PDA

Prikaži potpunu verziju : 10/2010 „Poljubac žene pauka”

oluja
2.10.2010, 12:40
Ako imate neko svoje misljenje na temu aktuelne kolumne molimo vas da ga podelite sa ostalim forumasima u ovoj temi.

Kolumna je lični komentar istaknutog novinara nekog lista na neku pojavu. Za razliku od reportaža i ostalih tekstova koji bi trebalo da budu objektivni, kolumna podleže subjektivnosti autora, zato se grafički drugačije predstavlja od ostatka časopisa.

Svi komentari koji nisu konstruktivni i u sebi sadrže govor mržnje će biti obrisani bez obrazloženja.
Diskutujemo o kolumni i vasem misljenju o stavovima koje Kuzma iznosi u njima a ne psihoanalizom autora...
"Energetski vampiri (http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_%28internet%29)" koji samo kritikuju a pri tom ne kazu nista konstruktivno, vide u svemu samo lose i bave se teorijama zavere bice brisani bez obrazlozenja.

Pročitajte pravila foruma.

http://img246.imageshack.us/img246/6130/rulesuk4.gif (http://imageshack.us)

Koristan link (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=45891)

Bonton o komunikaciji na Internetu (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=882091&postcount=1)

Da li ste ikada imali nezgodni kontakt sa jezičkim puritancem? (http://www.sk.rs/2002/05/siji01.html)

Wolverine
2.10.2010, 16:34
Jedna od možda najhrabrijih Midoragovih kolumna. Čitao sam sa uživanjem, osmehom na licu i velikim slaganjem. :D

JohnnyNT
2.10.2010, 17:01
E neka im je rekao :D Slažem se potpuno sa Kuzminim mišljenjem, svaka čast.Jedno moje zapažanje podstaknuto kolumnom: zapad pokušava da izgleda maksimalno "politički korektan" i demokratičan kod nekih beznačajnih stvari, ali kada se pogleda globalna slika...I da, jadan onaj dečko...ispran čoveku mozak... :D

miša topola
2.10.2010, 17:01
"Moram da se pomirim sa budalaštinama nalik na Beogradsku paradu ponosa"
Bravo Srbine! :n_klanja:

White Ripper
2.10.2010, 17:52
Nije valjda mišo da podržavaš paradu?:paranoia:

Čovjek ne prestaje da me pozitivno iznenađuje. Vrh je kolumna.

Dekip
2.10.2010, 17:54
Буахаха...шмрц.:(
Нисте ми дали да предухитрим Олују.

:d

miša topola
2.10.2010, 18:44
Nije valjda mišo da podržavaš paradu?:paranoia:

Neeee, pu daleko bilo.
MK je napisao da je to budalaština, vidiš da sam to zamastio, nadam se da misli sve najgore o tom skupu :) Mada blag je to izraz za to sr*nje.

Marshall George
2.10.2010, 18:59
Veoma dobra, zanimljiva, smešna i ironična kolumna..Slažem se sa Kuzmom u potpunosti..A još kada se pored kolumne pročita i nešto o istoimenom romanu i filmu može se razmišljati:

http://en.wikipedia.org/wiki/Kiss_of_the_Spider_Woman_(novel)

http://www.imdb.com/title/tt0089424/

;)

M1L0SH
2.10.2010, 19:12
Pa iz teksta bi reko da misli najgore o doticnom skupu ...
Dakle ako sam dobro razumeo tekst: Tetka od 30 i kusur godina preko WoW mami 16godishnjaka na seks ?! :eek: I ona je tuzena za pedofiliju ...
Sad Qzma je u cudu shto se decak time ne hvali i kakav je ovo svet ?

Prvo kakva to zena mami decu preko igre ?!?!
Drugo da je 30 i kusur godina mushkarac iskoristio devojku od 16 svi bi ovde bili uzasnuti pedofilijom ! Ovo *****e i jeste pedofilija. Pa decak se verovatno i hvalio ali bice da tuzbu podnose roditelji. Meni ovo ipak ne deluje normalno ...
Da se razumemo da je sebi pa makar i preko igre (cija osnovna namena je ubijanje slobodnog vremena a ne trazenje seks partnera) nashao devojku njegovog uzrasta ajde i 3,4,5 neznam koliko godina stariju pa i ajde. Ali de 15 i vishe. Moze da bude i 39 ... Skoro pa majka moze da mu bude ...
Ovo je pre WTF teks nego svaka cast ...

White Ripper
2.10.2010, 19:29
Pitaš se kakva to žena mami? Napaljena žena :kreza:
PS sa 16 godina nije dijete,već dovoljno zreo čoek koji gleda ženske.
Djevojčice i djevojke su čedne i izgledalo bi razvratno. Za muškarca je seks kao "dobar dan" a za žene pravi dokaz ljubavi. (u većini slučajeva)
Ti se kao teenager nisi ložio na starije tete,o grdni ti?:D
Ja bih volio kad bi me neka od 25-30 godina skoptisala pa ma kakva bila.:kreza:

DragonSlayer
2.10.2010, 19:44
Uf, kamo sreće da je mene neka teta mamila u 2. ili 3. razredu srednje sa Amigom ...... meni dupla sreća, a i ona zadovoljna.....

Ma tupe ga malo ..... Pa sve počinju u 15-16 da se "udaraju",pa i ranije, ne znam ni da li bi suprotna situacija privukla pažnju .....

Qzma in the bullseye ...

Sass Drake
2.10.2010, 20:08
Pitaš se kakva to žena mami? Napaljena žena :kreza:
PS sa 16 godina nije dijete,već dovoljno zreo čoek koji gleda ženske.
Djevojčice i djevojke su čedne i izgledalo bi razvratno. Za muškarca je seks kao "dobar dan" a za žene pravi dokaz ljubavi. (u većini slučajeva)
Ti se kao teenager nisi ložio na starije tete,o grdni ti?:D
Ja bih volio kad bi me neka od 25-30 godina skoptisala pa ma kakva bila.:kreza:

Ukrade mi post iz usta. :D
Ima li neko link za ovaj konkretan slučaj? Google ovaj put nije od pomoći.
25-35:dzavo::dzavo::dzavo:

Psycho13
2.10.2010, 20:30
Qzma me veoma razocarao ovim tekstom.
U potpunosti se slazem sa Milosem...

White Ripper
2.10.2010, 20:38
Nije valjda da je Srbija tako sterilisana?:paranoia:

JohnnyNT
2.10.2010, 21:09
Ma u toj priči nešto opasno smrdi, jadno detence (od 16 god.) došlo kod neke tete na xbox, ona ga "zaskočila", a on jadan nije umeo da se odbrani...Pa je posle i tužio..trauma je to...zlostavljanje... :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Sve ovo me podseti na onaj vic:

Pacijent: Doktore pomozite mi, noću sanjam da me napadaju devojke a ja se branim i rukama ih teram od sebe...
Doktor: Šta ja tu mogu da učinim?
Pacijent: Doktore odsecite mi ruke...

Miki1987
3.10.2010, 2:33
Pa iz teksta bi reko da misli najgore o doticnom skupu ...
Dakle ako sam dobro razumeo tekst: Tetka od 30 i kusur godina preko WoW mami 16godishnjaka na seks ?! :eek: I ona je tuzena za pedofiliju ...
Sad Qzma je u cudu shto se decak time ne hvali i kakav je ovo svet ?

Prvo kakva to zena mami decu preko igre ?!?!
Drugo da je 30 i kusur godina mushkarac iskoristio devojku od 16 svi bi ovde bili uzasnuti pedofilijom ! Ovo *****e i jeste pedofilija. Pa decak se verovatno i hvalio ali bice da tuzbu podnose roditelji. Meni ovo ipak ne deluje normalno ...
Da se razumemo da je sebi pa makar i preko igre (cija osnovna namena je ubijanje slobodnog vremena a ne trazenje seks partnera) nashao devojku njegovog uzrasta ajde i 3,4,5 neznam koliko godina stariju pa i ajde. Ali de 15 i vishe. Moze da bude i 39 ... Skoro pa majka moze da mu bude ...
Ovo je pre WTF teks nego svaka cast ...

Пфф о чему ти причаш? :facepalm

Горски_Штаб
3.10.2010, 3:08
Кузмановићу аплауз за колумну, једна од 2-3 најбољих.
Ух што ми мило кад је ударио по паради.......

miša topola
3.10.2010, 8:41
Ух што ми мило кад је ударио по паради.......

Ako tako i treba :boxing:

Vulee
3.10.2010, 11:40
Dobro bre ljudi, zar ste toliko opterećeni prokletom paradom? Qz je posvetio samo jednu rečenicu tome, i to samo onako, u prolazu.
Meso kolumne je cela ta stvar oko pedofilije. Budimo realni to jeste pedofilija, nećemo valjda da donesemo novi zakon gde je pedofilija dozvoljena samo u slučajevima kada se radi o starijoj ženi i tinejdžeru. Potpuno se slažem sa MIL0SH-em, i pitam se na šta je ta matora ličila. Verovatno nije bila nešto posebno ako je bila toliko očajna da lovi decu preko XLive-a. ;)

Marshall George
3.10.2010, 12:06
Budimo još realniji pa da kažemo da se tom klincu nije ništa strašno desilo, a i ti zakoni u USA su sačuvaj me Bože, u EU su još kako tako mada ni neki njihovi zakoni i pravila nisu bili 'čisti' po zdravom razumu i logici...
Za neke stvari si kao punoletan, a za neke nisi..PIH!

galebns
3.10.2010, 12:41
A nasi zakoni su smisleni sve u 16... A sta onda reci za to da je na primer Morgan Freeman ozenio svoju unuku?! Doduse, nisu u krvnom srodstvu jer je usvojena (njegova cerka je usvojila). To je ok jel?! Matora drtina od 70god da bude sa jedva punoletnom devojkom. I sad joj je i deda i muz :eek: Poenta je ovde nacin na koji je doticni tinejdzer "smuvan". Mislim, sto nije lepo rekla takva i takva stvar pa ako momak hoce super ako ne vozdra, mada sumnjam da se bunio iskreno :D ali to nije poenta. To malo lici na onu varijantu kad stranac maloj deci nudi bombone pa ih namami u kola i otme. Mada tesko je bilo sta suditi o konkretnom slucaju iz par recenica u tekstu...

Marshall George
3.10.2010, 13:44
Poenta je u tome da je ono što je Kuzma ispričao o tome kada je on bio mlad ili klinac da su tako momci gubili nevinost, a nije to bilo tako samo onda nego i kada je moj pokojni deda bio mlad ono pre Drugog Svetskog Rata, a i još pre toga se to praktikovalo..Mladić je izgubio nevinost sa ženom starijom i iskusnijom od njega, pa iako je imao 16,17,18 godina i tada se na to nije tako gledalo, i pravio cirkus do toga, skandal, i fantaziralo se o tome. Kada su oni bili golobradi mladići to mi je deda pričao, a i muž od sestre moje bake, to je jednostavno bilo tako..Devojke su se udavale sa 17, 18, 19 godina, pogotovo u manjim varošicama i selima, i od toga nije niko pravio skandal.

Danas je naše društvo, (mislim na celu planetu), pogotovo na one kao visoko razvijene države, zabrinuto/opterećeno za sigurnost ljudi i sprovodi ga mnogim zakonima, tako da se više ne zna u koju državu da odeš, šta je OK a šta nije, šta je negde bezazleni prekršaj a takav sličan negde je ozbiljan. U Švedskoj ako si u braku sa ženom i želiš sa njom voditi ljubav, ako ona ne želi a ti je pokušaš nekako nagovoriti ili primorati ona te ladno može tužiti za silovanje..A što se pedofilije tiče tu je pravo pitanje kako zakon, društvo(mislim na pojedince) gledaju na pojam pedofilije, a tu je i lični izbor pojedinca. Mnoge devojke danas, mogu slobodno da kažem i devojčice u Novom Sadu, Beogradu i mnogim drugim gradovima u Srbiji gube nevinost već u 7. ili 8. razredu osnovne..Kada su punoletne tj. napune 18. godina dobar broj njih je već imalo seksualnih kontakata/iskustava sa mladićima starijim od njih, a neke nažalost ostaju i u drugom stanju..To je slučaj i u USA i u svetu, ne samo kod nas.Po meni je recimo i to pedofilija, jer one nisu po zakonu punoletne, ali možda fizički i psihički jesu, a svoje partnere nisu prijavile od 'straha' i sl. kao onaj tupadžija u USA..I kako sada gledati na to? Ili recimo ja ili neki momci iz moje generacije koji imaju oko 36 godina, ožene devojku od 19/20 godina, sa razlikom od 15-16 godina, da li ćemo se i mi smatrati pedofilima, jer kako sam čitao po forumima to je kao ne znam ni ja šta, strašno i sl. gluposti...Ko nam može to zabraniti ili nas osuđivati zbog toga? Ako se devojka slaže i momak i ne smeta im razlika u godinama od 10-15 godina onda je to tako, njihova odluka i lični izbor.Tu se postavlja pitanje o odnosu zakona, društva, morala i ličnog izbora pojedinca, a to je sve dosta zamršeno..

Što se Morgana Frimena tiče to je već ekstreman slučaj po mom mišljenju, ali ako ga unuka nije prijavila i optužila za bilo šta, to je opet njen lični izbor, sada da li nažalost ili ne, u to neću da ulazim..

Dekip
3.10.2010, 14:22
Мене живо интересује како је то све изгледало. Мора да се мали сав батргао и борио против силовања колико је могао, али... то је била сила од жене.

miša topola
3.10.2010, 14:32
Žena gejmer = +100kg
Šta može dečak od 16 godina da uradi protiv te mase, jedino ako trenira neku borilačku veštinu pa može da se suprostavi :)

OverCHAOS
3.10.2010, 17:18
Mislim da je Qzma dotakao dno u ovom broju. Nisam verovao da bi mogao toliko da se sroza sa samo jednom kolumnom. Jedina dobra stvar je sto je opalio po paradi. Inace to sto umanjuje znacaj onakvog zlodela (one pedofilije) je za zaljenje.Mislim da bi trebao da se drzi politickih tema (mada su i one pune rasizma....) nego sto pise ovakve bljuvotine.

Maladikt
3.10.2010, 20:47
Čuj, zlodelo. Jadan dečko, namamila ga teta preko neta da kod nje pikaju multiplejer, pa kad ga je zgrabila za joystick on se jadan ukočio. I dečko, a i džojstik.

OverCHAOS
3.10.2010, 21:21
Čuj, zlodelo. Jadan dečko, namamila ga teta preko neta da kod nje pikaju multiplejer, pa kad ga je zgrabila za joystick on se jadan ukočio. I dečko, a i džojstik.

Bioloski gledano to nije problem. Ali to nije nacin na koji dostojanstvene civilizacije funkcionisu.Ovo je mozda samo moje misljenje jer ja takodje smatram da svake oblike kriminala, ukljucujuci i one najsitnije (tipa crtanje grafita) treba zabraniti i najstrozije kazniti.

P.S. I dečko, a i džojstik.
Uopste nije smesno.

Lich_king2
3.10.2010, 21:40
Ovo je 100% novinarska patka. A i da nije svedoci o tome kakav nam je moral.
PS: Sad mi je jasno zasto igraonice nikad nisu bile 50:50 po polu :D
Prva rec deteta bi bila: Hail to the king baby. :dzavo:

Mali Mrav
3.10.2010, 21:40
...svake oblike kriminala, ukljucujuci i one najsitnije (tipa crtanje grafita) treba zabraniti i najstrozije kazniti...

A da li svestan da zakoni nisu pali s neba, vec su produkt drustva koje evoluira pa tako recimo pre 2000 god nije bilo dozvoljeno seci ruke robu bez razloga (ili jeste?:paranoia:) a niko se nije pitao da ne treba mozda ukinuti ropstvo. Ono sto je danas zabranjeno vrlo lako moze prerasti u normalnu stvar, a i ono sto je normalno danas vrlo lako moze postati zabranjeno za n god ako drustvo krene u tom smeru. Uvodjenje najstrozih kazni za bilo koji prestup nista ne donosi, samo vodi u totalitarno drustvo. Ako pokvarena vlast (kao sto je danas svuda u svetu, bez namere da se poboljsa) uvede takve mere znaci instant revoluciju i pad celog sistema.

White Ripper
3.10.2010, 21:57
Sada ću da vam pojasnim neke stvari:
skandalozno je kad muškarac siluje ženu jer je muškarac pasivan a žena aktivna u odnosu
nije skandalozno kad žena siluje muškarca jer muškarac nikako ne može da "zaplati", znate ostatak već da ne lajem.:o

voodoo_
3.10.2010, 22:17
Neeee, pu daleko bilo.
MK je napisao da je to budalaština, vidiš da sam to zamastio, nadam se da misli sve najgore o tom skupu :) Mada blag je to izraz za to sr*nje.
Taj skup je sve samo ne borba za prava gejeva :) Ali da ne pravim digresije (i budem optuživan kao ljubitelj teorija zavere, i skrenem u tešku politiku), dobra je kolumna.

Maladikt
3.10.2010, 22:33
P.S.
Uopste nije smesno.

Kad nemaš smisla za humor. :D Razne stvari mogu da se podvedu pod kriminal, ali da žena "siluje" šesnaestogodišnjeg "dečaka" - za to prvi put čujem.

skandalozno je kad muškarac siluje ženu jer je muškarac pasivan a žena aktivna u odnosu

Misliš muškarac je aktivan, a žena je pasivna.

JohnnyNT
3.10.2010, 22:39
^ Ali ako je mali bio gej, možda i ima smisla ta tužba i sve to...mada opet...ne verujem :D

Sass Drake
3.10.2010, 22:43
@Maladikt
Zavisno od poze. :dzavo::dzavo::dzavo:

Čudi me kako se još niko od ženskih članova foruma nije oglasio.

Maladikt
3.10.2010, 22:44
Da, čitava 3 ženska člana. :D

M1L0SH
4.10.2010, 0:52
Nisam ja reko da je "detence" u pitanju ali mogo je sebi vrshnjakinju da nadje ...
Izvinte ali ja se nisam palio na starije tete pa mi i nije jasno o cemu pricate ...
Kako god verovatno decku nije smetalo sigurno ga nije vezala ali roditelj je verovatno konzervativniji pa. A mozda je i novinarska patka.
I niste prokomentarisali shta da je obrnut slucaj onda se drugacije reaguje ...

Ono sto je danas zabranjeno vrlo lako moze prerasti u normalnu stvar, a i ono sto je normalno danas vrlo lako moze postati zabranjeno za n god ako drustvo krene u tom smeru.

Bre ja ne zelim da menjam svoje navike
Stvari koje dosad nisu bile normalne a sad odjednom kao jesu "gay parade" ne zelim da vidim ...

Ne zelim da se odricem alkohola, mesa ili cega vec shto je danas normalno a sutra mozda (verovatno) nece biti.
Prema tome moje je da se shto duze opirem takvoj promeni.
Sistem ce kazesh pasti nek ide dodjavola i tako ne valja ...

Markonije
4.10.2010, 0:59
Pedofilija i seks sa maloletnom osobom nije isto,to da razumete.Makar na ovoj planeti za vase ne znam(shalim se malo cinicnije :))

U ovom slucaju to sigurno nije,on (silvani lol ) ima 16 godina a u pola zemalja sveta to je legalna donja granica za ulazak u svet seksa(kompjutera lol) ako postoji pristanak svojevoljni doticne maloletne osobe.

Pedofilija su bolesnici koji mogu da uprzanjavaju seks i sa decom od 5 godina to je pedofilija i to najgora ona bolesna.Takve uza zid samo.....

Uostalom svi (vecina nas na forumu) je prosla pubertet i zna da otprilike na prelazu izmedju druge i trece godine srednje skole ,stice neko svoje seksualno punoletstvo ne vezano za to da li je imalo prvi seksualni kontakt ili ne,vec se oseca spremnim za to.
Naravno neko ranije neko kasnije ali to su savim normalne stvari i svaki muskarac to mogu da garantujem zeli seks jos od sestog osnovne,sa vrsnjakinjama naravno ili nekom zgodnom komsinicom.

Da se ogradim gornji deo teksta moze pogresno da se razume-protumaci,tipa da ja odobravam maloletnicki seks ili slicno,sacuvaj me boze ali sam zeleo da kazem da se ne pravimo Englezi oko najnormalnijih stvari,uostalom prestonicki klubovi su puni punoletnih sesnaestogodisnjakinja koje ne bi zasmetale (one bile pitane za godine)polovini i vise muskog foruma,zato dosta laznog moralisanja.

To su normalne stvari,a koliko sam ja shavtio Kuzmu on zeli da kaze da se danas od normalnih i polu-normalnih stvari prave nenormalne a od totalno nenormalnih stvari prave sasvim normalne.

Jos jednom se ogradjujem od pogresnog interpretiranja mojih misljenja od gore,za svaki slucaj :cool:

rogehpelb
4.10.2010, 1:15
nije skandalozno kad žena siluje muškarca jer muškarac nikako ne može da "zaplati", znate ostatak već da ne lajem.:o
Ne bi da zvucim kao troll, ali zene su podjednako ako ne i agresivnije od muskaraca. Stvar je u tome, da u drustvu one su obavezane socijalnim normama da se ponasaju pasivno. Kad su anonimne tj deindividuisane onda su agresivne.

Stvari koje dosad nisu bile normalne a sad odjednom kao jesu "gay parade" ne zelim da vidim ...

Ne zelim da se odricem alkohola, mesa ili cega vec shto je danas normalno a sutra mozda (verovatno) nece biti.
Panta rei. Ljudsko drustvo ce se uvek menjati, takva mu je priroda, da nije jos uvek bi skakali sa grane na granu bacajuci kamenje jedni na druge.

Mislim da ti niko nece zabraniti slobode kao sto su alkohol, meso i sl. (barem ne u skorijoj buducnost) U zapadnim drustvima vise se ide na dodatno oporezivanje opasnih artikala ili zabranu reklamiranja neko na ukidanje mogucnosti izbora.
To se donekle i uklapa i sa davanjem sloboda homoseksualcima, mada taj put bas nije bio bez problema (npr. Proposition 8 u Kalifornijskom zakonu, ne daje gej parovima ista prava kao heteroseksualnim parovima sto ima reprekusije na mogucnost usvajanja, ostavinske rasprave itd.)

@Markonije: Tehnicki jos uvek moze da se gleda kao silovanje ako jedna strana nije pristala na taj cin, tako da npr. Neku devojku od 21 godine mogu da siluju momak od 16, obratno i sl. kombinacije. Ako se mali opirao i za to ima dokaza, nema tu sta da se raspravlja. Bag and tag. Ko zna mozda je to bila neka akrep, cim mora da zavodi decu preku WoW-a...

M1L0SH
4.10.2010, 1:18
To su normalne stvari,a koliko sam ja shavtio Kuzmu on zeli da kaze da se danas od normalnih i polu-normalnih stvari prave nenormalne a od totalno nenormalnih stvari prave sasvim normalne.

Da da sad kontam ... :D

U najmanju ruku dogadjaj je neuobicajan i nije karakteristican za nashu kulturu ... Ali ne i nenormalan ... Mada hapshenje i jeste neshto shto sam ocekivao ...

Recimo prirodno je ali nije drushtveno prihvatljivo. Recimo prirodno je da se olakshash gde stignesh ali ne ocekujesh valjda da ljudi smatraju normalnim ako to obavish na sred ulice ...

E sad ispiranje mozga kod psihijatra je bezvezarija ...

Mislim da ti niko nece zabraniti slobode kao sto su alkohol, meso i sl. (barem ne u skorijoj buducnost)

Shta je sa sve vecim aktivnistima drushtava za zashtitu prava zivotinja koja po meni cesto idu u extreme. Kad tad ce ljudima nabiti u glavu kako nijednog zivog stvora ne smesh da ubijesh ... I ako je to sasvim prirodno ...
Drushtvo se menja ali ovakve promene ga nigde nece odvesti. Cini mi se ...
Doci ce do tacke pucanja urushice se i vratiti nazad u mracni vek ... Najverovatnije ...
Meni je pa ne bash lepo tu gde sam ali ipak neke stvari ne bih menjao ...

Markonije
4.10.2010, 1:35
@ rogehpelb , M1L0SH - slazem se sa vasim konstatacijama u potpunosti

U americi vlada trend preuvelicavanje sitnih (gotovo bezazlenih problema) a guranja pod tepih onih stvarno bitnih.

Evo primer kratak da ne odem offtopic:jeste primetili koja su dva najveca zagadjivaca planete zemlje,ne znate,pa to su najlonske kese i limenke !!!
Ovo ostalo manje vise ali ove dve sotone treba goniti do istrebljenja,mislim strasno.Naftni giganti daju pare za promocij stetnosti kesa koje lete po njivama, smesno,licemerno i jadno.

Kuzma i pokusava svojom kolmunom da odvrati zalutale ovce sa pogresnih staza,nije da je on Alfa i Omega pravilnog ponasanja ali ima sasvim zdravo razmisljanje uz malko sirovog cinizma,a sve to su postulati dobre kolumne,zar ne?

voodoo_
4.10.2010, 10:19
Shta je sa sve vecim aktivnistima drushtava za zashtitu prava zivotinja koja po meni cesto idu u extreme. Kad tad ce ljudima nabiti u glavu kako nijednog zivog stvora ne smesh da ubijesh ... I ako je to sasvim prirodno ...
Ko će bre šta da ti nabije u glavu? They and what army? Mogu ovi najekstremniji da propagiraju zabranu svakog ubijanja životinja koliko hoće, ali velika većina ljudi MORA da jede meso (ishrana čoveka zavisi od genetike i krvne grupe, a ne od nečijeg "izbora" da bude vegetarijanac. U mnogim zapadnim zemljama svi koji se izjašnjavaju kao vegetarijanci moraju da idu na redovne lekarske preglede da im se prati stanje krvne slike, masti, šećera itd zbog većih zdravstvenih rizika itd).

To što mizeran procenat aktivista pravi buku oko zaštite prava životinja (koja doduše nije isto što i zabrana njihovog ubijanja, već neki prosto žele da spreče njihovo ničim izazvano maltretiranje, a ne uzgoj za ishranu) ne znači da će to sutra postati zakonski obavezno i da će ti neko uletati u kuću s puškom ako na miriše pečeno prase (btw zakonski je i sad kažnjivo da ti naletiš na psa na ulici i iskasapiš ga bez povoda).

Isto ko što kad 24sata nedelju dana pred gej paradu punom parom pišu o teškoćama gejeva i kako im je jako teško u životu i radu, to ne znači da se oni svim srcem solidarišu sa gejevima i njihovim bolom, nego da je neko primio dobre pare da to istera jer je ta parada jedan od političkih alata za opstanak ove vlasti po svaku cenu, i najmanje ima veze sa pravima gejeva. Na toj paradi će najmanje biti pravih gejeva (koji inače u svakodnevnom životu ne nose odeću duginih boja i ne pipaju svakog muškarca koga vide), a najviše ovih po službenoj dužnosti. Ne nasedajte i ne ložite se ko veverice.

Mali Mrav
4.10.2010, 12:58

Da se razumemo, nisam ja sve ono napisao da bih opravdao neke danasnje dogadjaje, pricam vise u globalu. Ne zanimaju me ni parade, ni meso ni whatever.

Evo recimo taj alkohol, koji vecina nas pije (neki vise, neki manje:D) prvi ima sve predispozicije da se smatra ilegalnim. Od droge postajes zavisan, od alkohola isto. Od droge moze da se rikne, od alkohola isto. Droga muti svest, alkohol isto. Bukvalno sve isto kao droga ali jedno je zabranjeno a drugo nije. Sto bas tako a ne recimo obrnuto? Verovatno politika (industrija alkohola postoji odavno). I samo da naglasim da nisam ni na cijoj strani ovde, samo mi je ovo poredjenje sad palo na pamet kao primer da drustvo odredjuje sta valja a sta ne valja za nas same, a neka od tih pravila postoje odavno. Drustvo se menja vremenom pa tako i neka pravila treba revidirati.

prudentia
4.10.2010, 16:09
Kakva li je to situacija bila...

Dečko je sigurno prvo pokušao da joj baci fear i da se popne na mounta i pobjegne, ali mu nije uspjelo. :D

Dekip
4.10.2010, 20:00
Isto ko što kad 24sata nedelju dana pred gej paradu punom parom pišu o teškoćama gejeva i kako im je jako teško u životu i radu, to ne znači da se oni svim srcem solidarišu sa gejevima i njihovim bolom, nego da je neko primio dobre pare da to istera jer je ta parada jedan od političkih alata za opstanak ove vlasti po svaku cenu, i najmanje ima veze sa pravima gejeva. Na toj paradi će najmanje biti pravih gejeva (koji inače u svakodnevnom životu ne nose odeću duginih boja i ne pipaju svakog muškarca koga vide), a najviše ovih po službenoj dužnosti. Ne nasedajte i ne ložite se ko veverice.
Па, можда бола и има, али ту је durex уље.:D

Ма... на неомашћен колац...:Freddy:

noisy
4.10.2010, 20:04
Dobra kolumna.
Ja se u tim godinama nisam otimao. :)

zerohn
4.10.2010, 21:50
Izuzetno hrabar i dobar tekst. Zbog ovakvih tekstova danas mozes samo da nadrljas, da ti prisiju 100 etiketa. Kuzmi svaka cast, jedan pravi muski stav, rijedak u danasnjem svijetu. Nadam se da mu nece biti i zadnji, jer kakva vremena idu...

miša topola
4.10.2010, 22:19
Nadam se da mu nece biti i zadnji, jer kakva vremena idu...

Valjda, poslednji :rolleyes:

zerohn
4.10.2010, 22:33
Valjda, poslednji :rolleyes:
U pravu si. Moja greska.

vasiljevic
5.10.2010, 9:43
Ne znam za ostatak ali meni se izuzetno dopao članak. Možda što on nije "politički korektan". Ne prati celu priču koja nam se servira u ovoj zemlji i koja mene podseća na praćenje mode. Tipa moderno je skakti u bunar, ajmo, svi u svetu to rade, pa ajmo i mi, jeste, mozak kaže da to nije OK ali ajmo. Budimo in.

U moje vreme, a to je bilo davno, u srednjoj smo imali proofesorku matematike, odlična ..., da ne etiketiramo :D. Ono što je pola muške populacije mog razreda htelo je da naskoči, ovaj, da bude iskorišćeno od strane nje. Šta da radimo, tad je to bilo nama normalna reakcija, hormoni ne pitaju za godine. Za takvu dopunsku nastavu niko se od nas ne bi bunio, išli bi vrlo rado. Godine? Ma ko da hormoni to pitaju. Zakonski? Pa u to vreme je mnogo njih koji su imali 16 godina zbog gluposti dobijali uslovne kazne pred sudom i to kao stariji maloletnici. Dakle, ne maloletan, već neko ko je zakonski ispod daet granice ali je potpuno ili skoro potpuno svestan šta je to dobro, šta loše i sl. Ko što je mnogo njih starosti do negde 20 godina dobijalo uslovne kazne kao mlađa punoletna lica. Tad je zakon imao i prihvatao te male sive nijanse. Danas je moderno da za neke gluposti se držimo zakona i primenjujemo zakon verlo kruto jer je to in. Napredak društva? Nešto mi ne liči na to.

Isto tako pitanje parade, pa recimo, ponosa. Jedna rečenica koju niko ne sme da kaže zbog malopre pomenutog bunara. Postoji li u ovovj zemlji zakon koji ih de facto štiti? Postoji. Neka se primenjuje. Šta da radimo, oni imaju svoje opredeljenje, nema frke, neka ih, manja konkurencija i više za nas ostale ( znate našta mislim). Inače, stav Milića Vukašinovića koji je davno na vrlo plastičan način izneo. Gde je tu problem? Problem je u tome da ako ima zakon, i ako se taj zakon primenjuje, šta treba parada? Pokazuje se, šta? Pre će biti da ovako nešto će da gurne nekom drugom prst u oko. Ja mogu. Da li im to treba? Ne. Koliko će njih biti tamo? Vrlo malo. Bićé više onih po zadatku, najviše će biti onih koji su dobili povišicu skoro i gde je jedan od njih na pitanje oko povišice rekao, parafrazira, " pa 10og će da nas bije ko stigne, valjda smo zaslužili to". I opet pitanje, treba li nam svima to? Jedna rečenica, mnogo toga rečeno, iako ne napisano, i vrlo ispravno. Opet dolazimo do onog gore bunara, ajmo svi tamo da pokažemo da smo in. Gde je tu normalni rezon normalnog mozga? Ja ga ne vidim.

Napraviću jedan mali off topic oko ovoga, pitanje zakona o sprečavanju mobinga. Kod mene u firmi od toga napravili sprdnju. Direktor svima iskopirao po jedan primerak, pa na lični potpis. Svi redom se smejali. Komentar jedne koleginice na sve to je bio: " Kad su mogli nije im trebao zakon, sad, kad ne može da im se digne ajd svima da zabranimo." I to govori na šta ljudi misle kad se govori o zakonu. Njima nikad ovaj zakon pre nije trebao, jednostavno, ako je nekad direktor i li bilo ko drugi nekog kačio , postojalo je zakonsko uređenje svega, od onoga u preduzeću pa sve do sudskog postupka. Radnik je bio zaštićen. Zakon je primenjivan, nije bio tumačen. Kakav mobing. Jedina tačka koja je mogla da prođe je ona koju je ona pomenula, i to uz saglasnost obe strane. Danas, nema zakonske zaštite, čak i ovaj zakon je smejurija koja se neće primenjivati. Ima i danas van ovoga zakona dosta zakona koji treba da služe zaštiti ljudi, samo ih primenite. Što smo ovo doneli? Pa, onaj gore bunar i ono in. Što su svojevremeno ukidani neki zakoni zaštite koji danas fale? Opet isti bunar. Izgleda da nama zakon služi danas da prati ono što je in, ne što nama treba i što je normalno.

Možda je sve ovo nekom ovde glup tekst, ali meni to više liči na to da je dobra stvar da se ljudi zapitaju malo šta se radi i dešava. Mali poziv da se promućka glavom pre upotrebe. Da se postave neka pitanja i dobiju neki odgovori. Dobar tekst. Moj stav, ne mora biti ničiji drugi. Drugačiji i samim tim dobar. Žalosno reći ali tako je , danas je bilo koje drugačije dobro i bitno kad je jedino ispravno biti "politički korektan".

Maladikt
5.10.2010, 10:06
Tad je zakon imao i prihvatao te male sive nijanse.

Mali oftopik, ali samo da napomenem da i danas u zakoniku postoji razlika između mlađeg maloletnika (14-16 godina) i starijeg maloletnika (16-18 godina) i u zavisnosti od toga u koju grupu dotični spada propisuje se različita kazna. Ne mogu sad tačno da se setim, ali postoje određena ograničenja tipa maloletnici ne mogu biti kažnjeni kaznom zatvora, ali zato stariji maloletnik može biti poslat u popravni dom ili na nadgledano starateljstvo i slično (dok mlađi ne može ni to, ili tako nešto). Neki pravnik će bolje objasniti, ja sam na faksu imao samo jedan predmet iz prava i dosta mi je za ceo život. :D

Pjanovic
5.10.2010, 10:52
Meni je najsmesnije sto sam u par poruka procitao, "a mozda je zena bila ruzna/akrep...". Kao da to otezava njenu situaciju, da je lepa onda nije silovanje :D.

Razlikujte fizicko silovanje i zakonsko silovanje :).
Ovo prvo je jelte pravo silovanje (ako je izmedju maloletne i odrasle osobe, onda je pride i pedofilija).
A ovo drugo je krsenje zakonskih normi jedne drzave. U Americi je zakonska granica 21 godina, u Evropi 18. I to naravno nije silovanje/bludne radnje, ali se zakonski tako naziva.
Ako je obostrani pristanak, nebitno koliko ko ima godina, bitno je da je neko fizicki jelte zreo i da zna u sta se upusta.

I ne znam sta ste se uvatili gej parade i tog hate-a.
Ja mogu da nabrojim odmah sad 15 miliona vecih problema ove drzave, nego valja skrenuti paznju.
Jes pederi su za sve krivi, sto neko u Maksiju ima mesecnu platu od 20k dinara. Ajde malo ukljucite mozak.

Rockstar
5.10.2010, 12:12
da se razumemo, nisam ja sve ono napisao da bih opravdao neke danasnje dogadjaje, pricam vise u globalu. Ne zanimaju me ni parade, ni meso ni whatever.

Evo recimo taj alkohol, koji vecina nas pije (neki vise, neki manje:d) prvi ima sve predispozicije da se smatra ilegalnim. Od droge postajes zavisan, od alkohola isto. Od droge moze da se rikne, od alkohola isto. Droga muti svest, alkohol isto. Bukvalno sve isto kao droga ali jedno je zabranjeno a drugo nije. Sto bas tako a ne recimo obrnuto? Verovatno politika (industrija alkohola postoji odavno). I samo da naglasim da nisam ni na cijoj strani ovde, samo mi je ovo poredjenje sad palo na pamet kao primer da drustvo odredjuje sta valja a sta ne valja za nas same, a neka od tih pravila postoje odavno. Drustvo se menja vremenom pa tako i neka pravila treba revidirati.

Е па иста та ствар је и са дуваном ( слично, не баш исто ) :) У сваком случају, пошто су државама богата тржишта дувана и алкохола побегла испред носа, зато су дрогу прогласили за " нелегалну ", или макар, појаву конкурентних произвођача, и тако држе тржиште само за себе, обрће се кеш, док народ верује да постоји ствар као што је " политичка амбиција " или " историјска личност ".. Много сам размишљао о овоме, па сам сад ту мисао забио у пар реченица, јер је то једино објашњење зашто неки дилери дроге ( на велико богами ) нису нити ће икада отићи у затвор. Битно да су Пабла Ескобара склонили, додуше, он и није био превише за то да даје Америма харач. Све у свему, ето, по мени, зато је дрога илегална а алкохол није, а лоше је и једно и друго. Добро, дрога је можда бржа, али исто је, то се слажем :)

player1
5.10.2010, 12:48
Kad smo vec kod alkohola isti je bio nelegalan u Americi, sto bas i nije bilo uspesno.

vasiljevic
5.10.2010, 13:00
Jes pederi su za sve krivi, sto neko u Maksiju ima mesecnu platu od 20k dinara. Ajde malo ukljucite mozak.

Nisu ali nam sad sa svim problemima ne treba ni ta parada da dodaje vatru. Ona meni pre liči na izazivanje da ne bi pričali o tih 20.000 i manje, imaćemo čime da se zanimamo a en bitnim stvarima.

Mada, kad smo kod silovanja, ajd meni nek neko objasni kako mene može da siluje žensko. Mislim, ja neću, moj vršnjak neće, kako to ide. Neće ni meni ni mom vršnjaku nikako u glavu ta situacija. Nekako logika kaže da bi trebalo da sarađujemo da bi dobili adekvatan rezultat, a ako sarađujemo, to onda nije silovanje, zar ne?

Bre, vi pravnici, baš me sad zbuniste do kraja, da ne pominjem vršnjaka, jadan on :dzavo:.

M1L0SH
5.10.2010, 14:01
Ko će bre šta da ti nabije u glavu? They and what army? Mogu ovi najekstremniji da propagiraju zabranu svakog ubijanja životinja koliko hoće,

Evo zabranili su koridu u Kataloniji. Ljudi hoce da probadaju bikove, obicaj je star kolko i vreme, korida je Shpanija neznam nishta shto bolje predstavlja Shpaniju.
Nekolicina njih kaze okrutno prema zivotinjama i trt olee nema vishe ...
Verovatno nece to u skorijoj buducnosti ali cini mi se da su tendecije takve ...

Ta parada je tacno nabijanje prsta u oko jedno detinjasto i neodgovorno ponashanje pederske populacije. Privatno radi shta hocesh nije me briga. I zakonom im je to dozvoljeno. Ali izadji na tu paradu je "ej svi moraju da vide hteli ne hteli". Shto je jedan moj profesor reko heteroseksualci ne prave parade pa shta ce ovima. Provociraju znaju da ce isprovociratri nasilje, Znaju da ljudi nece to da gledaju i srljaju. Kad budu dobili batine onda je neko drugi kriv. I parada jeste najobicnije zamazivanje ociju. Ovamo kao mi smo super moderna i liberalna zemlja eto imamo taj "freak show". A sa druge strane imamo zivotni standard na nivou srednjeg veka i josh hiljadu pravih problema koji se ne reshavaju. Drzava sigurno ima preca posla nego da obezbedjuje te pozadince sa 5000 pandura i da provocira sve huligane, ultra desnicare i usijane glave odavde pa do drine ....

E da tekst je genijalan samo ga nisam odmah skontao ...
Dize se mnogo prashine oko nicega a pravi problemi se zatashkavaju ...

Mali Mrav
5.10.2010, 14:23
Lolwut? Jel tebi zao sto su zabranili koridu? I treba da je zabrane, koja je svrha probadanja bika pred gledaocimau areni, for the lulz? I kakva je to recenica Spanija je poznata po koridi, pa jbt to je kao kad bi neko sa strane rekao Srbija je poznata zbog Slobe recimo, a ima 1001 stvar koja bolje predstavlja Srbiju i 1001 stvar koja bolje predstavlja Spaniju

JohnnyNT
5.10.2010, 14:31
^ Slažem se, ipak je nekako to ubijanje bikova da ne kažem "varvarski".Mislim, kakve šanse im bik protiv čoveka, (skoro) uvek će bik biti pobeđen/ubijen.Sve me to podseća na Rimsku imperiju i borbe gladijatora (sa životinjama), kada rulja gladna krvi u transu posmatra prosipanje nečije utrobe. Ok je to gledati u filmovima, ali u realnosti je ipak previše.

M1L0SH
5.10.2010, 14:41
Eto vidite pre je ubijanje bika bilo sasvim normalno sad WUT ZOMG varvarin ...
Ma idite ... A ako ga lupim maljem po glavi i naravim kobasice od njega onda je u redu. Hocesh da jedesh kobasice a ne mozesh da vidish kako se prave ...
Izvini ali korida nije isto shto i Sloba ...
Kad vam kazem doci ce vreme kad ce biti varvaski popiti pivo, jesti meso udariti druga po ramenu shale radi bice zlostavljanje itd. itd.
Ali pozadinci su sasvim normalni mushkarci koji se oblace kao zene i kozna shta josh ...
Hocete uhapsiti lavove jer su zaklali vola negde po africkoj divljini. Kakve shanse vo ima protiv lava ...
Prirodno je ubiti ... Kolko god se vama to ne svidja ...

Pjanovic
5.10.2010, 14:44
Nisu ali nam sad sa svim problemima ne treba ni ta parada da dodaje vatru. Ona meni pre liči na izazivanje da ne bi pričali o tih 20.000 i manje, imaćemo čime da se zanimamo a en bitnim stvarima.

Kakvu vatru ?
Jel ti moras to da gledas ?

Jel ti znas nekog homoseksualca.
Da li neko sa ovog foruma zna nekog komsiju/... ko je gej/lezbo sex orijentacije.
Ne znate, al znate unapred da vam smetaju. Ljudi ce da prosetaju i sta, to je mnogo strasno :rolleyes:.

Ta parada je tacno nabijanje prsta u oko jedno detinjasto i neodgovorno ponashanje pederske populacije. Privatno radi shta hocesh nije me briga. I zakonom im je to dozvoljeno. Ali izadji na tu paradu je "ej svi moraju da vide hteli ne hteli". Shto je jedan moj profesor reko heteroseksualci ne prave parade pa shta ce ovima. Provociraju znaju da ce isprovociratri nasilje, Znaju da ljudi nece to da gledaju i srljaju. Kad budu dobili batine onda je neko drugi kriv. I parada jeste najobicnije zamazivanje ociju.

Parada predstavlja slavljenje slobode izbora. To je poenta cele price.

A sto se tice batina, objasni mi kako ce to oni biti sami krivi ?
Pa uvek je kriv onaj sto tuche, jel smo pravna drzava ili drzava iz srednjeg veka ?

Smetaju vam homoseksualci, a dize vam se na lezbo scene u porno filmovima...
Licemeri.

Ali pozadinci su sasvim normalni mushkarci koji se oblace kao zene i kozna shta josh ...
.

Ne lupetaj.

JohnnyNT
5.10.2010, 14:45
Što se mene tiče "pozadince" ne podržavam, ali ubijanje životinja zabave radi mi se uopšte ne svidja.A ako nekad dodje ovo za pivo, lepo ću da prosviram sebi glavu i to je to :D

Mali Mrav
5.10.2010, 14:50
Ma idite ... A ako ga lupim maljem po glavi i naravim kobasice od njega onda je u redu. Hocesh da jedesh kobasice a ne mozesh da vidish kako se prave ...
Kad vam kazem doci ce vreme kad ce biti varvaski popiti pivo, jesti meso udariti druga po ramenu shale radi bice zlostavljanje itd. itd.

Nisi mi odgovorio na pitanje. Koja je SVRHA probadati bika macevima u areni?

Ljudi su pre imali i obicaj i da prinesu zrtvu pre nekog znacajnog dogadjaja, sta kazes da mi lepo roknemo nekog pred svako poletanje spejs satla? Ipak su to obicaji, necemo da se odreknemo predaka:paranoia:

Pjanovic
5.10.2010, 14:50
Nemas ti sta da ih podrzavas ili ne.
Niko te ne prisiljava da ih volis, mozes i da ih mrzis, i to je sve.

Apprentice
5.10.2010, 15:35
E alal ti vera Kuzmo. Odavno nis' napisao ovako nešto.
I dalje osećaš posledice force gripa? To je razlog dobrog teksta? :)

Mada, kao što neko reče verovatno je ona force grip-ovala njegov džojstik...

Mali je odlepio 100%. A evo i zašto ( igraju Wow):

Ona: - Mogao bi da dođeš da se poigraš... naaaa mojoj... novoj ... mašini....
On: - Pa kako ću? Navikao sam na svoju tastaturu?
Ona: - Paaaaaa.... verujem da imaš spretne prstiće....
( On počinje da se znoji )
Ona: -Ne brini..... dići ćemo ti......... reputaciju ... odmah...
- A onda ćemo .... da iskoristimo sve te.... nove....jake... epike.... koje želiš da probaš....

:D

vasiljevic
5.10.2010, 17:34
@Pjanovic:

Lično znam dvojicu. Ne smetaju mi nikako, čak smo dosta dobri drugovi, bar sa jednim. On to ne krije, ima svoje ubeđenje i način života, meni ne smeta, njegov život je njegovo pravo. Imamo status kvo, oni poštuju moje stavove, ja njihove, niko nikom ne nameće nešto. I baš zato što ih znam i znam njihovo opredeljenje, mogu sa njima normalno da pričam o svemu, znam da njima smeta kad neko prodaje maglu u njihovo ime da bi dobio političke poene. I po njima, neka se prvo nekolicina gore odrede šta su pa da pričamo dalje o tome koliko je ko ugrožen. Njima ne treba parada da bi imali svoj izbor i živeli svoj život. I ono što sam napisao o zakonu je baš njihov stav, ne paradirajte, imamo zakon, primenite ga i tu je kraj. Neće biti problema. I po njima, ovo je zamazivanje očiju i nimalo im se ne sviđa, nećé da oni dobiju preko leđa jer nekom trebaju poeni. Neka oni koji se ne izjašnjavaju podmetnu svoja i eto im poena. Po njihovim leđima.

Ako krenemo preko njih koje znam, i koji kažu ovo gore, onda je ta parada guranje prsta nekom u oko. E sad, treba da se zapitamo zašto.

Sad na temu o onom malom i onoj što mu stručno objašnjavala pravila WoW :).
Meni niko da odgovori kako to žensko mene da siluje. Mada, dok sam sa koleginicom privodio kraju radni dan, ona me malo bacila u rebus, ko svi naši pravnici ovde. Dakle, ako je neću i ako se branim ( ajd, pretpostavke radi), ali moj vršnjak postane nekooperativan i odluči suprotno, da li on može da bude optužen za saučesništvo u zločinu? Mislim, jeste me sabotirao, šta da se radi ali smo nerazdvojni pa ne bih nešto da mu se desi. Ako mora da znam da se žrtvujem za njega. Šta sve žensko ne može da smisli :D.

rogehpelb
5.10.2010, 18:21
Meni je najsmesnije sto sam u par poruka procitao, "a mozda je zena bila ruzna/akrep...". Kao da to otezava njenu situaciju, da je lepa onda nije silovanje :D.
Ko zna; da je lepa mozda bi se manje otimao :dzavo:

Evo zabranili su koridu u Kataloniji. Ljudi hoce da probadaju bikove, obicaj je star kolko i vreme, korida je Shpanija neznam nishta shto bolje predstavlja Shpaniju.
To me podseti na pricu mog profesora filozofije o tome kako matori vrac govori kako su nekad vremena bila mnogo bolja kad su mogli da zrtvuju device i jedu ljudsko meso; progres nas kvari itd.

Nadam se da kad ne budem dovoljno mator ne pocnem da kukam za boljim vremenima itd...

White Ripper
5.10.2010, 19:32
Valjalo bi jos da dodam "za ono sutanje u d**e":
U potpunosti se slazem sa Kuzmanovicem jer ja licno kad bih znao da u buducnosti ne bih otkopcao brus zenskoj bi se ubio istog trenutka!:paranoia:

OverCHAOS
6.10.2010, 11:58
A da li svestan da zakoni nisu pali s neba, vec su produkt drustva koje evoluira pa tako recimo pre 2000 god nije bilo dozvoljeno seci ruke robu bez razloga (ili jeste?:paranoia:) a niko se nije pitao da ne treba mozda ukinuti ropstvo. Ono sto je danas zabranjeno vrlo lako moze prerasti u normalnu stvar, a i ono sto je normalno danas vrlo lako moze postati zabranjeno za n god ako drustvo krene u tom smeru. Uvodjenje najstrozih kazni za bilo koji prestup nista ne donosi, samo vodi u totalitarno drustvo. Ako pokvarena vlast (kao sto je danas svuda u svetu, bez namere da se poboljsa) uvede takve mere znaci instant revoluciju i pad celog sistema.

Upravo tako -vodi u totalitarno drustvo, utopiju koju treba stvoriti u celom svetu i upravo ovakvim kaznama odrzavati. Po mom misljenju to je sledeci veliki korak u evoluciji ljudskog drustva.

Mali Mrav
6.10.2010, 15:55
Upravo tako -vodi u totalitarno drustvo, utopiju koju treba stvoriti u celom svetu i upravo ovakvim kaznama odrzavati. Po mom misljenju to je sledeci veliki korak u evoluciji ljudskog drustva.

Oksimoron. Kako moze totalitarno drustvo biti utopija (ne racunajuci onoga ko vlada)?

Maladikt
6.10.2010, 16:49
Sad će čovek da kaže: "Ma kome ti da je moron bre?!" :D

jozvan_Kg
6.10.2010, 16:54
Hehe, Qz opet uspeo da baci kosku, i da počnemo sa vađenjem očiju jedni drugima. Dok je sveta i veka biće da je jedan u pravu, i drugi u krivu i teraćemo se tako.

Mada, iskreno govoreći, taj mali od 16 godina je mnogo čudan ako je stvarno odbijao. Nešto nije u redu kada momak u punom pubertetu koga drmaju hormoni neće. Realno gledano, svi mi muškarci smo prošli kroz taj period, ima pojedinih koje to još drma, pojedini neće ni izaći. Svi se sećate o čemu ste razmišljali u tim godinama.

Što se tiče parade, neko par strana ranije reče da je pomenuta samo u jednoj rečenici, a pojedini se uhvatiše nje kao da ih neko prstom u oko ubada. Realno, svako treba da gleda svoj posao, i da se ne meša u tuđ. Meni lično niko ne smeta, bio on gej, crnac, kinez ili šišarka. Dokle god je prema meni korektan i ja ću biti isti takav.

Uopšteno gledano, Kuzma je kroz ovu kolumnu potegao pitanje totalnog debiliteta u koji tone ovaj svet. Sad je nenormalno reći nekome da je peder, ali je normalno pustiti 14-godišnju ćerku u grad posle 02h uveče sa dopičnjakom iznad pojasa, a ne ispod i sisama postavljenim na izvolte. U stvari, nije nenormalno nego politički nekoretkno. Neke bitne stvari se postavljaju u zapećak, ali je bitno da se vidi šta je ko obukao, da se naruče proteze za kuče, što će Srbija imati paradu ponosa....Pomešali su nam se prioriteti ponovo, i opet smo se vratili u devedesete.

Markonije
6.10.2010, 17:31
Sto se tice Parade Provokacije : ljudi da li ste svesni da postoje lepe sanse da neko izgubi glavu tog dana?

Cinjenica da ce homoseksualnost biti apsolutno prihvacena u buducnosti,jer vremenom to nece biti toliko vazno.Ali to nije bas bliska buducnost koliko ovi sa zapada hoce da nam predstave.

A o ljudskim pravima cu samo reci,sve ovo diktirara zapadni svet(US,EU i sl.),a njihov bliski veoma bliski saradnik Sudijska Arabija ima ovakvo stanje ljudskih prava:Covek u Rijadu(Saudijaska Arabija ) udavi golim rukama svoju ljubavnicu(zakonski sme da ima vise ljubavnica),jer ga je prevarila(pazi molim te) i zapali njen les benzinom,i onda ugljenisano telo izbaci na ulicu preko ograde svog dvorista.Epilog - Dobija kaznu od komunalnog za bacanje smeca na ulicu,iako je svima bilo jasna cela prica -znam da zvuci neverovatno ali sam to procitao u 'milion' medija sto internet sto domaca dnevna stampa uosatlom guglajte.
E to zapadu uopste ne smeta...
Pogadjate zbog nafte i drugih interesa.

I zasto mora cela Srbija da bude posramljena i na celu nasu istoriju da bude bacena nepovratna ljaga zbog 0.012% ukupne nase populacije.

To jednostavno nije u redu.

Pjanovic
6.10.2010, 18:02
Sto se tice Parade Provokacije : ljudi da li ste svesni da postoje lepe sanse da neko izgubi glavu tog dana?

Cinjenica da ce homoseksualnost biti apsolutno prihvacena u buducnosti,jer vremenom to nece biti toliko vazno.Ali to nije bas bliska buducnost koliko ovi sa zapada hoce da nam predstave.

Sto bi neko trebao da izgubi glavu ?
Zato sto je nekome doslo da nekog drugacijeg pretuce ?
Evo meni dodje da izubijam neke matorce sto na kalemegdanu igraju shah.
Smrde ti starci, i dosadni su, stvarno mi smetaju.
How yes no.

Sudijska Arabija ima ovakvo stanje ljudskih prava:Covek u Rijadu(Saudijaska Arabija ) udavi golim rukama svoju ljubavnicu(zakonski sme da ima vise ljubavnica),jer ga je prevarila(pazi molim te) i zapali njen les benzinom,i onda ugljenisano telo izbaci na ulicu preko ograde svog dvorista.Epilog - Dobija kaznu od komunalnog za bacanje smeca na ulicu,iako je svima bilo jasna cela prica

Divota, ako imas pasos, pravac Saudijska arabija :).

A o ljudskim pravima cu samo reci,sve ovo diktirara zapadni svet(US,EU i sl.)

E to zapadu uopste ne smeta...
Pogadjate zbog nafte i drugih interesa.

Na zapadu se postuju prava svih manjina, uz neke izuzetke (gde prednjaci Francuska koja je delimicno fasisticki nastrojena, sa arapima generalno).
Al to uopste nije bitno, sta ko gde kako radi.
Stvar je elementarnih prava (na zivot i sve ostalo), dobrodosao u 21. vek.
Ako ti se ne svidja, a ti zmuri, il idi kod brace arapa iz Saudije :).

I zasto mora cela Srbija da bude posramljena i na celu nasu istoriju da bude bacena nepovratna ljaga zbog 0.012% ukupne nase populacije.
To jednostavno nije u redu.

Cela Srbija je posramljena nekoliko puta do sad, u poslednje vreme.
Meni pada na pamet, Bris Taton.
A mozda je covek bio peder, pa onda nije ni bitno, jelte.

I ne bih rekao da ih ima 0,012%. Tako se cini da ih ima, jer su ljudi zaplaseni.
Naravno tesko je tacno utvrditi, citao sam skoro neki clanak, otprilike 5-10% svetske populacije je homoseksualne orijentacije. To je i dalje 5%, nije 50%, ne razumem razlog uznemiravanja sirokih narodnih masa. Il to mozda neko nezadovoljan, sto ne moze da nadje posao, nema para da kupi kola/stan, da svaki dan izlazi na splav, ebava neku narodnu pevaljku...

voodoo_
6.10.2010, 18:18
Zapravo je jako mali broj (možda i tih mizernih 0,012%) čisto homoseksualno, a tih 5-10% su biseksualci.

Sass Drake
6.10.2010, 18:20
@markonije
Može da ima četiri žene, što mu Kuran i zakon u islamskim državama dozvoljava, ali ne smije imati ljubavnice niti on niti bilo koja od njegovih žena. (u nekim zemljama zbog preljube ih kažnjavaju kamenovanjem ili kastriranjem)
Haremske djevojke se vode kao „djevojke za zabavu” šta god to značilo.
Da li je ta vijest dobro prevedena ili naduvana u štampanim i Internet medijima, nećemo moći da utvrdimo.

Dekip
6.10.2010, 18:48
Парада, кажеш...

И идем ја тако улицом и водим клинца од 8. година и мали ме пита:
-Тата, а што се оне чике држе за руке?
-Па, овај...
-Тата, и оне тете...
-Па...
-А што су се онако обукли?
-Овај...
-Али Тата, зашто су се оне чике нашминкали?
-...

У случају сукоба (којем се радујем), навијаћу за једне...

Pjanovic
6.10.2010, 18:58
Ocigledno si mutav, pa ne mozes detetu da objasnis.
Il si najgori sovinista, pa neces.

Ispasta tvoje dete ;).

Sto rekao jednom jedan pametan covek: "Tucite decu cim pocnu da lice na vas".

Da li ce neko da shvati, da ovo nije stvar razlicitih misljenja.
Meni se svidja Merzedes, tebi Audi.
Stvar je civilizacijske prirode, ko god ima sa tim problem, taj je zalutao u vremenu i prostoru.

I stvar je morala, zastite prava manjinske grupe.
Al ono kapiram vas, vecina je uvek u pravu, fali vama 6.oktobar u glavama svima.

Covek se raduje nasilju :paranoia:, pa Dekip, sve si rekao o sebi tim postom.

Eddy
6.10.2010, 19:04
Mozda, kad bi roditelji promenili svoj pogled na svet, lakse bi objasnili deci stvari, te ne bi ni bilo paranoje oko parade.

Ova, ili bilo koja druga ne konvencionalna parada prolazi tako zestoko, jer se neki ljudi zestoko primaju bez razloga.

A i koliko znam nije homoseksualnost zarazna bolest koja se prenosi vazdusnim putem. Kao sto neko rece vec ranije, i ja cenim da ce na gej paradi biti svega osim (pravih) gejeva.

A ona prica o "horny" zeni i mladom vitezu me podsetila da treba da obnovim gradivo iz South Parka (http://www.google.rs/#hl=sr&biw=1680&bih=866&q=south+park+Hot+for+Teacher&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=d956a4077e8a51c8).

Pjanovic
6.10.2010, 19:06
A i koliko znam nije homoseksualnost zarazna bolest koja se prenosi vazdusnim putem. Kao sto neko rece vec ranije, i ja cenim da ce na gej paradi biti svega osim (pravih) gejeva.

Zvanicno nije ni bolest :).
Barem po Svetskoj zdravstvenoj organizaciji.

Al to mora da je pederska organizacija :rolleyes: :D.

Vec se vise tretira kao devijacija.

JohnnyNT
6.10.2010, 19:39
Na zapadu se postuju prava svih manjina, uz neke izuzetke (gde prednjaci Francuska koja je delimicno fasisticki nastrojena, sa arapima generalno).

A ja se pitam kakva bi to "posebna" prava trebali da imaju homoseksualci?

-Da slobodno šetaju ulicom zagrljeni i ljube se/vaćare se?To mogu da rade i sa i bez nekih "prava", u oba slučaja su im jednake šanse da popiju batine.
-Da se venčavaju i ta zajednica bude priznata kao brak? Zašto da ne, samo promeniti i dopuniti zakon, i to je sredjeno.Venčavaće se kod matičara, crkva ih ne želi i to je to.
-Da usvajaju decu? To je već neprihvatljivo.

E ok, to su ta "prava".Zar zbog toga trebaju da prave neke skaradne parade na kojim će zahtevati ne-znam-ni-ja-šta?
Po mom mišljenju invalidi su mnogo više obespravljeni nego homoseksualci, zbog nedostatka infrastrukture (na mnogim mestima) koja bi im omogućila slobodno kretanje.

A i koliko znam nije homoseksualnost zarazna bolest
Jeste bolest, a na zapadu je i zarazna, jer je često veoma fensi biti gej.

Sve u svemu, gej parada je jedan ispolitizovani skup na kom "drugačiji" (čitaj bolesni) traže neka nepostojeća i izmišljena prava.
Ako čitate izmedju redova možete da vidite da političari tim skupom pokušavaju da skrenu pažnju narodu od toga da li će uopšte ove zime imati grejanje, povećanja cene grejanja, povećanja cene hleba, slabljenja dinara, korupcije, nesposobnosti vlasti, terorizma, separatizma...
A pride nam još samo fali jedna grupa manijaka koja će mlatiti drugu grupu manijaka u glavnom gradu, i verovatno iskoristiti gužvu da "pozajmi" neke artikle iz izloga radnji.

Srbija ima mnogo većih problema od toga da brine o "pravima" onih koji su "drugačiji".Još malo ćemo početi da brinemo o "pravima" cveća i bandera...

Maladikt
6.10.2010, 19:58
Znaš šta kažu za one koji ispoljavaju toliku homofobiju? :a_whistli :D

Eni
6.10.2010, 20:06
Skretanje pažnje radi samo ako si dovoljno glup da pogledaš tamo gde ti pokazuju (i to kažiprstom).

Očigledno je da mnogi ovde gledaju sve živo, osim svoja posla. Ne mogu da verujem da ću reći ovo - al' ispade forumska legenda Pjanović daleko zreliji od gomile ljudi od kojih bi se razum inače očekivao... Mada u ovim temama o kolumnama inače nema nikad razuma, čak i Oluja zbriše čim otvori temu :)

Ta parada bi prošla skroz nezapaženo - kad je ne biste zapazili... Batalite praznu priču i gledajte kako da tu decu nahranite i obučete, ide zima.

(duboki proročanski glas rezonuje u pozadini: winter is coming... in a bookstore near you, pre-purchase a dance with the dragons now and save 10%)

VojaM
6.10.2010, 20:06
Kad ste već počeli time da se bavite...

Uvek sam se pitao zašto ljudi imaju potrebu da nasedaju na provokacije i da burno reaguju.

Ako već svi znamo da je pomenuta gej parada jedna čisto politička stvar i kad je već jasno da će se to kad-tad desiti hteli mi to ili ne, čemu tolika frka i panika? Oni koji su željni frke iz bilo kog od dva moguća razloga (da pokažu "kako su svi za to" kako bi stekli poene kod EU (ili kod ko zna koga)" ili pak da pokažu "kako su svi protiv toga (do te mere da su skloni da prebiju učesnike, pa kud puklo da puklo)" u stvari su slepi izvršioci tuđe volje.

Svojevremeno je neko pametno rekao da izvesni političar grube populističko-nacinalističke provinijencije (trenutno u Hagu) ne bi dostigao toliku popularnost kada mu štampa, TV, radio i ostali ne bi poklanjali uopšte nikakvu pažnju, u prevodu, kad bi ga (na neki način) bojkotovali. Nažalost, tihi bojkot je poslednje što bi prosečan Srbin uradio u bilo kom slučaju, te pomenuti političar ima mnogo pristalica i danas, iako mu je popularnost znatno opala (po principu "daleko od očiju - daleko od srca").

Dakle, sve mi se čini (možda i grešim) da kada bi svi ignorisali upadljivo paradiranje pripadnika ekstremnih slojeva gej populacije (uz neizbežno prisustvo svakojakog pridruženog sveta - agitatora, provokatora, pripadnika obaveštajnih službi i slično), kad novine ne bi o tome pisale, TV snimao i kojekakvi "pokreti za ovo i ono" pretili, a kojekakvi drugi "pokreti za ovo i ono" vatreno podržavali, sve bi prošlo krajnje neupečatljivo i bez velikog značaja, a tokom narednih godina bi se izobičajilo. Kao kad bi se ukinuli prenosi iz Skupštine - prestao bi cirkus koji pojedini poslanici i stranke tako mnogo vole.

Kad je već nemoguće to prihvatiti kao neku vrstu cirkuske parade (što, objektivno, i jeste, ali je protivno društvenim normama i običajima u našem društvu, što se mora poštovati), onda mu treba maksimalno umanjiti značaj.

Pjanovic
6.10.2010, 20:14
A ja se pitam kakva bi to "posebna" prava trebali da imaju homoseksualci?

1.) Da slobodno šetaju ulicom zagrljeni i ljube se/vaćare se?To mogu da rade i sa i bez nekih "prava", u oba slučaja su im jednake šanse da popiju batine.
2.) Da se venčavaju i ta zajednica bude priznata kao brak? Zašto da ne, samo promeniti i dopuniti zakon, i to je sredjeno.Venčavaće se kod matičara, crkva ih ne želi i to je to.
3.) Da usvajaju decu? To je već neprihvatljivo.

Cilj je da to ne bude vise taboo tema, da se slobodno raspravlja o tome.
To je poenta parade.

3.) Za to se slazem.

E ok, to su ta "prava".Zar zbog toga trebaju da prave neke skaradne parade na kojim će zahtevati ne-znam-ni-ja-šta?
Po mom mišljenju invalidi su mnogo više obespravljeni nego homoseksualci, zbog nedostatka infrastrukture (na mnogim mestima) koja bi im omogućila slobodno kretanje.

Sto skaradne ? Prosetace ljudi, nece se igrati rupice i boce na ulici :D.
Za invalide se slazem, al sustina je razlicita. Za invalide je potrebna volja da se izgradi infrastruktura, osim toga, oni nisu obespravljeni ni blizu kao gej populacija.

Jeste bolest, a na zapadu je i zarazna, jer je često veoma fensi biti gej.

Ovo je tako jadna floskula.
Jeste, neko dete prodje ulicom vidi dva geja, i odmah pomisli wuhu to je cool, ja cu da postane gej.
Dal si ti normalan, sexualno opredeljenje se ne bira, ono se dobija rodjenjem, neko se rodi u "pogresnom" telu i onda nastaje problem.
Mozak i srce su bitni, ne telo :).

Sve u svemu, gej parada je jedan ispolitizovani skup na kom "drugačiji" (čitaj bolesni) traže neka nepostojeća i izmišljena prava.

Nisu bolesni. Ne lupetaj.

Ako čitate izmedju redova možete da vidite da političari tim skupom pokušavaju da skrenu pažnju narodu od toga da li će uopšte ove zime imati grejanje, povećanja cene grejanja, povećanja cene hleba, slabljenja dinara, korupcije, nesposobnosti vlasti, terorizma, separatizma...
A pride nam još samo fali jedna grupa manijaka koja će mlatiti drugu grupu manijaka u glavnom gradu, i verovatno iskoristiti gužvu da "pozajmi" neke artikle iz izloga radnji.

To sam i ja rekao. I to politicari i koriste.
Na gej populaciji je da zakljuce, da li dobija iskrenu podrsku vlasti ili je to malo zamagljena podrska.

A reci mi Dzoni boj, si nekad gledao neki porno film gde se dve dame maze.
Verujem da si skocio sa stolice i rekao fuj, kakva bolest :rolleyes:.

Znaš šta kažu za one koji ispoljavaju toliku homofobiju? :a_whistli :D

Pogledati film American Beauty i onog komsiju vojno lice, sto ceo film vice, pederi treba da umru, homoseksualizam je bolest, a na kraju on ispade peder :D.

@Eniaroyah
Ne mogu da verujem da ću reći ovo - al' ispade forumska legenda Pjanović daleko zreliji od gomile ljudi od kojih bi se razum inače očekivao...
Ehej, sta to bi :). Odakle ja u tom tvom zakljucku ?

JohnnyNT
6.10.2010, 20:14
@Maladikt:

To je "just another" etiketiranje osoba koje se ne slažu sa tom glupošću :a_bleh: A i to: homofobija? Omg, sad mi sipadamo bolesni, a ne oni (uostalom da li sam i jednom upotrebio reč pederi? :D).Sve je to produkt političara i gej aktivista.Šta mislite, ljudi koji žive na tom demokratsko-liberalno-mi-poštujemo-ljudska-prava zapadu, da li bi se velika većina tih stanovnika složila sa činjenicom da im je sin homoseksualac ili da postaje to.

OverCHAOS
6.10.2010, 20:24
Oksimoron. Kako moze totalitarno drustvo biti utopija (ne racunajuci onoga ko vlada)?

Veoma lako. Jer se samo kroz totalitarno drustvo moze ostvariti prava utopia. Jer ljudi moraju da promene citav svoj nacin misljenja i postojanja da bi se tako nesto ostvarilo. A posto ljudi danas nisu ni blizu takvom stanju uma, samo jaka uprava koja kontrolise svaki aspekt ljudskog zivota moze garantovati utopiju.

Sad će čovek da kaže: "Ma kome ti da je moron bre?!" :D

Nisam tolika budala.

Ovu raspravu o homoseksualcima je trabalo odavno prekinuti jer se zna ko je u pravu, a ko nije i ko ne treba da postoji (sto sam vec u pre nekom postu objasnio).Ako vec zele da se odrzi parada, neka se odrzi (ali bez policijske zastite), pa cemo saznati i videti sta nas narod misli o tim izrodima.

VojaM
6.10.2010, 20:28
Utopija ne može da se garantuje niti da se ostvari. Utopija je teoretski idealno društvo kakvo je nemoguće postići.

Pjanovic
6.10.2010, 20:33
samo jaka uprava koja kontrolise svaki aspekt ljudskog zivota moze garantovati utopiju.

Ma ziveo nam drug Staljin :D.
Ajde nemoj lupetati vise.

Ovu raspravu o homoseksualcima je trabalo odavno prekinuti jer se zna ko je u pravu, a ko nije i ko ne treba da postoji (sto sam vec u pre nekom postu objasnio).Ako vec zele da se odrzi parada, neka se odrzi (ali bez policijske zastite), pa cemo saznati i videti sta nas narod misli o tim izrodima.

Ma ljubi te majka pametnog :).
A ko je to narod ?
I ja sam deo ovog naroda, pa ne mislim kao ti.
Vecina vs manjina, ti se strpavas uvek u vecinu, zato sto si nemoralan covek.

Pazi ti molim te, "zna se ko je u pravu" :D. Ti si neki zesci komunista, neko kaze da je nesto crno i svi mi to vidimo crno.
Car je go, otvori oci :).

JohnnyNT
6.10.2010, 20:34
Cilj je da to ne bude vise taboo tema, da se slobodno raspravlja o tome.
To je poenta parade.

Pobogu, ko bi o čemu mogao da raspravlja na tu temu? Sedim sa nekom osobom u nekom kafiću i vidim dva homoseksualca i kažem "Baš je lepo kad vidim dvoje da se toliko vole" neko moeni odgovori "Da, to je baš lepo" i gotov dijalog.Ili bi trebalo da pričamo o tome kako "to" rade u krevetu, i koji lubrikant koriste :facepalm Osim homoseksualaca samih.Ko njima brani da razgovaraju o svojim "poslovima", nek ne smaraju ostale da se dive njima :paranoia:

Sto skaradne ? Prosetace ljudi, nece se igrati rupice i boce na ulici :D.
Za invalide se slazem, al sustina je razlicita. Za invalide je potrebna volja da se izgradi infrastruktura, osim toga, oni nisu obespravljeni ni blizu kao gej populacija.

Skaradna, jer je cela ta stvar je izuzetno neprirodna, dva muškarca, to je praktično pobijanje osnovnih načela više hiljada godina duge evolucije ljudske vrste.

Ovo je tako jadna floskula.
Jeste, neko dete prodje ulicom vidi dva geja, i odmah pomisli wuhu to je cool, ja cu da postane gej.
Dal si ti normalan, sexualno opredeljenje se ne bira, ono se dobija rodjenjem, neko se rodi u "pogresnom" telu i onda nastaje problem.
Mozak i srce su bitni, ne telo :).

Ovde si me loše shvatio (a i ja sam se loše izrazio) ne zarazna u smislu da će deca sad postati homoseksualci, to jeste glupost, već zarazna u smislu da strejt likovi počinju da glume homoseksualce i izvode neke "besne gliste" itd.

Nisu bolesni. Ne lupetaj.

Ja to tako posmatram, ili bolesni, ili neki psihološki ili genetski poremećaj.

A reci mi Dzoni boj, si nekad gledao neki porno film gde se dve dame maze.
Verujem da si skocio sa stolice i rekao fuj, kakva bolest :rolleyes:.

Pjano ne glumim ja lažnog moralistu ovde, gledao sam ali kad su se u drugoj sceni pojavila dva muškarca koja se isto tako maze, jesam skočio i rekao sve je to fuj :a_bleh:

Mali Mrav
6.10.2010, 20:36
Veoma lako. Jer se samo kroz totalitarno drustvo moze ostvariti prava utopia. Jer ljudi moraju da promene citav svoj nacin misljenja i postojanja da bi se tako nesto ostvarilo. A posto ljudi danas nisu ni blizu takvom stanju uma, samo jaka uprava koja kontrolise svaki aspekt ljudskog zivota moze garantovati utopiju.

Ok imas svoj stav, ali KAKO se moze napraviti utopija kroz totalitarno drustvo?
Ti stvarno mislis da moze postojati neko drzavno telo, organ, komisija, partija, whatever koja bi znala sta je dobro za SVE ljude na planeti? Stvarno mislis da su ljudi brainless mravi i da svakog pojedinca na planeti mozes postaviti na neko mesto i reci mu ovo ti radis do kraja zivota i nemoj ni da razmisljas da radis nesto drugo?

Pjanovic
6.10.2010, 20:37
Pjano ne glumim ja lažnog moralistu ovde, gledao sam ali kad su se u drugoj sceni pojavila dva muškarca koja se isto tako maze, jesam skočio i rekao sve je to fuj :a_bleh:

Eto duplih arsina, eto problema :). I meni je fuj, i skacem sa stolice. Al to je normalno, jer nisam gej. Al isto tako ne osetim potrebu da obojicu gologuzih "glumaca" obesim na Terazijama.

A ako neka devojka gleda porno film i vidi dva muskarca kako se maze, ona nece skociti sa stolice i reci fuj :).
Mozda se nece naloziti na to, al joj nece biti gadno.

Al ako neka zena gleda porno film gde se dve zene maze, velikoj vecini zena ce to biti negledljivo.

I sta sad ?

A sto se tice druge stvari, homoseksualne sklonosti su primecene kod nekoliko vrsti zivotinja, kod majmuna najvise.
Psiholoski poremecaj, tesko :).
Genetski, moguce, al nije dokazano. Mislis da to nije pokusavano, da nisu posmatrali gene, XY hromozome. Da je tako, to bi odavno bilo u javnosti. Znaci jok i to :).

JohnnyNT
6.10.2010, 20:41
jesam skočio i rekao sve je to fuj

Nisu dupli aršini, već nisi dovoljno pažljivo pročitao ;)

Dakle, htedoh reći:
Dok ne vidiš i lošu stranu nečega, nemoj da sudiš o naizgled dobroj :)

Pjanovic
6.10.2010, 20:43
Tebi i meni je to "losa" strana veze dva muskarca, jelte sexualni odnos njihov.
Al to je njihova stvar.

Dakako da su dupli arsini, sex izmedju dve zene ti ne smeta, cak naprotiv.

JohnnyNT
6.10.2010, 20:48
Poenta prethodnog posta je to da mi se ne sviđa ni sex izmedju dve žene, a ako mi se na prvi pogled dopao, shvatio sam da je to bolesno kao i sex izmedju dva muškarca.

I napokon: ne, zaista ne volim da gledam lezbejke u akciji :D

Ali prirodno je uživati u oblinama nagog ženskog tela, pogotovo dva ženska tela, zar ne? :D Normalno je da muškarcima instinkt ne govori da je su muška tela privlačna, to je ono što nam je priroda usadila da bi mogli da se razmnožavamo i napredujemo, a ne da brkamo partnere :D

OverCHAOS
6.10.2010, 20:49
Utopija ne može da se garantuje niti da se ostvari. Utopija je teoretski idealno društvo kakvo je nemoguće postići.

Nista nije nemoguce. Za sada je moguce ostvariti ali na ogranicenom prostoru i za ogranicen vremenski period.

Pjanovic
6.10.2010, 20:49
ne sviđa ni sex izmedju dve žene, a ako mi se na prvi pogled dopao, shvatio sam da je to bolesno kao i sex izmedju dva muškarca.

I napokon: ne, zaista ne volim da gledam lezbejke u akciji :D

Joj kako lazes :D.

Znaci stojko se digao, a ti ga polio ledom, jel to taktika :to_care:.

OverCHAOS
6.10.2010, 20:50
Ma ziveo nam drug Staljin :D.
Ajde nemoj lupetati vise.

Ma ljubi te majka pametnog :).
A ko je to narod ?
I ja sam deo ovog naroda, pa ne mislim kao ti.
Vecina vs manjina, ti se strpavas uvek u vecinu, zato sto si nemoralan covek.

Pazi ti molim te, "zna se ko je u pravu" :D. Ti si neki zesci komunista, neko kaze da je nesto crno i svi mi to vidimo crno.
Car je go, otvori oci :).

Imas problem sa tim da sam ja komunista?

Pjanovic
6.10.2010, 20:51
Ne, imam problem sa tvojom ksenofobijom :).
Odnosno sa delanjem koje bi preuzeo usled ksenofobije.

Mozes mrzeti ljude, to nije protivno drustvenim normama, ne smes ih tuci :).
Mada kako si komunista, kod vas sve moze. Sta kaze ćale, tako i bidne.

A ne bih da stremim tvom "drustvu", pu pu daleko bilo :).

OverCHAOS
6.10.2010, 20:52
Ok imas svoj stav, ali KAKO se moze napraviti utopija kroz totalitarno drustvo?
Ti stvarno mislis da moze postojati neko drzavno telo, organ, komisija, partija, whatever koja bi znala sta je dobro za SVE ljude na planeti? Stvarno mislis da su ljudi brainless mravi i da svakog pojedinca na planeti mozes postaviti na neko mesto i reci mu ovo ti radis do kraja zivota i nemoj ni da razmisljas da radis nesto drugo?

Ja sam rekao da je za sada nemoguce ostvariti utopiju,ali mislim da je to nesto cemu svi treba da stremimo.

Vulee
6.10.2010, 20:53
Imas problem sa tim da sam ja komunista?
Prijatelju, da si komunista, totalitarno društvo bi ti bilo pri dnu to do liste.
Šta bi sa "Zemlja radnicima!"?

Pjanovic
6.10.2010, 20:54
Nije stigao do te tacke u knjizi :D.

Ne razlikuje covek izvorne ideje komunizma, od primenjenih komunistickih drustava.

Lenjin vs Staljin, koliko svetlosnih godina razlike izmedju njih dvojice.
Da je Lenjin poziveo dovoljno dugo, tj. onoliko koliko je Staljin, danas bi veci deo sveta bio komunisticki :). Staljin je unistio sve ideje Lenjinove, oduzeo zemlju seljacima i napravio seljake kmetovima na sopstvenoj zemlji.

JohnnyNT
6.10.2010, 20:57
Joj kako lazes :D.

Znaci stojko se digao, a ti ga polio ledom, jel to taktika :to_care:.

Ne, već sam pustio mozak da razmišlja, umesto stojka :a_bleh: :D

Pjano, ako ti voliš takve perverzije, ne vole svi... :p :D

EDIT: Morao sam da ti se zahvalim na onom postu, baš me nasmeja :to_care:

EDIT2: I kao što rekoh, zar to nije prirodni "refleks" kdom muškarca, kad vidiš golo žensko telo, pogotovo dva takva? :D

OverCHAOS
6.10.2010, 20:57
Ne, imam problem sa tvojom ksenofobijom :).
Odnosno sa delanjem koje bi preuzeo usled ksenofobije.

Mozes mrzeti ljude, to nije protivno drustvenim normama, ne smes ih tuci :).
Mada kako si komunista, kod vas sve moze. Sta kaze ćale, tako i bidne.

A ne bih da stremim tvom "drustvu", pu pu daleko bilo :).

Pa svako ima svoje misljenje,samo sto izgleda da ti uopste ne znas sta je utopija, vec mislis da je to nesto lose i sl. i bezis od toga kao djavo od luca.Nije ni normalno da ljudi paradiraju po ulicama, pa se i to dogadja.

OverCHAOS
6.10.2010, 20:58
Prijatelju, da si komunista, totalitarno društvo bi ti bilo pri dnu to do liste.
Šta bi sa "Zemlja radnicima!"?

Mozda da napisem staljinista.

Pjanovic
6.10.2010, 21:00
Ne, već sam pustio mozak da razmišlja, umesto stojka :a_bleh: :D

Pjano, ako ti voliš takve perverzije, ne vole svi... :p :D

EDIT: Morao sam da ti se zahvalim na onom postu, baš me nasmeja :to_care:
EDIT2: I kao što rekoh, zar to nije prirodni nagon kad vidiš golo žensko telo, pogotovo dva takva?

Ma provaljen si :D.
Ceka te tamo Jenna vs Devon film na hard disku :p.

Mozda da napisem staljinista.

Ne razlikuje covek izvorne ideje komunizma, od primenjenih komunistickih drustava.

Da je Lenjin poziveo dovoljno dugo, tj. onoliko koliko je Staljin, danas bi veci deo sveta bio komunisticki :).
Staljin je unistio sve ideje Lenjinove, oduzeo zemlju seljacima i napravio seljake kmetovima na sopstvenoj zemlji.
Lenjin je krenuo sa ekonomskim reformama, odmah nakon I sv rata, odnosno nakon pobede na carevim trupama, tzv belim generalima.
A sta je Staljin uradio... sve prisvojio drzavi, tj. sebi.

U tom grmu lezi zec.
Staljin, tj. njegova vladavina i "drustvo" nema nikakve veze sa izvornim idejama komunizma.

Vulee
6.10.2010, 21:01
Ne priznajem staljinizam za ideologiju, kapitalističke izmišljotine (kao i trockizam). :D
Priznaj lepo da si fašista. :kreza:

EDIT: Pjana je pogodio stvar direktno u zenicu.

JohnnyNT
6.10.2010, 21:02
Ma provaljen si :D.
Ceka te tamo Jenna vs Devon film na hard disku :p.

Nope, vidi EDIT 2 :p Razlika je izmedju "dizanja" što je refleks, i samog čina.

OverCHAOS
6.10.2010, 21:02

Da je Lenjin poziveo dovoljno dugo, tj. onoliko koliko je Staljin, danas bi veci deo sveta bio komunisticki :). Staljin je unistio sve ideje Lenjinove, oduzeo zemlju seljacima i napravio seljake kmetovima na sopstvenoj zemlji.

Da je Lenjin poziveo dovoljno dugo, ne bi bilo ni K od komunizma. Staljin je radio upravo ono za sta se ja zalazem a tvoj komentar objasnjavam kao nedostatak vremena da ljudi uvide prednosti jednog takvog drustva.

Pjanovic
6.10.2010, 21:05
Ne priznajem staljinizam za ideologiju, kapitalističke izmišljotine (kao i trockizam). :D

Fasista samo takav :).

Da je Lenjin poziveo dovoljno dugo, ne bi bilo ni K od komunizma. Staljin je radio uravo ono za sta se ja zalazem a tvoj komentar objasnjavam kao nedostatak vremena da ljudi uvide prednosti jednog takvog drustva.

Ne, da je Lenjin poziveo, ne bi bilo prokletog staljinizma :).
Jel ti kapiras da je Staljinovo tumacenje komunizma potpuno iskrivljeno.
Lenjin je otac sustinskog komunizma.
Staljin je veoma veoma los tumac. I nema tu sta ja i ti da se svadjamo, rezultati staljinizma su bili ociti.

OverCHAOS
6.10.2010, 21:06

Pazi, ja nemam nista protiv Lenjina, ali njegovo drustvo se ne bi odrzalo u ovom kapitalistickom svetu, zbog toga sam rekao da ne bi ostalo ni K od komunizma.Ali kada bi imali optimalno drustvo njegove ideje bi bile itekako primenljive.

Staljin je veoma veoma los tumac. I nema tu sta ja i ti da se svadjamo, rezultati staljinizma su bili ociti.

Da da, rezultati su ociti: covek je spasao tolike zemlje od nacizma (ukljucujuci i nasu), covek je zatekao zemlju u rusevinama a ostavio zemlju sa nuklearnom bombom,covek je tolike godine drzao kominternu na okupu....

Ja ne kazem da je Staljin bio upravu (ocigledno je bio samo covek zeljan moci) ali opet se drzao i funkcionisao u okvirima komunizma....Ja samo kazem da u stavranju utopije se treba naoruzati iskustvima svih ovih ljudi koji su se borili za istu ili slicnu stvar, ali da ne treba striktno postupati kao oni (naravno da ce u tom procesu stvaranja imati onih za koje nece biti drugog resenja).

I vreme je da se skrene sa ove politicke teme jer ovo nije mesto gde cu ja braniti svoje ideje.

Pjanovic
6.10.2010, 21:08
A staljinizam bas procvetao u kapitalistickom svetu :D.

Da je lenjinizam zaziveo, moja procena je da se ovakav surovi kapitalizam ne bi ni pojavio.

Vulee
6.10.2010, 21:09
Ja vam kažem, krivi su nemci. ;)
Da su crveni uspeli da zadrže vlast tamo posle WWI, proleteri bi se digli u celoj evropi, domino sistemom. :dedica:

Fun Fact: Kada je Lenjin došao na vlast, homoseksualizam je postao legalan u SSSR-u. Vizionar bre.

Pjanovic
6.10.2010, 21:15
Da da, rezultati su ociti: covek je spasao tolike zemlje od nacizma (ukljucujuci i nasu), covek je zatekao zemlju u rusevinama a ostavio zemlju sa atomskom bombom,covek je tolike godine drzao kominternu na okupu....

Koliko ono bese svojih sunarodnika pobio za vreme svoje vladavine ?
Meri se u milionima...

Malo previsoka cena ?

I on uopste nije zatekao zemlju u rusevinama.
Jel ti znas kad je on preuzeo vlast.
Carska Rusija svakako nije bila toliko siromasna.

Vulee
6.10.2010, 21:18
Jok, nisu vojnicima mogli ni puške da daju, a kamoli 'leba za mase. Em što su i oni imali svoju tajnu policiju. Nije im sve cvetalo baš (jeste carskoj porodici naravno, oni su redovno priređivali gozbe i seanse sa Raspućinom)...

Koliki nam politički ban sledi ako ovako nastavimo. Blago tebi, ti si navikao. :D

Pjanovic
6.10.2010, 21:20
Ma dobro, nisam rekao da je bilo sve carski :D.
Pa seljaci/kmetovi sirom jevrope su bili siromasni.

Samo kazem, da nije bas bilo toliko rasulo.

Mali Mrav
6.10.2010, 21:21
@Overchaos

Jel ti stvarno imas 15 god kao sto ti pise u profilu?

Aj ti meni objasni kako to da jedan covek ili omanja grupa ljudi moze da ima tolike mozdane kapacitete da odluci sta je dobro za celokupno covecanstvo, a da celokupno covecanstvo bude toliko glupo (ili ni priblizno pametno) da prihvati nekog coveka (koji je i dalje samo covek) da vlada nad celim njihovim bicem?

Kao jedino resenje koje uopste mogu da zamislim kao tvoju "utopiju" bi bilo da neki AI vlada nad ljudima, ali i to je kosmar, imho

Vulee
6.10.2010, 21:21
Ma dobro, nisam rekao da je bilo sve carski :D.
Pa seljaci/kmetovi sirom jevrope su bili siromasni.

Samo kazem, da nije bas bilo toliko rasulo.
Feudalizam nije ni bio zamišljen sa njima u vidu. :kreza:

Pjanovic
6.10.2010, 21:23
Dobro bre vule mojne teras mak na konac :D.
Govorim o (ne)kvalitetu zivota obicnih ljudi.

OverCHAOS
6.10.2010, 21:23
Koliko ono bese svojih sunarodnika pobio za vreme svoje vladavine ?
Meri se u milionima...

Malo previsoka cena ?

I on uopste nije zatekao zemlju u rusevinama.
Jel ti znas kad je on preuzeo vlast.

Mozda malo da uzmes knjigu u ruke. Znas li ti da su ruske zemlje unistene za vreme rata od 1919-1922. da su komunisti drzali samo 1/4 zemlje pod kontrolom....I dosta vise, jer necu ovde izlagati ideje, me mrzi da kucam.:)

JohnnyNT
6.10.2010, 21:25
covek je spasao tolike zemlje od nacizma (ukljucujuci i nasu)

Kako da ne, vidiš li ti šta pišeš :facepalm Crvena Armija je zajedno sa partizanima strelja na hiljade neistomišljenika i monarhista za vreme i posle rata.I još daju ulicama njihovo ime i predstaviljaju ih u istoriji ih kao "oslobodioce" :facepalm

Vulee
6.10.2010, 21:25
@Pjana: Ma znam, ali čim sam video priliku za dodatni derail teme zgrabio sam je za rogove. :D
Qz bi bio ponosan kada bi video u šta se ova tema pretvorila (sa svojim antikomunističkim rant-ovima, and all that) :D

@Johnny: Kao što su četnici palili sela, tako su i partizani kopali neke masovne grobnice koje se tek sad nalaze. Politika je čudo...

OverCHAOS
6.10.2010, 21:28
@Overchaos

Jel ti stvarno imas 15 god kao sto ti pise u profilu?

Aj ti meni objasni kako to da jedan covek ili omanja grupa ljudi moze da ima tolike mozdane kapacitete da odluci sta je dobro za celokupno covecanstvo, a da celokupno covecanstvo bude toliko glupo (ili ni priblizno pametno) da prihvati nekog coveka (koji je i dalje samo covek) da vlada nad celim njihovim bicem?

Kao jedino resenje koje uopste mogu da zamislim kao tvoju "utopiju" bi bilo da neki AI vlada nad ljudima, ali i to je kosmar, imho

Ne mogu vise pisati jer sam sve vec objasnio.Da, imam 15 godina, ali za razliku od svojih vrsnjaka koji trose zivote za raznorazne gluposti ja se zaista aktivno bavim proucavanjem ove i slicnih tema.I da covek je u pravu , sledi nam jedan VELIKI politicki ban.

Vulee
6.10.2010, 21:29
I da covek je u pravu , sledi nam jedan VELIKI politicki ban.
Nadam se što kraći, ovaj forum je nepresušan izvor zabave. :kreza:

Pjanovic
6.10.2010, 21:30
Borba crvenih i belih generala, uz podrsku Kozaka obema stranama :D.
Znam ja to.

Al Staljin im nista nije dobro doneo, imajuci u vidu cenu koju su platili.

A sto se tice perioda drugog svetskog rata, pogledaj ti malo emisije na History Chanel-u i ostalima.
Covek je bio ocajan vrhovni komandant.
Kada mu je nekoliko spijuna javilo da se sprema Barbarosa, on je njih nazvao provokatorima i izdajnicima.
I kad su Nemci krenuli, malo je falilo da pregaze Rusiju, jer stotinama kilometara nisu nailazili ni na kakav otpor il veoma slab, sve zahvaljujuci "pametnom" vrhovnom strategu.
Zima ih je spasila.

I kad se zavrsio II sv rat, on je te sve spijune poslao u gulage, i vecinu ruskih generala, kako se ne bi saznala istina, koliko je glupave poteze pravio.
Al to njemu nije bilo strano, on je vecinu crvenih generala pobio izmedju 1930-te i 40-te, dakle svoje saborce u borbi protiv careve vojske.
Koliko je to ohol i bolestan covek bio...

Vulee
6.10.2010, 21:33
A sto se tice perioda drugog svetskog rata, pogledaj ti malo emisije na History Chanel-u i ostalima.
Kada mu je nekoliko spijuna javilo da se sprema Barbarosa, on je njih nazvao provokatorima i izdajnicima.
I kad su Nemci krenuli, malo je falilo da pregaze Rusiju, jer stotinama kilometara nisu nailazili ni na kakav otpor il veoma slab, sve zahvaljujuci "pametnom" vrhovnom strategu.

I kad se zavrsio II sv rat, on je te sve spijune poslao u gulage, i vecinu ruskih generala, kako se ne bi saznala istina, koliko je glupave poteze pravio.
Al to njemu nije bilo strano, on je vecinu crvenih generala pobio izmedju 1930-te i 40-te, dakle svoje saborce u borbi protiv careve vojske.

Budi zahvalan što je bio bolji od Adolfa. :D
Stvarno ne znam šta mu je trebalo da ide u hajku na generale neposredno pred rat. :confused:
Živela nam ruska zima. :to_care:

miša topola
6.10.2010, 21:33
Mrzi me da čitam sve postove, samo sam ih "preleteo" na brzinu. Video sam da je neko na strani br. 5 spomenuo paradu, pa ne bi da citiram sve postove.
Da napišem nešto o paradi propasti (nemo' da je neko editovao poruku :dzavo:)
Reče Palma, kada bi dva pedera usvojila dete (sažaljevam tu decu) pošto ne mogu da ga naprave, ko bi od njih dvojice bio mama, a ko tata? Neko mora da pusti bradu :)
Ovo će se verovatno desiti u skorijoj budućnosti, pošto je Srbija potpisala ugovor za propast, podržavanjem ovog događaja.

Pjanovic
6.10.2010, 21:36
Budi zahvalan što je bio bolji od Adolfa. :D
Stvarno ne znam šta mu je trebalo da ide u hajku na generale neposredno pred rat. :confused:
Živela nam ruska zima. :to_care:

Zavisi kako gledas na to.
Adolf je bio gori po druge narode, Staljin je bio najgori za svoj narod :).

Zasto je ubijao, sklanjao konkurenciju/kritiku, tastina, bolestan ume, you name it, he's got it (tj he has gotten :D).

Kazem i ja, zivela nam ruska zima.

Mrzi me da čitam sve postove, samo sam ih "preleteo" na brzinu. Video sam da je neko na strani br. 5 spomenuo paradu, pa ne bi da citiram sve postove.
Da napišem nešto o paradi propasti (nemo' da je neko editovao poruku :dzavo:)
Reče Palma, kada bi dva pedera usvojila dete (sažaljevam tu decu) pošto ne mogu da ga naprave, ko bi od njih dvojice bio mama, a ko tata? Neko mora da pusti bradu :)
Ovo će se verovatno desiti u skorijoj budućnosti, pošto je Srbija potpisala ugovor za propast, podržavanjem ovog događaja.

Alal ti vera, koga si nasao da citiras.
Dubokoumno i sustinski covek zna da ke.nja !

JohnnyNT
6.10.2010, 21:36
Kao što su četnici palili sela

Četnici ovde treba da ide pod navodnike, jer se zna kakvim su se sve metodama služili komunisti (najbolje se vidi na primeru hapšenja Draže).

Uostalom, pratili oni ideologiju Staljina, Lenjina ili nekog drugog, svi su oni "crveni" ne treba im pridavati puno pažnje, njihova ideologija i metodologija su se pokazale promašenim i neuspešnim.Šta više reći.

Vulee
6.10.2010, 21:37
@miša: Nama je profesor biologije lepo rekao da u svakoj (bilo homo, hetero, štagod) vezi postoji samo jedan alfa mužjak (ne mora biti muško - papučari). ;)
A Palma je stručan samo u oblasti žirafa i klasične muzike. :D

@Pjana: Koliko je on kraljevski sje*ao svoju vojsku, pogotovo na istoku, nije normalno. Po broju pokušaja atentata koji su učinili ljudi iz vermahta, sve ti je jasno.

@Johnny: To oko Draže je postalo popularno tek sada kada se bilo šta levičarsko demonizuje do kretenskih razmera.

OverCHAOS
6.10.2010, 21:38
Borba crvenih i belih generala, uz podrsku Kozaka obema stranama :D.
Znam ja to.

Al Staljin im nista nije dobro doneo, imajuci u vidu cenu koju su platili.

A ja sam kao rekao da je genije.... Daj molim te. Znam da je za vrema rata od 1919-1922. dobio naredbu da zauzme poljske pogranicne krajeve, ali se to pretvorilo u vojni fijasko, za koji se Staljin osvetio 1939. steljajuci 20000 poljskih oficira.Poznati su primeri politicara koji su to super obavljali,ali su bili ocajni vojni komandanti(Cercil-Galipolje, norveska kampanja).Ja kazem da je on cvrsto i odlucno vodio drzavu na cemu mu zavidim.

Pjanovic
6.10.2010, 21:39
Uostalom, pratili oni ideologiju Staljina, Lenjina ili nekog drugog, svi su oni "crveni" ne treba im pridavati puno pažnje, njihova ideologija i metodologija su se pokazale promašenim i neuspešnim.Šta više reći.

Kako se to Lenjin pokazao neuspesnim, kad njegove ideje nisu zazivele, nego su unistene staljinizmom.

A Palma je stručan samo u oblasti žirafa i klasične muzike. :D

Hahaha, taj i dalje ceka Betoven da mu dodje na novogodisnji koncert u Jagodinu bre :D.

Ja kazem da je on cvrsto i odlucno vodio drzavu na cemu mu zavidim.

Pa da, cvrsto i odlucno, zbog njegove ogranicenosti, zamalo da ih Nemci pregaze.

Vulee
6.10.2010, 21:43
Hahaha, taj i dalje ceka Betoven da mu dodje na novogodisnji koncert u Jagodinu bre :D.

Suze su mi krenule. :tapsh:

OverCHAOS
6.10.2010, 21:44
Četnici ovde treba da ide pod navodnike, jer se zna kakvim su se sve metodama služili komunisti (najbolje se vidi na primeru hapšenja Draže).

Ha ha ha...Bas bih voleo da cujem tvoju verziju idealnog drustva. Sigurno nesto sto ima veze sa nacionalizmom.Da njihove metode su bas humane (primer Draze) jer se takvim izdajnicima ne pruza brza smrt (ustase, cetnici, sve je to isto-gomila koljaca i silovatelja; ni trunke civilizovanosti).

Pa da, cvrsto i odlucno, zbog njegove ogranicenosti, zamalo da ih Nemci pregaze

Pa i da je pala Moskva? Mislis da bi Sovjetski Savez kapitulirao? Prosto Nemci nisu imali dovoljno ljudstva da pobede u tom ratu, pogotovo na istocnom frontu.

JohnnyNT
6.10.2010, 21:47
Kako se to Lenjin pokazao neuspesnim, kad njegove ideje nisu zazivele, nego su unistene staljinizmom.

Ideje su takve da nikad i ne mogu da zažive u svom izvornom obliku, odnosno mogle bi ali da su ljudi mnooogo drugačiji i bla bla bla...

Auror
6.10.2010, 21:48
:D zakljucak iz prethodne dvije strane

:Staljin je bio peder:

Pjanovic
6.10.2010, 21:49
Te ideje nisu dobile prostora ni vremena dovoljno, to je poenta.
Naravno da je problem svih drustava/sistema, covek, odnosno ljudski faktor :).

Zar sam ja za ovo archio tastaturu sat vremena :D.

OverCHAOS
6.10.2010, 21:50

Molim te ukloni poruku.Prethodne dve strane su sluzile da ljudi iznesu misljnje (za sta i ovakve teme sluze).

Vulee
6.10.2010, 21:52

...I Palma mu ne dozvoljava da prisustvuje paradi jer je "prljavi komunjara" :D

JohnnyNT
6.10.2010, 21:54
Ha ha ha...Bas bih voleo da cujem tvoju verziju idealnog drustva.

Kakva crna utopija, to nije moguće ostvariti, samo razmišljanje o njoj je čist gubitak vremena.Misim, da umesto ljudi na planeti žive roboti možda bi i bila moguća.Ljudska priroda je jednostavno takva.
Uvek će neko izvući "deblji kraj", samo treba težiti ka tome da taj kraj ne bude tako "debeo" :D

Da njihove metode su bas humane (primer Draze) jer se takvim izdajnicima ne pruza brza smrt (ustase, cetnici, sve je to isto-gomila koljaca i silovatelja; ni trunke civilizovanosti).

:rofl:

Sad bih kao trebao da odgovorim na ovu glupost.E pa neću :p

miša topola
6.10.2010, 21:55
Alal ti vera, koga si nasao da citiras.
Dubokoumno i sustinski covek zna da ke.nja !

Nisam nikoga citirao, pogledaj malo bolje moj post. Gde vidiš " " ili ?

OverCHAOS
6.10.2010, 21:57
Sad bih kao trebao da odgovorim na ovu glupost.E pa neću

E pa hvala ti sto me nisi uvukao u dalju raspravu. Ovo sam morao da napisem jer dobijem ospe kad neko pomene cetnike ili ustase....

Ja se iz ove raspravke iskljucujem, i nadam se da se nece nastaviti ova politicka prepirka.

JohnnyNT
6.10.2010, 22:01
E pa hvala ti sto me nisi uvukao u dalju raspravu. Ovo sam morao da napisem jer dobijem ospe kad neko pomene cetnike ili ustase....

Znaš kako kažu, neke stvari jednostavno ne treba udostojiti odgovora :cool:

Pjanovic
6.10.2010, 22:21
Nisam nikoga citirao, pogledaj malo bolje moj post. Gde vidiš " " ili ?

Ma sta kazes :).
Rekao si da je Palma rekao...
Prema tome dabome.

A nemojte molim vas o cetnici vs partizani/komunisti.
Vidis da drzava ne moze da izadje na kraj sa tom nasom istorijom, bas cemo mi u tome uspeti :rolleyes:.

Kljucni problem je: Kraljeva vojska u otadzbini vs Chetnici.
Ta dva pojma u nekim situacijama su vrlo vrlo razlicita.
Znak jednakosti je tu suvisan.

Vulee
6.10.2010, 22:23
Važno je da je kralj blagovremeno napustio otadžbinu...

VojaM
6.10.2010, 22:28
A nemojte molim vas o cetnici vs partizani/komunisti.
Vidis da drzava ne moze da izadje na kraj sa tom nasom istorijom, bas cemo mi u tome uspeti :rolleyes:.

Kljucni problem je: Kraljeva vojska u otadzbini vs Chetnici.
Ta dva pojma u nekim situacijama su vrlo vrlo razlicita.
Znak jednakosti je tu suvisan.U pravu si, po tom pitanju stvari nisu tako jednostavne kao što su nas učili u školi (u moje vreme, dakle 1970-80), niti onako kako se danas uče u školi.

Nego, rekao bih da smo se potpuno udaljili od teme, zar ne?

Maladikt
6.10.2010, 22:46
Sad kapiram zašto ranije teme vezane za kolumnu nisu imale tako mnogo postova. Niko do sada nije pominjao pedere, četnike i partizane. :a_whistli

acaf
6.10.2010, 22:49
I zensku pedofiliju, naravno.

Pjanovic
6.10.2010, 23:13
Ajd... a tema je :) ?

Mi od glavne price (o "silovanju") dodjosmo preko pedera, do staljina i komunizma, pa do II sv rata.
Nema ovde teme, Vojo lupi jedan lock.

Ja sam nezvanicni (u smisli da ne pripadam nijednoj organizaciji) borac za prava manjina :), i od toga ne odstupam, koja god da je priznata manjina u pitanju ;).

JohnnyNT
6.10.2010, 23:29
Ne sećam se ni ja šta je tema, valjda neka kolumna onog Kuzme :D Manjine, a? Ne isplati se to solo, napravi NVO i zgrni neke pare :p :D Šala mala ;) Inače uvek me impresionira dokle rasprava može da dodje, kada je "karika" jedna jedina rečenica od koje krene lavina stvari na tu temu :) Što lock, možda ima još neko nešto da kaže :D

player1
7.10.2010, 0:44
Nego (in before lock :D), sta mislite o onom delu kolumne sta izjavljuju neki izdavaci?

Halo i Call of Duty su Star Wars nove generacije, i slicne budalastine.

Mislim da je ceo ostatak clanka bio uvod ka ovome, o cemu se ovde prakticno nije uopste raspravljalo.

Sass Drake
7.10.2010, 0:50
Istorijske teme su već iscrpljene. Sad se selimo u budućnost pa šta razvojni studiji dadnu.:D

vasiljevic
7.10.2010, 11:41

Nego mi na praktični deo priče:

Ima li ko jasan prdlog kako da se pripomogne onom glavnom i njegovim vršnjacima? Mislim, ako svaka priča na kraju se završi kao silovanje, kako oni da nauče, pa, praktične stvari? Gde, u školi? I od koga u školi?Pošto u moje vreme nije bilo takvih časova, čisto da pitam: ima li danas kod nas u školskom obrazovnom sistemu seksualno vaspitanje? I ima li tu preaktične nastave, mislim, jedno je teorija ali praksa je malo različita priča, sve treba da se nauči lično ... :D.

U protivnom, šta vredi cela ova priča ako nema ko da nauči u praksi, neće da se isplati ni onima koji će na paradu.

Pjanovic
7.10.2010, 12:06
Ima li ko jasan prdlog kako da se pripomogne onom glavnom i njegovim vršnjacima? Mislim, ako svaka priča na kraju se završi kao silovanje, kako oni da nauče, pa, praktične stvari? Gde, u školi? I od koga u školi?Pošto u moje vreme nije bilo takvih časova, čisto da pitam: ima li danas kod nas u školskom obrazovnom sistemu seksualno vaspitanje? I ima li tu preaktične nastave, mislim, jedno je teorija ali praksa je malo različita priča, sve treba da se nauči lično ... :D.

Ma kako da ne, dovedu par vrelih medicinskih sestara, da objasne deci sta i kako :D.
Ja dok sam isao u osnovnu skolu, bilo je neka vrsta sexualnog obrazovanja, al ne kao redovni predmet, nego nekoliko casova u toku godine. Al klinci jbt, to je sluzilo za zaebanciju :D.

JohnnyNT
7.10.2010, 12:17
^ Da nisu stavljali i kondom na bananu? Izvinjavam se, nisam mogao da odolim :D

Pjanovic
7.10.2010, 12:21
Jok, nego je vise bilo usmene price, ako se dobro secam, i odgovarali na pitanja. Na foru napises na parcetu papira i predas, i onda kao niko ne zna ko je sta pitao. Sto je bilo tu dobre zaebancije :D.

A i nisu dzabe dolazili, jer je jedna drugarica bila zatrudnela, kako smo kasnije saznali. 8.razred jbt...

Kakav bre kondom :D, pa ipak je osnovna skola, ipak je malo rano da objasnjavas deci kako se kondom stavlja. Mislim kad bi to radili, meni bi to izgledalo da bi podsticali decu da probaju sex jos u tim godinama, a slozices se da kraj osnovne skole i nije bas pravi period za to.
Srednja skola je vec druga prica.

JohnnyNT
7.10.2010, 12:34
^ Da, slažem se da je osnovna škola baš rano, ali praksa pokazuje da je (na žalost) danas to baš rasprostranjeno i u tom uzrastu deca sve češće stupaju u seksualne odnose.Al' šta ćeš, "novo vreme" i ostale gluposti.

vasiljevic
7.10.2010, 14:23
... dovedu par vrelih medicinskih sestara, da objasne deci sta i kako...

Čuj, za takvo obrazovanje i ja se prijavljujem odmah, znaš kako, dobro obnoviti znanje sa vremena na vreme :D.

Dakle, nama fali jedan pul ovde, da li smo za unapređenje obrazovanja po gornjem predlogu. Odgovori: 1) Za 2) Prvo da se uverim u efikasnost pa sam za :dzavo:.

Pjanovic
7.10.2010, 15:01
Slazem se, al 42-godisnjaci ne smeju da glasaju :p.

miša topola
7.10.2010, 15:02
Dakle, nama fali jedan pul ovde, da li smo za unapređenje obrazovanja po gornjem predlogu. Odgovori: 1) Za 2) Prvo da se uverim u efikasnost pa sam za :dzavo:.

Ja sam Za :dzavo:

Miki1987
7.10.2010, 18:29

nego mi na praktični deo priče:

Ima li ko jasan prdlog kako da se pripomogne onom glavnom i njegovim vršnjacima? Mislim, ako svaka priča na kraju se završi kao silovanje, kako oni da nauče, pa, praktične stvari? Gde, u školi? I od koga u školi?pošto u moje vreme nije bilo takvih časova, čisto da pitam: Ima li danas kod nas u školskom obrazovnom sistemu seksualno vaspitanje? I ima li tu preaktične nastave, mislim, jedno je teorija ali praksa je malo različita priča, sve treba da se nauči lično ... :d.

U protivnom, šta vredi cela ova priča ako nema ko da nauči u praksi, neće da se isplati ni onima koji će na paradu.

По мени би овако требало да изгледа настава : :d

http://www.youtube.com/watch?v=uDoQFcQEpOQ

Pjanovic
7.10.2010, 18:55
Hajaahhahaah, "What's wrong with the kiss, boy" :D.
Vristim od smeha :n_klanja:.

Gledao sam ovo ranije, al zaboravio...

vasiljevic
7.10.2010, 21:35
Što ne smem da glasam? Ja samo da pripomognem mlađima da se edukuju kako treba. Ne bi ja ništa loše :D.

Dekip
7.10.2010, 21:42
Ocigledno si mutav, pa ne mozes detetu da objasnis.
Il si najgori sovinista, pa neces.

Ispasta tvoje dete ;).

Sto rekao jednom jedan pametan covek: "Tucite decu cim pocnu da lice na vas".

Da li ce neko da shvati, da ovo nije stvar razlicitih misljenja.
Meni se svidja Merzedes, tebi Audi.
Stvar je civilizacijske prirode, ko god ima sa tim problem, taj je zalutao u vremenu i prostoru.

I stvar je morala, zastite prava manjinske grupe.
Al ono kapiram vas, vecina je uvek u pravu, fali vama 6.oktobar u glavama svima.

Covek se raduje nasilju :paranoia:, pa Dekip, sve si rekao o sebi tim postom.
Ха-ха-ха.
Страшно.:facepalm

Хајде ме мало просветли. Како би ти твом кллинцу објаснио такве ствари? Лупаш ли, лупаш. А тек посебно од како ти је Енијаројах дао ајншприц. Читајући задње четири стране видим да желиш да будеш звезда вечери. Скоро да си успео...

Ствар је цивилизацијске природе, кажеш? Да ли ти уопште знаш која је основна намена тог што имаш у гаћама? Да ли си га уопште употребио онако како Бог заповеда?
И какве мањинске групе? То су групе што се ... у ...:kreza:

Ја ником не набијам прст у очи, исто важи и за педере.

Pjanovic
7.10.2010, 21:53
Pa mislim da je Енијаројах onim postom vise rekao o tebi, nego o meni :), apropo ove teme.

Ustvari, sve si sam rekao o sebi.
Nema potrebe ja nista da ti spocitavam, tvoji postovi su ogledalo tvog (ne)morala i nasilnickog ponasanja.
Jesi upregao i osedlao konja, da te vrati u srednji vek, tamo gde pripadas :).

A bog se zeznuo sto je tebi dao tu "spravu".

OverCHAOS
7.10.2010, 23:44
Ha ha ha-samo gledam kako se svadjate i smejem se.... Mozda je ipak bilo bolje dok sam ja predstavljao svoju utopisticku teoriju.

Rockstar
8.10.2010, 4:50
Ово је можда и било, но, да допринесем " флејму " ;)
Уживајте, ко може, ја не могу! :)

http://www.youtube.com/watch?v=_qf0puHJ-KM

Josephine
8.10.2010, 9:20
Svakome se čini da može da ima javno mišljenje.

Na ovom svetu svi mogu da budu protiv. To je lako. Ništa ne košta, a: od onih koji ništa nisu kresnuli poprilično dugo, pravi muškarčine; od onih koji bi da ostanu čitani i slavni, pravi "hrabre" kolumniste; od onih koji su izopšteni i zastrašeni životom, pravi pripadnike grupe; onima koji nisu izgradili identitet, pruža lažan identitet, itd.

Ono što košta je rešenje. Rešenje zahteva pamet, imaginaciju, inspiraciju, diplomatičnost i saosećanje. Zato ga većina nema.

Toj većini dato je demokratično pravo da budu protiv bez rešenja. A oni, opet, drsko pokušavaju da negiraju nečije pravo da bude za i da ima rešenje.

Smešnog li sveta na kojem smo prinuđeni da živimo zajedno u glupavim sukobima i besmislenoj mržnji.

Svakome se čini da može da ima javno mišljenje.
A ono se stiče tek sa teškim radom na sebi... i sa sticanjem svesti da iznošenje mišljenja u javnost ima posledice.

Pjanovic
8.10.2010, 11:03
Previse opst post si napisao... koji se ne moze ovde primeniti.
Jer ovde nema mesta misljenju po pitanju civilizacijskog prava na zivot i po pitanju da li smo pravna drzava ili ne, tj. da li neko moze nekaznjeno drugacijeg od sebe da bije ili poziva na nasilje.

Misljenje je kao du.pe, svako ima svoje.
Ali ovde nema mesta polemici.

voodoo_
8.10.2010, 11:37
Ne mogu vise pisati jer sam sve vec objasnio.Da, imam 15 godina, ali za razliku od svojih vrsnjaka koji trose zivote za raznorazne gluposti ja se zaista aktivno bavim proucavanjem ove i slicnih tema.I da covek je u pravu , sledi nam jedan VELIKI politicki ban.
Možeš ti aktivno da se baviš proučavanjem bilo čega, ali ti još nisi video "ž" od života i tek ti predstoji "vatreno krštenje" u mnogim životnim aspektima. Kad budeš naučio da teorija nikad nije jednaka praksi, da su SVI ljudi kvarljivi i skloni skretanju u "dark side", da ceo ovaj svet funkcioniše po odavno napravljenim planovima i da se sve vrti oko para i dominacije, a ne ideologija za opšte dobro, i da te ta tvoja filozofija koju zastupaš jednog dana lako može dovesti do toga da tvoj život ne vredi ništa, onda možeš da pričaš o ovako krupnim stvarima. Do tada, okani se politike i uči školu, da ne bi završio kao magacioner u Maksiju. Ova zemlja je prepuna politikanata koji su nesposobni za realan život, ali su pročitali par knjiga i misle da su jako pametni. Te "gluposti" na koje tvoji vršnjaci troše život su u realnom životu i kasnijim godinama mnogo korisnije od tvog bistrenja propalih političkih ideologija. Doći ćeš u situaciju da sa dvadeset i nešto godina radiš stvari koje je trebalo odavno da uradiš, ali nisi jer si protraćio godine na gluposti. A sve je mnogo, mnogo teže ako se ne uradi u pravo vreme.
Na kraju krajeva, kada ti se toliko sviđa "utopija" totalitarizma, zamisli kako bi bilo da ti tvoji roditelji drknu šamarčinu za sve što izgovoriš, da te ne puštaju da se krećeš osim do wc-a da pišaš, i da te poturaju da popiješ metak u slučaju da neko naoružan pokuša da vam opljačka kuću. E to je bila realnost Staljinove vladavine, a ne to što ti zamišljaš da je bilo.

Covenant
8.10.2010, 11:40
Taman kada sam lepo pomislio da jedino na ovom forumu necu citati o gay paradi, naleteh na ovu temu :rolleyes:

OverCHAOS
8.10.2010, 11:52
Možeš ti aktivno da se baviš proučavanjem bilo čega, ali ti još nisi video "ž" od života i tek ti predstoji "vatreno krštenje" u mnogim životnim aspektima. Kad budeš naučio da teorija nikad nije jednaka praksi, da su SVI ljudi kvarljivi i skloni skretanju u "dark side", da ceo ovaj svet funkcioniše po odavno napravljenim planovima i da se sve vrti oko para, a ne ideologije, i da te ta tvoja filozofija koju zastupaš jednog dana lako može dovesti do toga da tvoj život ne vredi ništa, onda možeš da pričaš o ovako krupnim stvarima. Do tada, okani se politike i uči školu, da ne bi završio kao magacioner u Maksiju. Ova zemlja je prepuna politikanata koji su nesposobni za realan život, ali su pročitali par knjiga i misle da su jako pametni. Te "gluposti" na koje tvoji vršnjaci troše život su u realnom životu i kasnijim godinama mnogo korisnije od tvog bistrenja propalih političkih ideologija. Doći ćeš u situaciju da sa dvadeset i nešto godina radiš stvari koje je trebalo odavno da uradiš, ali nisi jer si protraćio godine na gluposti. A sve je mnogo, mnogo teže ako se ne uradi u pravo vreme.
Na kraju krajeva, kada ti se toliko sviđa "utopija" totalitarizma, zamisli kako bi bilo da ti tvoji roditelji drknu šamarčinu za sve što izgovoriš, da te ne puštaju da se krećeš osim do wc-a da pišaš, i da te poturaju kao popiješ metak u slučaju da neko naoružan pokuša da vam opljačka kuću. E to je bila realnost Staljinove vladavine, a ne to što ti zamišljaš da je bilo.

Tvoje misljenje je pateticno i necu uvaziti ni trunku onoga sto si napisao.Inace u utopiji ne bi bilo nekoga ko bi pravio probleme i remetio sistem (takvi bi bili uklonjani) tako da ne bi bilo tih pljackasa. A moga misljenja se necu odreci ni po koju cenu.A u postizanju utopije, svi ti koji misle da se svet vrti oko para moraju biti uklonjeni. Propale ideologije-ja bih rekao da ti zivis u propaloj zemlji koja je svoj jedini svetli trenutak dozivela za vreme tih ''propalih ideologija''.

voodoo_
8.10.2010, 11:57
Jel ja sad treba da se potresem što neki klinja odbacuje moje savete i misli da je razuzdana inteligencija značajnija u životu od iskustva? Pa sinak, nagledao sam se slučajeva kao što si ti već podosta, jedan od drugara iz osnovne škole koji je sa 15 godina pričao istu priču kao što si ti je završio kao lečeni heroinski zavisnik i sad sa 26 godina životari umesto da živi ko čovek. Tačno mi se je*e što nećeš uvažiti ni trunku toga što sam napisao, videćeš i sam za desetak godina da sam bio u pravu, ako te dotle ne vrbuje neki Obraz ili 1389. Ti trenutno traćiš svoje vreme i pare svojih roditelja, nadam se da ćeš se trgnuti dok nije prekasno.

OverCHAOS
8.10.2010, 12:03
Jel ja sad treba da se potresem što neki klinja odbacuje moje savete i misli da je razuzdana inteligencija značajnija u životu od iskustva? Pa sinak, nagledao sam se slučajeva kao što si ti već podosta, jedan od drugara iz osnovne škole koji je sa 15 godina pričao istu priču kao što si ti je završio kao lečeni heroinski zavisnik i sad sa 26 godina životari umesto da živi ko čovek. Tačno mi se je*e što nećeš uvažiti ni trunku toga što sam napisao, videćeš i sam za desetak godina da sam bio u pravu, ako te dotle ne vrbuje neki Obraz ili 1389. Ti trenutno traćiš svoje vreme i pare svojih roditelja, nadam se da ćeš se trgnuti dok nije prekasno.

Drzi svoje odvratne savete dalje od mog zivota.To slobodno mozes govoriti svom drugaru heroinskom zavisniku, meni nemoj.Inace sva moja ideologija je i potekla od mojih roditelja i od njihovih roditelja koji su svi bili uzorni gradjani za vreme SFRJ i okoreli protivnici sadasnjeg rezima.

I zelis da kazes da je bolje visiti po kaficima i ulicama do 3h uvece i napijati se (sto rade moji vrsnjaci iz srednje) nego gledati u buducnost....

voodoo_
8.10.2010, 12:06
Ako sine, ako. Vidimo se kad doživiš život van kruga kuće i škole. Btw posle tačke ide razmak.

voodoo_
8.10.2010, 12:18
I zelis da kazes da je bolje visiti po kaficima i ulicama do 3h uvece i napijati se (sto rade moji vrsnjaci iz srednje) nego gledati u buducnost....
Naravno da ne. Ja prvi sam protivnik blejanja po kafićima. Ono što ti treba sad da radiš je da upoznaješ STVARNE LJUDE i da na osnovu toga gradiš sliku o životu i svom prolasku kroz isti, a ne da proučavaš knjige o davno umrlim vlastodršcima, jer te knjige pod jedan nisu realne (pisane su po narudžbini, prošle su cenzuru i ne posmatraju stvari prizemno i objektivno, već najčešće iz gledišta određenog centra moći i u vidu pravdanja zašto je neko radio ono što je radio), a pod dva, ti umesto da iz njih učiš o istoriji kako bi shvatio koliko su sve te megalomanske ideologije pogubne za svakodnevni ljudski život i koliko su unazadovale napredak čovečanstva u prošlom veku, ti si sve pogrešno skapirao. Da nije bilo komunizma, fašizma i ovoga što se sad naziva kapitalizam, do sad bi smo bili na Marsu verovatno.
U budućnost ne možeš da gledaš, jer gledanje u budućnost je teško čak i mudrim ljudima koji su prošli sve i svašta, a kamoli tebi.

OverCHAOS
8.10.2010, 12:21
Naravno da ne. Ja prvi sam protivnik blejanja po kafićima. Ono što ti treba sad da radiš je da upoznaješ STVARNE LJUDE i da na osnovu toga gradiš sliku o životu i svom prolasku kroz isti, a ne da proučavaš knjige o davno umrlim vlastodršcima, jer te knjige pod jedan nisu realne (pisane su po narudžbini, prošle su cenzuru i ne posmatraju stvari prizemno i objektivno, već najčešće iz gledišta određenog centra moći i u vidu pravdanja zašto je neko radio ono što je radio), a pod dva, ti umesto da iz njih učiš o istoriji kako bi shvatio koliko su sve te megalomanske ideologije pogubne za svakodnevni ljudski život i koliko su unazadovale napredak čovečanstva u prošlom veku, ti si sve pogrešno skapirao. Da nije bilo komunizma, fašizma i ovoga što se sad naziva kapitalizam, do sad bi smo bili na Marsu verovatno.
U budućnost ne možeš da gledaš, jer gledanje u budućnost je teško čak i mudrim ljudima koji su prošli sve i svašta, a kamoli tebi.

Pa dobro, svemudri, hajde prosvetli me i reci mi u kakvom drustvu treba da zivimo? A ako bih slusao price ''stvarnih ljudi'' onda bih verovatno zakljucio da prosto nema izlaska, da je sve problem, da su svi robovi i da svako svakoga mrzi , a niko nece nista da promeni. E pa upravo za takvu promenu se treba boriti.

voodoo_
8.10.2010, 12:23
U nekom koje neće posmatrati običnog čoveka kao "resurs" i sredstvo za nečije bogaćenje i ostvarivanje suludih planova. Nažalost, tako nešto nije postojalo od stare Grčke, niti će postojati pošto aktuelna civilizacija svakodnevno srlja u propast. Tako da ćuti, plivaj i gledaj svoja posla, umesto da traćiš život na nešto što se tebe generalno ne dotiče niti možeš da imaš bilo kakvog uticaja (a jedino što možeš da dobiješ od toga je šećer, pritisak i neizlečive frustracije, a ne treba ti ništa od toga).

OverCHAOS
8.10.2010, 12:32
U nekom koje neće posmatrati običnog čoveka kao "resurs" i sredstvo za nečije bogaćenje i ostvarivanje suludih planova. Nažalost, tako nešto nije postojalo od stare Grčke, niti će postojati pošto aktuelna civilizacija svakodnevno srlja u propast. Tako da ćuti, plivaj i gledaj svoja posla, umesto da traćiš život na nešto što se tebe generalno ne dotiče niti možeš da imaš bilo kakvog uticaja (a jedino što možeš da dobiješ od toga je šećer, pritisak i nervni slom).

Pa takva bi upravo bila utopija. Samo u pocetku bi bila potrebna detanljna kontrola ljudskog zivota jer danas citav nacin ljudskog razmisljanja ga moze dovesti da pozeli da se obogati, da se grupa ljudi osamostali (vodjena idejom o nacionalnoj slobodi i slicnim glupastima) i na slicne nacine poremete poredak koji bi vladao u citavom svetu. Takve bi trebalo ukloniti. A kad bi covek vremenom naucio da jednostavno zivi sa svim drugim ljudima, onda ne bi bila potrebna nikakva kontrola i onda bi se ostvarili veliki uspesi na svim poljima (i put na Mars izmedju ostalog).

Tako da ćuti, plivaj i gledaj svoja posla, umesto da traćiš život na nešto što se tebe generalno ne dotiče niti možeš da imaš bilo kakvog uticaja (a jedino što možeš da dobiješ od toga je šećer, pritisak i neizlečive frustracije, a ne treba ti ništa od toga).

A kako mislis da ''plivam'' za desetak godina kad ova nasa zemlja ode dodjavola?

Sass Drake
8.10.2010, 12:38
Kad već spominjete Zemlju kao utopiju, mislim da je možete vidjeti samo u Star Treku.:rolleyes:

voodoo_
8.10.2010, 12:39
To je sve lepo i ispravno, ali je problem u tome što ti precenjuješ ljude, odnosno ne računaš na to da ogromnoj većini upravo odgovara ovakvo stanje. U krajnjem slučaju, čak i oni koji ne žive lepo nisu spremni da pokušavaju bilo šta jer bi time izgubili i to malo komoditeta što imaju u životu, zarad vrlo maglovitog "boljitka" za koji će biti potrebno nekoliko generacija njihovih potomaka da bi se ostvario (a sve to je pod jednim velikim "ako"). Veruj mi, bilo kakav radikalniji pokušaj izmene postojećeg svetskog poretka bi samo doveo do globalnog rata koji bi nas vratio u kameno doba, jer centri moći koji diriguju sve što se danas dešava (uključujući sistematsko zaglupljivanje svake nove generacije koja stasava) nikad nisu bili moćniji i manje raspoloženi za igrarije. Prosto, šta kod da pokušaš, ceo sistem je protiv tebe, a ljudi su takvi kakvi su već hiljadama godina, sujetni, egocentrični i koristoljubivi, i tu nema previše mesta za napredak.

Sass Drake
8.10.2010, 13:00
@voodoo
Je l' ti to meni ili OverCHAOS-u.:to_care:

Maladikt
8.10.2010, 13:08
Pa takva bi upravo bila utopija. Samo u pocetku bi bila potrebna detanljna kontrola ljudskog zivota...

A kad bi covek vremenom naucio da jednostavno zivi sa svim drugim ljudima, onda ne bi bila potrebna nikakva kontrola i onda bi se ostvarili veliki uspesi na svim poljima (i put na Mars izmedju ostalog).

Da, a ko bi odredio kada je došlo vreme za prestanak kontrole? Ljudi. I ko bi uopšte kontrolisao "kontrolore"? Ne uviđaš "mali" nedostatak tog plana? :D Ako nisi čitao knjigu "1984.", preporučujem ti je. Možda nakon nje malo prestaneš da lepršaš po oblacima i spustiš se u stvaran život. A ako si je već pročitao onda nemam komentar. :D

voodoo_
8.10.2010, 13:08
@voodoo
Je l' ti to meni ili OverCHAOS-u.:to_care:
Njemu bre, nego nam uskačeš u postove :)

Pored knjige "1984" valja pročitati i "Brave new world", drugačije proročanstvo iste suštinske propasti.

http://www.acceleratingfuture.com/michael/blog/images/Amusing-Ourselves-To-Death.jpg

VojaM
8.10.2010, 15:13
Moguće je da je on čitao manje poznata dela jednog drugog SF pisca po imenu Herbert Džordž Vels, koji je jednom trenutku bio u fazi utopijskog socijalizma (dok se nije razočarao u Staljina), recimo "Ljudi nalik na bogove" (Man Like Gods (http://en.wikipedia.org/wiki/Men_Like_Gods)).

Pjanovic
8.10.2010, 15:15
Nisam citao knjigu, ali sam filmom odusevljen Nineteen Eighty-Four (1984) (http://www.imdb.com/title/tt0087803/) :aplauz:.

Sass Drake
8.10.2010, 15:22
Kad već pričate o tome, da li ste gledali Equilibrium (http://www.imdb.com/title/tt0238380/) i njegovu „centralističku utopiju”?

Pjanovic
8.10.2010, 15:28
Ih ovaj film nije ni blizu 1984-te :).
Lajt heavy lajt, film je pucacina pre svega, Max Payne.

JohnnyNT
8.10.2010, 15:29
Hehe upravo sam i ja hteo da pomenem taj film.Lepo se vidi da je utopija moguća samo u teoriji (njah, teoretski je sve moguće :D) koju i ako je moguće ostvariti u praksi, nije moguće održati (kao uostalom i bilo koji drugi sistem).Ali lepo je zanositi se svakakvim maštarijama.

Pjanovic
8.10.2010, 15:31
Jbg kad ce covek da mastari nego kad je mlad :).

Ne daj se OverCHAOS, ako uspes da oformis drustvo, ja cu biti tvoj Gebels, ministar propagande :dzavo:.
I prvo sto cu da uradim, cu da banujem nepodobne sa ovog foruma :D.

JohnnyNT
8.10.2010, 15:40

Jes' vala, al' kad maštariš o devojkama i ostalim stvarima, a ne o dominaciji svetom i stvaranjem ultimativnog poretka :kreza:

Pjanovic
8.10.2010, 15:41
Naravno, al ako samo o tome mastaris, zavrsis kao vodoinstalater ili majstor za kola :D.
Valja mastariti o svemu :).

Maladikt
8.10.2010, 17:31
Vidiš, sad moram da pročitam i "Brave New World". Hvala, voodoo.

vasiljevic
8.10.2010, 18:03
Naravno, al ako samo o tome mastaris, zavrsis kao vodoinstalater ili majstor za kola

A gde su nestali poštari? :)

Pjanovic
8.10.2010, 18:07
Postari imaju dobre plate :D.

todos
8.10.2010, 18:14
Hocete uhapsiti lavove jer su zaklali vola negde po africkoj divljini. Kakve shanse vo ima protiv lava ...
Prirodno je ubiti ... Kolko god se vama to ne svidja ...
Što se tiče mesa to je gotova stvar. Prvo u EU koja je inicijator pa amerika pa ostali. Mislim da je cilj da se istrebi mučko ubijanje i tovljenje životinja za ishranu. Ja priznajem da sam cinik po ovom pitanju, ali šta da radim sigurno nisam jedini. Samo sam uklopljen u masu.
Što se one jadne Tete tiče sigurno je naletela na jadnog nesretnika koji guzicu stavlja na izvolte. Isfeminizirana džukela, uništila život nesrećnoj Gospođi koja je samo htela da pokloni slatkiš mladoj osobi.

Dekip
8.10.2010, 19:19
pa mislim da je Енијаројах onim postom vise rekao o tebi, nego o meni :), apropo ove teme.

Ustvari, sve si sam rekao o sebi.
Nema potrebe ja nista da ti spocitavam, tvoji postovi su ogledalo tvog (ne)morala i nasilnickog ponasanja.
Jesi upregao i osedlao konja, da te vrati u srednji vek, tamo gde pripadas :).

A bog se zeznuo sto je tebi dao tu "spravu".
Важи...;)
И даље ми дугујеш просветљење.

OverCHAOS
8.10.2010, 19:38

Ne daj se OverCHAOS, ako uspes da oformis drustvo, ja cu biti tvoj Gebels, ministar propagande :dzavo:.
I prvo sto cu da uradim, cu da banujem nepodobne sa ovog foruma :D.

Ha ha ha , slobodno.:D

Jes' vala, al' kad maštariš o devojkama i ostalim stvarima, a ne o dominaciji svetom i stvaranjem ultimativnog poretka

Nisam ja nikakv freak, ali eto tokom ovih godina sam postepeno poceo da razmisljam o tome.A inace sada u mojoj gimanziji (posto smo jedna od boljih generacija u poslednje vreme) ima dosta tih, sto bi vi rekli nerd-ova, koji imaju slicne ideje.

Konacni zakljucak cele ove price je: covecanstvo ima 2 izbora-ili ce prihvatiti utopisticku buducnost ili ce nestati.Umalo se nismo istrebili za vreme hladnog rata a zamislite onda sta se tek sprema.

Lich_king2
8.10.2010, 21:14
Treba im ukinuti sve. Pokazati ,,ogledasicama'' i ,,srednjim bajama'' totalnu diktaturu.
Ukinuti im mobilne telefone sa kamerom, kladionice, Pink TV poslati na smetiliste gde joj je i mesto, ukinuti ,,Seks i Grad''. Facebook zabraniti,cenzurisati. Edukovati narastaje da je to zlo jer iako je korisno uvek se izokrene u opako zlo. Dosta je bilo da mi gradjani i normalni ljudi moramo da trpimo seljacke nastupe i da nam ''oni'' namecu njihov kulturni obrazac.Takodje roditeljima ako ne znaju da vaspitavaju svoju decu i ako im nemaju vremena za njih, treba oduzeti tu decu. A buduci roditelj nek dvaput razmisli hoce li se upustati u tu avanturu ako za to nisu sposobni. E vala nece da moze. Nek oni prave NSP u svom dvoristu ali nek ostave druge po strani. Ne treba nam Miley Cyrus, Lady Gaga, Karleusa i ostali da zaglupljuju ljude i velicaju glupost i poremecenost. Zbog takvih i njihovog baljezgarenja o moralu i teen sexuality, ovde svake godine umire jedan grad. Izlazu se riziku abortusa i da nikad nece moci da rode. More za takve je zdrava diktatura po receptu. Pokazati ogledasicama i pozadincima da zivot nije na FB i da postoji van njega. Srbin razmislja tek kad ga pogodis kamenom u glavu. Mozak pre a ne posle uboda.

Pjanovic
8.10.2010, 21:33
Prijatelju, ti si malo promasio temu ?

Lich_king2
8.10.2010, 21:49
Prijatelju, ti si malo promasio temu ?
Nisam, samo odgovaram na OverChaos-ovu konstataciju drustva.

todos
8.10.2010, 23:04
@Overchaos
Misliš to gledanje u budućnost sa čipovima ispod kože?!

Markonije
9.10.2010, 3:24
Evo par cinjenica o ponosu(kad smo vec kod parade istog naziva):

1.prva asocijacija koja ide u prilog doticnoj grupaciji je "muski ponos" iliti polni organ xy dela dve moguce varijnte hromozoma kod ljudi

2.je kontra-argument , kako se nesto moze dovoditi u istu ravan sa ponosom kad podrazumeva citiram "penetriranje muskog polnog organa u fekalni izvod drugog muskarca "

Da je to ponos,lokacije ulaska i izlaska hrane ne bi bile toliko udaljene jedne od druge.

Znam da zvucim odvratno,ali niti jednu pogrdnu rec nisam koristio(molim lepo),sve sama medicina(lol),to je toliko deplasirana tema jos pre 2000 godina, da ne znam pravi razlog zasto je sad nenadano ponovo aktuelizovana.

Uostalom potrebni su muskarac i zena da bi se dobilo dete.

Kad se to promeni,postajem deklarisani gej ili lezbejka,gde znam vise sta je politicki korektno....

Toliko.......

Pjanovic
9.10.2010, 6:01

Kad se to promeni,postajem deklarisani gej ili lezbejka,gde znam vise sta je politicki korektno....

Toliko.......

Da si orangutan pa da tako "razmisljas" onda bi imalo smisla.
Ne mora svakom coveku najbitnija stavka u zivotu biti da se razmnozava, odnosno da produzi vrstu, to je zivotinjama najosnovnija potreba. Dobili smo razvijeni mozak, pa nek ga koristi ko kako i za sta hoce.
Ljudi su ipak malo napredovali od tog stupnja primata.
Ili koliko vidim i nisu :).

Nikog nisam vredjao, biologija i evolucija, molim lepo.
Toliko i od mene.

Svaka shusha misli da ce da doprinese temi, tako sto ce izneti svoje "misljenje".

Before you speak, ask yourself, is it kind, is it necessary, is it true, does it improve on the silence?

rogehpelb
9.10.2010, 11:59

Toliko.......
Ahem (http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/1431489.stm), you were saying?

Stvar sa celom ovom pricom je bolesno jednostavna - Tretiraj druge kao da maksima tvojih akcija postane univerzalno pravilo. Dakle ako smatras da je ok da diskriminises zbog X, budi spreman da i ti jednog dana budes diskriminisan zbog X. Ako je ok da neka osoba suprotnog pola te seksualno zlostavlja, onda je ok da svi ljudi budu seksualno zlostavljani od osobe suprotnog pola.
Sreca pa Kuzma ima tu privilegiju da on proziva i *****ava druge a da ne bude prozivan i *****avan (barem ne znacajnije).

player1
9.10.2010, 12:04
Sa linka:
Professor Winston said it was theoretically possible for a person to reproduce themselves using the technique. However, the use of chromosomes from the same person massively increased the risk that a baby would suffer from genetic defects.

no comment...

rogehpelb
9.10.2010, 12:11
Sa linka:

no comment...
Ni braca rajt nisu preletela atlantic u probnom letu. Daj nauci vremena i naci ce neki nacin da screenuju genetske anomalije veoma efikasno. Uostalom i klasican sex ima slicne rizike - pobacaji, fizicke i mentalni problemi, etc.

player1
9.10.2010, 12:18
Pa postoji razlog zasto je incest ne-ne jos od nastanka civilizacije.

A onakva procedura (oba gena od istog roditelja) su defakto ista stvar. Jos gore nego rodbinska veza.

JohnnyNT
9.10.2010, 14:00
Ne mora svakom coveku najbitnija stavka u zivotu biti da se razmnozava, odnosno da produzi vrstu, to je zivotinjama najosnovnija potreba. Dobili smo razvijeni mozak, pa nek ga koristi ko kako i za sta hoce.

Zar razmnožavanje nije način da tu istu vrstu produžimo? Dakle, naravno da je najbitnija stavka u životu ljudskog bića da se razmožava i nastavi vrstu, inače su milenijumi eveolucije bili uzalud, izumrećemo.Jeste da smo napredovali od stupnja primata, ali nekog osnovnog istikta (nazovimo životinjskog) se nikada ne možemo osloboditi, a ako uspemo vrsta će izumreti.

Zato i tvrdim da homoseksualci imaju neki genetski poremećaj ili bolest, šta god.Kakve šanse imaju oni da ostave potomke, unapred su osudjeni na propast jer priroda selekcijom odstranjuje "bolesne" jedinke (ovi na primer, ne mogu da se razmnožavaju i neće moći da prenesu to na svoje potomke).

EDIT: Zanimljivo (http://www.blic.rs/Vesti/Reportaza/210838/Za-mlade-Srbe-ocinstvo-i-porodica-na-prvom-mestu) mada mi više liči na smirivanje strasti i pokušaj nagovaranja da se pomirimo sa paradom koja je većini gradjana nametnuta od strane političara i komedijaša.I nigde se ne pominje koliko je teško izdržavati porodicu u Srbiji, naći dobro plaćen posao u državi tajkuna-lopova poput Miškovića i Beka (i ekipe naravno).

Miki1987
9.10.2010, 14:02
da si orangutan pa da tako "razmisljas" onda bi imalo smisla.

Toliko i od mene.

Ако овако поставиш ствари, онда теби уствари није драго што постојиш и ниси захвалан својим родитељима због тога? Ти си у најмању руку равнодушан, а колико видим чак се и буниш што неко има тај нагон да "продужи врсту", а можда управо ти треба да захвалиш томе што постојиш и куцкаш овде и играш толико добрих авантура :)

Pjanovic
9.10.2010, 15:35
Zar razmnožavanje nije način da tu istu vrstu produžimo? Dakle, naravno da je najbitnija stavka u životu ljudskog bića da se razmožava i nastavi vrstu, inače su milenijumi eveolucije bili uzalud, izumrećemo.Jeste da smo napredovali od stupnja primata, ali nekog osnovnog istikta (nazovimo životinjskog) se nikada ne možemo osloboditi, a ako uspemo vrsta će izumreti.

Zato i tvrdim da homoseksualci imaju neki genetski poremećaj ili bolest, šta god.Kakve šanse imaju oni da ostave potomke, unapred su osudjeni na propast jer priroda selekcijom odstranjuje "bolesne" jedinke (ovi na primer, ne mogu da se razmnožavaju i neće moći da prenesu to na svoje potomke).

Ако овако поставиш ствари, онда теби уствари није драго што постојиш и ниси захвалан својим родитељима због тога? Ти си у најмању руку равнодушан, а колико видим чак се и буниш што неко има тај нагон да "продужи врсту", а можда управо ти треба да захвалиш томе што постојиш и куцкаш овде и играш толико добрих авантура :)

Jok, ja samo kazem da ljudi imaju mogucnost izbora, da li da se reprodukuju ili ne. Naravno da je to veoma bitna stvar za vecinu ljudi, da dobije naslednika. Ali kazem, stvar je izbora.
Sta cemo recimo sa ljudima koji su se svesno toga odrekli, a nisu pederi, recimo monasi. Da i njih pozovemo na gej paradu pa da ih umlatimo ko volove u kupusu.

Ja sam samo reagovao na napisan post, covek nas je izjednacio sa majmunima, evo ti soba, evo ti zenka, razmnozavaj se :rolleyes:.
Valjda smo napredovali tokom ovih silnih miliona godina... dobili smo mozak, razvijena osecanja...

Lich_king2
9.10.2010, 16:21
Dok se mi raspravljamo o ''paradiranju moralno i telesno devijantnih'' osoba, zapostavljaju se prava i obicnih ljudi. Ako je drugaciji nije nista poseban da mora da se tako tretira. Bolje se okrenuti sprecavanju produkcije ludih filmova, i edukovati ljude. Ako detetu govoris od malih nogu sta nije ok to ce mu zauvek ostati.

OverCHAOS
9.10.2010, 17:20
Dok se mi raspravljamo o ''paradiranju moralno i telesno devijantnih'' osoba, zapostavljaju se prava i obicnih ljudi. Ako je drugaciji nije nista poseban da mora da se tako tretira. Bolje se okrenuti sprecavanju produkcije ludih filmova, i edukovati ljude. Ako detetu govoris od malih nogu sta nije ok to ce mu zauvek ostati.

Upravo tako. Zar da nam takvi paradiraju ulicama, dok obican covek ne sme da pusti svoj glas, da pokaze da je narodu dosta ugnjetavanja i sistema modernog ropstva, da ne zeli da njima upravlja nekolicina oligarha i ove novopecene burzoazije. Ja se samo nadam da u ovoj zemlji ima ljudi koji ce svojoj deci govoriti o pokvarenosti sadasnjeg sistema jer smo u suprotnom propali.

Dekip
9.10.2010, 17:37

Toliko i od mene.

Svaka shusha misli da ce da doprinese temi, tako sto ce izneti svoje "misljenje".
А која је основна намена тог што имаш у гаћама? Ако ти се свиђа "чешање" задњице, а ти изволи на параду. Наћи ћеш неког да те почеше.
Колико видим, ти изједначаваш нас са децом са приматима. И твог оца и мајку...:confused:

Jok, ja samo kazem da ljudi imaju mogucnost izbora, da li da se reprodukuju ili ne. Naravno da je to veoma bitna stvar za vecinu ljudi, da dobije naslednika. Ali kazem, stvar je izbora.
Sta cemo recimo sa ljudima koji su se svesno toga odrekli, a nisu pederi, recimo monasi. Da i njih pozovemo na gej paradu pa da ih umlatimo ko volove u kupusu.

Ja sam samo reagovao na napisan post, covek nas je izjednacio sa majmunima, evo ti soba, evo ti zenka, razmnozavaj se :rolleyes:.
Valjda smo napredovali tokom ovih silnih miliona godina... dobili smo mozak, razvijena osecanja...
Неки су добили мозак, а неки мисле да су добили...
Наравно, развили смо осећања према посве природним стварима. Према противприродним не.

'Ајде што се крешу у љубу, још треба да лупају у добош...Ја бих рекао да треба да их буде срамота и да ту работу гурају под тепих а не да се хвале.
Чега се паметан стиди, тиме се будала поноси!:dedica:

Vulee
9.10.2010, 18:46
Upravo tako. Zar da nam takvi paradiraju ulicama, dok obican covek ne sme da pusti svoj glas, da pokaze da je narodu dosta ugnjetavanja i sistema modernog ropstva, da ne zeli da njima upravlja nekolicina oligarha i ove novopecene burzoazije. Ja se samo nadam da u ovoj zemlji ima ljudi koji ce svojoj deci govoriti o pokvarenosti sadasnjeg sistema jer smo u suprotnom propali.
Meni se čini da je obični čovek postao nihilista.
Smeta mu što se ovi rabotaju u b**u, a kada kapitalista dođe po svoje onda se samo naguzi.
Ova parada je samo zamazivanje očiju, jedino dobro što iz nje može doći je da se policiji da bojeva municija radi trošenja na ove ultradesničare.:dzavo:

rogehpelb
9.10.2010, 19:01

Da odgovorim tebi i drugim pristalicama "ne prirodnosti" homoseksualaca, pošto sam ranije i sam zastupao takvu tezu. Homoseksualnost nije ništa manje neprirodna nego heteroseksualnost. Štaviše ljudska seksualnost nije striktno crno-bela, već je u pitanju čitav spektrum sivih.

Iako razmnožavanje jedinke jeste bitno, jedinka kao jedinka ne postoji sama. Nekad sposobnost jedinke da preživi bude prepisana od strane sposobnosti vrste da preživi. Postoji više teorija o tome kako homoseksualne jedinke mogu da poboljšaju sposobnost vrste da prežive:
1. Smanjuju agresiju između muških pripadnika (npr. kod delfina)
2. Oni nose gene koji povećavaju plodnost kod njihovih ženskih srodnika (npr. kod ljudi)

Miki1987
9.10.2010, 20:39
Meni se čini da je obični čovek postao nihilista.
Smeta mu što se ovi rabotaju u b**u, a kada kapitalista dođe po svoje onda se samo naguzi.
Ova parada je samo zamazivanje očiju, jedino dobro što iz nje može doći je da se policiji da bojeva municija radi trošenja na ove ultradesničare.:dzavo:

А полиција иначе носи ћорке, па сад треба посебно да јој се даје нешто :kreza:

Vulee
9.10.2010, 20:42
Mislio sam da se u ovim situacijama koriste gumeni meci, ali ako ovo nije slučaj... :dzavo:

Miki1987
9.10.2010, 21:03
Mislio sam da se u ovim situacijama koriste gumeni meci, ali ako ovo nije slučaj... :dzavo:

Гумени метак се испаљује из посебне пушке, која нема везе са пиштољима које имају сви полицајци и који су наравно пуни правих метака.
Гумени меци нису уопште тако безопасни, већ могу да оставе трајне последице, а могу и да убију човека, так ода се често воде кампање за забрану истих.

http://3.bp.blogspot.com/_rRwgdm7YtGA/SN7J2pMs6qI/AAAAAAAAAA4/n9pBTIICBo0/s320/milanvasic.jpg

Милан Васић после који је погођен гуменим метком у лице пре вечитог дербија..

Vulee
9.10.2010, 21:14
Hmm, hvala na pojašnjenju.

Dekip
9.10.2010, 21:54
Али ако би се испалио у доњи део леђа одређене групације наших суграђана...:dzavo:

Sass Drake
9.10.2010, 23:17
Gumene metke hoće da zabrane dok su metalni sasvim bezopasni.:rolleyes:

Pjanovic
9.10.2010, 23:24
Ne.
Nego je ideja gumenih metaka bila da zamene prave metke, kao nacin obracuna sa masom, recimo umesto palica/pendreka.
Ali se ispostavilo da su daleko opasniji, bilo je i smrtnih slucajeva ili veoma teskih povreda.

Odakle ti to, da se na masu puca pravim mecima :).
Ta vremena su prosla.

Sheridan
9.10.2010, 23:30
Vredi pogledat (http://i43.photobucket.com/albums/e396/Megabaja/65838_136641599717070_100001136913973_184392_29023 73_n.jpg)

Sto se tice rasprava posto ste sa teme davno otisli svi malo preterujete i znate previse o svemu.

Pjanovic
10.10.2010, 4:30
Evo komentar sa B92 sajta na vest Protesti protiv "Parade ponosa":

Hahaha, pa da nema parade homoseksualaca, ovi se ne bi ni setili da porodica postoji.

Lepo rekao covek :).

Nisam bila za paradu, ali kada sam videla ko je protiv parade, sada sam za.

Auror
11.10.2010, 12:16
Mogao bi Kuzma u sledecoj temi da pise o tome kako i mi gejmeri zahtjevamo svoja manjinska prava i trazimo odrzavanje vecih skupova! Ne zelimo da nas gledaju kao cudake koji vole star wars, warcraft i counter strike! Zelimo i mi da pokazemo kako smo ponosni sto znamo napamet citate iz Hari Potera, Gospodara Prstenova, Zelene Svjetiljke, Spajdermena!

Zelimo da i mi u ocima Evrope i svijeta budemo shvaceni kao manjina. Da vam docaram

manjina(e):
etnicka,
religijska,
seksualna (vidjeli smo juce da je i to moguce, nazvati ljude drugacijih seksualnih sklonosti, manjinom)

i na kraju gejmerska manjina!

Ili mozda ne??? Pretjerao sam. :D

VojaM
11.10.2010, 15:42
DakleM, ovako.

Iako ste se već miljama udaljili od teme, to smo koliko-toliko tolerisali jer je u pitanju tema koju, nažalost, nije moguće izbeći.

Kad sam veoma učtivo zamolio društvo da se vrati na temu, dobio sam odgovor, otprilike, sličan sklanjanju moje malenkosti laktom u stranu (u stilu "Da, zastranili smo, pa šta, nego da nastavim..."). Ni na to nisam reagovao, a mogao sam.

Na kraju, kada su svi već izneli svoje mišljenje i svoje argumente, krenula je najgora svađa, prozivka i čašćenje ko na pijaci ("Ti si xxx" - "A ti si yyy" i tako ukrug). E, to već neće moći. Nekoliko takvih poruka je izbrisano da ne ruži arhivu foruma, ostale, manje direktne, ostale su, jer više govore o svojim autorima nego što su zaista uvredljive.

Dakle, temu smo držali otvorenom dovoljno dugo, svi koji su želeli izneli su svoje mišljenje (i to, začudo, prilično argumentovano i civilizovano) i tu je priči kraj. Dalje je ostalo samo da se vređamo i pljujemo... ili da nepomirljivi suparnici dogovore "ferku" uživo, na neutralnom terenu.

Vidimo se u sličnoj temi povodom nečeg manje zapaljivog.