Prikaži potpunu verziju : Xbox 360 Controller Emulator
Ne znam da li je bilo reci o ovoj temi, pretrazio sam forum ali nisam nasao nista slicno ovome.
Napravljen je emulator za Xbox 360 kontroler (gamepad) koji omogucava da vam dzojstik koji nije xbox360 compatible (podrzani su i volani) odmah bude prepoznat kao Xbox360 kontroler kada startujete PC igre koje su istovremeno radjene i za Xbox360. U sustini, sve opcije u igri rade na dzojstiku, nema potrebe koristiti tastaturu.
Probao sam pre neki dan sa F1 2010 i mogu reci da sve radi odlicno, imate utisak kao da se igrate na Xbox-u i sve je kalibrisano i podeseno automatski i sto je najbitnije sve radi, od kretnja kroz menije, do voznje sa analognim kontrolama.
Pre pocetka igranja treba startovati aplikaciju i podesti kontrole dzojstika manuelno ili ucitati neki od predefinisanih profila koji vec postoje za neke modele kontrolera. Zatim iskopirati exe file i dll file koji kreira aplikacija u instalacioni direktorijum igre. Nakon ovoga mozete startovati igru.
Za neke Saitek dzojstike vec imaju predefinisani profili, ali nije problem kalibrisati i za logitech modele (provereno radi).
Evo sajta gde mozete download-ovati i naci vise informacija o samoj aplikaciji.
XBox360 Controller Emulator (http://code.google.com/p/x360ce/)
Kao i wiki:
http://code.google.com/p/x360ce/wiki/MainPage
http://www.jocys.com/projects/x360ce/Images/x360ce_General.png
GameFREAK
3.10.2010, 21:47
Ovo mi izlazi:
The program cant start because MSVCR100.dll is missing from your computer. Try reinstalling the program to fix this problem.
White Ripper
3.10.2010, 22:12
Odlično. Da li ovo znači da ću moći da igram Juiced 2 na džojstiku običnom od 5 eura? Nisam mogo da igram igru jer su stvarno rogobatne kontrole a ne djeluje mi loše.
Ovo mi izlazi:
The program cant start because MSVCR100.dll is missing from your computer. Try reinstalling the program to fix this problem.
Zaboravio sam da vam kazem (mada pise na wiki stranici), potrebno je instalirati Micosoft Visual C++ Redistributable Package 2010 :)
Evo linka:
Micosoft Visual C++ Redistributable Package 2010 (http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=a7b7a05e-6de6-4d3a-a423-37bf0912db84)
@White Ripper:
Trebalo bi da da, ako ti dzojstik ima analogne palice, mada verovatno radi i sa dzojsticima bez analognih kontrola, samo sto su one nedostupne...
Kad se startuje aplikacija dozvoliti joj da kreira dll i ini fajl, a zatim ih zajedno sa aplikacijom iskopirati u instalacioni direktorijum igre koju hocete da igrate.
Dal da kupim klasican taj xbox kontroler za pc? Jel vredi on nesto? Nesto tripujem da me onaj program x360ce zeza i izbacuje me iz igara
Xboxov kontroler je, bez zezanja, jedan od najkvalitetnijih kontrolera. Skoro svaka igra na kojoj sam ga testirao je repoznavala iz prve (jedino nije radilo sa Assassin's creed gde sam rucno morao da bindujem kontrole), narocito sto se vecina danasnjih igara pravi paralelno i za Xbox. Jedina mana je d-pad koji je klakav i neprecizan.
Inace ako naletis na wireless verziju sa usb adapterom (mozda neke od gaming prodavnica kod nas imaju?) to ti toplo preporucujem da uzmes posto prihvata do 4 kontrolera a moze da bude adapter i za druge drangulije (Guitar hero periferije, arcade stickovi...).
A koliko bi kostao on? Nigde ne mogu da ga nadjem
30-35 evra, meni su doneli iz Segedina.
Meni izgleda svaku igru crashuje ovaj novi x360ce 2.0.2.158, sada sam stavio 2.0.2.105 i igrao sam darksiders 20 min bez kresovanja, videcu jos
Ja evo igram Darksiders već više sati bez problema, sa 2.0.2.156 Beta 2. Tu verziju sam koristio za gomilu igara i uvek je radila bez problema.
Xbox360 joypad je inače vrlo kvalitetno sklopljena stvar, iako je baš ne volim mnogo njegov dizajn. Realno mislim da nema logitech ili sl. joypada koji je tako kvalitetno izrađen.
JA sam igrao sve igre sa tastaturom i misonjom ali od kad sam nabavio Xbox 360 gamepad otkrio sam novu dimenziju igranja :D Jednog Batman-a je grehota igrati tastaturom i misem.
Izbacuje me iz igara i sa tom 2.0.2.156 Beta 2, jedino sa 2.0.2.105 radi bez problema za sada
Meni ova poslednja verzija ne radi dobro.....kad god ubacim 2axis 8button controller (onaj geniusov za 500 dinara), crashuje mi aplikacija....
Nisam znao da ima tema.
Da li neko ima problem sa RT i LT dugmicima na jednoj osi (slajderu), pa da ne moze u istom trenutku da pretisne LT i RT (potrebno za pucanje u gotovo svim TPS-ovima, a i sire). Da li neko zna neki fix?
star-duster
17.2.2013, 22:05
Složiću se sa onim što je dex3108 napisao pre pola godine - zaista se otkriva jedna nova dimenzija igranja. Assassin's Creed je definitivno igra za gejmped, verujem da je tako i sa Betmenom i sličnim igrama. Super ide na gejmpedu, a čak i nemam original Xbox kontroler.
@dragomix
Nisam primetio problem poput tvog, ali nisam sasvim merodavan da ocenjujem jer sam veoma malo igara odigrao otkad koristim kombinaciju x360ce + Genius Grandias 12 (http://www.geniusnet.com/wSite/ct?xItem=16787&ctNode=163). Ali ovo što jesam igrao (Assassin's Creed 1, NFS: The Run), ide sjajno, bez ikakvih problema (nakon što se pravilno podesi). I ranije sam vožnje igrao na gejmpedu, ali je to bio Logitech Precision II - neuništiv i precizan ali bez pečurkica, pa sam kupio ovaj Genius. Iako sam imao pomešana osećanja prema Genius brendu (nekoliko puta me je izneverio, ali nekoliko puta sam kupio i veoma kvalitetne a jeftine proizvode) ovoga puta sam presrećan. Gejmped od 900 dinara u kombinaciji sa x360ce čuda čini. Samo nema vibraciju, ali je i ne volim.
@NIx Car
Da li igra krašuje samo kada ubaciš gejmed? Kako se ponaša ako je gejmped priključen pre pokretanja igre? Probaj tako.
Pozdrav da li neko zna kako da smanjim svetlo na xbox S/X controleru na pc-u? skino sam program onaj xbox accessories app ali nema opcije isto i na Steam nema ako neko zna nek javi
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.