Prikaži potpunu verziju : Najbolji kabl za Wireless net
Night Shade
20.10.2010, 18:32
Imam wireless karticu Atheros AR5005G Wireless Network Adapter(TL-WN550G_551G-neka od ove 2 nisam siguran koja).Treba mi preporuka za najbolji kabl za ovu karticu.Posto sam morao da secem kabl kako bih ga produzio,signal mi je opao sa 14Db na 9Db.Potrebna duzina kabla je oko 5m.
Pozzzzz..........
Kabl od antene do adaptera? Bilo koji koaksijalni zavrsava posao.
Proveri ti taj kabl sto sad imas, verovatno nisi BNC konektore namestio kako treba.
Kabl od antene do adaptera? Bilo koji koaksijalni zavrsava posao.
Nisi u pravu kolega, od kvaliteta kabla na anteni u mnogom zavisi kvalitet signala.
Proveri ti taj kabl sto sad imas, verovatno nisi BNC konektore namestio kako treba.
I nisu BNC konektori, već RP-SMA.
Što se tiče kabla, najkvalitetnije što se može kupiti su kablovi koji nose oznaku CFD400 i cena je od nekih 2 Eura po metru plus konektori na krajevima. Uglavnom cena takvog kabla sa konektorima na oba kraja u toj dužini je negde oko 20 Eura.
Izgled CFD400 kabla sa nameštenim N konektorima.
http://www.nosparts.net/images/3cwe812-4.jpg
Night Shade
23.10.2010, 18:25
Freshko gde mogu da kupim ovaj kabl?
dzonihsv
23.10.2010, 18:25
www.netiks.rs
Night Shade
23.10.2010, 18:36
A kavi konektori mi trebaju?(wireless kartica Atheros AR5005G Wireless Network Adapter(TL-WN550G_551G-neka od ove 2 nisam siguran koja)Dali moze da se kupi kabl sa vec namontiranim konektorima?
dzonihsv
23.10.2010, 18:36
Može, vidi u njihovom cenovniku.
Naziv konektora ti je već napisao Freško.
Neznam kakva ti je situacija na anteni, pošto si spominjao da si nešto seko na anteni.
U suštini na anteni bi trebao biti N -Female
http://www.wlanantennas.com/images/n_female_en.gif
Pa onda kabli na kome je sa jedne strane N-Male a sa druge RP-SMA
http://www.wificatcher.com/images/n-male_rp-sma_cable.jpg
E to ti je najkvalitetnija varijanta koju možeš da napraviš od kartice do antene.
Night Shade
23.10.2010, 19:05
Moze li takav kabl sa ugradjenim konektorima da se kupi na netixu?Meni je potrebna duzina od 10m.Ima li gubitaka u signalu ako bih uzeo 15m(mozda nekad zatreba pa da ne kupujem potpuno novi)?
Moze li takav kabl sa ugradjenim konektorima da se kupi na netixu?
Da može, pogledaj njihov cenovnik.
EDIT
Sad sam proverio njihov cenovnik, imaju spomenuti kabli, 5 metara košta oko 1500 Dinara, plus poštarina ako nisi iz BG.
Kabli je: CFD-200 kabl RP-SMA(m) na N(m) dužine 5m
Samo imaj u vidu da na anteni u tom slučaju mora da ti bude montiran N-Female konektor.
Night Shade
23.10.2010, 19:23
Minimalna duzina kabla koja mi je potrebna je 10m?Ima li takav?
Minimalna duzina kabla koja mi je potrebna je 10m?Ima li takav?
Ja koliko vidim u njihovom cenovniku tako nešto nemaju, najduži fabrički kabli tog tipa u njihovom cenovniku je 7 Metara. Eventualno u Ponedeljak da ih pozoveš telefonom pa da ih pitaš dali imaju ili dali može da se poruči.
Moze li takav kabl sa ugradjenim konektorima da se kupi na netixu?Meni je potrebna duzina od 10m.Ima li gubitaka u signalu ako bih uzeo 15m(mozda nekad zatreba pa da ne kupujem potpuno novi)?
Šta, stavićeš 10 metara koaksijalca na tu antenicu?
Pa tu ćeš da izgubiš više nego što antena uopšte daje.
Koaksijalci na u principu moraju da budu što kraći, inače džaba krečiš.
Pa dobro Vojo, nije baš tolika katastrofa ko što kažeš. Po definiciji, fabrički CFD200/CFD400 imaju gubitke od 0.5/0.3 dB/Metar. I još oko 1dB po konektoru, ako koristi kablove sa fabrički nameštenim konektorima. Ako ih sam stavlja onda i više. Znači ako koristi CFD200 kabli te dužine u teoriji će izgubiti oko 10dB ako ima 3 konektora, tako da ako koristi antenu od 24dB onda je to jošuvek podnošljivo.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.