Prikaži potpunu verziju : Nasilje u crtanim filmovima za decu
Master_Touch
24.10.2010, 13:40
Kada sam bio mali gledao sam Tom i Dzerija, pricu trkacicu, brzi gonzales, viteza koju, bananamen(LOL) itd.. ali kada se pogleda sve su to crtaci sa dosta nasilja! Ali posto je crtac onda se nasilje ne racuna? Sta danas pustiti malom detetu da gleda a ne plasiti se da se ne razvije u nasilnika?! Sigurno ne da mu se da daljinski i ostavi samog pored tva... Svi smo mi gledali takva i teze slike pa evo opet sta nam fali... Ali opet ovo je velika dilema.
I šta je tebi bilo od svih tih crtanih filmova sa nasiljem?
Master_Touch
24.10.2010, 14:50
Ovo nije tema o omiljenim crtanim filmovima...kao ta sto vec postoji. Vec o sadrzaju crtanih filmova i njihovom uticaju na sve nas, ali prvenstveno na decu. Vase misljenje kakvi bi crtani filmovi trebali biti, i kakve bi crtane filmove trebalo pustati deci.
@Kisr rekao sam u temi..."Svi smo mi gledali takva i teze slike pa evo opet sta nam fali".
Sass Drake
24.10.2010, 14:58
Bez nasilja, a da je opet zabavan.:D Linea, Nodi (Zvonko), Štrumfovi, Diznijeva stara škola,... Nasilje ima nešto manje u onima koje si spomenuo u prvom postu. :kreza:
Za predškolsku decu tu su i Pepa prase, mala princeza, Pokojo, zatim, braća koale su veoma dobar crtać. Dalje, Dora istražuje, pingvini sa madagaskara, pa može da prodje i sundjer Bob. Nisam sigurna koliko je Dizni dobar, tu ima svega i svačega, ima dosta i psihičkog nasilja tipa "maltretiram te dok skroz ne poludiš", što je, po meni i gore od fizičkog nasilja kod Toma i Džerija... Od dugometražnih veoma su dobri oni što radi DreamWorks.
Mislim da nikako ne treba puštati deci da gledaju crtaće tipa Ben Ten. Ima previše izobličenih likova, diskutabilnih svetlosnih efekata i sl. Važno je i kako su nacrtane oči likova iz crtaća (na primer, stare i nove nindža kornjače, ove nove epizode ne bi puštala detetu da gleda).
Mislim da nisu loši ni stari transformersi (omiljeni crtać moje generacije :)), pre svega zbog ideje transformisanja. Kod mog deteta je bilo crtać -> igračke -> pa je jedno jutro došao i objasnio mi kako da sklopim i rasklopim transformersa i to sve po crtežu (ljubi ga majka:)).
Bez nasilja, a da je opet zabavan.:D Linea, Nodi (Zvonko), Štrumfovi, Diznijeva stara škola,... Nasilje ima nešto manje u onima koje si spomenuo u prvom postu. :kreza:
Mislim da su Štrumfovi u nekim zemljama zabranjeni. Sad koji je tačan razlog, ne znam.
=FI=Ghost
24.10.2010, 18:13
Mislim da su Štrumfovi u nekim zemljama zabranjeni. Sad koji je tačan razlog, ne znam.
Štrumfovi su bili "zabranjivani" od strane određenih religija, mislim prvenstveno u Americi. Razlog je što su ti religijski dušebrižnici smatrali da Štrumfovi promiču magiju, veštice i slično. Nisu nikada službeno bili zabranjeni u nekoj zemlji.
Štrumpfeta je bila suviše promiskuitetna :)
Master_Touch
24.10.2010, 18:41
Mislim da su stvari sa crtanim filmovima malo izmakle kontroli. To sto je nesto nacrtano sa zivim bojama ne daje mu pravo da promovise uzasno nasilje sa osmehom na licu... ne znam koliko je bitno za dete da uopste i gleda crtane filmove? Mozda takve stvari razviaju mastu ali bih pre rekao da je iskustvo zaduzeno za mastovitost - pored urodjenih predispozicija, naravno. Mada kada pogledam ako su vecina crtanih filmova sa nasiljem ne treba ih ni gledati. Ali opet onda treba paziti sa cim je dete u kontaktu u svakodnevnom zivotu a opet mozda je i nasilje - preko crtanih filmova, sastavni deo gradje karaktera...
Recimo secate se crtanog filma teletabisi? Ja nisam gledao teletabise, nisam ni cuo za njih kada sam bio klinac ali kada sam pogleda ja sam se nasao u cudu. Rekao sam mora da je crtani gilm pravljen za mentalno zaoustalu decu. Ali to neka deca verovatno ne znaju pa i to gledaju. Ona nemaju razvijenu kriticnost pa upijaju ono sto im se da.
Toliko stvari koje mogu strasno da zaglupe dete a malo onih od kojih moze stvarno da nesto nauci. Dete kada je mlado najlakse i najbrze kapira stvari zato bi bilo logicnije da mu se tada puste dokumentarci koji su prilagodjeni njegovom uzrastu od kojih moze stvarno nesto da nauci i upotrebi kasnije. Tek sad vidim koliko je sistem poremecen...
Marti Misterija
24.10.2010, 19:11
Za predškolsku decu tu su i Pepa prase, mala princeza, Pokojo, zatim, braća koale su veoma dobar crtać. Dalje, Dora istražuje, pingvini sa madagaskara, pa može da prodje i sundjer Bob. Nisam sigurna koliko je Dizni dobar, tu ima svega i svačega, ima dosta i psihičkog nasilja tipa "maltretiram te dok skroz ne poludiš", što je, po meni i gore od fizičkog nasilja kod Toma i Džerija... Od dugometražnih veoma su dobri oni što radi DreamWorks.
Mislim da nikako ne treba puštati deci da gledaju crtaće tipa Ben Ten. Ima previše izobličenih likova, diskutabilnih svetlosnih efekata i sl. Važno je i kako su nacrtane oči likova iz crtaća (na primer, stare i nove nindža kornjače, ove nove epizode ne bi puštala detetu da gleda).
Mislim da nisu loši ni stari transformersi (omiljeni crtać moje generacije :)), pre svega zbog ideje transformisanja. Kod mog deteta je bilo crtać -> igračke -> pa je jedno jutro došao i objasnio mi kako da sklopim i rasklopim transformersa i to sve po crtežu (ljubi ga majka:)).
Pa ako cemo vec tako da gledamo ni Pingvini sa Madagaskara i Transformersi nisu bas bez nasilja i kao takvi nisu nista bolji za decu predskolskog uzrasta.
A da je sundjer Bob za decu predskolskog uzrasta to takodje ne bih rekao jer fazoni iz Sundjer Boba definitivno nisu namenjeni deci predskolskog uzrasta i sudeci po pojedinim fazonima (aluzijama etc.) pre bih ga svrstao u crtane filmove za odrasle nego za decu. Naravno ne u grupu South Parka ali ipak definitivno izvan grupe crtanih tipa Pepa Prase i slicno.
Sass Drake
24.10.2010, 23:09
Pokemoni, Digimoni, Yugioh... Generalno mozda je i to dobro ali je bolesno za decu bez razvijenog karaktera. Samo Warner Bros crtaci, ovo ostalo ima previse sublimalnih poruka i nasilja. Za ljubitelje Diznija:
Digimoni su više za djecu stariju od petnaest godina, ako je u pitanju japanska verzija. Amerikanci su lijepo izbacili neke scene, izmjenili dijaloge i izbacili originalne pozadinske instrumentale(:boodala:) da bi ih mogli prikazivati mlađoj populaciji. Ovi vaši su promijenili i tekst pjesama u špicama (niko nije znao prevesti ili naći prevod istih:D). Uglavnom, većina anime sinhronizacija je morala biti cenzurisana jer je to ipak „crtani”. Možda je i to bolje rješenje od puštanja originalne japanske verzije Digimon Adventure-a i Dragon Ball-a sa srpskim, malčice cenzurisanim, sabtitlom koja je prikazivana u Bosni. :kreza:
„Nema miška!” Ovakav je bio prevod Gokuovog čuđenja u čuvenoj sceni iz Dragon Ball-a.:D
DA 15+, DB 18+. :kreza:
Čudno kako još nije bilo slučajeva gdje su djeca tjerala svoje kućne ljubimce da se tuku međusobno zbog Pokemona (možda i jeste). S obzirom da i nemaju nešto razvijenu psihološku predstavu likova, moglo bi proći.
Yu-Gi-Oh bi jedino mogao prazniti džepove zbog kupovine špilova za igranje, ali bi barem moglo malo razviti vijuge djeci koja bi se igrala sa dotičnim kartama.
Pored Toma i Džerija, Patka Dače i Duška Dugouška, Mikija Mausa i ostale kompanije koja je prikazivana kod nas i koji su takoreći krcati nasiljem jedino ostaju Štrumfovi, Linea i ekranizacije bajki (a možda ni oni).
Možda je ipak najbolje crtaće ne prikazivati djeci jer ko zna kako mogu loše uticati na njih. I za kraj: :dzavo:
"First, the sky will be concealed by flock of bats.
The people will chant the name of the Undead Digimon King.
When the hour strikes the number of the Beast,
The Undead Digimon King will reveal his true form as the beast.
Then, angels will let fly the arrows of hope and light
At the loved ones of whom they are to protect
And miracle will happen."
Pa vi to dajte djeci da gledaju.:opanachke
Nash Knight
25.10.2010, 2:08
Sreca pa je danas svako ekspert i moze odrediti sta deca smeju a sta ne smeju da gledaju. Taman posla da se deci prikazuje seks, nasilje, predrasude ili nesto slicno, posto toga nema u pravom svetu i ne smeju se nikako uputiti u te stvari. Najbolje je da im pushtamo bland crtace bez stava, radnje, likova ili bilo kakve ideje jer je ta ideja mozda po necijem misljenju losha. A mozda je bolje pustiti ih da sami biraju sta im se svidja i da sama donose neke zakljucke i obrazuju svoju licnost? Worked for me.
Inace:
Samo Warner Bros crtaci, ovo ostalo ima previse sublimalnih poruka i nasilja.
lol u WB crtaca imas najvise subliminalnih poruka i nasilja. Verovatno niste ni svesni koliko je rasistichkih ideja i stereotipa u nashoj svesti poteklo bas iz tih crtaca, posto su radjeni u vreme kada nije bilo tzv "politichke korektnosti". Doduse to je jedan od razloga zasto su ti crtaci tako dobri, jer nisu stvarno rasistichki nego je sve to shala, a razlika izmedju pravog i kobajagi rasizma danas nevidljiva. Ali necu o tome.
Recimo secate se crtanog filma teletabisi? Ja nisam gledao teletabise, nisam ni cuo za njih kada sam bio klinac ali kada sam pogleda ja sam se nasao u cudu. Rekao sam mora da je crtani gilm pravljen za mentalno zaoustalu decu. Ali to neka deca verovatno ne znaju pa i to gledaju. Ona nemaju razvijenu kriticnost pa upijaju ono sto im se da.
Kao prvo to nije crtani nego igrani film (serija, whatever), drugo Teletabisi i JESU pravljeni za jako malu decu (do 3) i decu ometenu u razvoju. Takvoj deci odgovaraju prosti crtaci i serije, sa jarkim bojama i prostom radnjom, jer uz takvo okruzenje najlakshe uce nove rechi i pojmove. To shto nama izgledaju kao da ih je pravio chovek na esidu to je druga pricha :)
Mislim da nikako ne treba puštati deci da gledaju crtaće tipa Ben Ten. Ima previše izobličenih likova, diskutabilnih svetlosnih efekata i sl.
:eek: WTF? Kako to mogu specijalni efekti da budu diskutabilni??
And last but not the least :tapsh: za Sass Drake i drugim forumashima koji chak i znaju o chemu prichaju
:eek: WTF? Kako to mogu specijalni efekti da budu diskutabilni??
O zaboga, podseti me na moju razrednu iz srednje.:D
Kada se kaže da je nešto diskutabilno to znači da se o tome može voditi rasprava. A o svetlosnim efektima u spomenutim crtanim filmovima se štošta može reći. ;)
Nash Knight
25.10.2010, 16:49
They're awesome! :p
Sass Drake
25.10.2010, 20:30
O zaboga, podseti me na moju razrednu iz srednje.:D
Kada se kaže da je nešto diskutabilno to znači da se o tome može voditi rasprava. A o svetlosnim efektima u spomenutim crtanim filmovima se štošta može reći. ;)
Objasni.:)
Sass Drake
26.10.2010, 12:11
Diznijevi crtaći ipak imaju skrivene poruke. (http://entertainment.timesonline.co.uk/tol/arts_and_entertainment/film/article3613496.ece) :D
Nash Knight
26.10.2010, 13:13
Ma manite ovog Master_Toucha, ispadao je najpametniji i na drugim temama, nema tu rasprave :D
Diznijevi filmovi se chesto spominju u svakakvim negativnim kontekstima, te imaju subliminalne poruke, te imaju skrivene erotske sadrzaje, propagiraju satanizam... Koliko god bi zeleo da je to sve istina :), mislim da nije, nego je samo zabavno kompaniju koja je poznata po decijim radostima optuzivati za neshto skroz suprotno.
Evo i ja malo da pustam teorije zavere i da drukam Dizni, mislim da su od Lepotice&Zveri negde Dizni crtaci postali mnogo komercijalniji i okrenuti lozenju klinaca da kupuju razne igrachke i sl tj da troshe pare. A od skoro su se bacili i na neshto stariju publiku, tinejdzere, pogledajte samo Hanu Montanu, ona serija izgleda kao reklama za odecu i "cool" proizvode. Ko je sumnjichav neka pusti samo Disney channel u bilo koje doba dana, razumece o chemu govorim
Sass Drake
26.10.2010, 13:22
Kad je Volt preminuo, postali su kapitalisti koji samo hoće novac.:(
Sjeća li se neko Alfreda Džonatana Kvaka? Kad sam pogledao nekoliko epizoda nakon više od deset godina, iznenadio sam se koliko ima politike u njemu.:confused:
da se ne lazemo, dete koje je gledalo teletabise (crtani film bez :nasilja:), skocilo je u bunar imitirajuci jednog od pomenutih i zigubilo zivot. Ja stvarno nisam cuo da je neko gledajuci viteza koju progutao telefon, ili gledajuci toma i dzerija jurio miseve cekicem po kuci... bezmalo je nas odraslo uz ovakve crtace (plus mornar popaj koji bi, jelte, trebao da bude neki akcioni diler spanaca u belom, i u svakoj mogucoj epizodi trebao da lomi delove badzinog prefinjenog tela). Ostavi se ti toga (ili Vi, ne znam koliko imas/imate godina, ali za sada cu bez persiranja), ja stvarno ne vidim nikakve posledice gledanja ovakvih crtaca, niti na sebi, niti na ostalim prijateljima... a ne verujem ni da tebi nesto fali
pentraksil
27.10.2010, 17:29
Ja sam gledao Transformerse, Tom i Dzerija, Evokse, Pticu Trkacicu i ostale...a pored toga i dosta ratnih filmova, Rambo pa onda i Terminator itd. Ali nikada mi na pamet nije palo da izadjem na ulici da pucam, koljem...
Sve zavisi od vaspitanja...ako dete zna sta je dobro a sta lose i to nauci od roditelja, nema bojazni da ce da zastrani....Opet tu treba i primeniti filozofiju "batina je iz raja izasla". Ne naravno tuci decu do krvi i modrica...ali povuci za usi, udariti po ruci, zadnjici itd je sasvim ok ukoliko dete nesto zgresi. Izjave tipa "Nemoj sine, ljubi ga majka, nemoj" itd ne pale kod dece.
NjegovaWisost
27.10.2010, 17:55
Ja sam gledao Transformerse, Tom i Dzerija, Evokse, Pticu Trkacicu i ostale...a pored toga i dosta ratnih filmova, Rambo pa onda i Terminator itd. Ali nikada mi na pamet nije palo da izadjem na ulici da pucam, koljem...
Sve zavisi od vaspitanja...ako dete zna sta je dobro a sta lose i to nauci od roditelja, nema bojazni da ce da zastrani....Opet tu treba i primeniti filozofiju "batina je iz raja izasla". Ne naravno tuci decu do krvi i modrica...ali povuci za usi, udariti po ruci, zadnjici itd je sasvim ok ukoliko dete nesto zgresi. Izjave tipa "Nemoj sine, ljubi ga majka, nemoj" itd ne pale kod dece.
Pa Rambo i jeste za djecu ispod 12 godina.
JohnnyNT
27.10.2010, 18:21
Ma ajd' bre, kakv loš uticaj na decu...Jedino ako su deca poremećena i/ili napuštena, e tad se dešavaju sra**.
Ali opet, one japansko/korejske animirane gluposti bi ipak trebalo "ukloniti".Kakve sve nebuloze možeš videti tu.Ni odraslima ne bih preporučio...Možda su za njihovu kulturu i podneblje ovi crtaći prikladni, ali ovde nikako.
Vitez Koja i Mlata Zamlata bi obrisali pod s' njima :D
http://b.imagehost.org/0808/koja_i_mlata.jpg
Nash Knight
27.10.2010, 18:47
Pa Rambo i jeste za djecu ispod 12 godina.
First Blood (http://en.wikipedia.org/wiki/First_Blood)
Based on David Morrell's 1972 novel of the same name, it was the first of the Rambo series. Unlike the sequels which were war adventure films set in foreign countries, First Blood was a post-Vietnam War psychological thriller set in the United States.
Verovatno si mislio na nastavke filma.
A anime (japanski crtaci) jesu otkacheni i cesto nebulozni, ali nikako neprikladni i shtetni. Hoces da kazes da su japanska deca mentalno stabilnija od nashe? :)
NjegovaWisost
27.10.2010, 18:59
First Blood (http://en.wikipedia.org/wiki/First_Blood)
Based on David Morrell's 1972 novel of the same name, it was the first of the Rambo series. Unlike the sequels which were war adventure films set in foreign countries, First Blood was a post-Vietnam War psychological thriller set in the United States.
Verovatno si mislio na nastavke filma.
A anime (japanski crtaci) jesu otkacheni i cesto nebulozni, ali nikako neprikladni i shtetni. Hoces da kazes da su japanska deca mentalno stabilnija od nashe? :)
Naravno. Prvi dio je ok =)
Meni se ni malo ne sviđaju japanski crtani. Nikakve poruke, značenja, samo eto neka priča. A o prevodu da ne pričam.
Kad je neko pijan bio u japanskim crtanim? :D
UysGTPfgH4Y
JohnnyNT
27.10.2010, 20:49
Ma jok bre, već svaka kultura ima svoja specifična obeležja, tako su u Japanu ti crtaći sasvim "obični", a nama su veoma strani.Nije ni čudo, Japan je kroz istoriju uglavnom bio izolovan od ostatka sveta, sve se drugačije razvijalo.Meni deluju neprikladni za ovdašnje klince, ali nikako zbog toga što si naveo, da su njihova deca mentalno stabilnija.
To bi bilo kao kada bi rekao "U Africi, u nekim plemenima, mala deca buše obraze i guraju nekakve grane ili šta već kroz njih, zašto to ne bi mogla i naša" :D
(ovo sa granama nisam siguran, ali znam da je bilo nešto mnogo uvrnuto)
Sass Drake
27.10.2010, 20:56
@JohnnyNT
Većina anime ostvarenja koja je puštana na domaćim televizijama u dječijem programu nije originalno namijenjena maloj djeci već odraslima i starijim tinejdžerima. Daleko od toga da su smeće, ali nisu baš ni za djecu mlađu od 13 godina.
JohnnyNT
27.10.2010, 21:28
Ok, mada ja tvrdim i da nisu za naše prostore.Ali, bože moj, ko u ovoj državi još razmišlja o tome šta je prikladno za decu, a šta ne.Ne razmišljaju ni o mnogo krupnijim problemima.Važno je da se prodaje.
Lich_king2
27.10.2010, 21:44
A takodje se i dobre kuce postepeno unistavaju. Samo treba pogledati nekada dobri stari Cartoon Network i ovo novokomponovano CN djubre.
A takodje se i dobre kuce postepeno unistavaju. Samo treba pogledati nekada dobri stari Cartoon Network i ovo novokomponovano CN djubre.
Upravo tako. Nekada su pustali Duska Dugoiska, Patak Dacu, Toma i Dzerija, i sl. dok sada, kad god predjem preko CN-a, vidjam neke skelete, neke pobesnele lisice, decu bez glava i tako... Neverovatno
Nash Knight
27.10.2010, 22:52
E ajde ne lupajte, ako vam se ne svidja novi CN kazite "ne svidja mi se", a ne "djubre, sra*e isl". A ko zeli da gleda stari CN, neka pusti Boomerang, on zato i postoji. Po mom misljenju je CN sada odlican, imaju originalne crtace, smeshne, akcione, otkachene, imaju i po koji losh, ali uvek su i imali. Doduse tachno je da danasnji CN dobrim delom nije za malu decu.
Tačan razlog je bio skrivena aluzija unutar tog crtaća na Ku Klux Klan, bijele kapuljače i "rodonačelnik" Veliki Štrumpf sa crvenom kapuljačom a zabranjen je bio u zemljama koje su bile i ostale osjetljive po tom pitanju.
P.S. Nasilje u crtanim filmovima je u redu sve dok djeca imaju dovoljno intelekta i mozga da razgraniče "crtano" nasilje od pravog i da ne uzmu uništavanje, tuču, prebijanje, ranjavanje i fizičko obračunavanje "zdravo za gotovo" nego da ipak izgrađuju maštu kroz igre.
Mi smo se k'o klinci igrali raznih igara po uzoru na te neke crtane filmove, negativce i pozitivce unutar njih, gradili smo maštom ono što vidimo na ekranu i nismo postali neurotični kreteni, frustrirane pubertetlije niti matore prdonje.
Bitno je imati maštu i vaspitanje a ne biti đubre od roditelja i pustiti pokemone, digimone, retardomone i debilomone da odgajaju i vaspitavaju dijete. :dedica:
Sass Drake
28.10.2010, 0:37
^Digimone mi ne diraj.:D Iz japanske verzije se dosta poučnih stvari može naučiti, ali previše je brutalna da bi se mogla prikazivati maloj djeci. E sad što su ih uništili cenzurom i užasnom sinhronizacijom je već za neku drugu temu.
Ipak je stara garda crtaća ostala najzabavnija. :)
EDIT: 4s1beG_iUS8
http://www.youtube.com/watch?v=UUsZpouBh3o&feature=related
Lich_king2
28.10.2010, 16:07
E ajde ne lupajte, ako vam se ne svidja novi CN kazite "ne svidja mi se", a ne "djubre, sra*e isl". A ko zeli da gleda stari CN, neka pusti Boomerang, on zato i postoji. Po mom misljenju je CN sada odlican, imaju originalne crtace, smeshne, akcione, otkachene, imaju i po koji losh, ali uvek su i imali. Doduse tachno je da danasnji CN dobrim delom nije za malu decu.
Cek, tebi je normalno da jedan crtani film ima temu da neki lik vidi crtane u real life? Poluanimirani film.:eek:
DavidovicN.S
28.10.2010, 16:30
Cek, tebi je normalno da jedan crtani film ima temu da neki lik vidi crtane u real life? Poluanimirani film.:eek:
Aj covece ne lupaj vise, a normalno je da vitez Koja prica iako je kornjaca, isto i Dusko Dugousko i drugi pripadnici zivotinjskog carstva. Ne vidim sta se ti bunis oko Cartoon networka, ako mislis da ne valja, kad budes imao svoju decu nemoj da im dajes da gledaju. Daj im klikere da se igraju, deca pre 100 godina nisu imala struju pa su opet neki od njih skrenuli i postali ubice i kriminalci. Ne znam sto vodis anti CN i anti Dizni kampanju ovde, imas neka traumaticna iskustva s njima?
Lich_king2
28.10.2010, 20:05
Aj covece ne lupaj vise, a normalno je da vitez Koja prica iako je kornjaca, isto i Dusko Dugousko i drugi pripadnici zivotinjskog carstva. Ne vidim sta se ti bunis oko Cartoon networka, ako mislis da ne valja, kad budes imao svoju decu nemoj da im dajes da gledaju. Daj im klikere da se igraju, deca pre 100 godina nisu imala struju pa su opet neki od njih skrenuli i postali ubice i kriminalci. Ne znam sto vodis anti CN i anti Dizni kampanju ovde, imas neka traumaticna iskustva s njima?
Izvini molim te ko ovde lupa? Za tvoje obavestenje ja sam zahvaljujuci starom Cartoon Networku naucio engleski da govorim fenomenalno. Obozavao sam taj kanal do 2007 kada je direktor tadasnji napustio kanal zbog bomba-skandala. http://www.associatedcontent.com/article/140219/cartoon_network_bombs_boston_.html
Jedan Time Squad, I am weasel, Cow and Chicken, Ed, Edd and Eddy, Courage the Cowardly dog, The Sheep in the Big City, Grim Adventures of Billy and Mandy, Fosters Home for Imaginary Friends, Samurai Jack, Megas XLR, Dexter's Laboratory, The Life and Times of Juniper Lee, su svakako mnogo bolji 100x nego nesto kao ovo:http://images.tvrage.com/shows/18/17325.jpg
Cartoon Network je bio fenomenalan kanal i moze to da uradi ponovo, ali u ovoj formi danas ne lici na sebe.
Nash Knight
28.10.2010, 22:04
:facepalm
To o cemu ti pricas JESTE novi Cartoon Network, pod "stari" CN se podrazumeva bas stari kada je su se na njemu vrteli maltene samo Hannah-Barbara, MGM i WB crtaci (Looney Toons, Tom&Jerry, Yogi Bear, Snagglepuss i sl.), ali kapiram da ti to nisi ni gledao. Ovi crtaci koje si naveo su svi relativno novi i svi su super, a podjednako su dobri i ovi najnoviji tipa Chowder, Flapjack, Ben 10, Fantastic Four...
A ova slika koju si okacio ne znam sta predstavlja, prvi put vidim i cujem za taj crtac (ili shta je vec).
Crtace treba deliti na dobre i loshe, a ne na nove i stare, jer kao sto vidis ono sto je nekome novo, nekome je staro, i manite se tih glupih podela.
A sto se tiche uchenja engleskog, sav CN je na engleskom, kolko ja znam ni "novi" nije na rumunskom :kreza:
Lich_king2
28.10.2010, 22:18
To o cemu ti pricas JESTE novi Cartoon Network, pod "stari" CN se podrazumeva bas stari kada je su se na njemu vrteli maltene samo Hannah-Barbara, MGM i WB crtaci (Looney Toons, Tom&Jerry, Yogi Bear, Snagglepuss i sl.), ali kapiram da ti to nisi ni gledao. Ovi crtaci koje si naveo su svi relativno novi i svi su super, a podjednako su dobri i ovi najnoviji tipa Chowder, Flapjack, Ben 10, Fantastic Four...
A ova slika koju si okacio ne znam sta predstavlja, prvi put vidim i cujem za taj crtac (ili shta je vec).
Crtace treba deliti na dobre i loshe, a ne na nove i stare, jer kao sto vidis ono sto je nekome novo, nekome je staro, i manite se tih glupih podela.
A sto se tiche uchenja engleskog, sav CN je na engleskom, kolko ja znam ni "novi" nije na rumunskom :kreza:
Znam ali ja hocu da kazem da oni ne treba da se trude da kopiraju Disney Channel.
iluzorno je pricati o nasilju u tomu i dzeriju ili u drugom nekom, ochito "saljivo" nastrojenom crtacu. kada hoce da se analizira onda ce se doci do nasilnih scena u njima ali recimo iz ptice trkacice ja pamtim samo jedan generalni za'ebantski trip na racun kojota koji ne moze da do'vati pticu a ne to koliko je eksploziva spremio, kolika je njihova razarajuca moc i slicno.
cak i da ne pricamo o apsurdnim smesnim crtacima, opet nasilje ne treba traziti tamo gde to nije lajtmotiv vec instrument naracije. ako pogledamo bilo koju bajku brace grim srescemo se sa nasiljem u nekom obliku ali je ono tu samo u sluzbi price. o nasilju u crtanom filmu vredi raspravljati kada nakon odgledanog crtanog filma nemate pojma koja je to forma crtaca i sta je crtani hteo da kaze a usput ima i nasilja kao glavnu motivaciju.
Kad god imam slobodnog vremena pogledam boomerang i najcesce je tu
gTyTkD1Pz_E
Nash Knight
28.10.2010, 23:10
Znam ali ja hocu da kazem da oni ne treba da se trude da kopiraju Disney Channel.
CN je oduvek imao te crtani/igrani film crossovere, i nikad ih nisam voleo. Kad sam ja bio mali isao je Ed Grimley (http://www.youtube.com/watch?v=14Ku5ccBCX4), pogledaj ovaj klip i sve ce ti biti jasno :)
LoneWolf
30.10.2010, 16:06
Zna li neko gdje ima da se nađe top cat sa rtb sinhronizacijom?
Arhiva sa tim crtaćima je navodno izgorjela u Nato bombardovanju a ne znam koliko toga je istinito.
Nije navodno jer je dosta istinito. Mislim da oluja zna vise o tome.
Nash Knight
31.10.2010, 17:36
Ja imam na video kaseti nekoliko epizoda ali nikako da prebacim u digitalni format, nemam gde. Inache taj crtac je kod nas bio preveden kao Mika Machor, i bash sam ga voleo kao klinac.
Zna li neko gdje ima da se nađe top cat sa rtb sinhronizacijom?
Arhiva sa tim crtaćima je navodno izgorjela u Nato bombardovanju a ne znam koliko toga je istinito.
Izguglaj "Mika mačor" overi prvih par linkova i sve će ti se samo kasti.
Mika Macor ^^ Nisam ni znao da je radjena sinhronizacija TCa, ja sam ga oduvek gledao na CNu
pentraksil
2.11.2010, 0:12
Nije navodno jer je dosta istinito. Mislim da oluja zna vise o tome.
Cuo sam da je dobar deo unisten i tokom oktobarskim demonstracija 2000. godine, kada je zapaljen RTS
Master_Touch
2.11.2010, 12:14
Sadrzaj crtaca ima veliki uticaj na formiranje habitusa kod dece, veci nego sto neki misle. Cak, neki nisu ni svesni koliko su crtani filmovi koje je gledao skoro svaki dan, ceo dana uticali na njega.
Pored nasilja imamo i lazne slike savrsenstva, srecnih zavrsetaka, princa ili princeza iz bajki,... Upravo ove pokretne slike su krivac zasto male devojcice prerastaju u devojke koje traze savrsenog muskarca - princa iz bajke, a da nisu ni svesne da takvi ne postoji i da su na njih uticali crtani filmovi. Umovi bivaju isprani od svakodnevnog gledanja crtanih filmova koji kroz smeh i toplinu uspevaju da prevare i usade svoje nerealne slike koje im uniste vecinu detinjstva provedenog u masti iz crtanog filma. Kasnije kada se um razvije, normalno, shvati se da bajke ne postoje ali ce uvek biti prisutna ta tendencija i umisljenost savrsenog muskarca koji na nasu zalost ogranicava nas seksualni nagon.
Sass Drake
2.11.2010, 13:00
^Uvijek možeš da se prošetaš do apoteke, kupiš i popiješ brom i riješen problem na neko vrijeme.;)
EDIT: Da li si ti dobio korpu pa si onda napisao taj post? :D
GagiPappa
2.11.2010, 14:22
Malo po malo pa se na netu naleti na ovakvu raspravu koja me fascinira svojom da ne kazem kakvom temom.
Na neke crtane treba staviti "nepreporucuje se starijima:dedica:od 3 godine (Teletabisi npr), starijima od 14 godina (Strumfovi)" itd. Smatram da bi to resilo problem. Sta odraslom coveku ili mladicu moze biti zanimljivo u Teletabisima? Nista. I netreba da bude, ni najmanje, sto neznaci da nevaljaju za decu do 3 god. Dete skocilo u bunar jer je oponasalo Teletabise? Otkud to bilo ko zna, jel se mozda pre Teletabisa nisu desavale takve tragedije sa malom decom? Strumfovi i KKK? Sta zna dete sta je rasizam i KKK i koliko godina ce mu biti potrebno da u opste poveze te dve stvari na taj nespojivi nacin? I sta ako ih i spoji u nekom dobu odrastanja, recimo 13-14-15 god? Lakse ce postati rasista zahvaljujuci ispiranju mozga preko crtanog? :icon_scra Gde je kucno vaspitanje koje se odvijalo svih tih godina, ukazivanje na prave moralne i zivotne vrednosti? Nestale zahvaljujuci crtanima tipa Ben Ten, Strumfovi, itd?:opanachke
Ja sam odrastao (druga polovina 80-ih i pocetak 90-tih) na CN cije su nam VHS kasete donosili kumovi rodjaci iz Engleske. Gledali smo Plasticmena, GI Joa i mnoge druge i zahvaljujuci njima sam naucio Engleski mnogo ranije nego ostali. Sadasnji CN je sra*e! Takodje sam gledao Himena, Transformerse, Robotek, Silver Rajdera, nesto kasnije Voltrona kao i sve moguce kratkometrazne crtane. "Za sada" nisam nikoga ubio, opljackao, masakrirao, nemam crne misli, itd...Ajde da zabranimo i igracke tipa puske, tenkova, luka i strele...
Ono sto zaista upropastava mlade zene, devojke, nisu bajke o princu na belom konju. To je Jelena Karleusa, Seka Aleksic, Lejdi Gaga, zatim serije tipa Seks i Grad, L World, Zene Fudbalera i slicne... Cemu one uce zenski deo populacije i kakve uzore im namece? Zasto ne cenzurisati tu JK kada kaze u emisiji pred milionskim auditorijumom:" preporučila bih svim devojkama da nadju bogate i uspešne muževe i da samo troše njihove pare"?!? Ne, nek cenzurisu i zabrane gresne Strumfove. Teletabisi.:boxing:
Malo po malo pa se na netu naleti na ovakvu raspravu koja me fascinira svojom da ne kazem kakvom temom.
Na neke crtane treba staviti "nepreporucuje se starijima:dedica:od 3 godine (Teletabisi npr), starijima od 14 godina (Strumfovi)" itd. Smatram da bi to resilo problem. Sta odraslom coveku ili mladicu moze biti zanimljivo u Teletabisima? Nista. I netreba da bude, ni najmanje, sto neznaci da nevaljaju za decu do 3 god. Dete skocilo u bunar jer je oponasalo Teletabise? Otkud to bilo ko zna, jel se mozda pre Teletabisa nisu desavale takve tragedije sa malom decom? Strumfovi i KKK? Sta zna dete sta je rasizam i KKK i koliko godina ce mu biti potrebno da u opste poveze te dve stvari na taj nespojivi nacin? I sta ako ih i spoji u nekom dobu odrastanja, recimo 13-14-15 god? Lakse ce postati rasista zahvaljujuci ispiranju mozga preko crtanog? :icon_scra Gde je kucno vaspitanje koje se odvijalo svih tih godina, ukazivanje na prave moralne i zivotne vrednosti? Nestale zahvaljujuci crtanima tipa Ben Ten, Strumfovi, itd?:opanachke
Ja sam odrastao (druga polovina 80-ih i pocetak 90-tih) na CN cije su nam VHS kasete donosili kumovi rodjaci iz Engleske. Gledali smo Plasticmena, GI Joa i mnoge druge i zahvaljujuci njima sam naucio Engleski mnogo ranije nego ostali. Sadasnji CN je sra*e! Takodje sam gledao Himena, Transformerse, Robotek, Silver Rajdera, nesto kasnije Voltrona kao i sve moguce kratkometrazne crtane. "Za sada" nisam nikoga ubio, opljackao, masakrirao, nemam crne misli, itd...Ajde da zabranimo i igracke tipa puske, tenkova, luka i strele...
Ono sto zaista upropastava mlade zene, devojke, nisu bajke o princu na belom konju. To je Jelena Karleusa, Seka Aleksic, Lejdi Gaga, zatim serije tipa Seks i Grad, L World, Zene Fudbalera i slicne... Cemu one uce zenski deo populacije i kakve uzore im namece? Zasto ne cenzurisati tu JK kada kaze u emisiji pred milionskim auditorijumom:" preporučila bih svim devojkama da nadju bogate i uspešne muževe i da samo troše njihove pare"?!? Ne, nek cenzurisu i zabrane gresne Strumfove. Teletabisi.:boxing:
:tapsh::tapsh::tapsh::tapsh::tapsh:
--ComputerBoy--
2.11.2010, 18:08
Nasilje u crtanim filmovima ima uticaja na decu kao i nasilne video igre. Kod većine nikakvo, dok kod odeđenog procenta ima.
Ja obožavam Toma i Džerija i nikad mi nije padalo na pamet da razbijam sve po kući i da se gađam dinamitom. :kreza:
Nego, evo jednog zanimljivog klipa:
pnI-YVpXoD8
Master_Touch
2.11.2010, 18:13
Znas kako, otisao si malo previse u sirinu. Ne kazem da nisi u pravu. Ima mnogo stvari koje mogu da uticu na decu ali ipak su crtani filmovi pravljeni za decu (sem crtanih filmova za "odrasle") pa zato o njima i treba diskutovati.
Ovo sto si ti rekao je isto kao kada bi se covek trovao sa cigaretama i pricao ima mnogo gorih stvari koje mogu da te zadese - a na kutiji od cigareta pise "pusenje je stetno za zdravlje". Sta pise pre pocetka crtanog filma?
GagiPappa
2.11.2010, 18:47
U sirinu sam otisao samo na kraju posta kada sam se dohvatio belih konja koje si ti spomenuo u par postova ranije. Mada nije ni to siroko vec sam hteo da kazem da su devojcice samo devojcice i da je Snezana neduzna a da devojke kakve si ti opisao postaju malo kasnije slusajuci i gledajuci pogresne uzore koje niko nesankcionise.
Sass Drake
2.11.2010, 19:21
Na onom klipu što je postavio ComputerBoy, zar vam nije čudno što pitanja trepere uz ponavljanje istih nota?;) A pričaju nešto o skrivenim porukama koje utiču na podsvjest?
Predstavljanje simbola jevrejskog, a i hrišćanskog, boga kao zlo neću ni da komentarišem.
Ima li neki primjer kako je stara Diznijeva škola loše uticala na djecu?
Ima li neki primjer kako je stara Diznijeva škola loše uticala na djecu?
http://fc07.deviantart.net/fs70/f/2010/023/1/b/Walt_Disney_666_by_marcozambra.jpg :D
Sass Drake
2.11.2010, 19:50
Ja tu vidim samo WQ lambda.:D
Mogu i ja uzeti bilo koji bar-kod pa dopisati pored 666 i eto barkoda koji je satanistički simbol.:D
P.S. Tražio sam primjer.
EDIT: Za*ebah se. Ono nije lambda već fi. WQ fi
DavidovicN.S
2.11.2010, 20:17
Ja tu vidim samo WQ lambda.:D
Mogu i ja uzeti bilo koji bar-kod pa dopisati pored 666 i eto barkoda koji je satanistički simbol.:D
P.S. Tražio sam primjer.
Sarkazam co'ece. Mislim bar se nadam..:D
Sarkazam co'ece. Mislim bar se nadam..:D
Jašta je, samo što vidiš da i to mora da se pojašnjava...these youngsters just don't get it...(al' i ti si youngster pa si "provalio") :D
P.S. Ne vidi čovjek zelenog smajlija na kraju posta, pa se ražestio :rofl:
Sass Drake
2.11.2010, 21:37
Nisam vidio :D na kraju posta, ali nisam se ni ražestio.:D :ciao:
Ne spominjimo više religiju i „teorije zavjere” i „teorije zavjere u teorijama zavjere” da ne bi popili karton.
Lich_king2
2.11.2010, 23:23
:alealeee:
Korisnik Lich_king2 se zahvaljuje korisniku GagiPappa na korisnoj poruci.
Ja obožavam Toma i Džerija i nikad mi nije padalo na pamet da razbijam sve po kući i da se gađam dinamitom. :kreza:
Ako sam ja dobro razumeo, svrha tih subliminalnih poruka je da se usade detetu-čoveku u posvest i tu čuče sve dok se jednom ne aktiviraju, znači mi smo svi možda gomila "spavača", uuu jeee! Btw verovatno je klip koji si ostavio bio delom inspirisan i ovim klipom:
eIvMNfrZ-jU&feature=related
A bilo je reči i o brojevima, evo jednog interesantog videa i na tu temu za sve one koji vole da se hrane ovakvim stvarima, medju koje i ja spadam. :D
http://www.youtube.com/watch?v=eIqYCv1XCBk&feature=related
Sass Drake
3.11.2010, 22:26
^Sve je to u redu, ali neki su stvarno opsjednuti brojem šest pa ga vide tamo gdje ne postoji. Jbg, neko vidi samo šestice, neko vidi samo šestice u indeksu, neko vidi samo gole žene, neko vidi samo progress bar torenta koji se skida u pozadini,... :D
fZcs1SHVbz0
Najbolji Diznijev crtać... :)
Nash Knight
4.11.2010, 14:41
^Sve je to u redu, ali neki su stvarno opsjednuti brojem šest pa ga vide tamo gdje ne postoji. Jbg, neko vidi samo šestice, neko vidi samo šestice u indeksu, neko vidi samo gole žene, neko vidi samo progress bar torenta koji se skida u pozadini,... :D
A neko (kao ja) all of the above :)
GagiPappa
4.11.2010, 17:39
"Lepota i umetnost su oku posmatraca"
Onaj ko vidi muski polni organ umesto lepog dvorca, rec sex ispisan u oblacima umesto tuznog lava i ostale uvrnute stvari mora pod hitno da prizna da ima problem i da je bolestan. To je prvi korak ka ozdravljenju.
To je kao kod psiho testa, kad vam pokazu neku mrlju na papiru pa vas pitaju sta vidite i na osnovu toga dolaze do nekih zakljucaka o vasem psihickom stanju i licnosti. Bolestan um vidi bolesne stvari.
Master_Touch
4.11.2010, 19:15
"Lepota i umetnost su oku posmatraca"
Onaj ko vidi muski polni organ umesto lepog dvorca, rec sex ispisan u oblacima umesto tuznog lava i ostale uvrnute stvari mora pod hitno da prizna da ima problem i da je bolestan. To je prvi korak ka ozdravljenju.
To je kao kod psiho testa, kad vam pokazu neku mrlju na papiru pa vas pitaju sta vidite i na osnovu toga dolaze do nekih zakljucaka o vasem psihickom stanju i licnosti. Bolestan um vidi bolesne stvari.
Pa dobro bre prijatelju od kada je polni organ bolesna stvar :D...
Sass Drake
4.11.2010, 20:26
^Što bi Miladin Berić, pisac aforizama, rekao: „Čovjek ostari u trenutku kad ga umjesto prostakluka počne da budi prostata”. :D
Pa dobro bre prijatelju od kada je polni organ bolesna stvar :D...
Fail! U crtanim filmovima za decu svakako jeste!
Fail! U crtanim filmovima za decu svakako jeste!
Aj' nađi mi života ti primjer gdje se prikazuje polni organ u BILO KOJEM CRTANOM FILMU ZA DJECU i paliću ti svijeću do kraja života. :facepalm:boodala::icon_stud
Naglašavam, ZA DJECU. :boodala:
Master_Touch
4.11.2010, 21:07
Aj' nađi mi života ti primjer gdje se prikazuje polni organ u BILO KOJEM CRTANOM FILMU ZA DJECU i paliću ti svijeću do kraja života. :facepalm:boodala::icon_stud
Naglašavam, ZA DJECU. :boodala:
CEk, cek, cek mozda je Papa Grgur mislio na mozak kada je rekao polni organ? :confused: (pod uticajem Jelene Karleuse koju je pomenuo u jednom od predhodnih postova) :rofl: Nadam se da nece zameriti GagiPappa :).
Calm down, pa onda još jednom pogledaj moj post i onaj pre njega. Jesam li ja igde napisao to o čemu pričaš, samo kažem da bi tako nešto u crtanom filmu bilo bolesno DA SE PRIKAZUJE. A pogledaj barem jedan od donja dva klipa u celosti pa zaključi sam, pošto mi se čini da to nisi uradio. ;)
Sass Drake
4.11.2010, 21:20
^Pogledaj cijele crtaće iz onih klipova pa ćeš vidjeti da samo postoji onaj kalendar iza miševa i da zvijezde iz Kralja lavova ne oblikuju SEX već SFX.;)
GagiPappa
4.11.2010, 21:32
CEk, cek, cek mozda je Papa Grgur mislio na mozak kada je rekao polni organ? :confused: (pod uticajem Jelene Karleuse koju je pomenuo u jednom od predhodnih postova) :rofl: Nadam se da nece zameriti GagiPappa :).
Mozda Papa Grgur smatra da nije slucajnost ukoliko neko sa takvim nikom otvori bas ovakvu temu i na drugoj temi o recenziji filmova postavi ovakvo pitanje:
Pitanje: Da li moze da se radi recenzija porno filmova? :confused:
Eto mozda materijala za teoreticare zavera:paranoia:
Nema razloga za paniku, ja govorim objektivno o temi, ti je previse personalizujes, samo polako i opusteno;)
@Sass Drake ne razumemo se izgleda, ja uopšte ovde ne tvrdim da je sve ovo tačno niti sam ljubitelj teorija zavere, naprotiv. Samo kažem da u tome možda ima nekih stvari za razmišljanje, ne posmatram svet crno-belo. Crtane-igrane filmove i ostale stvari za decu prave odrasli koji ne moraju obavezno da budu nevinašca koja samo žele da se deca dobro zabave zar ne?
Sass Drake
4.11.2010, 22:14
^Što jest, jest. ;)
Ja i dalje čekam primjer gdje je eksplicitno prikazan neki polni organ u bilo kojem crtanom filmu namjenjenom djeci, i nikakve izmjene tema ne mogu pobiti rečenicu koju je Kisr napisao.
Dakle, čekam primjer : ima li ga ili ćeš (konačno) da priznaš da si "ujeo go*no" neumjesnim komentarom da takvi primjeri postoje?
OverCHAOS
4.11.2010, 22:33
Ma sta je bre ovo? Dajte deci Ninja Scroll da gledaju.:dzavo:
gFTaWEHaB0M
Lich_king2
4.11.2010, 22:34
C6Gp9kqPgKoEvo trazili ste i dobili. :to_care:
Ma sta je bre ovo? Dajte deci Ninja Scroll da gledaju.:dzavo:
gFTaWEHaB0M
Ovakva manga je DALEKO od sadržaja PREPORUČENOG i ODOBRENOG za djecu. ;)
Postoje rating komisije i odbori ako nisi znao, pa je ipak regulisano šta mogu gledati djeca a šta ne.
Sem toga, nije nešto posebno nasilan (za mene, ali za djecu bi vjerovatno bio), sve što sam vidio je pijenje krvi i bjesomučno skakutanje nekakve dvospolne kreature koja nit' je muško nit' je žensko, po nekakvom drveću.
Evo trazili ste i dobili.
Ovo tvoje se ne vidi, bar kod mene?
Prijatelju ti to mene tovariš malo? :rofl: :paranoia: Ili si možda ujeo neku flašu sa žestokim pićem?
Sass Drake
4.11.2010, 22:45
Nije baš seksualna aluzija, nije ni anime namijenjen djeci, ali...:dzavo:
Počinje od 3:45.
uPknr8tCuMc
Prijatelju ti to mene tovariš malo? :rofl: :paranoia: Ili si možda ujeo neku flašu sa žestokim pićem?
Ako je pitanje upućeno meni, ne tovarim te nego tražim da argumentuješ tvrdnju da u crtanim filmovima namjenjenim za djecu postoji jedan/više filmova koji prikazuju muški/ženski polni organ, ili da se pomiriš sa činjenicom da si izvalio običnu glupost.
Što se tiče žestokog pića, ja čak i da sam "ubijen" alkoholom ne bih izvalio takvu glupost.
Još nisam dobio ni primjer ni priznanje?
Pametnom dosta da vidi ko blebeće.
OverCHAOS
4.11.2010, 22:50
Ovakva manga je DALEKO od sadržaja PREPORUČENOG i ODOBRENOG za djecu.
Postoje rating komisije i odbori ako nisi znao, pa je ipak regulisano šta mogu gledati djeca a šta ne.
Sem toga, nije nešto posebno nasilan (za mene, ali za djecu bi vjerovatno bio), sve što sam vidio je pijenje krvi i bjesomučno skakutanje nekakve dvospolne kreature koja nit' je muško nit' je žensko, po nekakvom drveću.
Ljudi sta vam je, salio sam se.:)
@LoneWolf u tom slučaju mogu samo da te uputim na moj odgovor koji sam ti već dao: http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1181749&postcount=71
Got it? ;) Dakle teraš me da argumentujem nešto što nikada nisam ni rekao. Svaki tvoj dalji komentar na tu temu je nepotreban, a i moj!:ciao:
jel' zna neko kako se zvao onaj crtani sa vampirima što je išao na ns+? Komedija je u pitanju i emitovana je 90-tih.
@LoneWolf u tom slučaju mogu samo da te uputim na moj odgovor koji sam ti već dao: http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=1181749&postcount=71
Got it? ;) Dakle teraš me da argumentujem nešto što nikada nisam ni rekao. Svaki tvoj dalji komentar na tu temu je nepotreban, a i moj!:ciao:
Pročit'o sam ja to i pogled'o snimke al' od tvog dugo očekivanog primjera ni malo p nisam vidio.
Next time ispeci pa reci, i nemoj da tvrdiš da postoji prikazivanje polnih organa u crtanim filmovima namjenjenim djeci kad ne postoji - ili ako postoji, dokaži; got it? ;)
Excess^TeAm DzonI
5.11.2010, 15:19
Mojoj sestricini kad je dosadno smara me da joj pustim "Tom & Jerry" da gleda i ja moram sa njom da gledam ali po meni tu ima mnogo nasilja sine kad mu Jerry sa onim cekicem sine po prstima mene zaboli a ona umire od smeha....
Luka Filipovic
10.12.2010, 21:29
Mojoj sestricini kad je dosadno smara me da joj pustim "Tom & Jerry" da gleda i ja moram sa njom da gledam ali po meni tu ima mnogo nasilja sine kad mu Jerry sa onim cekicem sine po prstima mene zaboli a ona umire od smeha....
I treba da se smeje,bolje je to deset puta nego oni retardirani crtaci poput Nodija,Pepa Prase Digimoni i razne karakondzule:a_whistli
Jim Bravura
20.12.2010, 19:10
pročit'o sam ja to i pogled'o snimke al' od tvog dugo očekivanog primjera ni malo p nisam vidio. Next time ispeci pa reci, i nemoj da tvrdiš da postoji prikazivanje polnih organa u crtanim filmovima namjenjenim djeci kad ne postoji - ili ako postoji, dokaži; got it? ;)Постоји итекако. Ево само пар сличица:
Jim Bravura
20.12.2010, 19:13
И још неке:
Sass Drake
20.12.2010, 19:41
Na slici sa zviejzdama piše SFX, a ne SEX. ;)
Mada, nešto nemam osjećaj da su ono skrivene poruke, mada oni koji hoće da smanje broj stanovnika vs. oni koji hoće da zaustave, ali iskreno, briga me.
P.S. Ne dirajte mi Digimone.
Nash Knight
20.12.2010, 20:04
To je sve bullshit, kao nalazenje bogorodice u konzervi tunjevine, ko zeli da vidi bolestiju videce je gde god pogleda. A sto se tice eksplicitnog prikazivanja polnih organa u crtacima za decu, evo npr DragonBall, mada iskreno ne znam za koji je uzrast namenjen taj anime. Tu se Gokuu stalno vidi pisha, a cesto se vide i dupici i sise (mada njih ne prikazuju eksplicitno). I sta je toliki bauk sto se prikazuju polni organi? Pa svi ih mi imamo. Deci ne bi smele da se prikazuju scene seksa, a to je sasvim druga pricha. A to sto je hriscanska crkva napravila bolesne lazne puritance od polovine sveta kojima je prihvatljivije da gledaju nasilje i smrt nego sopstvenu anatomiju to ne znaci da su japanski bolesni ili sta god.
Red Wing
20.12.2010, 20:04
Ne bi me uopste zacudilo da ovakve stvari iz Disney crtanih filmova nisu slucajne... Mada ipak u vecini crtanih tako nesto nije nadjeno i primeceno... Mozda je sve to rezultat odredjenih pojedinaca, kojima je malo do zezancije i koji su to sve ''ucackali'' da ostali ne primete- a ne nekih krupnih i skrivenih planova od kompanije Disney...
Inace, sta je lose kod one slike gde Miki Maus naredjuje metli da nosi kofe?
Знате, постоји оно "човек види оно што жели да види". Just saying.;)
Jim Bravura
20.12.2010, 20:41
Ne bi me uopste zacudilo da ovakve stvari iz Disney crtanih filmova nisu slucajne... Mada ipak u vecini crtanih tako nesto nije nadjeno i primeceno... Mozda je sve to rezultat odredjenih pojedinaca, kojima je malo do zezancije i koji su to sve ''ucackali'' da ostali ne primete- a ne nekih krupnih i skrivenih planova od kompanije Disney...Тај сценарио је мало вероватан, јер су и друге области попут филмске индустрије, корпоративног бизниса, религије итд, препуне скривених симбола и сублиминалних порука. Кад је религија у питању почетницима препоручујем филм "The Rape of the Soul". Гарантујем падање са столице. Ево само један одломак: http://www.youtube.com/watch?v=43QS9vHTvfs&feature=related А у вези холивудске индустрије, "Full Disclosure" је обавезна лектира http://www.youtube.com/watch?v=6l1LfhOoGRU&feature=related
Inace, sta je lose kod one slike gde Miki Maus naredjuje metli da nosi kofe?Чекај, јел ти озбиљно? Погледај мало боље како изгледа та метла заједно са кофама. И што није једна него баш две :rolleyes:
Nash Knight
21.12.2010, 9:29
Hahahah, ja se izvinjavam, ali ovo nije nikakav dokaz, bar ne neki koji bi ikakav sud (ili chovek sa malo zdravog razuma) uvazio. Eh, da je samo svet ceo jedan veliki satanisticki porno casopis... :)
Ljudi, ne kapiram kakav je problem sa golim ljudkim telom u crtanim filmovima? Pa dete ga samo vidi svaki put kada se kupa. Vidi mamu, vidi tatu... to je nešto najprirodnije na svetu.
A što se tiče nasilja. Pa pogledajte Toma i Džerija, Pricu trkačicu... nasilje na kub. I šta nam fali
Tu se Gokuu stalno vidi pisha, a cesto se vide i dupici i sise (mada njih ne prikazuju eksplicitno)
http://img833.imageshack.us/img833/3334/1292283859116.jpg
:D
DavidovicN.S
22.12.2010, 0:02
Чекај, јел ти озбиљно? Погледај мало боље како изгледа та метла заједно са кофама. И што није једна него баш две :rolleyes:
Ja ponekad kad vidim neku dobru zensku, posle sta god da pogledam lici mi na s*se.
A ti svuda vidis penis, sta nam to govori?;)
Sass Drake
22.12.2010, 0:12
[SPOILER="18+"]
Kad smo već kod toga:
fTsSPx5dE-0
EDIT: Ovo nije strašno po pitanju seksualnih aluzija, ali je smiješno. :to_care:
http://www.youtube.com/watch?v=q-JUGmxY3Eo&feature=related&t=0m55s
Jim Bravura
22.12.2010, 2:20
ja ponekad kad vidim neku dobru zensku, posle sta god da pogledam lici mi na s*se.
A ti svuda vidis penis, sta nam to govori?;)Ја видим онако како јесте. Та једна слика не мора да значи ништа, али кад их погледаш све заједно, онда схватиш и да је та са метлом и кофама заиста сублиминална порука, тј. да ништа из Дизнијеве кухиње није случајно. И не баве се они само сексуалним, већ и другим окултним мотивима, али је постављено такво питање и ја сам изнео доказе. Ко има очи нека види, а ти се слободно прави блесав:http://www.mediafire.com/imgbnc.php/9536f12899db2c10b2a95d10a419e034581e2b3f6ab5091509 f0c843d337b0a05g.jpg (http://www.mediafire.com/imageview.php?quickkey=ae4v1zh0qx42m96)
http://www.mediafire.com/imgbnc.php/514fe5807ce14787d178f87f1f36fb6b1453d5f215a508c2a0 3ed1ff71acd53b4g.jpg (http://www.mediafire.com/imageview.php?quickkey=abw6jqd8jc7eluv&thumb=4)
Sass Drake
22.12.2010, 2:40
Posljedice toga su?
prvo što mi pada na pamet kao posledica je ovaj novi agresivni p0rn. lol
Nash Knight
22.12.2010, 14:06
Ja ponekad kad vidim neku dobru zensku, posle sta god da pogledam lici mi na s*se.
A ti svuda vidis penis, sta nam to govori?;)
:aplauz::rofl::rofl: E ako si mu rek'o
JohnnyNT
22.12.2010, 15:25
^ +1 :D
Ma daj bre, gde ona metla sa kofama da podseti na...Baš me dobro nasmeja, veću glupost skoro nisam čuo :D
I racimo da postoji neka zavera, to sigurno Dizni i ostale kompanije koje prave crtaće u budućnosti planiraju da se okrenu porno industriji pa edukuju nove generacije porno glumaca :rofl:
Sass Drake
22.12.2010, 15:28
Iskreno, podsjeća, ali ako baš želim da podsjeća.:kreza:
JohnnyNT
22.12.2010, 15:34
^ Pa dobro, slažem se, ali ako baaaš baaaaš baaaš želim :D Ali tada bi video .... i u mikseru, znači da nešto sa mnom nije u redu :D
Jim Bravura
22.12.2010, 17:06
I racimo da postoji neka zavera, to sigurno Dizni i ostale kompanije koje prave crtaće u budućnosti planiraju da se okrenu porno industriji pa edukuju nove generacije porno glumaca :rofl:
aU9FPflW9Xk
Sass Drake
22.12.2010, 17:13
I koja je posljedica svih tih poruka?
EDIT: Ovo što si postavio nisu isječki iz crtaća već skenovi stripova koji su btw, namijenjeni starijioj publici. I nisi odgovorio na moje pirtanje: koja je posljedica poruka iz Diznijevih crtaća koje si naveo?
Jim Bravura
22.12.2010, 17:37
Укратко, програмирање људског ума од најранијег узраста онако како одговара коорпоративном бизнису и елити на власти. Пре сто година просечан човек је видео једно или ниједно убиство током живота. Данас се то мери хиљадама захваљујући масовним медијима. Савремени човек је толико бомбардован насиљем, сексуалним алузијама и порнографијом као врстом специјалног рата, да је то запањујуће. Кога занима више, нека прочита овај текст: http://www.henrymakow.com/the_hidden_agenda_behind_porno.html
ЕДИТ: Брате, тражи, гуглај па ћеш наћи гомилу таквих и сличних порука у цртаћима: lA--60mJths&feature=related
Sass Drake
22.12.2010, 17:49
^ Da vidim. Isprogramirani smo da se razmnožavamo. Samo mi nije jasno kako su to radili prije televizije i animiranih filmova. :rolleyes:
EDIT: I dalje nisi dao konkretan odgovor jer sve ono što sam vidio sada, a i još ranije, zajedno nije ni do gležnja ravno majčinoj dojki dok smo bili bebe.
HSVstoned
22.12.2010, 17:56
ima istine,svet je u ku..u ali nemojte samo da pokrecete rasprave o nasem nebeskom narodu,srbstvu itd:facepalm
obicno to tako ide na vecini foruma,u fazonu satanisticki dizni,amerika,nato,eu.. protiv nebeske rusije i srbije.
toga NEMA,spirala zivota se nastavlja a zla ce uvek biti,jer ljudi su zlo.
te pravoslavci ne bi trebali da gledaju lost,pa ne bi smeli da gledaju ovo-ono..
al zato se ''pravoslavci'' ubise od farmi,skupstina,politike,ogovaranja,teorija zavera..
naravno,ne mislim na prave vernike,nego na ovu vecinu u srbiji.
al nije ni cudo kad imas demone u crkvi.
a jos kad se sa nasim demonima pomesaju losi uticaji sa zapada[lgbt,kriminalna ekonomija itd] e onda ce biti zanimljivo u zerbiji :Freddy:
ljudi ne mogu da shvate da odredjene ''bitne'' licnosti iz istorije nisu ono kakvim ih smatramo i da smo samo je...i mali delic univerzuma.
a zlo potice od nas.
Sass Drake
22.12.2010, 17:58
^ Što jest jest.
Nego, da napravimo neku peticiju da na TV stanicama opet puštaju Toma i Džerija. :D
Jim Bravura
22.12.2010, 18:50
^ da vidim. Isprogramirani smo da se razmnožavamo. Samo mi nije jasno kako su to radili prije televizije i animiranih filmova. :rolleyes: Насиље и порнографија немају везе са размножавањем, исто као ни сексуалне алузије у програмима намењеним ДЕЦИ. Чему такве замене теза?edit: I dalje nisi dao konkretan odgovor jer sve ono što sam vidio sada, a i još ranije, zajedno nije ni do gležnja ravno majčinoj dojki dok smo bili bebe.Видели смо да агенда постоји и то је факат. Ти ако имаш неко боље објашњење, слободно реци :icon_stud
JohnnyNT
22.12.2010, 19:23
Укратко, програмирање људског ума од најранијег узраста онако како одговара коорпоративном бизнису и елити на власти.
Pa kao što ja rekoh, da se citiram:
I recimo da postoji neka zavera, to sigurno Dizni i ostale kompanije koje prave crtaće u budućnosti planiraju da se okrenu porno industriji pa edukuju nove generacije porno glumaca
A možda i industrija kondoma i seksualnih pomagala planira da programira umove današnje dece kako bi što pre počela da koriste njihove proizvode.Ono, potplate crtače da ubace tako neke seksualne aluzije u svoja ostvarenja pa će u budućnosti seksa biti na svakom koraku, gde god da se okreneš, ljudi će se... a ovi iz big evil kompanija će sve to gledati sa prozora i smejati se buhhahah i zadovoljno će trljati ruke.
Bravura mani se holivudskih filmova i knjiga nekih paranoika čoveče, očigledno je da loše utiču na tebe, trebalo bi da pređeš na crtaće :cool: :a_bleh:
Djordje Turjacanin
22.12.2010, 21:28
Ah, evo ga još jedna teorija zavjere.
Jim Bravura
22.12.2010, 21:47
Ah, evo ga još jedna teorija zavjere.:rolleyes:
Sass Drake
22.12.2010, 22:30
^ Koliko vidim, postao si jedan od robova Prosvjetitelja kojima sad mogu da pune glavu s čim hoće i vi ćete bezrezevno vjerovati svemu što oni kažu. Ili ti u prevodu, sjaši Kurta da uzjaši Murta.
Jim Bravura
22.12.2010, 22:54
Гледај цео контекст, а не поједине слике :kreza: А могао би да погледаш и оне видео прилоге. Убр, изнад кутије сардина су голе женске груди, па сад не знам коме се и шта привиђа, хаха :ciao:
Lich_king2
22.12.2010, 23:39
I tako... SgCTx6Mu-TE
Sass Drake
22.12.2010, 23:41
^Ne valja link. :mad:
Što se tiče khm kalendara iznad kutije sardina, , on je postojao, pa je Disney priznao „propust” . pa ih je uklonio. Ovo sam negdje davno pročitao. Samo mi nije jasno kako je neko u onako maloj rezoluciji uspio da ih primjeti. Sick.
Lich_king2
22.12.2010, 23:43
Ne valja link. :mad:
Ispravljeno. Ovaj forum stvarno neki put ima problem sa youtube-om.
Sass Drake
23.12.2010, 0:26
Samo ne kontam ubačenu rečenicu kad kaže da se taj ritual ne razlikuje od onih u masonskim ložama. Ili je tvorac klipa bio svjedok tog obreda ili član istih. :D A koji je naziv ovog dugometražnog? President of Hollywood, hahah...
Kad ćemo ovako nešto vidjeti u Pokemonima? :dzavo: (čitava epizoda)
http://www.youtube.com/watch?v=MMjWIIB1AQI&t1m49s
http://www.youtube.com/watch?v=INoxKmDSNJE
Ili ovako nešto:dzavo:
http://www.youtube.com/watch?v=I5nfpZOdAgQ&t=3m47s
http://www.youtube.com/watch?v=LGy2wGI5e_M&t=2m31s (http://www.youtube.com/watch?v=LGy2wGI5e_M&t=2m48s)
http://www.youtube.com/watch?v=6RlmBGWv190&t=5m12s
http://www.youtube.com/watch?v=gTmgJUoXSAg&t=5m13s
Ne vredi raspravljati o ovome, da li stvarno ima nekih poruka koje su sa odredjenom namerom stavljene tu to znaju samo oni koji su radili na crtanim filmovima. Uglavnom nema nekih dokaza da postoje poruke iza kojih stoji neka agenda ali ne može se ni dokazati da oni koji su pravili te filmove nisu imali neke loše misli.
Ali mislim da je Hollywood generalno full of crap po pitanju mnogih stvari, recimo gledam neki Američki ratni film ili seriju i nigde nijednog crnca, ili tek po neki. I neki moj lični utisak koji sam stekao gledajući godinama filmove je da se njima uvek daju neke negativne uloge, recimo ako u filmu postoji neko ko će da izda svoje prijatelje to će najčešće biti neki crnac, i primetio sam da se u scenama sa mnogo nasilja u hororima i akcionim filmovima naj krvavije i naj brutalnije scene kasapljenja najčešće dodeljuju crncima. Ili na primer imamo grupu heroja na nekoj misiji i crnoputi likovi najčešće ne dočekaju kraj filma pošto ranije stradaju, a na kraju naravno ostanu samo najjači. I primetio sam recimo da se u većini komedija sa crnim glumcima uglavnom radi o takozvanom toaletnom humoru sa dosta psovki i pominjanja polnih organa, humor sa podrigivanjima, prdenjem, uriniranjem, češanjem m**a i slično, za razliku od nekog prefinjenog i suptilnog humora sa belcima. Kao što neko reče, još ne videh reklamu za šampon ili pastu za zube sa crncem, ali zato za patike i slično koliko oćeš. Ali kažem, to je neki moj lični trip, ne mora da znači da sam u pravu.
Nek ste vi meni obrisali poruku!
pravoslavci ne bi trebali da gledaju lost
daj link za ovo.
Highlander
23.12.2010, 1:38
Meni se oduvek čini da onaj ko želi da vidi zaveru, on će je i videti svuda. Jim nalazi simbole u crtaćima, Kisr rasizam u filmovima, ali to ne mora ništa da znači. Čemu bi uopšte i služila "subliminalna" poruka u crtaćima. Jedna reč ispisana negde u pozadini ne može uticati na posmatrača, sama ne može izazvati nikakvu fizičku reakciju, kako bi i mogla kad se ne vidi? Podsvesni uticaj isključite, na ovaj način to nije moguće. Jednostavno, ja ću uvek misliti da je u pitanju humor umetnika. Primer, Da Vinči koji dobija porudžbinu za Bogorodicu medju stenama, ali je slika malo drugačije, čisto da bi malo *****avao sveštenstvo. A evo i ovi, ubacili reč "porno" u naziv knjige, mora da su u pitanju masoni... ;)
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs031.snc4/33902_1654032880854_1538019576_1639239_1519814_n.j pg
daj link za ovo.Ma izmišlja.. ;)
i crnoputi likovi najčešće ne dočekaju kraj filma pošto ranije stradaju
Kartmen što kaže u onoj epizodi sa hipicima: "Along with me I'm gonna need a scientist, an engineer, and, of course, a black person who can sacrifice himself in case something goes wrong" :D
Inače, ovaj Tom i Džeri klip.. Meni to deluje kao za**bavanje na foru da su svi ti vlasnici firmi i korporacija masoni i ostalo.. :D
Hm, zaista je ovo zanimljiva tema...
Malo sam ''proucavao'' snimke sa yt vezano za sve to i na primeru Male sirene :p primetio da zaista tu ima necega:
Na prvoj verziji (http://www.youtube.com/watch?v=InFLnzeQjWw) se vidi kako se svesteniku dig'o (Deputy Chief Jim Bravura je bio okacio sliku), dok na drugoj prepravljenoj verziji (http://www.youtube.com/watch?v=8PUPBBx0ZFc&feature=related) toga nema. Znaci da je u pitanju koleno kao sto neki tvrde, Disney ne bi bio primoran da to ispravi... Sve je to veoma ocigledno i sugestivno...
Najjači subliminal :D:
--W5SB_4OIE
Dave Chappelle na temu nekih stvari koje se dešavaju u Holivudu: http://www.youtube.com/watch?v=68vbzSQXoMU&feature=related
Hm, zaista je ovo zanimljiva tema...
Malo sam ''proucavao'' snimke sa yt vezano za sve to i na primeru Male sirene :p primetio da zaista tu ima necega:
Na prvoj verziji (http://www.youtube.com/watch?v=InFLnzeQjWw) se vidi kako se svesteniku dig'o (Deputy Chief Jim Bravura je bio okacio sliku), dok na drugoj prepravljenoj verziji (http://www.youtube.com/watch?v=8PUPBBx0ZFc&feature=related) toga nema. Znaci da je u pitanju koleno kao sto neki tvrde, Disney ne bi bio primoran da to ispravi... Sve je to veoma ocigledno i sugestivno...
Ma da, Darling it's better Down where it's wetter i te fore.:D
Game fever
24.12.2010, 0:42
Укратко, програмирање људског ума од најранијег узраста онако како одговара коорпоративном бизнису и елити на власти. Пре сто година просечан човек је видео једно или ниједно убиство током живота. Данас се то мери хиљадама захваљујући масовним медијима. Савремени човек је толико бомбардован насиљем, сексуалним алузијама и порнографијом као врстом специјалног рата, да је то запањујуће. Кога занима више, нека прочита овај текст: http://www.henrymakow.com/the_hidden_agenda_behind_porno.html
ЕДИТ: Брате, тражи, гуглај па ћеш наћи гомилу таквих и сличних порука у цртаћима: lA--60mJths&feature=related
Ja isto nisam video ni jedno ubistvo, a gledam TV i koristim racunar15 godina, ako neko gleda TV pa "vidi" ubistvo onda smatram da je ne izgradjena licnost koja upija sve iz kutije i gleda to kao na stvarnost. Cak i vesti koje se cuju svaki dan(koje nisi fikcija) ne mogu da uticu na odraslu, normalnu osobu. Dete od 7-8 godina razume sta je fikcija a sta stvarnost(ja sam razumeo, a verujem da smo i svi mi ovde). Smatram da normalno dete sa normalnim roditeljima koliko god bilo izlozeno raznim "losim"(ovde mislim samo na fikciju) jednostavno nema zelju da kopira bilo sta. Razume sta je dobro sta zlo, zna sta se sme sta se ne sme(ovde ne racunam manje nestasluke), sa pravilnim vaspitanjem je sve moguce. E sad ako dete vaspitava ulica i samo TV, onda nastaje problem. Naravno neodgovornim roditeljima je lakse da okrive nasilje nego da se pogledaju u ogledalo.
Jim Bravura
24.12.2010, 2:09
ja isto nisam video ni jedno ubistvo, a gledam tv i koristim racunar15 godina, ako neko gleda tv pa "vidi" ubistvo onda smatram da je ne izgradjena licnost koja upija sve iz kutije i gleda to kao na stvarnost. cak i vesti koje se cuju svaki dan(koje nisi fikcija) ne mogu da uticu na odraslu, normalnu osobu. Dete od 7-8 godina razume sta je fikcija a sta stvarnost(ja sam razumeo, a verujem da smo i svi mi ovde). Smatram da normalno dete sa normalnim roditeljima koliko god bilo izlozeno raznim "losim"(ovde mislim samo na fikciju) jednostavno nema zelju da kopira bilo sta. Razume sta je dobro sta zlo, zna sta se sme sta se ne sme(ovde ne racunam manje nestasluke), sa pravilnim vaspitanjem je sve moguce. E sad ako dete vaspitava ulica i samo tv, onda nastaje problem. Naravno neodgovornim roditeljima je lakse da okrive nasilje nego da se pogledaju u ogledalo.Нема то везе са (не)изграђеном личношћу и копирањем. Овде се ради о много суптилнијим стварима. Подсвест упија оно што свесни ум не региструје и утиче на наше понашање и ставове, чак и у одраслом добу, а камоли код деце од 7-8 година. Велике корпорације и маркетиншке агенције имају читаве тимове психолога, а богами и окултиста, чији задатак је откривање и експлоатисање људских слабости.
Велике корпорације и маркетиншке агенције имају читаве тимове психолога, а богами и окултиста, чији задатак је откривање и експлоатисање људских слабости.
:rofl::rofl:
HSVstoned
24.12.2010, 2:40
pa da,cuo sam da neke od svetski poznatih pivara planiraju[na sugestije svojih okultista] da lansiraju pivo sa 6,66% alkohola.
:rofl:
Highlander
24.12.2010, 2:44
Ja sam na smeru marketing i mogu vam reći da udžbenici vrve od okultizma... :rolleyes:
Ma daj čoveče, psihologija da, ali okultizam?! :eek:
HSVstoned
24.12.2010, 2:48
psihologija,nego sta.
toga ima naravno,sto ti rece-sve vrvi.
al opet psihologija je cudo,proizvod koji mi uleti za vreme neke tekme npr necu kupiti namerno:) :D
Jim Bravura
24.12.2010, 3:12
pa da,cuo sam da neke od svetski poznatih pivara planiraju[na sugestije svojih okultista] da lansiraju pivo sa 6,66% alkohola. :rofl:Касниш човече ;) Није пиво додуше, али јесу три шестице и гомила друге окултне симболике :Freddy: Кога занима више нека погледа за почетак овде: http://vigilantcitizen.com/?p=1160
http://illuminatusobservor.blogspot.com/2007/08/corporate-logos-as-occult-symbols.html
Jim Bravura
24.12.2010, 3:17
ja sam na smeru marketing i mogu vam reći da udžbenici vrve od okultizma... :rolleyes:
Ma daj čoveče, psihologija da, ali okultizam?! :eek:Нико и није рекао да се окултизам изучава на факултетима. Онда не би био окултизам :opanachke Иначе, сама реч означава нешто тајно, скривено, познато уском кругу људи..., а не обавезно сатанизам како неупућени често мисле.
^^
http://vukajlija.com/numerolog/216555
Highlander
24.12.2010, 3:19
In 1997, Vodafone introduced its Speechmark logo, as it is a quotation mark in a circle; the O's in the Vodafone logotype are opening and closing quotation marks, suggesting conversation.
Prvi logo - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/1/1c/Vodafoneoldlogo.png Ajde nađi i ovde neku šesticu...
To je bilo pre nego što su angažovali okultiste :rofl:
HSVstoned
24.12.2010, 3:24
:rofl::rofl::rofl:
al sam se smorio ko okultista na birou.
jel ima taj smer kod nas?
da zavrsim i uskocim u apatinsku pivaru.
ja kapiram da se ljudi sprdaju,pa ja bih prvi to radio:Freddy: :rofl:
neko je izvalio da ima ljudi koji sede sbog toga,pa zasto ih onda ne pumpati.
a i da je istina,vi koji se tripujete,zasto? dobro i hesus su jaci od svega.;)
Jim Bravura
24.12.2010, 3:49
In 1997, Vodafone introduced its Speechmark logo, as it is a quotation mark in a circle; the O's in the Vodafone logotype are opening and closing quotation marks, suggesting conversation.Speechmark logo који се ето тако случајно пакује у "тројке", укључујући и ону прву слику (погледај је мало боље :) ) И шта би са оним осталим логоима? Тајац?
Prvi logo - Ajde nađi i ovde neku šesticu...Јел ти мене завитлаваш? Ко је уопште помињао тај "први" лого :kreza:
HSVstoned
24.12.2010, 3:59
Zahvalnice: 151
Zahvaljeno 64 puta na 46 poruka
bogami,bas si se nesto razbacao sa sesticama :dzavo::dzavo:
tajac?:D
valjda će neko da vidi prije nego moderator obriše još jedan post :)
http://www.ivonazivkovic.net/SATANISTI.htm
Znate sta meni nije jasno? Evo ljudi su uspeli da "provale" sve moguce Iluminate, Sataniste, Djokiste, Mikiste i sve ostale tajne i najtajnije organizacije al eto jos uvek niko nije otkrio ko je ubio Kenedija, da li su na Zemlji ikad bili vanzemaljci itd itd. Kako to?!
valjda će neko da vidi prije nego moderator obriše još jedan post :)
Noisy, to mu je omiljena literatura, u ranijim propovedima je već citirao tekstove sa tog sajta :aplauz:
DavidovicN.S
24.12.2010, 11:32
Speechmark logo који се ето тако случајно пакује у "тројке", укључујући и ону прву слику (погледај је мало боље :) ) И шта би са оним осталим логоима? Тајац?
Јел ти мене завитлаваш? Ко је уопште помињао тај "први" лого :kreza:
A sta je sa petsto miliona neprijavljenih kineza, a? Cutimo?
Highlander
24.12.2010, 13:12
Speechmark logo који се ето тако случајно пакује у "тројке", укључујући и ону прву слику (погледај је мало боље :) ) И шта би са оним осталим логоима? Тајац?
Јел ти мене завитлаваш? Ко је уопште помињао тај "први" лого :kreza:
Pogledao sam ja malo bolje, i ne vidim tri šestice, ako baš hoćeš, vidim dve šestice i devetku. ;) Druga slika je isečena i sumnjivo preklopljena, verovatno je tu bilo još "šestica", ali je nekome više odgovaralo da ih bude 3. A za Procter and Gamble - lol. :D Našli ste rog koji izbija iz glave i rog koji izlazi iz brade, čudna predstava đavola, indeed. A da ne pominjem što u svakoj krivoj liniji vidite šestice (govorim u množini zato što si ovo verovatno pokupio negde i ima vas još koji se bavite ovim "zaverama"). Imaš još 5-6 izvrnutih brojeva najmanje. ;)
Nego, još uvek nam nisi objasnio kakva je korist od stavljanja šestica, rogova, polnih organa i ostalog. Tajac?
Nego, još uvek nam nisi objasnio kakva je korist od stavljanja šestica, rogova, polnih organa i ostalog.
For the lulz.:kreza:
Speechmark logo који се ето тако случајно пакује у "тројке"
A trojke su Đuro šta? :D
Red Wing
24.12.2010, 16:06
Izgleda da se jedna ozbiljna a i realna tema okrenula na obicnu zafrkanciju i ruglo. Verovatno je da postoje tajna i okultna drustva koja su pravi vladajuci sloj, koja neprezaju niodcega i koja imaju brojne nacine i ''intsrumente'' (mediji npr.) preko kojih sprovode svoje ciljeve i naume.
E sada mi obicni ljudi nismo u stanju da to sve prozremo i zadjemo u srz toga i mozemo samo da pokusavamo u principu, preko nekih pogresnih a i za nekog smesenih nacina...
Ma ja mislim da su i ovu temu iskusno skrenuli u sprdnju kako bi zataskali pravu istinu :D
GagiPappa
24.12.2010, 17:05
Jim Bravuro, rekao si šta si imao u desetak postova i svima si stavio do znanja svoj stav. Svi tvoji postovi posle prva dva tri su ponavljanje jedne iste priče, jel ti to pokušavaš da nam nešto usadiš u podsvest?:paranoia:
Da je tako lako korigovati ljude od najranijeg doba verujem da bi sa namerom stvarali mnogo veće monstrume od recimo dotičnog http://en.wikipedia.org/wiki/Ron_Jeremy zbog čijeg postojanja svet nije onakav kakav treba da bude.:dzavo:
Smejaćete se kada vam budu ugradjivali čipove :paranoia::
http://www.youtube.com/watch?v=pUWab1gHyA0
GagiPappa
24.12.2010, 17:27
Uf, taj klip me podseti na ThunderCats, daavno sam ga gledao. btw, evo clanka o piscu tog crtanog koji je nadjen mrtav ove godine. Izgleda da "senkomani" ne plaćaju dovoljno ubacivanje poruka u crtane pa je morao da zivi bedno u straćari sa dvoje cimera. Verovatno se toliko plašio za svoj život da nije hteo da za lepu sumu otkrije celu tu mašineriju:paranoia:
http://kotaku.com/5549990/thundercats-writer-murdered
Luka Filipovic
24.12.2010, 17:31
A sta je sa petsto miliona neprijavljenih kineza, a? Cutimo?
Korisnik Luka Filipovic se zahvaljuje korisniku Nikola91 na korisnoj poruci.
:ciao:
Jim Bravura
25.12.2010, 2:26
Pogledao sam ja malo bolje, i ne vidim tri šestice, ako baš hoćeš, vidim dve šestice i devetku. ;) Druga slika je isečena i sumnjivo preklopljena, verovatno je tu bilo još "šestica", ali je nekome više odgovaralo da ih bude 3.То је само варијација на тему, њихов начин да се поиграју са неверним Томама. Сложићеш се да "две шестице и деветка" не значе ама баш ништа, док три шестице значе. Исти тако, упореди наводни "Speechmark" лого са "Blood drop" симболом који је користио ККК и видећеш да су идентични! Постоје и други окултни симболи које Водафон користи, нпр. статуа лава на следећој слици http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/04/Munich_Leo_Parade_Vodafone.jpg/220px-Munich_Leo_Parade_Vodafone.jpg , што је често обележје на грбовима, заставама, античким храмовима итд, не без разлога.A za Procter and Gamble - lol. :D Našli ste rog koji izbija iz glave i rog koji izlazi iz brade, čudna predstava đavola, indeed.Ајде да видимо шта ту све има: два рога на брадатом људском лицу у облику полумесеца, 13 звездица (ни мање ни више) и као шлаг на торту 666. Дотично биће или божанство не мора нужно да представља ђавола, али негирати постојање окултне симболике је смешно, таман колико и непоштено.Imaš još 5-6 izvrnutih brojeva najmanje. ;) Тако је, има још обрнутих шестица, такође груписаних у триплете, али то само додатно иде у прилог овоме о чему причам.Nego, još uvek nam nisi objasnio kakva je korist od stavljanja šestica, rogova, polnih organa i ostalog. Tajac?О "користима" нисмо ни стигли да причамо, јер си досад негирао да такви симболи уопште постоје. Ја не бих ишао даље док то не утврдимо.
E narode, a da malo oladite i prebacite tu pricu o okltizmu, sveckim zaverama i sta jos u neku drugu temu, a ostavite ovu za crtace i nasilje u njima (tj. za ozbiljnu raspavu o tome).
A ni price o sublimalnim porukama nisu tema!
Hvala,
poz...
Džabe, čim ti ovaj dođe na temu znači da je propala :facepalm
Sreća njegova pa ne ordinira u mom delu foruma!
Постоје и други окултни симболи које Водафон користи, нпр. статуа лава на следећој слици http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/04/Munich_Leo_Parade_Vodafone.jpg/220px-Munich_Leo_Parade_Vodafone.jpg , што је често обележје на грбовима, заставама, античким храмовима итд, не без разлога.
Brate kako ***** kao foka! Taj lav nema ama baš nikakve veze sa kompanijom Vodaphone. Tokom 2006. godine u Minhenu je bila organizovana tzv. Parada lavova kada su se šareno oslikane figure lavova postavljale širom grada.
http://www.leo-parade.de/
Obrazuj se malo nesrećo!
pročitao sam celu temu i ipak vam mogu reći da je dobra... svaka čast ,moderatorima , obrisali su puno a ostavili dovoljno :D
U svakom slučaju , no po babu ni po stričevima , grešite vi koji mislite da je zaeb*ncia sve to što radi holivud, mada mi se ne dopadaju usijane glave koje tvrde da u svemu stoji zavera...
Ipak poricati da postoje tajna društva (masoni , iluminati,crno plemstvo,bilderberg,opus dei,trilaterala i ostala belosvetska banda) ravno je idiotizmu... jednostavno mora da se zna ko na ovom sveti kosi a ko vodu nosi...
Da dodam , kad sam bio mali gledo sam Tomija i Džerija , i nisam vido sis€ a ni šestice... ni jedanput... sad dal ih je moj mozak tada registrovao na sublimalnom nivou... ne znam , ne sećam se,manje više posle detinjstava sam bio obuzet da vidim iste (mislim na sis€ ne na 6ice) uživo a ne na TVu a i da mesim malo , baš kao Perica u Varljivom letu... Ne vidim ništa tu nenormalno i opasno po decu...
za Pokemone ne znam , to nikad nisam gledao :bibidu:
Mesi mesi, neće da ti škodi!:rofl:
Imao si ti mnogo sreće, jer po onome što naš vrli Jim iznosi, da si kojim slučajem u detinjstvu gledao "Čarobnjakovog šegrta" onda bi definitivno posle detinjstva postao gay.
ma nije bitno šta ko gleda... kad su muška deca u pitanju , bitno je da su sis€.
Obuzetost ženskim grudima upravo i kreće od najranijih dana... One su izvor hrane,toplote,i jednostavno LEP prizor... E sad kod muškaraca tu ima i sexualne konotacije,ali to dolazi kasnije,tek u pubertetu... a do puberteta ima puuuuuuno punooooooooo crtaća da se odgleda... Mogao bi Jim malko da gleda crtaće za odrasle, možda bi frustracije popustile malo :D
E sad realno o tim sublimalnim porukama... Prvo da ih ima,verovatno ima, ali mi njih i ne možemo biti svesni, jer onda jelte neb bile sublimalne...
drugo,pošto su sublimalne više se plašim za ono što u crtaću ne može da se vidi...
Treće i najvažnije... Šaljite decu napolje , što više, vazduh je čistiji a fiz aktivnost je zdrava za mentalni i telesni razvoj dece, tu nećete sigurno pogrešiti... Mala deca mali problem... velika , veliki.. 100 % tačna stvar.
Znači Jim ne brini se mnogo,realno nema razloga,oko crtaća za decu...
Blago onom ko nema šta da kaže a ipak ćuti.
nepoznat autor tj. ja ga ne poznajem :)
Sass Drake
25.12.2010, 3:46
za Pokemone ne znam , to nikad nisam gledao :bibidu:
Pokemone sam spomenuo zato što što ih uvijek izjednačavaju sa Digimonima što je notorna glupost, a Digimoni, originalna japanska verzija, nije baš za nejapanski dječiji program, dok cenzurisana verzija ničemu ne valja jer Japance zabole ona stvar što će neka religija, nacija ili javnost uopšte, biti uvrijeđena određenim sadržajima. Mada, dok ne počnu prikazivati Berserk u dječijem programu, ovo što sad prikazuju je još i dobro (za djecu), a ništa me ne bi čudilo da neki muto i to ubaci jer je to crtani, a ne +18 anime. :rolleyes: (sreća pa u anime ekranizaciji nema scene sa onom vatikanskom viteškinjom (ili kako već ide ženski rod) kako se samozadovoljava).
S obzirom šta sam sve gledao od crtaća prije puberteta, a sada imam mišljenje da ako bi bio vladar, najrađe bi vladao iz sjene. Ima tu nečega. :cool:
Jim Bravura
25.12.2010, 4:20
!Brate kako ***** kao foka! Taj lav nema ama baš nikakve veze sa kompanijom Vodaphone. Tokom 2006. godine u Minhenu je bila organizovana tzv. Parada lavova kada su se šareno oslikane figure lavova postavljale širom grada. Obrazuj se malo nesrećo!Стварно никакве везе, сем што је офарбан у црвено са истакнутим логоом и постављен испред продајног места и што је Водафон био један од спонзора манифестације :kreza: Лав симболише моћ, успех, власт, материјално богатство и уједно је чувар традиције. Они који га користе знају зашто то раде. У питању је стари окултно-магијски симбол и може се наћи широм света, навео сам неке примере.
Lav je bio simbol i u vreme Sumera i Vavilona...
A danas je samo kralj džungle :D
Mada je i omiljeni simbol u holivudu.... holivud b-vavilon... isto mu dođe.
HSVstoned
25.12.2010, 9:28
kralj necega gde bas i ne zalazi:dzavo:
a ko je kralj savane? Tigar?:D
Highlander
22.2.2012, 1:01
Ne pamtim kad sam video crtani na TV. Na koji vi crtani mislite?:icon_scra
Ne, ali stvarno. Tom i Džeri, pojma nemam kad su poslednji put bili na TV.
Nađi niški Belami, Tom i Džeri, fufice s mikrofonom i vesti ceo dan. :)
Да ли је неко гледао happy three friends. Е то је болестан цртани. Ако се то уопште може назвати цртаним. Мада има и смешних сцена.
Да ли је неко гледао happy three friends. Е то је болестан цртани. Ако се то уопште може назвати цртаним. Мада има и смешних сцена.
Само што Happy Tree Friends није цртани за децу, већ спрдња.
Sass Drake
22.2.2012, 21:49
Koliko me sjećanje služi, on ima etiketu +18. :D
Milos The Sly
22.2.2012, 22:17
Nasilja je uvek bilo, ne samo u crtanim filmovima nego generalno u svim medijima. Mislim da su zaista preterali sa moralnom panikom - čuo sam za ljude koji osuđuju bajke braće Grim jer su previše "mračne i nasilne". Sva odgovornost leži na roditeljima - ko bi drugi trebao da utiče na razvoj svog deteta nego roditelji? Ako je roditelj nesposoban da uspostavi disciplinu i zabrani detetu da gleda program koji smatra za neprikladan, ili je toliko glup da ne može da razlikuje crtać namenjen za decu i crtać koji je očigledno za odrasle, krivica leži isključivo na njemu. To je paradoksalna situacija - sa jedne strane, roditelji odbijaju da izlože decu i najmanjoj neprijatnosti, a sa druge neće da ih zaštite od istih neprijatnosti preko odgovarajućih vaspitnih mera, nego očekuju taj zli, zli svet da se prilagodi njihovom mezimčetu i gurne pod tepih sve što smatraju za ružno. Stvara se generacija mekušaca.
Ma u našoj zemlji je rano govoriti o štetnosti crtaća, kada većina roditelja zajedno sa decom gleda roze televiziju i njenu čuvenu muzičku emisiju, soft porn show. Pa posle vidim devojčicu od 12-13 godina da peva "Mešaj mala"... Ma zalepio bih joj šamarčinu, a roditeljima novčane kazne. Da čovek pop*zdi...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.