo gledaju da zakinu]
Obtainer
29.10.2010, 16:52
Meni danas u 11:30 stigao procesor i HDD. Znaci bukvalno ako uplatis robu pre podne-sutradan ti stize roba! :tapsh: Jos nisam ugradio stvari jer sam imao obaveza, al' i to cu polako.
Mene definitivno nisu zakinuli sto se narucenog tice. Uostalom jedino ako su ludi bi isli to raditi, jer njima je u interesu da im se musterije vracaju, a ako ih zakinu malo sutra ce iko vise kupovati kod njih! :dedica: Jedino sto lazu za vreme dostave-po onome sto je pisalo na sajtu ja sam ocekivao porudzbinu za tri do pet dana, a ne za 24h-bagra jedna. :p
Pogledaj sto daju pogodnosti tj. periferije za 1 din ako kupis bilo koju konfiguraciju i neprestano imaju akcije! :n_klanja:
Ma svaka cast, kamo srece kad bi i ostali ovako krenuli.
HSVstoned
18.12.2010, 1:18
ovom wd black 750 u hdd tune pro pise ''c5 current pending sector''
sta znaci tacno ovo[kapiram ali da li je pri kraju?]
samo mi to sad treba..
i da li mozda ovo utice na to sto mi se vec danima system podize od 5-30 min?
Sectors are only re-allocated when they are written to by the drive. They are added to the pending count when there is an unrecoverable read error. Until the sector is written to it will remain pending. Forcing the fix can result in data loss, backup up the drive, and be prepared to reinstall the OS if you elect to try to force the re-allocation. MHDD scan -erase delays or makebad both available from www.hddguru.com can do it. Neither is a true push-button solution however. Alternatively - after the backup you cvould zero wipe the drive with d-ban or killdisk - this should remap the bad sectors, and then restore from a clone or backup. Again be aware, this might result in programs or an unstable OS since data will be missing.
Spinrite is a bad choice. The drive is doing exactly what any software fix would do, it is remapping bad sectors to good spare sectors ( reallocating the space) The problem comes in when that count continues to increase too fast. The table that holds the re-mapping information ( P-List and G-List of the drive) has a size limit, based on the space of the Service area of the drive. When it gets ful the drive fails. There is no way to actually 'fix' bad sectors. They are caused by either bad surface area on the platter, or an issue with the head stack. This drive is on the way out and is not something that is reliably fixable with normal software. There are hardware/software tools out there that would allow you to do a factory refresh - called a self scan - and if it is a head issue, this could fix it. The down side is the cost of the tools - from $4000 - $15000 USD. They are designed for professional use in data recovery. Best bet is if this drive is still under warrantee, return it, other wise you can continue to use it - just keep good backups of your data, or replace the drive.
http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2103845
Ako ga ne sredis po ovim savetima, probaj da ga vratis ako imas garanciju.
HSVstoned
18.12.2010, 2:42
meni stoji warning,nije dakle crveno polje..
ne mogu da nadjem garanciju ali mislim da je u garantnom roku,pre 20 meseci sam sastavio konf..
ajmo malo na srpskom[normalno znam engl ali sam slab oko bilo kakvog servisiranja,sam da radim]
a komp cistim svaka 4 meseca otprilike,kompresor.. vadim hardove da ne bi upala prasina..
shit happens :D
flamingos
18.12.2010, 2:52
ja na tom linku ne vidim nista korisno posebno osim objasnjenja sta je taj pending curent sector..to znaci da je u toku zamena tog bad sektora novim ali da iz nekog razloga hdd cega na zamenu zbog greski prilikom citanja
Current Pending Sector Count
Count of "unstable" sectors (waiting to be remapped, because of read errors). If an unstable sector is subsequently written or read successfully, this value is decreased and the sector is not remapped. Read errors on a sector will not remap the sector (since it might be readable later); instead, the drive firmware remembers that the sector needs to be remapped, and remaps it the next time it's written.
u [rincipu ne deluje strasno smao je potebno da se obavi remapiranje na tom delu,ukoliko se to ne desi pravi bekap i nosi ga na reklamaciju.
evo ti malo sire objasnjenje na elgleskom ako nesto ne razumes reci pa cu ti objasniti. http://kb.acronis.com/content/9133
HSVstoned
18.12.2010, 2:55
ma znam ja engl. ali slab sam sa ovim stvarima-nikad nisam imao vece probleme sa kompovima..od '04 pa do danas..
kako se obavlja to remapiranje?
dakle ti mislis da nije strasno?
HSVstoned
18.12.2010, 4:03
evo i ss pa pogledajte.
description status.
pa gde sad da mi se namesti pred najvece troskove u godini:boodala::dzavo:
a u ns sam uzeo komp..
ima li spasa ili moram da se uzdam u garanciju?
a taman sam neke bitnije podatke prekopirao na ovaj black.. u fazonu 2 god je mladji od wd250gb..:kreza:
http://img256.imageshack.us/img256/4613/hdtunehealthwdcwd7501aa.png
water wizard
18.12.2010, 4:06
probaj kablove da spojiš ponovo
HSVstoned
18.12.2010, 12:31
evo jutros se normalno podigao system,a do pre par dana od 5-30+ min.
juce sam sa nortonom ocistio nesto sa C,da li je moguce da je viruscina mogla ovo da napravi?
ili je neki trenutni bug bio.
ako ostane ovako,da ne reklamiram?
Obtainer
18.12.2010, 13:32
c5?
Sta da ti kazem, odluci sam, nisam bas uveren da bi ti oni ispostovali garanciju za nesto takvo. Bilo bi: "pa vi's da radi, s'a o's ti?"
I sad valjda znas da ne valja biti picajzla kod ciscenja kompa, prvo sto sam pomislio je da si drmao disk nekako, a onda vidim da ih vadis kad cistis. Don't do it!
HSVstoned
18.12.2010, 14:07
nisam picajzla nego vadim hardove koji su u fiokama u ovom kucistu.
a vadim ih da se ne bi negde zavukla prasincina kada dune komresor:)
dakle na 6 meseci svakih lepo izvadim sa sve fiokama i to je to,nema tu drmanja.
flamingos
20.12.2010, 1:20
izgleda da je delimicno poceo remapiranje sam,to jest zamenu tog loseg sektora da ga prebaci na neko zadnje mesto a tu gde je on bio da stavi novi slobodni blok. Zato ti i digao sistem. Pise da imas ultra dma crc rate eror sto je greska prilikom r/w operacija porbaj druge kablovei probaj ako imas ono da ga prebacis u sata 1 mod da vidis dal ce raditi.ako ti vise puta uzastopno digne sistem neces morati da se reklamiras
HSVstoned
20.12.2010, 1:29
dize system ok vec 2 dana,po 2x dnevno,hdd tune ne prijavljuje vise c5 pending itd.
flamingos
20.12.2010, 22:03
znaci remapiranje je zavrseno odlicno raduje me to :)
HSVstoned
21.12.2010, 13:18
a da nije.. ? :D :odoK:
necu imati kes za neki green dok ne prodju praznici,koliko je realno da se nesto desi?
muzika,slike itd kad bi mi nestali mogao bih samo da se odselim..
a i ako uzmem green na ovaj black ce ostati za system i filmove/igre install pa to i ako ode boli me uvo;) skinucu za 15 dana sve.
flamingos
21.12.2010, 15:14
pa ti za svaki slucja prebaci to sve na neko privremeno storage mesto i nece te boleti glava :). Pa vidi u principu sve dok ima slobodnih blokova za remapiranje i alokaciju sektora dobro je kad ih nestane onda ce se namnoziti,i vreme je za kupovinu novoga. Da nemas pare sad zqa hdd a kako li ces tek kad skoci vrednost zbog pdva? :D
HSVstoned
21.12.2010, 15:23
ma ko razmislja o buducnosti?:dzavo: od danas-do sutra pa sta bude..
nemam gde da prebacim podatke,cekam kupovinu tog green-a..ma bice i ovaj ok.
a svi problemi ce nestati ako mi mts da i9000 galaxy za dinar:D
pa da se to lepo zavali:to_care:
idem posle u mts,uzecu sta god mi ponude za dinar ovih dana pa mozda i padne wd green pre nove godine:opanachke
i ako zadrzim taj fon,ovaj moj k810 vredi 6000,dakle eto storage-a:kreza:
flamingos
21.12.2010, 15:25
nemo galaksiju da uzurpiras prodajom te malene samsung galaksije :D,bolje daj meni da ja to lepo i strucno isproveravam,salim se :) pa to tio je odlican fon bolje daj taj vremesni se kom se pjana divi a i ti sudeci po nekom postu valjda u temi za wildfire no da ne opftopicim..sto se storagea tiche izdrzace taj hdd dok se ne snadjes..ako treba bacicemoi vudu magiju :rofl:
HSVstoned
21.12.2010, 15:47
pa jeste k800/810 su jedni od najkompletnijih telefona ikada;)
a ako mi verujes zao mi da ga prodam sta je sve preziveo samnom ove 3 god..ostavio bih ga kao eksponat:D
jedino ako hard bude stvarno na izmaku.. a ako mi daju galaxy,500e mogu odmah da uzmem!:to_care: prodam 4870,dodam nekih 70e uzmem 6850,ostane mi 420e,300 za polovan dslr,75e za 1,5tb wd green,i za ostatak da se kvalitetno raspadam par dana,a ostane mi k810 da telefoniram koliko ocu u novom mixnet l paketu:kreza: :boodala:
flamingos
21.12.2010, 16:01
ti u el a ja u em mixnet :D kad sma ja uzimao moj lg optimus,jedna covek pored mene je bas tad uzimao taj tvoj galaxy..koja fora..ja sam pre nekolik odana nabavio wd caviar green 1tb eavs za storage,cim mi stigne fioka za njega testiracu ga detaljno ako hoces? ah sad vidim ti bi ipak 1 i po tera :D
HSVstoned
21.12.2010, 16:07
ma moze i ter:D cak mi i jeftinije 2 'iljade:D
ne sumnjam da je dobar hard za storage.. a mozda i ne povecaju pdv..pritisak javnosti..:kreza:
HSVstoned
22.12.2010, 14:23
evo ga opet jutros kad sam palio,3 min se podizao system i opet c5 pending..
i onda sam restartovao i sve ok:to_care:
mozda je i do eseta nesto,3-4 dana dok sam drzao norton je sve bilo ok[osim sto me norton nervirao:dzavo:]
HSVstoned
29.12.2010, 13:21
danas sam najteze upalio :boodala:
broj pending sectora se povecao sa 23 na 38..
izgleda da je kraj..
ne znam kako da odradim bekap podataka,treba mi hard od bar 640 gb..
necu ni gasiti vise komp.
jel mogu ja ovo sad da reklamiram??
flamingos
29.12.2010, 15:58
e sad mozes a i moras..kad mu ponestane realokacion sektora gotov je. A sto se harda tiche bekapuj ga preko nekih od programa za spasavanje podataka ili bar samo ono najvaznije a drugo sto mzoes skinuti nemoj.
HSVstoned
29.12.2010, 19:20
a lik iz ns iz servisa nedostupan:kreza:
al nije prevarant lik,porodican covek,zna ga moj čiča,ovo je drugi komp koji uzimam kod njega.
a i dao mi je rok 6 meseci da platim 1000e za komp kako kad stignem :D
necu vise da gasim,samo sleep od sada..
planiram da u pon uzmem wd green 1tb za bekap,valjda ce izdrzati do tada:rolleyes:
e nije mi jasno a video sam u opcijama w7 tool za backup.. kako to ide,mislim sta preko toga moze da se sacuva?
slike od 2004 god sa ekipom,blejanja itd kao i sve bas bitne stvari su mi na ovom od 250 gb,a pre par meseci sam gteo da prekopiram na ovaj noviji wd bas zbog sigurnosti !!! :rofl: :dzavo:
ovde su mi kolekcije filmova,serija,instalacije i igrice-dakle da se opet nabaviti,narocito sa 4mb/s netom..
najveca frka mi je za muziku !!! kolekcija svega i svacega sto slusam koju retko ko ima,sa coverima albuma,sredjeno sve.. ako to nestane automatski bih razlupao sve po sobi :icon_evil :D
flamingos
30.12.2010, 2:03
u bre majku mu daj i ja da pazarim tako na toliki rok :D
daj ja cu ti izbekapujem sve :D a muziku..hmmhmm..ima i za to resenja..verujem da bi ti pomogla i slika diska da anpravis tj image,ali samo sa tim sta ti hoces..recimo ja bi koristio acrnis true image.
sto set iche progrma koji si pomenuo u win 7 on je pod stavkom bbackup i restore i onako ok je ali je poprilicno konfuzan,mogao bi sa njime da odradis sav bekap diretkno bez posrednistva naravno pod uslovom da stavis bekap drajv
HSVstoned
30.12.2010, 2:09
ucesce 250e i ostatak od 850 na 6 meseci kako kad stignem :D
pa drugacije ne bih ni uzeo ovu konf.
zato sam mu dao staru konf bar 40e jeftinije,a ona je usla u ucesce od 250 e :opanachke
nego brate,nista ja ne razumem oko tih bekapova:kreza:
videcu da u pon uzmem taj green,pa onda da prekopiram sve sto treba,pa da reklamiram ovaj.
idem sutra u ns ali mi nista ne znaci da mu dam ovaj da reklamira kad nisam bekapovao.
flamingos
30.12.2010, 2:11
ma uzmi neki provereni software za bekap odnosno za manupulaciju nad hardom pa kad nabavis taj novi da spojis i preko tog programa krenes standardan bekap. Druga stvar je da napravis sliku diska,sa svim fajloviam i folderima ukljucujuci i operativni sistem. i da to prebacis u drugi hdd i maletene imas sve kako ti je i bilo bez da moras psoel ponoo da dizes sistem i ostalo..
HSVstoned
30.12.2010, 2:26
Druga stvar je da napravis sliku diska,sa svim fajloviam i folderima ukljucujuci i operativni sistem. i da to prebacis u drugi hdd i maletene imas sve kako ti je i bilo bez da moras psoel ponoo da dizes sistem i ostalo..
e ovo bi mi odgovaralo,da drzim system na tom green dok ne dodje novi black :) ako dodje :D
flamingos
30.12.2010, 2:40
onda ti je recimo acronis true image prava stvar za to.
HSVstoned
27.1.2011, 14:21
'bem ti srbistan, jos uvek cekam da prodam telefon da bi kupio hard..
ko zna koliko ce mi stajati taj sto kupim kao sistemski disk[ovaj black ide na reklamaciju] pa sam poceo da razmisljam o nekom wd blue 1gb ili samsung neki ekvivalent.
ali opet sam procitao da je blue serija kvarljiva?:confused:
predlozite neki blue/samsung 1tb i da vidim da li mi cena dgovara.
ne znam koliko moze da ostane ovaj black na reklamaciji,koliko je lose po eventualni wd green da bude sistemski disk a da koristim komp kao do sada?
Nije ništa loše po WD Green ako se koristi kao sistemski, samo tebe može da smara njegova manja brzina u odnosu na normalne modele.
Blue serija nije ništa manje ili više kvarljiva od ostalih hard diskova. Ako nemaš sreće sa nekim - nemaš i tačka. Možeš da kupiš i WD Enterprise seriju i da se pokvari.
WD10EALX (Blue SATA 3 od 1TB) košta oko 6500 din.
HSVstoned
27.1.2011, 14:34
nisam bas mislio lose po njega nego po performanse :D
pa smarace me,znam jer je ovaj black solidno brz a i navikao sam na high speed uz ovu konf.. pa 6100 je green u va u w.. w.... onda cu da jurim blue,mozda je 500din vise, a 1,5 tb mi opasno prelazi budzet makar bio i green..
naleteo na par bas uzasnih komentara za blue seriju ali ipak to je sve internet, mentola ima koliko hoces :)
sta mislis,koliko dugo mogu da zadrze black na reklamaciji ?
1 dan je prikazao bad sectore a inace je c5 current pending sector i sporo podize system,danima ne gasim komp a juce sam ugasio pa upalio bez problema ali upozorenje je ostalo isto,zatim sam menjao sata gajtane :D itd i opet isto upozorenje..
Kako bih ja mogao da znam koliko će ti dugo zadržati hard disk?:)
U principu, mogli bi da ti ga zamene odmah, ali teško da će se to desiti. Po novom zakonu o potrošačima je nešto menjan onaj rok od 45 dana, sad je kraći, pa se raspitaj malo.
HSVstoned
27.1.2011, 14:51
mislio sam na neki prosek, valjda neko ima iskustva sa tim :) meni neko rece jedared od 30-60 dana :kreza:
Meni su recimo jos dok te niko nije ******* 2% vratili plocu za 10 dana, rezac za 3-4, a komsiji monitor vratili za 43 dana :confused: (brojao je :D). Nikad ne znas.
momci :D opet ja i je.beni hard..
mozda skoknem do ns ovih dana pa da resim pitanje harda..
sta kazete, od ova 2, koji je bolji, vidim ovaj wd je sata III a samsung sata II, po ovom specifikacijama wd je mizerno brzi.. koji je u sustini bolji i kvalitetniji, da ne kazem manje se pokazao kao kvarljiv :dzavo:
http://www.gigatronshop.com/hard_diskovi/wd_1tb_sata_iii_32mb_3.5_7200rpm_caviar_blue_wd10e alx-8092
http://www.gigatronshop.com/hard_diskovi/samsung_1tb_sata_ii_3.5_inch_7200rpm_32mb_spinpoin t_f3_series_hd103sj-755
ili neka preporuka, ne bih davao vise od 6500 din a hocu 1 ter :D
zasto bih davao za green u w.. w..n u va 6200din:dzavo: kad mogu da uzmem mnogo brzi 1Tb u g.......u za isti ili cak manji kes :Freddy:
Red_Devil_89
6.2.2011, 22:59
momci :D opet ja i je.beni hard..
mozda skoknem do ns ovih dana pa da resim pitanje harda..
sta kazete, od ova 2, koji je bolji, vidim ovaj wd je sata III a samsung sata II, po ovom specifikacijama wd je mizerno brzi.. koji je u sustini bolji i kvalitetniji, da ne kazem manje se pokazao kao kvarljiv :dzavo:
http://www.gigatronshop.com/hard_diskovi/wd_1tb_sata_iii_32mb_3.5_7200rpm_caviar_blue_wd10e alx-8092
http://www.gigatronshop.com/hard_diskovi/samsung_1tb_sata_ii_3.5_inch_7200rpm_32mb_spinpoin t_f3_series_hd103sj-755
ili neka preporuka, ne bih davao vise od 6500 din a hocu 1 ter :D
zasto bih davao za green u w.. w..n u va 6200din:dzavo: kad mogu da uzmem mnogo brzi 1Tb u g.......u za isti ili cak manji kes :Freddy:
Caviar Blue je bolji izbor, cak mozes da pogledas i Caviar Blue 1TB EALS, on je SATA2, cena oko 5700din, negde sam procitao da je po brzini slican, ako ne i brzi od 1TB WD Black FAEX.
HSVstoned
15.2.2011, 20:48
ne vredi, ovde cu morati da pazarim, u va..
ajde da konacno otklonim sve dileme i sutra odem da uzmem :)
http://www.winwin.rs/-hdd-sata3-7200-1tb-wd-caviar-blue-wd10ealx.66.html?productId=31938
ovaj je najrealnija opcija, 300din skuplji od green-a ali bi mi znacio jer ce raditi i kao sistemski dok wd black ne dodje sa reklamacije.
koliko je bucan ovaj ?
a ako ga nemaju i nece dobijati u va neko vreme, ne mogu vise da cekam onda ajde da presudimo izmedju ova 2 :
http://www.winwin.rs/-hdd-sata2-5400-1tb--wd-caviar-green-wd10ears.66.html?productId=18813
vs
http://www.winwin.rs/-hdd-sata2-7200-1tb-samsung-spinpoint-f3-sahd103sj.66.html?productId=28882
kapiram da je bucniji samsung, vreme pristupa prema ovim info im je isto ali me buni sto green ima 5400 rpm a samsung 7200 rpm.. al' opet green ima kao bafer 64mb.. a to mora da je neka sminka :D
dakle koji od ova 2 da uzmem ako nemaju wd blue ??
flamingos
15.2.2011, 22:08
zelenog na nizim obrtajima..na krjau krajeva to ce ti ipak biti skladiste.
HSVstoned
15.2.2011, 22:23
zelenog na nizim obrtajima..na krjau krajeva to ce ti ipak biti skladiste.
ali ce biti i sistemski dok ovaj ne dodje sa garancije :D dobar mi ovaj samsung majku mu :dzavo: al sam cuo da je bucan..
ako bude blue necu da razmisljam ni sekund ;)
flamingos
15.2.2011, 22:42
pa jeste bucan kad je 7200rpm :p ali opet pitanje je kakav je tvoj pojam buke? Osim toga mozes da ga utisas pomocu opcija
HSVstoned
15.2.2011, 23:00
pa nije valjda bucniji od mog wd black ? :D
nije frka ako je bucan kada se kopira nesto npr, dakle kada je aktivan. ali ako ima neke tripove da krsi i ''pulsira'' - *****. :)
ma samo wd blue da nadjem sutra, ako ne onda ce dilema biti teska :D
ma bre,i ti si malo alav,nemoj da me shvatis pogresno sta ste se navrzi na jadne hardove sa tom bukom to je stvarno jako mala buka a jel te mora malo da bude bucan kad ima glave koje se rotiraju,ako oces tisinu a ti kupi ssd ;) :D.
Salu na stranu kad si zapeo za wd onda samo napred..ako ne nadjes taj uzmi samsung,verujem da ces biti zadovoljan
navalio jer nemam predstavu koliko je koji hard bucan. :)
ovaj wd black nije bas tih, koliko sam guglao.. tako da mi ni neki od ovih nece smetati.
a sve ovo pitam jer sam na prosloj konf. imao maxtor koji se cuo kao brusilica :dzavo: imao sam traume od njega..:paranoia:
ja da imam pare bez razmišljanja bi uzeo ovaj HD pa kako mu bude http://www.itsvet.com/proizvod/western-digital-caviar-blue-1tb-7k-32mb-sata300-wd10eals/comp_comp_hdd/26/1488
Imam već 2 god WD AAKS (blue) od pola tera i nije loš. nije bučan na to sam jako osetljiv, il imam dobro kućište. verovatno kako kome koji primerak zapadne:paranoia:
sve je to lepo ali sam ja u va ogranicen na ww, sta oni imaju to cu uzeti, ostala ponuda u va je.. :paranoia:
HSVstoned
16.2.2011, 14:51
''Narucio'' sam ovaj, tj stize im u petak a ja 99% uzimam..
http://www.winwin.rs/-hdd-sata3-7200-1tb-wd-caviar-blue-wd10ealx.66.html?productId=31938
e sad, buni me ovo vreme pristupa koje je isto kao i na green al' ajde..
i sata 3, u cemu je razlika [kapiram u nekoj brzini] i da li mogu da imam nekih problema sa povezivanjem s'obzirom da mi je konf stara skoro 2 god ?
cak sam razmisljao da ovaj stari od 250gb izvadim i na njegovo mesto dodje ovaj blue, a stari koristim kao prenosivu memoriju :to_care:
moze li uopste ovaj sata 3 hard da se poveze preko tih ''starih'' kablova? :dzavo:
sta si ostavio ovaj link , ne radi ti, ispravi ga ili okači drugi, ko zna šta si ti naručio a tek će da vidimo šta će da ti stigne :D isto ti je i što se tiče tvog pitanja, kad ti stignu kablići neki uz njega videćeš dal oće da se kači na tvoju ploču ili ne. Ja sam ti lepo ostavio link šta da naručiš ali kad si osuđen na takve dilere najbitnije ti je priznavanje garancije , u prvih mesec dana ćeš videti kako će da ti radi nov HD tj dal je ispravan, ako ne valja vratiš i kažeš ljudi ovo vam ne radi :dedica:.
flamingos
16.2.2011, 17:18
''Narucio'' sam ovaj, tj stize im u petak a ja 99% uzimam..
e sad, buni me ovo vreme pristupa koje je isto kao i na green al' ajde..
i sata 3, u cemu je razlika [kapiram u nekoj brzini] i da li mogu da imam nekih problema sa povezivanjem s'obzirom da mi je konf stara skoro 2 god ?
cak sam razmisljao da ovaj stari od 250gb izvadim i na njegovo mesto dodje ovaj blue, a stari koristim kao prenosivu memoriju :to_care:
moze li uopste ovaj sata 3 hard da se poveze preko tih ''starih'' kablova? :dzavo:
ako je sata 3 hard mozes da prebacis da se koristi kao sata 2,kablovi su koliko znam isti,samo je standard po perfomansama drugaciji sa vecom teroretskom propusnom moci. Dakle nema briga
HSVstoned
19.2.2011, 15:51
Stigao gore navedeni :D WD blue ali nemam potrebne kablice :dzavo:
HSVstoned
21.2.2011, 13:02
evo nakacio sam wd blue ali system ne prikazuje hdd, a HD tune pro i Crystal disc ga vide i naravno ispravan je.
Isao sam na add new device u control panel-u ali i dalje trazi.. vec 15 min.
Sta da radim ?
flamingos
21.2.2011, 13:19
probaj drugi port i kabl. i u control panelu trebas u computer menagment da ides stavku diks drives,pa desni klik na na scan new hardware changes. Ako je disk foramtiran i imas particije formirane ondam zoe da se desi kao i meni da ga windows ne vidi. ako je to slucaj ondam oras dam u dodelis slovo da bi se video.
HSVstoned
21.2.2011, 13:20
probao sve.
Cudi me da hdd tune vidi hard, a i everest i ostali programi, fora je samo sto se ne prikazuje u my computer, a u device manageru je enable i sve kako treba..
flamingos
21.2.2011, 13:24
lcii mi da nije formatiran..? Ajde isformatiraj ga ako nsii i napravi dve particije. pa da vidimo
HSVstoned
21.2.2011, 13:28
brate znam da sam pglu za ovo:D ali kako da ga formatiram kad ga ne vidim :D
ubacio sam ga umesto starog od 250 gb, dakle nije do kablova jer je taj stari godinama i do malopre lepo radio :dzavo:
flamingos
21.2.2011, 13:29
ne kontas da ga vidi hd tune i ostali? znaci da ce ga videti i wdov softver,a i bilo koji program za formatiranje. recimo acronis disc director. Cek jel se vidi on u biosu?
HSVstoned
21.2.2011, 13:32
ako si mislio na format preko win install dvd, nemam ga :D
aj sad cu da skinem neki od tih programa.
flamingos
21.2.2011, 13:33
znaci u instalciji za win ga ne vidi uopste,ili ti nemas disk? :eek:
jakonicki93
21.2.2011, 13:38
@HSVStoned, na pitanje koliko dugo moze HDD da drzi :D
- Moj drzi, evo uskoro ce sesta godina, neki WD, 80GB, 7200rpm (mislim :opanachke ), ne cuje se. Eto, koliko moze to da ti pomogne, ne znam :kreza:
HSVstoned
21.2.2011, 13:48
vidim zbunio sam vas :D
nemam inst. win7 ako si mislio na taj nacin da ga formatiram.
u bious se lepo vidi wd10ears 1tb, kao i u hd tune pro i everestu itd programima, jednostavno nema ga u my computeru.
a vidi se isto u device manageru, i tu je sve enable i ok.
Desni klik na My Computer > Manage > Disk Managment, tu mora da se vidi hard i odatle ga formatiraj.
HSVstoned
21.2.2011, 13:59
e pa tu je ovaj wd unallocated. :dzavo:
ponekad me je stvarno sramota koliko nista ne znam oko ovoga :D
inace skoro uvek prvo guglam ali sada nista nisam nasao, ali verovatno ima za ovaj unallocated problem pa cu opet.
e pa tu je ovaj wd unallocated. :dzavo:
ponekad me je stvarno sramota koliko nista ne znam oko ovoga :D
inace skoro uvek prvo guglam ali sada nista nisam nasao, ali verovatno ima za ovaj unallocated problem pa cu opet.
Nema veze što je unallocated, to je uredu ako je HDD nov, Treba da ga formatiraš
HSVstoned
21.2.2011, 14:31
treba li da ti kazem da ne postoji ta opcija? :) w7x64
kada se klikne na njega pise :
Disc 0
new spanned volume
new stripped volume
new mirrored volume
treba li da ti kazem da ne postoji ta opcija? :) w7x64
kada se klikne na njega pise :
Disc 0
new spanned volume
new stripped volume
new mirrored volume
http://www.computerdumb.com/wp-content/plugins/wp-o-matic/cache/21ed1_New-Spanned-Volume-650x338.jpg
Trebao bi da imaš ove gore 4 opcije i trebao bi da formatiraš uz pomoć 1. "New Simple Volume..."
HSVstoned
21.2.2011, 15:34
To je to ;)
Hvala svima.:tapsh:
HDD je strasno brz a i tisi je od WD black, prekopirao sam hurtlocker, hd 4 gb i film je pusten munjevito :)
E sad jos bekap podataka da se odradi i sa ovog black-a a posle sa starog wd250gb na black-pa na blue:kreza:
To je to ;)
Hvala svima.:tapsh:
HDD je strasno brz a i tisi je od WD black, prekopirao sam hurtlocker, hd 4 gb i film je pusten munjevito :)
E sad jos bekap podataka da se odradi i sa ovog black-a a posle sa starog wd250gb na black-pa na blue:kreza:
Ostavi rezultate ovde (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?p=1265910#post1265910).....
HSVstoned
21.2.2011, 18:27
I ukapirao sam da bih se ispalio da sam uzeo green, ok on je za storage ali ovo je mnogo upotrebljiviji hdd za, u ovom slucaju, 350 din vise ;)
Pa ovo postaje frustrirajuce ! poceo sam da kopiram podatke na novi hdd i slucajno upalim hd tune pro i kad nisam pao u nesvest ! c5 current pending sector 357 !
pa sta je bre ovo ljudi:paranoia:
nemam viruse, eset ss lepo radi posao a skenirao sam sve skoro sa nortonom 2010.. ali sumnjam na neki virus, nije mi jasno da hdd bude ''zdrav'' i onda samo posle 1h kopiranja vrisne ! ne znam sta znaci ovo uopste, nema prijav;jivanja bad sectora, komp radi normalno a isti br je ostao i posle restarta..
Vidi šta će da ti kaže Sentinel (http://www.hdsentinel.com/), pa okači skrinšot ovde.
HSVstoned
22.2.2011, 17:39
Hvala.
Imam 3 ta programa, hd tuneerror scan pokazuje 7 crvenih kvadrata vec u prvih 300gb skeniranja :rolleyes:, mrzelo me do kraja :Dali cu ostaviti sada..
HSVstoned
22.2.2011, 21:05
Evo ss. :rolleyes:
http://img823.imageshack.us/img823/79/hdtuneerrorscanwdcwd10e.png
Bezveze, ja bi nosio disk na reklamaciju, po ovom novom zakonu o zaštiti potrošačam imaš pravo da se žališ i da tražiš nov ureeđaj.
Strasno.
neverovatne stvari se desavaju u ovoj zerbiji, pun net kuknjave na komponente tj kvalitet u poslednjih nekoliko meseci.. posebno na wd hdd.
Cak i na neke gigabyte komponente.
šta da ti kažem, žao mi je. vraćaj to odma! i uzmi ono što sam ti ja predložio, kad ne slušaš.
A sta si mi ti predlozio? :D
Ma brate, i to da sam uzeo isto je moglo da se desi.
uuu sad si uzentao i mene sa ovi mmojim neotvorenim wd eavs hardom..:paranoia: mom drugaru crkao svez kupljeni wd hard od 1,5tera..danas dobioo novi..
^ hahha flamingos **** si se :D
^^^aaaaaa bedara, i meni bi trebao Hd kuburim sa prostorom ali nema se šuške a i fon mi riknjava samo mi još to fali, jedino bubreg da prodam, strpiću se malo dok deda mraz ne donese.
Pa predložio sam ti isti taj samo EALS ima 2 ploče valjda trebalo bi da bude brži zato, mada sam uvek mislio da je kupovanje Hda kao mačka u džaku... sve zavisi kakav ti primerak zapadne nikad ne znaš kakav je.
Evo ti link ponovo http://www.itsvet.com/proizvod/western-digital-caviar-blue-1tb-7k-32mb-sata300-wd10eals/comp_comp_hdd/26/1488
ma moj je iz usa directly doso,plus nema garanciju pa ono :paranoia:
meni i dalje nije jasno kako nov hdd moze imati bed sektore
Verovatno greska u proizvodnji. Srecom mene su od moja 3 WD sva tri dobra zapala.:ciao:
HSVstoned
23.2.2011, 13:26
Flamingos, ti si dobio iz USA, nema sta da se cimas :Freddy:
Ovo su ocigledno proizvodi namenjeni istocnoj evropi i znatno losijeg kvaliteta..
Levcanin, ne vredi, jedan jedini blue koji su imali je bio ovaj..
HSVstoned
23.2.2011, 21:48
Sutra cu da im vratim hdd, dakle mislite da je ovo dovoljan povod ?
odstampaj taj skirnshot i pokaiz im na licu mesta,prilozi kao osnov za reklamaicju proizvoda.
Sta ima da im stampa, videce oni to i sami, kad budu testirali.
Sutra cu da im vratim hdd, dakle mislite da je ovo dovoljan povod ?
Sasvim dovoljan povod da ti ne budeš zadovoljan proizvodom, i u tom slučaju su oni u obavezi po novom zakonu o zaštiti potrošača da zamene proizvod adekvatnim.
HSVstoned
24.2.2011, 10:38
Ok, mozda cu da zamenim i sa Samsung ekvivalentom.
prosli put su imali ovaj jedan jedini blue a ni na sajtu ga nije bilo.. u prevodu cekanje mesec dana.
Ok, mozda cu da zamenim i sa Samsung ekvivalentom.
prosli put su imali ovaj jedan jedini blue a ni na sajtu ga nije bilo.. u prevodu cekanje mesec dana.
Uzmi ponovo WD mogo je lakši za servis u van garantnom roku, Zbog velike zastupljenosti na tržištu mnogo ćeš recimo naći elektroniku ako se desi da joj se nešto desi, a i onaj WD tool za softversku opravku diskova je stvarno odličan. Tako da zbog svega toga glas za kupovinu ide svakako WD-u.
HSVstoned
24.2.2011, 21:32
Zvao sam ih, kul neki likovi:)
Na osnovu 2 moje recenice mi je narucen novi wd blue i zamena dogovorena za sutra:D
E da su sve firme ovakve..
HSVstoned
25.2.2011, 21:00
Uzeh danas novi wd blue i ovaj je ok. Za sada:Freddy:
Uzeh danas novi wd blue i ovaj je ok. Za sada:Freddy:
Koji si uzeo, i okači test u onoj temi na vrhu u kojoj se bavimo brzinama hard i solid diskova
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.