Prikaži potpunu verziju : 8800GTS - poslednji trzaji
Nakon problema koji su opisani ovdje, strane 46, 47
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=17284&page=47
izgleda da je grafa :n-hang: ali imam nekih nedoumica. Pri bootanju je slika iskrivljena, isjeckana linijama i tačkama. Sistem se ipak digne i čini se da je sve u redu, međutim, EVGA Precision prijavljuje "No supported hardware detected" i Nvidia nView Desktop Manager se ne podigne sa sistemom i ne može se otvoriti uopšte. Takođe, ne mogu da stavim komp u Stand By, opcija je posivila. Izgleda da računar ne koristi uopšte hardver grafičke. U Device Manageru stoji žuti trokut pored naziva grafičke. Kada se skroluje obična stranica u Firefoxu, skroluje toliko sporo i sjecka da je to strašno. Drajvere sam detaljno obrisao sa Driver Cleanerom i reinstalirao ih ponovo ali džaba. E sad zanima me način na koji komp kreira sliku uopšte, da li nekako ide na neki integrisani čip na ploči ili šta? Takođe, najvažnije pitanje, koju novu grafu uzeti, budžet 250 evrona?
flamingos
3.10.2010, 17:30
pa za te pare mozes uzeti hd5850 ili da eventualno sacekas jos malo da izadju nove radeonke i pad cena starih
@Drle
Od t tvoje graficke vise nema leba, najverovatnije da je memorija na grafickoj crkla. A mozda je i GPU "nacet"
Sve u svemu graficxka ti otisla u vecna lovista.
Sto se tice kupovine sa tolikim budzetom ja bi sacekao jos malo kako rece covek pre mene, ili da cekas ati 6xxx seriju ili da sebi proberes nesto od nvidie ako tako vise volis.
Kako komp prikazuje sliku: verovatno je pokvarena samo neka komponenta-kolo grafičke, a i mislim da grafička ima neki poseban "kanal" kojim prosledjuje nekakvu osnovnu sliku niskog kvaliteta.Nemoj mi verovati 100% za ovo, pre par godina sam pokupio ovu informaciju na nekom sajtu, možda je netačna, a ako neko zna bolje neka kaže, i mene zanima.
Imaš poprilično širok izbor za taj budžet, upućeniji nek ti predlože najbolju opciju.
EDIT:Jesi li pokušao da staviš neku drugu karticu umesto te, čisto da budeš 100% siguran?
Kakva je ponuda trenutno? Vrijedi li razmišljati o GTX460?
EDIT: @Johnny
Kad se digne sistem, slika je u redu ali nemam pristup Nvidia nView Manageru, rezoluciju sam digao preko Display Propertisa. Stavio sam od druga 9600 GT, radi normalno.
Žao mi je što pišem post za postom ali niko nije odgovorio na prethodni.
Da li je 8800GTS = 9800GTX? Kakva je solucija GTX275?
Svojevremeno znam da sam citao da je 9800GTX bolja nekih 5-10%, zavisi od rezolucije i podesavanja.
Uglavnom, preporuka za GTX460.
NIDZA bOj
4.10.2010, 20:26
Nije,9800gtx podmladjena verzija 8800gts,i jaca je.
Pa vec god dana niko nije na ovom forumu preporucio gtx 275 za kupovinu,al ako ga nalazis po razumnoj ceni,citaj 150 e,uzmi .
Kod nas gtx460 i hd5850 drže nerazumne cijene, zato sam odlučio da ipak uzmem slabiju grafiku, kakva je razlika između gtx275 i gtx285?
thebluephoenix
4.10.2010, 21:56
^GTX285 je jaci desetak posto
Na netu naletih da je puno ljudi "pečenjem" riješilo probleme sa 8800 karticama. Valjda ponovo lemove dovede u red, šta li... Probaću i ja, od trenutnog stanja gore ne može. :D
Peci slobodno... Samo nemoj zaboraviti da pokupis odlemljene komponente iz relne :D
Mnogo ti je pametnije da karticu odneses u neki bolji servis (za konzole recimo), i da ti je lepo celu preleme sa SMD duvaljkom.
Peci slobodno... Samo nemoj zaboraviti da pokupis odlemljene komponente iz relne :D
Mnogo ti je pametnije da karticu odneses u neki bolji servis (za konzole recimo), i da ti je lepo celu preleme sa SMD duvaljkom.
Ma neću u peći, imam lemilicu pa ću pokušati. Mada, ja imam artefakte odmah pri paljenju, biće da je memorija otišla u Valhalu, ali probaću. Žao mi kartice ko desnice ruke, stvarno nisam imao s njom problema, svaku igru je na high i AA pokretala bez po muke...do sad. :D
Iceman_37
7.10.2010, 10:57
Sad imam i ja ovo isto :(
Cim upalim komp, imam vertikalne crte, zute zelene samo na levoj strani, onda posle ceo ekran u plavim, i ne moze da se bootuje. U safe mode udje al sta tu da radim. Stavio sam drugu grafu i ona radi lepo. HEEELP!
Znaci sad ne mogu da igram Mass Effect na max, ocajno mi radi 8600, placem...
Otvorio sam je celu, evo slike, mada sta ja znam znace li nesto
http://img710.imageshack.us/img710/396/07102010269.jpg (http://img710.imageshack.us/i/07102010269.jpg/)
http://img825.imageshack.us/img825/1701/07102010267.jpg (http://img825.imageshack.us/i/07102010267.jpg/)
http://img707.imageshack.us/img707/7899/07102010266.jpg (http://img707.imageshack.us/i/07102010266.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Da nosim u servis ? :(
Nosi negde gde imaju SMD Duvaljku pa da probaju da je srede, ali da znaš da su šanse male.
Iceman_37
7.10.2010, 11:50
Nista odneo sam, reko mi covek, gotova je... :n-hang:
Zasluzila je odmor :D
Ljudi, grafa je vaskrsnula!!! Danas je prelemih lemilicom na vrući zrak, radi kao sat! :alealeee:
NjegovaWisost
8.10.2010, 1:34
Ljudi, grafa je vaskrsnula!!! Danas je prelemih lemilicom na vrući zrak, radi kao sat! :alealeee:
Pa to je sjajna vijest. Dobro je nisi bacio ili tako nešto :D
Iceman_37
8.10.2010, 15:20
AAAAaaAAaAAAAAAAAAAaaaaaAaaa
Ispeko sam je u rerni i RADI, neverovatno. 200 stepeni, 8 minuta!!
Dao sam u servis samo pastu da nanesu
Drale hvala na PM, otisao sam na taj forum i odradio kako su rekli, HVALA!
Iceman_37
8.10.2010, 17:02
Najzanimljivije je sto sam i koristio sporet "Slobodu Cacak" :D Star je oko 20 godina mozda i vise :to_care:
Moju (tačnije, bratovu) 8800GTS sam do sada jedno 10-ak puta pekao u rerni. Pisao sam to u onoj temi za smrzavanje procesora, ali me smorilo non-stop da javljam rezultat. :)
U početku me keva gledala nekako čudno, sad valjda navikla, kao da pečem pilence. :D
NjegovaWisost
8.10.2010, 17:20
Nemoj se ti puno radovati, koliko znam, i posle pecenja nikome nije dugo radila. Mada, mozda grijesim?
Partybreaker
8.10.2010, 17:26
Ja bih se radovao. Ne bacaš grafičku kartu koja je nekada bila highest-end, a i danas tera sasvim fino naslove u 1280x1024 rezoluciji (bez AA i AF). Gledaš sa vedrije strane... Komp valja otvarati (čistiti) na recimo mesec dana. Makar da se malko produva kompresorom radi održavanja što higijene, što normalnih temperatura. Kad već otvaraš, izvuci kartu iz slota i pusti rerna obavi svoje. As simple as that. ;)
I ne radujem se preterano, jer se ionako ta 8800GTS naredne srede menja za GTS250, ali je interesantno to što je sa tim ''prženjem'' izdržala (i još uvek radi) 6 meseci.
Koliko god da potraje biće dobro, ionako će se mijenjati kad-tad a taman da cijene sadašnjih modela malo padnu. E sad, moram da stavim novu pastu na GPU. Koliki sloj da stavim, da li samo na GPU da stavim, ili treba i na okolne čipove i bakarnu površinu hladnjaka koja naleže na GPU?
Iceman_37
8.10.2010, 18:00
I ja isto cu moju da promenim al sad barem znam da joj je kraj, uci ce umesto nje asus 460 top il slicna, samo para da sakupim. Evo malo sam je testirao, radi lepo.
NjegovaWisost
8.10.2010, 18:50
ja bih se radovao. Ne bacaš grafičku kartu koja je nekada bila highest-end, a i danas tera sasvim fino naslove u 1280x1024 rezoluciji (bez aa i af). Gledaš sa vedrije strane... Komp valja otvarati (čistiti) na recimo mesec dana. Makar da se malko produva kompresorom radi održavanja što higijene, što normalnih temperatura. Kad već otvaraš, izvuci kartu iz slota i pusti rerna obavi svoje. As simple as that. ;)
Како не знам, па имам исту кући у деску =)
Partybreaker
9.10.2010, 0:59
Ne kapiram, šta treba na ovo da odgovorim? :D
NjegovaWisost
9.10.2010, 10:15
Ne kapiram, šta treba na ovo da odgovorim? :D
Ništa? :)
Iceman_37
25.10.2010, 14:56
Cudo jos radi, odigrao sam crysis warhead na gamer settings, mass effect 2, just cause 2, igram metro prvo na high al kad sam video neke klipove da nema neke razlike i na niskim podesavanjima igram na normal sve u 1680x1050.
Pecenje for the win!
Arcibalde
25.10.2010, 15:52
Poz ljudi, izvinjavam se shto upadam ko padobranac ai me neshto interesuje. Shta vi to radite sa tim karticama? To pecenje je neka zezancija ili ste ozbiljni??? Ajde pustite neki link da ne objashnjavte iznova.... Hvala.
Nema tu mnogo mudrosti... Popustili lemovi, pa zagrevanjem kartice se ponovo zaleme delovi... E sad, nekome to pomogne, a kod nekih se nesto istopi ili otpadne neki deo :D
Po meni je pametnije dati par stotina dinara i kompletnu karticu prelemiti SMD duvaljkom, nego celu kartu gurati u relnu...
Iceman_37
25.10.2010, 16:19
E pa onda sam ja otisao kod nekog retarda, jer mi je taj reko 20 evra za sat vremena sto radi sa kartom. Ja sam mu je jos cak i doveo otvorenu da moze da vidi, i pitao ga mozete li sa smd duvaljkom da je sredite, on tu krenuo da mudruje, dzabe da ti uzimam 40 evra imas istu takvu na pc berzi za 20 evra itd...mrzelo me da trazim druge servise pa reko ajd sta bude bice da je stavim u rernu, mada naravno ne preporucujem to nikome ako kosta par stotina dinara da se odradi na pravi nacin.
Evo popustila, nakon 3-4 meseca. Mada sam je bas dobro iskoristio. Posle prvog pecenja odigrao sam mnogo igara 4-5 sve na max...metro, mafia itd. Odradila dobro posao bez arefakta. I otisla mi na forsaken world mmorg koji ne koristi 20% GPU ali ima 10 FPS u gradu.
Mada :alealeee: isprzio sam je opet, isti drill i radi kao podmazana. Sad cu i manje igrati tako da se nadam da ce duze da traje. Barem dok stvarno ne odlucim da kupim dobru grafu jer mi to sad ni blizu nije prioritet.
Baking a GPU FTW! :D
Evo nekim cudom se isto meni desilo sa 8600gt prekjuce, juce lemljena duvaljkom i za sad lepo radi ponovo :D.
Isti problem mi se danas desio sa 8800gtx. Razne linije na ekranu, ne može da podigne windows. Malo sam proučavo ovaj problem, odmah sam je stavio u rernu, ispekao i evo je da ne poverujem radi najnormalnije. Primetio sam dok sam joj skidao hladnjak i pripremao ze rernu da je malo na vrhu nakrivljena. Kao da je ranije već bila pecena pošto je kod mene tek 2 meseca. E sad ventilator sam joj nagruvao da radi na 100% verujući da ce joj produžiti život zbog manjeg zagrevanja. Da li to može da pomogne i da li će ventilator brzo da crkne ili to nema veze?
NjegovaWisost
14.2.2012, 12:11
Isti problem mi se danas desio sa 8800gtx. Razne linije na ekranu, ne može da podigne windows. Malo sam proučavo ovaj problem, odmah sam je stavio u rernu, ispekao i evo je da ne poverujem radi najnormalnije. Primetio sam dok sam joj skidao hladnjak i pripremao ze rernu da je malo na vrhu nakrivljena. Kao da je ranije već bila pecena pošto je kod mene tek 2 meseca. E sad ventilator sam joj nagruvao da radi na 100% verujući da ce joj produžiti život zbog manjeg zagrevanja. Da li to može da pomogne i da li će ventilator brzo da crkne ili to nema veze?
Ventilator ne bi trebalo da crkne... Ja imam i dalje onu 320 veryiju na ku'nom kompjuteru ( na kome više i nema igara),a matorci mi javljaju da neće da se upali monitor... E sad, vidjećemo da li je do monitora (ranije često znao da zatamni pa sam stalno išao na calbirate display da bi proradio) ili do grafe =)
Ma u sustii ona se i ne greje puno dok normalno radis sa njom, e kad igras igre i sama dize broj obrtaja, u sustini nista joj posebno neces pomoci tako. Ranije kada je tu bilo olovo bilo je manje problema. Ali ovakav rezim im odgovara jer puno ljudi promeni grafiku zbog tih problema, pa veci profit kompanijama :D koliko toliko.
Ne mogu da verujem, čitao sam ovu temu jer sam slučajno kliknuo na nju i evo danas mi je riknula 8800GT i posle 10 minuta na 200 stepeni avo radi ko nova.
Bem ti sreću, da nisam pogrešno kliknuo verovatno bi je bacio :)
Nemoj previse ocekivati,gledaj da nabavis drugu graficku karticu ASAP jer si GT-u samo na kratko odlozio (zasluzenu) penziju
Ma opušteno, kad se ponovo pokvari zapećiću je opet :)
A kad ode u večna lovišta imam 7300 kao rezervu, i neku ATI Radeon iz rx3800 serije.
Nemam para sada za nove stvari :)
Mario Pavićević
14.6.2012, 14:30
rx3800 series? To moze biti ili 3850 ili 3870, u oba slucaja ta kartica trosi manje i radi brze od te 8800GT, zasto je odmah ne bi stavio?
Iceman_37
14.6.2012, 14:57
Sta da se ne ne nada. Moja 8800 GTS je izdrzala dosad 11 przenja u intervalu od po ~3 meseca ali zbog dosta igranja igrara tada. Sada kako sam uzeo lap pikam kad hocu preko njega, a evo u desku isprzena gts 8800 radi ko sat vec mnogo mnogo duze. :)
rx3800 series? To moze biti ili 3850 ili 3870, u oba slucaja ta kartica trosi manje i radi brze od te 8800gt, zasto je odmah ne bi stavio?
Мислим да ни 3870 није бржи од 8800 (g92).
Gledao sam baš i čini mi se da sam svuda video da je 8800 brža od ove druge koju imam. A osim toga nema hladnjak na sebi a mrzi me da odem i kupim termalnu pastu. I na kraju nije moja, neki drug mi dao da je očistim i posle toga sam ga zvao i nije ga bilo, i evo već dve godine stoji kod mene očišćena i nesklopljena :D
Guraću 8800 dok ne rikne skroz, šta ću kad je volem :)
el_corona
14.6.2012, 20:51
Ne moze ona da crkne skroz, osim ako ne izgori sam GPU, sve ostalo se moze promeniti pa i memorijski cipovi samo ako se ima odgovarajuca zamena. BGA reballing je ono sto je adekvatnija zamena od przenja/pecenja. Servisi specijalizovani za popravku laptopova bi trebalo da odradjuju BGA reballing, svaki iole spertniji serviser mobilnih telefona moze to da odradi kao i elektronicari koji poseduju duvaljku i vestinu, dodao bih jos i servisere konzola. Vidim ima neki lik na oglasima za 10e odradjuje reballing...
Jeste, i naplatiće mu taman toliko da može dve takve polovne da kupi :)
Posto vidim da imas dosta grafika i da pikas djirice preporucujem ti da po internetu nadjes neki dobar GPU cooler (oko 1.000 din su, gore dole). Jel svaki malo bolji moze da se kaci na brdo grafika i ladi mnogo bolje neko fabricki, a da ne pricam kad uopste nemas hladnjak -)
Imam ja svoje custom hlađenje :kreza:
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=77579
Ma znam za reballing, ali to ću ako baš budem morao.
Možda mogu da kupim dve polovne po cenu opravke, ali te dve su isto ovoliko stare pa opet mogu da riknu :)
Pa da, ali i reballingovana karta lako može da ode u večna lovišta da pravi društvu Manituu, htedoh da ukažem na neisplativost takvog poduhvata, osim ako baš nisi emotivno vezan za taj primerak karte :).
Мислим да ни 3870 није бржи од 8800 (g92).
Slichne su brzine, 8800gt je mozhda 10% brzhi. Ako je 3870, pogotovo GDDR4 verzija, to je savrshena zamena, razliku nema teorije da bi primetio.
Ja cu sad da probam da zaprzhim svoju 4850 uz malo bosioka, ulja, belog luka i prstohvat ruzmarina. Iz chista mira je otegla papke i pochela da baca artefakte iako je savrsheno radila i jela sve shto joj bacish na high do pre 2 sata cele 4 godine. Opet, ATI nije poznat po velikom uspehu na ovom polju, ali daj shta dash. Valjda necu istopiti ovu plastiku na mosfetima...
Pa zastiti karticu k'o covek pre nego sto je nauljis i posolis :kreza:
Jok, 250 stepeni 8-9 minuta, nishta. Probacu josh jednom 250 stepeni, 15 minuta sa sve folijom (koju nisam imao ovaj put), ali po ravnomernosti artifakata ne bih rekao da je u tome problem.
U krajnjem sluchaju je dugo i sluzhio. :opanachke
Ja preporučujem kvalitetan ribol, jeste da nije jeftino ali te kartice se vade iz mrtvih 1/1. A u kućnoj radinosti samo možeš da ispod čipa napraviš baricu od kalaja ili još gora varijanta da po čipu napraviš popkorn efekat...
MasterChief2
1.7.2015, 21:14
Dobio sam neki stari laptop koji kada se upali ne daje sliku na ekran.Probao na monitor i isto, vadio memorije, stavIO 100% ispravne i isto.
Citao sam po internetu da je u 70% slucaja do grafickog cipa i da se to moze resiti kuglovanjem(valjda se tako zove) ali posto je ovo neki stari krs sa grafikom ATI Mobility Radeon 9000 32MB ja bi da probam sa rernom, jer znam dosta ljudi koji su imali ovaj problem i resili su ga na ovaj nacin, nekom radi duze nekom krace, a meni nije ni bitno jer ovo probavam iz zanimacije :)
Moje pitanje je da li se grafickE i maticnE kod laptopova peku 9 minuta na 200 stepeni kao i graficke kod kompjutera ili je drugacija procedura?
Pekao sam 8800GTX i nabudzio joj moje hladjenje i radi vec duze vreme, iako kompjuter malterne radi 24h :D
EDIT:Ispekao sam plocu, I laptop je proradio :D
Dobio sam neki stari laptop koji kada se upali ne daje sliku na ekran.Probao na monitor i isto, vadio memorije, stavIO 100% ispravne i isto.
Citao sam po internetu da je u 70% slucaja do grafickog cipa i da se to moze resiti kuglovanjem(valjda se tako zove) ali posto je ovo neki stari krs sa grafikom ATI Mobility Radeon 9000 32MB ja bi da probam sa rernom, jer znam dosta ljudi koji su imali ovaj problem i resili su ga na ovaj nacin, nekom radi duze nekom krace, a meni nije ni bitno jer ovo probavam iz zanimacije :)
Moje pitanje je da li se grafickE i maticnE kod laptopova peku 9 minuta na 200 stepeni kao i graficke kod kompjutera ili je drugacija procedura?
Pekao sam 8800GTX i nabudzio joj moje hladjenje i radi vec duze vreme, iako kompjuter malterne radi 24h :D
EDIT:Ispekao sam plocu, I laptop je proradio :D
To sa grejanjem neresava problem tj resava ali trenutno tipa par dana dok se nesnadjes za zamenu, to ti uglavnom koriste likovi sto valjaju mid klasu gpu za sitnu lovi tipa 3k dinara po oglasima
MasterChief2
4.7.2015, 9:33
Znam da je to privremeno, ali svakako sam laptop dobio besplatno, tako da koliko kod da radio meni je dobro :)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.