Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Atheros AR5007EG kvar ili ne

Munja666
7.10.2010, 2:10
Atheros AR5007EG kvar ili ne
Pomenuti Atheros AR5007EG wifi integrisani adapter na Acer laptopu radio je bez problema do večeras (Win XP). Naime odjednom više nisam mogao da otvorim nijednu web stranu kao ni ostale internet servise.Iako je signal na bežičnoj konekcji u taksbaru i dalje bio maksimalan i nikakva greška nije prijavljena.Pomislio sam da je problem sa ruterom ili kablovskim modemom ali na drugom kompu sve radi kako treba.Odmah sam probao drugi usb wifi adapter i naravno sve je radilo kako treba.

E sad pomislih crko je sam adapter i to je to,kraj. Ali slučajno pokrenem na istom laptopu Linux kad gle čuda tamo sve radi bez problema,doduše možda ikonica za jačinu signala prikazuje povremeno da je signal slabiji od 100% što ranije nije bila situacija,ali generalno sve šljaka kako LAN tako i Internet.

Šta može da bude problem?Da se nije pregrejao,ali opet što radi u Linuxu,a neće u XP-u?!

Freško
7.10.2010, 9:51
Ubrljali drajveri verovatno, probaj da ih reinstaliraš, Naravno probaj da nađeš noviju versiju.

gamer82
7.10.2010, 19:13
Prvo idi na device menager i vidi da li ima greske kod atheros kartice ako nema nemora da znaci da su ti drajveri zabrljali stvar ali ih ipak za svaki slucaj ponovo reinstaliraj.Skini sa Asus-ovog sajta za tvoj model laptopa neki noviji odnosno drugi za atheros jer se meni desavalo da jedan s vremena na vreme neradi kako treba a drugi radi savrseno.

Munja666
7.10.2010, 22:07
Koja ironija, danas ladno radi i na XP-u i u Linux-u. Izgleda da se bio pregrejao. Je l se to dešavalo nekome? Ako se tako pregreje pa ne radi, da li znači da mu je kraj blizu?

Inače u DM sve je ok,nema greške ni sa hard ni sa drajverom. Nije Asus nego Acer,ali svejedno skinuću neki noviji drajver, reinstalacija pa da vidim šta se dešava.

Munja666
8.10.2010, 2:18
Komp malo duže radio i eto večeras opet ne radi.Deinstalirao staru verziju drajvera i sa češkog atheros sajta instalirao najnoviju verziju 7.7.0.481 i ništa,opet ne radi.

gamer82
8.10.2010, 16:25
Idi na Acer-ov sajt pa skini wireless drajver za tvoj model laptopa i windows koji koristis a nemoj skidati atheros-ove drajvere sa drugih sajtova jer nemora da znaci da su kompatibilni sa tvojim modelom laptopa bez obzira sto je nova verzija,znaci kad je u pitanju laptop uvek drajvere skidaja sa sajta njegovog brand-a jer ako ni tada nece onda mozda stvarno imas neki hardverski problem!