Prikaži potpunu verziju : DeathSpank na PC
http://unrealitymag.com/wp-content/uploads/2010/07/170396-deathspank.jpg
Nakon uspješnog debitantskog nastupa na XBLA i PSN mrežama, naslov zvan DeathSpank stiže i na PC platformu. Potvrđeno je to danas od strane samog Electronic Artsa, koji najavljuje da igra na osobna računala stiže 26. listopada po cijeni od 15 dolara. Ukoliko vam nije poznato, riječ je o humorističnom hack'n'slash naslovu iza kojega stoji Ron Gilbert, tvorac kultnog Monkey Island serijala. DeathSpank je na konzolama pokupio iznimno dobre kritike, pa vjerujemo kako se PC publika ima čemu veseliti. Igra kombinuje RPG sa Akcijom/avanturom i odlicnim humorom. Veoma je uspesno prosla na PSN i XBLA, po mnogima najbolja downloadable igra ove godine. Igru je razvio Hothead Games, izdavac je EA.
Odlican opis naseg recenzenta: LINK (http://www.playsomnia.com/index.php?option=com_content&view=article&id=922:deathspank-opis&catid=42:opisi-igara)
Datum izlaska na PC je 26. oktobar!
1rvIL6culVY
3xjZE-xOZM8
Nash Knight
7.10.2010, 0:26
Escapist (http://www.escapistmagazine.com/videos/view/zero-punctuation/1908-DeathSpank-Limbo) ga nije bash neshto ishvalio, ali bi igrao u svakom sluchaju
Bas sam malopre na Steam-u video da 26. oktobra izlase Shank i DeathSpank. Jedva cekam da opikam ove igre :)
pentraksil
7.10.2010, 3:17
Escapist (http://www.escapistmagazine.com/videos/view/zero-punctuation/1908-DeathSpank-Limbo) ga nije bash neshto ishvalio, ali bi igrao u svakom sluchaju
Ma, Escapist retko koju igru oceni dobro...
Da osvezimo temu jer DeathSpank na PC izlazi 26-og oktobra. Moci ce da se kupi i preko Steam-a po veoma povoljnoj ceni.
A few days away from #deathspank (http://twitter.com/search?q=%23deathspank) on Steam for the PC. Complain with your wallets and prove to publishers the PC isn't dead.http://img254.imageshack.us/img254/6170/soonl.jpg
Budimir_Trajkovic
26.10.2010, 20:22
Pojavila se u slobodnoj prodaji u verziji meni nepoznate grupe :dzavo:
Izasla igra danas. Teska je oko 900mb. Stvarno vredi, posto su moje prve impresije izuzetno pozitivne. Proveo sam oko 2 sata danas uz igru. Sama atmosfera, smek, i humor koji igra poseduje su stvari koje je izdvajaju. Grafika je simpaticna i kombinovanje 3d i 2d elemenata je pun pogodak. Takodje voice acting je vrhunski i muzicka podloga je nenametljiva. Za sada odlicna zabava uz avanture DeathSpank-a. :) Topla preporuka.
Shadow Stalker
26.10.2010, 21:42
Imam problem sa ovom igrom i to:Pokrenuo sam igru otisao u opcije da vidim sta ima za grafiku da se podesava, stavio 1680x1050 rezoluciju i izasao iz igre,medjutim kad sam hteo da udjem ponovo monitor ode u stand by i sad nemogu nikako da pokrenem igru.Probao sam uninstall 5 puta i nista,ako neko zna sta je u pitanju neka javi unapred hvala :opanachke
Uspeo sam da namestim, nasao sam podesavanja i problem je bio rezolucija koju igra izgleda ne podrzava pa sam stavio 1440x900 i radi bez problema:D
Nadam se da će ovo biti dobra razbibriga u narednim danima :)
Budimir_Trajkovic
27.10.2010, 0:26
Nadam se da će ovo biti dobra razbibriga u narednim danima :)
Vrhunska! Jedva sam se odvojio od igre :D
sir ljove
27.10.2010, 3:53
jel uspeo neko da igra u dvoje ?
Sjajna igra sa specificnim smekom. Jedino mi malo zao sto kratko traje(oko 7 sati), ali nadam se da ce ubrzo da izdaju i ekspanziju za PC :)
EDIT: ^^Probao sam u dvoje sa tastaturom i dzojpedom i radi bez nekih problema. P2 kontrolise nekog carobnjaka koji ima cetiri magije i pripomaze DeathSpank-u u njegovim pustolovinama :)
Densetsu
31.10.2010, 21:48
Vrlo zarazna igra. Pravi lajt H & S sa obiljem humora, odlicna igra za ubijanje praznog vremena. Meni se cak vise i svidja od Torchlight-a.
Lol, kako je ovo FRP igra? Zato što ima inventar i oprema ima statistike?
pentraksil
2.11.2010, 1:17
Lol, kako je ovo FRP igra? Zato što ima inventar i oprema ima statistike?
Da, a sta to drugo cini FRP?
Naravno shvatas da je igra cista zezancija i parodija na iste
Lol, kako je ovo FRP igra?
Ne vidim da je neko uopšte i rekao da je ovo FRP igra...
Pa komentarišem to što je u ovom podforumu.
I oprema sa statistikama i inventar ne čine FRP igru
Hmmm... ja ne vidim preveliku razliku između ovoga i Diabla recimo... a i potonji je u ovom podforumu. Ustvari lažem, vidim razliku. Ovo mi je zabavnije :D
Ni ne smatram da je ovo fantasy role, ali hack & slash sigurno jeste ;)
Vidim da nisi upoznat sa udruženjem forumaša koje se zalaže za premeštanje svih H&S igara u poseban odeljak Akcionih igara.
Sajt je još u izradi... :D
sir ljove
2.11.2010, 22:02
ja nikako ne mogu da uspem da igram u dvoje :( Imam logitech chilstream, i hama gamepad, i kad djuskam na jednom krenem da stisam start na drugom i nista se ne desava :icon_scra
Mislim da u dvoje može samo kombinacija gamepad + tastatura.
sir ljove
2.11.2010, 22:21
sto je najgore ni to nece, ne znam zasto ... btw igra je fenomenalna za opustanje :)
I ne samo za opustanje, fenomenalna je u globalu :D Ne secam se da me je neka igra zadnjih godina ovako omadjijala kao DeathSpank, trebalo mi je malo manje od 14h da resim sve moguce questove, i pokupim sve achivemente.
BTW probao sam Saitek gamepad i radi bez problema
Vidim vec izasao nastavak za PS3 i XBOX... Deathspank Thongs of Virtue !
Sta li se zbiva sa PC verzijom ? :icon_scra
Pa konzole imaju prednost... Deathspank je izašao još u julu, PC igrači su morali da čekaju do kraja oktobra na igru. Part II za PC očekuj za par meseci i to ako ovi iz HotHeada budu zadovoljni prodajom preko Steama.
taXicity
18.11.2010, 19:36
Znao sam da ce DS biti strava, ali zaista nisam ocekivao ovako nesto. Jedini problem je, donkle, ne postajanje minimape i tracking questova. Dizajn samog sveta i opsti vizuelni identitet igre su fenomenalni i vrlo je lako skrenuti sa puta u potrazi za jos jednim golden chest-om :D Obavezna lektira! I sad se smejem kad se setim DS-ovih komentara na muziku iz gramofona u muzeju!
U potpunosti se slazem nedostatak minimape pomalo smeta ,sto se sam igre tice ,jako osvezavajuce i ne pamtim da me je nesto ovako drzalo.
ron gilbert legenda ggnore.
SaT|WarLord
21.11.2010, 13:07
Juce sam je skinuo i igrao jedno sat-dva,igra je prilicno dobra,kao i humor u njoj (msm daj sekira da cizmetinom na vrhu i demonski izmet...).Jedina stvar koja mi se ne svidja je blok,zato sto moram svake dve sekunde da dizem stit,inace odose helti,kao i to da nema magija i unapredjivanja osim herojskih kartica...odoh da nastavim potragu za artefaktom koji je poznat kao...artefakt :D
Mene je igra razočarala jer sam zbog ovih pozitivnih komentara i zbog renomea Rona Gilberta očekivao nešto u rangu Monkey Islanda, ali DeathSpank nije ni blizu tome. Tek dvadesetak odsto fora su smešne, ostale su ili loše ili upropašćene lošom glumom (DeathSpank je OK i još poneko, ali većina očaj). Skoro svaka linija dijaloga bi trebalo da bude smešna, ali pošto većina nikr, onda to ispada nekako jadno (bukvalno). Čak ni parodija na FRP nije ništa novo, rimejk The Bard's Talea to radi mnogo bolje (smešnije). Nije DeathSpank toliko loš kao Ankh i slične nemačke avanture, ali opet, skroz ništa posebno...
Gameplay mi je zato baš OK, s obzirom da ne volim nešto H&S. Sviđa mi se što ima bloka jer bi se u suprotnom sve svelo na kliktanje, a ovako moraš da budeš pažljiv (još ako igraš na hard :cool:). Odlično je što su neprijatelji raznovrsni, i za većinu je potrebna drugačija taktika. Voleo bih da ima više avanturističkih elemenata, jer iako su mnogo laki, osvežavaju i razbijaju monotoniju. Dobro je što je igra relativno kratka, jer da je duža, sigurno bi dosadila (zanimljivo mi je to što kad igram DeathSpank 2 sata, osećam se kao da sam igrao 5 sati :)).
Ekspanzija Thongs of Virtue stize na PC 30. novembra. Woot woot :D
SaT|WarLord
23.11.2010, 21:39
Najzad je predjoh...solidna je igra,ali kako vreme protice sve je dosadnija,pa sam na kraju prestao da radim hiljade nebitnih kvestova (sve nagrade potioni koje ni ne koristim),protrcao kroz main quest i zavrsio igru,mada uz pomoc walkthrougha na nekim mestima gde treba provaliti sta sledece treba da se uradi...npr baci tocak kod termita,sviraj muziku da pukne pescani sat itd...
DeathSpank: Thongs of Virtue na PC dolazi 30. novembra
Nastavak DeathSpankovih avantura DeathSpank: Thongs of Virtue, koji je odlicno prosao na konzolama, dolazi i na PC sledece nedelje! Značajno je bolji od prvog dela zbog još luđe priče koja uključuje vanzemaljce i futurističko oružje.
0C_n9dh0ih0
Izasao ako se ne varam ,pa ko voli nek izvoli.
jozvan_Kg
2.12.2010, 12:28
DS: ''Greetings again gentle cow''
C: nomnomnom
DS: ''Tell me more of your philosophy and worldview''
C: nomnomnom
C:nomnomnom
DS: ''I never thought of butter that way before''
Prajsles. Totalna komendija od igre. Prava stvar za opuštanje mozga. Ima i nekih glupih i forsiranih šala, ali uglavnom je ok.
jel igra neko ovo/
ja instalirao ,ali kad pokrenem neraguje ,jednosdtavno se ne desava nista.
u cemu je poenta?
Upravo predjoh Thongs of Virtue, i mogu da kazem da je ekspanzija pun pogodak. Prica se nastavlja, duzina slicna(10ak sati), nekoliko malih novina u gejmpleju, i naravno obilje humora sto je uostalom i zastitni znak DeathSpank-a :)
Sve u svemu, velika preporuka za svakoga kome se svideo DeathSpank!
Evo poceo sam od juce da igram ovu igru (ne ekspanziju) i definitivno prilicno dobra igra.
Ako ima neko savete u vezi oruzija i opreme, neka kaze.
Oružje i opremu menjaš svakih 10 minuta tako da se ne vezuj preterano za istu. Uostalom sama igra ti govori koji je trenutno najbolji deo opreme koji imaš, mislim da onda ima plavičasti outline ili tako nešto.
Ukljuci da automatski stavlja najbolji armor, za oruzja samo gledaj sto veci dmg(ja sam najvise korisitio oruzja koja kao special ability imaju whirlwind - neprijatelji padaju kao pokoseni) i korisit blok sto vise da ne bi ginuo na svakom koraku :)
P.S. Obavezno odigraj i ekspanziju, podjednako je kvalitetna ;)
Ma najvise me zanimaju oruzija. Logicno je da ono sa najvecom stetom koristim primarno, ali sa druge strane, koje su specijalke najbolje?
Takodje sam primetio da su neki neprijatelji prilicno ranjivi na neke elemente. Na primer oni dzinovi u unistenom gradu mnogo brze ginu od nature napada.
Kazem ti, najbolja specijalka je whirlwind(kad pocne da se okrece i ubija sve pred sobom), ali ne secam se kako se zove u samoj igri. Uglavnom su oruzja sa tom specijalkom najbolja jer se okrece nekoliko sekundi i moze da ubije vise jakih protivnika bez problema. Ja sam uglavnom igrao tako sto non stop pokusavam da ostvarim perfect block i onda odmah whirlwind :D
Da, upravo sam probao spinning sword (kao i njegovu kombinaciju sa vatrenom sekirom) i stvaro je odlicna specijalka. Prvo sam milsio da je cleave jak, ali ovo je mnooogo bolje.
Uf... vec zavrsi igru. Dobra, ali kratka. Eto po statistici, negde oko 9 sati igranja.
Srecom, nabavio sam i ekspanziju.
P.S.
Jedino mi je bila zeznuta poslednja bitka, jer se boss stalno regenerisao. Na kraju sam ukapiro da treba da ga bijem samo, i samo sa odredjenim oruzijem. Ako ga samo jednom taknem necim drugim, on ce se posle ponovo regenerisati. A isprva sam mislio da mi je to orizije samo potrebno da prebacim bossa iz "crvenog" u ranjivo stanje.
EDIT:
Bacio sam malo pogled na ekspanziju, i igra definitivno obecava.
Presao "ekspanziju"!
Inace je trajala duze nego osnovna igra (skoro 11 sati). Na kraju ima cak i izbor od dva zavrsetka. Sve u svemu, dobra igra.
Nash Knight
16.5.2011, 20:45
Preshao sam originali Deathspank upravo, dobra je igra. Jedina stvar koja mi se nije svidela je to shto ponavlja mane igara koje parodira, tj smara isto ko i Diablo/WoW banalnim i repetativnim kvestovima. Na normal settingu je prelaka, pogotovo za one koji su igrali dosta slichnih igara, kapiram da na hard one nagrade u vidu strela, napitaka i itema dobijaju na tezini, kao i razlichite taktike protiv razlichitih protivnika. Planiram da igram Tange na hardu, chim se skinu. Lol shta sam sad napisao :)
Treca igra u serijalu najverovatnije stize na leto, kako za konzole tako i za PC :)
http://www.gamespot.com/news/6315425.html
Treca igra u serijalu najverovatnije stize na leto, kako za konzole tako i za PC :)
http://www.gamespot.com/news/6315425.html
E ovo čekam, prva dva dela su me oduševila :)
Jedina igra gde su SVI dijalozi prepuni uvrnutog humora i gde mogu 30 puta da čujem jednu istu rečenicu i da mi ne dosadi :)
Announcement trailer za trecu igru u serijalu, po imenu The Baconing.
msFbbi_PTqg
Poceo preorder za The Baconing (http://store.steampowered.com/app/18070/) na Steam-u.
Igra izlazi 31. avgusta :)
7eCmdc_qxDo
Meni je prvi DeathSpank bio OK, ali ništa posebno, prilično me je smorio pri kraju. Zato sam preskočio Thongs of Virtue. Međutim, iz nekog razloga uzeo sam da igram The Baconing i malopre završio. Igra je prilično dobra, moram priznati. Ne znam da li je nešto do mene, ali The Baconing mi je dosta smešniji od prvog dela, počevši od samog naziva koji mi se, kao velikom poštovaocu slanine, veoma dojmio. Hell, jedan od najboljih naslova u Sunčevom sistemu! Sviđa mi se i cela ideja oko AntiSpanka. Humoru jedino zameram slabiju glumu sporednih likova, kao u kecu. Inače, je l ste provalili koliko sve to podseća na Džonija Brava (sam DeathSpank, njegov glas i stav), Powerpuff Girls i slične novije opičene crtane? To mi je prilično kul, em mi godi em je drugačije.
Poslednje dve oblasti su stvarno dobre i prilično su me zarazile. Ostatak mi je slabiji, mislim da je to zbog toga što su te oblasti usmerenije i linearnije, pa maltene ispada da idete i bijete se kroz hodnik. Koliko se sećam, to je nazadovanje u odnosu na keca. A pri kraju ima više avanturističkih elemenata, ima malo vraćanja, više puteva za izabrati itd. Ukratko, većem delu igre fali još istraživanja. U skladu s tim su i dijalozi u tom delu igre, jer uopšte ne morate da ih slušate da biste znali šta vam je činiti (naravno, bez upotrebe kolačića - inače, jedan od duhovitijih hint sistema). Kasnije se to menja i meni je bilo zabavnije - omiljeni deo mi je Barnacle Lake i plovidba, jer tu stvarno morate da istražujete, a čak i da pomalo avanturišete, što podseća na pravi rolplej.
Međutim, čak su i ti početni delovi dovoljno zabavni, zbog toga što je kombat dobar. Ceo serijal je prilično inovativan u tom pogledu (a i grafički, naravno) i zabavan, jer ne možete da igrate kao muva bez glave, nego morate da taktizirate. Barem na najtežem nivou. Dosta je raznovrsno, jer morate (ili je barem mnogo lakše) da koristite sve one sporedne spravice - napitke, orbove itd. Doduše, sećam se da je u kecu morala da se koristi drugačija taktika protiv drugačijih protivnika, a toga u The Baconingu ima mnogo manje. Mada, tamo nisam koristio orbove etc., tako da je The Baconing u nekim stvarima unapređenje, a u nekim nazadovanje.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.