PDA

Prikaži potpunu verziju : Problemi sa uTorrentom

Demetra
18.10.2010, 3:08
Pozdrav svima!Prvi put postavljam temu mada povremeno citam ponesto sa foruma SK i mislim da sam dosla na pravo mesto. Naisla sam na slicne teme ali nisam imala neke koristi od toga, zato otvaram ovu, nadam se da ce mi neko iskusniji sa torentom pomoci. O cemu se radi: skinula sam i intalirala uTorrent, upoznala se malo sa terminologijom i slicno...zadovoljna sam downlodom koji je oko 170Kbps ali problem je mali upload od 0.4 kb/s do najvise 6 ili 7kb/s. Sve one strelice su mi zelene ali dzaba. Takodje kada pokrenem speed test u samom programu u sekciji bandwidth dobijam poruku data error:a local networking problem closed the connection ( i crveno x) a u sekciji network dobijam poruku the port is not open (you are still able to download) i zuti znak za stikliranje. Uradila sam speed test i download mi je 2,29Mb/s a upload 0.9Mb/s..telekom mi je provajder i koristim Scientific Atlanta 2100 EPC2100R2 cable modem. Molim vas pomozite, sta da radim? Koliko sam skontala forwardovanje portova mi nije potrebno jer imam modem, a uTorrent se sam dodao u izuzetke kod Windows firewalla prilikom instaliranja (imam XP), mislim da mi je i u avastu dodat u izuzetke. Dakle ako nije to forwardovanje portova i antivirus i firewall sta je onda u pitanju? Cak sam radila i neki test na netu i ispada da mi provajder ne gusi taj p2p saobracaj. Hvala na strpljenju!

Mario Pavićević
18.10.2010, 7:04
Telekom tesko da ti je provajder kablovskog interneta. Ptt mozda? Prvo da vidimo na kom si provajderu, i na kom tacno paketu za pocetak. Drugo, odaberi neki zdrav torrent za probu koji ima dosta seedera i leachera da bi bila sigurna da su rezultati merodavni. Navedi nam i koju verziju uTorrenta koristis. Sasvim je noramalno da na odredjenim provajderima ne prodjes bandwith test ali da ti port bude zatvoren to je vec problem koji ne bi smeo da se desi na kablovskom modemu.
Na ovom sajtu (http://www.canyouseeme.org/) mozes proveriti da li ti je port otvoren, samo upisi vrednost stavljenu pod current port u uTorrentu pa javi sta kaze. Mozes probati da iskljucis antivirus privremeno da budes sigurna da on ne pravi probleme.

Demetra
18.10.2010, 12:54
Mario hvala na intresovanju. Koristim uTorrent 2.0.4. Pa ja sam verovatno lupila kad sam rekla telekom jer je tako pisalo na onom speed testu, verovatno je onda cat-net.rs..Inace sajt ka kojem si mi dao link mi, kad ukucam current port izbacuje poruku Error: I could not see your service on (ip adresa) on port (43245)
Reason: Connection timed out. Avast ne pravi probelm, iskljucila sam ga na kratko. Sada cu probati sa nekim kao sto ti kazes zdravim torrentom pa se javljam!:)

edit:Skinula sam file od 555mb, prosecan download oko 145Kb/s a upload oko 9,1..malo bolje ali ne mnogo, file inace ima brdo seedera i leachera

jozvan_Kg
18.10.2010, 15:40
Ograniči upload speed u torent manageru, da ti ne kolje download. Dakle, ako ti se upload popuni do kraja, neće raditi download kako treba. Ograničiš ga na 2 kb/s po torentu i radiš....

Lord Of Midnight
18.10.2010, 21:50
Skini BitSpirit program...mnogo je bolji od uTorrenta. Meni je uTorrent uvek kilavio i jako mu varirala brzina, a na BitSpirit mi uvek ide na 120 i variranje je min nekih 5kbps. :)

zvonezy
16.2.2011, 20:38
a li neko na osvosnovu ove slike moze da mi kaze o cemu se radi???
do pre 3 dana sve je radilo kako treba i sad evo...nema logike :(

koristim veratovu motorolu

https://picasaweb.google.com/raftamadrenalin/RAFTINGSLUNJ08#5574358338133909314

Marko069
16.2.2011, 21:10
Na "Your upload speed"postavi koja ti je brzina upload-a,ili jednostavno klikni Run test,i posle ok.Ako ne pomogne moraces da uradis port forward.
http://portforward.com/english/applications/port_forwarding/Utor/Utorindex.htm

zvonezy
17.2.2011, 8:44
probao sam sa upload-om(podesio brzinu) ali nije uspelo.najverovatnije je do PORT FORWARD ali ja sam se tek tamo pogubio :eek:(nema moje motorole i trazi mi neke username i pasword)
Nema veze,videcu sad malo po netu o toj temi i nadam se da cu resiti problem.Marko vama hvala na smernicama

Laskaris
17.2.2011, 15:10
probao sam sa upload-om(podesio brzinu) ali nije uspelo.najverovatnije je do PORT FORWARD ali ja sam se tek tamo pogubio :eek:(nema moje motorole i trazi mi neke username i pasword)
Nema veze,videcu sad malo po netu o toj temi i nadam se da cu resiti problem.Marko vama hvala na smernicama
Ne moras uopste da forvardujes port jer ti ruter verovatno podrzava uPnP. Ako nastavi da zeza vrati se lepo na verziju 1.8.5 - meni 2.x verzije tako zakucavaju posle nekog vremena sa 1,4 MB/s u 2 KB/s na dva razl rutera kod dva razl provajdera. 1.8.5 radi bez greske.

zvonezy
18.2.2011, 15:19
laskaris,probao sam i to.nece da moze.potpuno ista stvar.probao sam i sa bittorrent-om...nece.da li sve ovo moze da bude do operatera zvanog VEKTOR? da li postoji mogunost da su oni nesto na mrezi uradili pa mi se desava taj problem.peti dan traje mucenje:)
:facepalm

Laskaris
18.2.2011, 15:34
laskaris,probao sam i to.nece da moze.potpuno ista stvar.probao sam i sa bittorrent-om...nece.da li sve ovo moze da bude do operatera zvanog VEKTOR? da li postoji mogunost da su oni nesto na mrezi uradili pa mi se desava taj problem.peti dan traje mucenje:)
:facepalm
utorrent i bittorrent su ti sada isti program, tek u sitnicama razliciti. Skini Tixati, Deluge ili qbittorrent i probaj (poslednja dva za osnovu imaju libtorrent). BitSpirit je jako brz ali katastrofalno trosi RAM. A pre svega proveri firewall. Verovatno si ceprkao po njemu - ako je sve radilo proradice ponovo. Ne verujem da je do providera (maltene se ni u inostranstvu niko ne bavi tim sportom "ogranicavanja torrent saobracaja" a u Srbiji verujem bas niko) - u svakom slucaju sigurno imas njihov broj telefona pa ih pitaj ako nista ne pomogne.
edit: ako si iskljucio uPnP u programu ukljuci ga obavezno inace ti forvardovanje porta ne gine.

zvonezy
19.2.2011, 15:26
"Ne verujem da je do providera (maltene se ni u inostranstvu niko ne bavi tim sportom "ogranicavanja torrent saobracaja" a u Srbiji verujem bas niko) - u svakom slucaju sigurno imas njihov broj telefona pa ih pitaj ako nista ne pomogne"

dobro si to spomenuo jer sam se u medjuvremenu pozvao vektor i tamo sam saznao(jedva)da je bilo sitnih prijava oko utorenta ali isto tako kaze da su te prijave normalne tj da je normalno da se dese povremeni problemi.pitao me kako radi download i upload i da li su brzine kao sa ugovora...naravno da jesu.sve radi pesprekorno.cak je i PnP isproban-radi.ne bi bilo lose ako je neko na kablovskom vektoru da se javi i kaze svoje iskustvo oko ovoga.

zvonezy
23.2.2011, 21:16
za ljude koji imaju ovaj problem

http://www.sk.rs/forum/showthread.php?p=1267925#post1267925

rahowa14
5.2.2013, 22:40
Pre svega pozdrav drugari!

Da ne otvaram posebnu temu koja ima isti naslov, nakacio sam se na ovu. Nadam se da nadlezni nece zameriti.

Juce je poceo da me zeza prokleti uTorrent. Skinuo sam film najnormalnije i kad je trebalo da se nastavi skidanje drugih filmova sa liste, doslo je do zastoja.

http://img843.imageshack.us/img843/4672/toreo.jpg

Eto, kako stoje stvari, ni da makne.

Koristim neki bezicni seoski net..antena i tako te stvari, 2 mb/s. Do sada sa torrentom nisam imao problema.

Prvo sam izguglao da valja reinstalirati uTorrent. To sam i uradio, ali sam dobio jos veci problem. Kad je trebalo nanovo instalirati, nisam mogao da pristupim sajtu uTorrenta ili BitTorrenta. Jos nesto, koristim kat.ph kao pretragu posto pirate nisam mogao da otvorim.
Kad sam pokusavao da udjem na sajt uTorrenta, BitTorrenta ili thepiratebay.se uvek mi je izlazilo da je GC ne moze da pristupi istom (recimo-Oops! Google Chrome could not find www.utorrent.com).
No, nekako sam se snasao. Nasao instalaciju za uTorrent preko nekih foruma i uspeo ponovo da instaliram.
Ponovo nije htelo ni da makne sa 0.

Rekose mi neki strucnjaci da proverim da nema virusa. Skenirao sistem - i to je ok. Kazu, obrisi kolacicice. Uradim i to, ali dzaba. Zatim kazu, koristi CCleaner. To sam koristio i ranije, tako da ne pije vodu.

Onda mi rekose da probam ovo>

Close uTorrent.
Then go to Start>Run.
Type in %appdata%\utorrent and press Enter.
Delete dht.dat and dht.dat.old.
These are two files that you'll find in this folder.
Then open uTorrent again and you'll see that it has started downloading.

I guess this is a sort of a glitch in the latest version that happens when you download magnet links (from piratebay etc.). Hope they fix it soon

Uradio sam i to i nakon toga sam mogao da pristupim i piratima i uTorrent sajtu, ali mrdanja kad je download nema.

Hvatam i neku mrezu - HG520s. tj. kraduckam kad para nemam. :) pretpostavljam da je to neciji adsl. Nije ni bitno. Nakacim se na tu mrezu i sve radi kako treba. Skida brzinom od 1.5 mb/s. Otvaram sve sajtove bez problema.
Preko ove mreze krenem sa skidanjem, pa stopiram i prebacim na svoju mrezu. Tako hoce da downloaduje! Doduse, kilavi dosta u pocetku, a posle ide maksimalnom brzinom.
Fora je sto ja ne mogu stalno da se nakcim na ovu mrezu, pa da tamo zapocnem download, a kasnije se prebacim na svoju.

Kontaktirao sam i provajdera. Rekoh sebi, mozda su stavili kakvu zabranu kad je torrent u pitanju. Jos me covek napravi budalom kako sam malopre skidao full brzinom preko torrenta. :) A ja upotrebio princip, da preko HG520s zapocnem, pa se presaltam na svoju mrezu.

Uglavnom, evo vec pola sata stoji na nuli.
Seederi nisu problem..ima ih na hiljade.

Pomagajte ako Boga znate.
Vi ste mi jedina nada, uteha i spas.

Izvinjavam se ako sam bio konfuzan. Upropastise me ovi torrenti. :)

Duci0167
6.2.2013, 16:26
Kad si vec za kompom izguglaj "mrezu" HG520s.
Udahni duboko i lepo formulisi pitanje. Zavrtelo mi se u glavi.
Alex Cross je shit fiilm.
A to sto nece da skida je zato sto nemas ni jednog seed-era. Batali sto pise na sajtu milioni seed-a.
Vidis da ti to "health" potpuno prazno? Nemas od koga da skidas.

ps. Jel moras bas da skidas filmove preko tudje mreze?

rahowa14
7.2.2013, 1:50
Matori, sve si promasio. :)

Alex Cross jeste shitina od filma, ali sam ga stavio probe radi.
Upao sam na kat.ph i skinuo 2 prva sa liste cisto radi probe.

Seederi nisu problem. Koji god film da sam ubacio na listu desavala se ista pojava.

I nisam skidao filmove preko tudje mreze. :)
Imam na listi i hg520s pa sam probao da li sljaka preko nje. I radilo je bez problema. Znaci, preko moje nije radilo, ali preko "maznute" jeste.
Sto bih inace koristio tudju mrezu kad moja radi bolje i brze cepa download?

Lepo kontaktirao provajdera koji je sredio stvar i sad skida bez problema.
Radi cak i onaj sto rece da "nema seedere".

U svakom slucaju, ziv bio!