PDA

Prikaži potpunu verziju : Wireless net problem?


Veljko the King
9.7.2006, 11:14
Da li neko zna u cemu je problem?Imam wireless net i kad hocu da odem na neki sajt on prijavi da ne moze da se konektuje.Zbog virusa nije jer korisitim nod 32 i spyware doctor 3.8 a kad proverim konekciju da je ona u redu.

Dushan
9.7.2006, 12:18
To se i meni nekad desi, to ti je do provajdera.

vladale
9.7.2006, 12:51
Da li neko zna u cemu je problem?Imam wireless net i kad hocu da odem na neki sajt on prijavi da ne moze da se konektuje.Zbog virusa nije jer korisitim nod 32 i spyware doctor 3.8 a kad proverim konekciju da je ona u redu.

Proveri li da li uopšte imaš internet. Pinguj google(Start - Run - ukucaj cmd - ping www.google.com) i pogledaj da li ima odgovora. Pogledaj da li nešto skidaš, to može da ti dosta "guši" vezu. I na kraju, skeniraj kompjuter Nodom i Spyware Doctorom i pogledaj da li imaš neke viruse/spyware u kompjuteru.

dbaja
9.7.2006, 20:36
Pinguj adrese koje imaš definisane u properties->internet protocol (default gateway, primary DNS i alternate DNS servere).
Ako bilo koji od njih ne prođe, onda te sigurno provajder zeza. Ako je u pingu sve ok (za sve od navedenog), proveri sa HiJackThis-om, možda ti je neko "oteo" browser?

Veljko the King
10.7.2006, 18:46
Sta je to HiJackIt?Ako je to program odakle se moze skinuti?I kad uradim to start>run>cmd>ping www.google.com (http://www.google.com) pise ovako "Ping request could not find host www.google.com (http://www.google.com). Please check the name and try again"

dbaja
10.7.2006, 23:02
Sorry, pogrešno sam ti dao ime programa. Nije HijackIt nego HijackThis.
Evo i linka, program je freeware, samo pročitaj uputstvo za korišćenje. Možeš napraviti priličnu zbrku ako budeš čačkao nešto što ne bi smelo. Napravi backup, kao što ti i program nudi pre brisanja sumnjivih stavki.
http://www.majorgeeks.com/download3155.html

A za ping, nisam ni mislio da kucaš: ping www.google.com već da kucaš recimo: ping 192.168.97.11 (umesto ovih brojeva unesi svoje IP brojeve iz wireless konekcije).

vladale
11.7.2006, 2:37
I kad uradim to start>run>cmd>ping www.google.com (http://www.google.com) pise ovako "Ping request could not find host www.google.com (http://www.google.com). Please check the name and try again"

Definitivno je ili do provajdera, ili do tvog kompjutera. Možda je zaražen virusom. Skini program koji ti je dbaja dao, pomaže, ja sam pomoću tog programa i antivirusa koji je kod njega bio instaliran uspeo da "povratim" internet vezu kod mog druga. Skeniraj kompjuter, protiv spyware-a, virusa. Ukoliko ništa od ovoga ne pomaže, obrati se provajderu, nek ti provere signal. Možda će ti trebati jača antena.

nebojsa986
18.7.2006, 22:04
Moram ovde da pisem jer nece da mi otvori novu temu ni sa IE ni sa Firefoxom.

E ovako,imam HyperLink Grid antenu od24 dBi koja me je kostala oko 6500 din,nju mi je provajder preporucio.Signal je extra ,tacno koliko sam uplatio (256K) ,i video to moj komsija i hoce i on da se prikljuci.Sad meni pade na pamet da mu ja prodam ovu moju antenu,a nadjem drugu,jeftiniju i da se malo oparim.Cujem imaju neke koje se prave u Sabcu,a i mogu da se naprave rucno.
Udaljen sam od ISP-ove antene oko 1.5-1.8 km,ali nema ama bas nikakvih smetnji (kad zivim bogu iza nogu). Sad koliko sve ovo vredi raditi ,jer ne zelim da pokvarim dobar signal.

Omnio
18.7.2006, 22:54
Pa ne shvatam zasto bi to radio ako ti ovako sve radi perfektno zarad razlike od 20 evra ili tako nesto, hyperlink je ipak najjaca antena koja postoji i omogucila bi ti daleko kvalitetniji signal od tog sabackog grida i u slucaju da se povecava broj korisnika na tom ap-u na koji si zakacen itd. Dakle, po meni se to ne isplati jer ces hyperlink prodati kao polovnu stvar (znaci neces moci uzeti tih 6500 hiljada vec npr. 4000-4500) i dok kupis tu sabacku koliko si na dobitku?
Pritom, ako se nesto zdrnda sa tvojim signalom uvek mozes da se pozoves na provajdera jer ti je on preporucio tu opremu a ovako uvek moze da ti kaze da ti je antena kriva za losiji signal cak iako to nije slucaj.
Wireless je jako cudna stvar i po meni tu ne treba cackati mecku dokle god ti radi dobro, da se ne bi kasnije kajao i pitao sto ti je to trebalo.

nebojsa986
19.7.2006, 16:12
Hvala na savetu.:alealeee: :alealeee: