Prikaži potpunu verziju : Lična wireless konekcija?
Sanja_Brainiac
4.10.2010, 17:18
Sta je sve potrebno da bih imala sopstveni wireless net u kuci??:confused:
Ja sam nesto kontala da to ide ovako :
Kupim wireless router, one prikljucke koji su mi ukopcani u modemu koji mi je npr dodelio taj poslodavac kod koga sam uzela net iskupcam i ukopcam u router, njega naravno ukljucim u struju i to je to :S...
Ali verovatno to nije tako kao sto ja mislim jer je jako prosto :P, pa da li bi se nasao neki dobrovoljac da mi napise sta i kako :p ???
ticketoride
4.10.2010, 17:24
Koji tip interneta imas (adsl, kablovski...) i sta si dobila od opreme od tog provajdera?
Sanja_Brainiac
4.10.2010, 17:41
Adsl je, a ne znam sta je sve stiglo jer ovo me zanima zbog jedne drugarice.Msm da je dobila samo modem i nista vise. :o
Kupisšneki od Wireless Rutera (ima ih mali milion na tržištu) cene se kreću od nekih 2900 Dinara pa naviše... Preporuka za male pare bila bi TL-WN350GD za oko 2900 Dinara.
Uz Ruter potrebna ti je još i Wireless mrežna kartica. Imaš ih za u PCI Slot ili USB. Uzmi ono što ti više odgovara. cene kartica se kreću do nekih 1200 Dinara pa naviše.
To ti je odprilike to što ti je potrebno, povežeš ADSL modem i Ruter preko priloženih kablova, zaključaš mrežu preko šifre "WPA/PSK Passkey". i mreža ti je osigurana i spremna za korišćenje. To ti je u najkraćim crtama.
Sanja_Brainiac
4.10.2010, 18:06
Ma nije bitna cena xD samo da funkcionise :D
A ta wireless kartica se ugradjuje u kucistu ili gde vec???:confused:
Nutsbre@ker
4.10.2010, 19:47
Ako je desktop računar, onda da, kartica ide u PCI slot. Ako je stariji lap top onda joj može pomoći neka kartica koja se uključuje u usb. Mada skoro svi noviji laptopovi imaju već ugrađenu (integrisanu) wireless karticu.
P.s Naravno usb varijanta će raditi i na desktop računaru ali je po meni elegantnije rešenje ono prvo.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.