PDA

Prikaži potpunu verziju : Limundo !!

CEKE
30.9.2010, 19:45
Ljudi zelim da kupim nesto na Limundu a maloletan sam. Molim vas za pomoc.

Hvala unapred.

dzonihsv
30.9.2010, 19:49
Sa 19 godina sigurno nisi maloletan.

CEKE
30.9.2010, 19:53
Ma to sam stavio bez veze ali inace ima 16 godina. Imas li neki predlog sta da radim

dzonihsv
30.9.2010, 19:55
Vidi sa ćaletom ili kevom.

Šansa da neko sa ovog foruma izlicitira nešto za tebe (kojeg ujedno niko sa foruma ne zna) je toliko mala da me mrzi da je pišem. :)

Sun Tzu
30.9.2010, 19:55
Pitaj tatu ili mamu ili starijeg rođaka ili komšiju da kupe umesto tebe?

a bre dzoni, polako, oću i ja da mu pomognem.. :p

CEKE
30.9.2010, 19:57
A cale i keva ne daju. Ajde Sun Tzu imas neku ideju ?

dzonihsv
30.9.2010, 19:58
Sun Tzu, prepuštam ti štafetu. :D

Kisr
30.9.2010, 20:01
Ako je nešto sa fiksnom cenom onda bi mogao da zamoliš nekoga ko je registrovan da pošalje privatnu poruku prodavcu i da mu da tvoj broj telefona ili email, pa da se dogovoriš sa njim.

Sun Tzu
30.9.2010, 20:02
Eh sad, uvali mi teže pitanje.. :p
Ako ti ne daju roditelji, verovatno postoji dobar razlog za to, te ja odbijam da se mešam ljudima u posao!

CEKE
30.9.2010, 20:05
Hvala ali vec sam probao da nadjem nekoga ne ide. Stvarno ne znam sta da radim. Jos neka ideja??

irreal
30.9.2010, 20:06
Evo i mene sa mojom uvek drugačijom perspektivom :)

Činjenica 1: Ne možeš da kupiš zato što si maloletan a procenjeno je da samo punoletne osobe smeju da kupuju na limundu.

Činjenica 2: Ne dozvoljavanje nečega osobama koje nisu punoletne nije diskriminacija protiv njih, već priznanje da osoba još uvek nije u mogućnosti da odlučuje o toj temi sama već joj treba pomoć odraslih.

Činjenica 3: Ti imaš pravne (i verovatno biološke) roditelje, što zaključujemo iz tvog posta, i oni su odbili da ti pomognu u kupovini toga sa limunda.

na osnovu ove tri činjenice ja mogu samo da zaključim da treba od kupovine da odustaneš dok ne budeš punoletan i dok ne bude procenjeno da možeš sam da odlučuješ da li nešto treba kupiti ili ne.

Umesto što tražiš način da ih prevariš, ispoštuj odluku svojih roditelja, valjda znaju zašto neće da ti pomognu.

:)
Naravno da moze da bude hiljadu rupa u ovoj mojoj logici koje zavise od tvog konkretnog slučaja, ali bez više detalja ne mogu drugačiji savet da ti dam :)

EDIT:
Dok sam ja kuckao, Sun Tzu ti je već lepo objasnio, samo sam ja dodatno elaborirao :)

CEKE
30.9.2010, 20:09
Razumem to ja ali mnogo mi je 2 godine da cekam. Moram da nadjem neki nacin. Ali u svakom slucaju hvala svima i ako ima neko joj neki savet slobodno nek napise

NjegovaWisost
30.9.2010, 20:40
Mozes da se ozenis. Sa 16 godina kod nas je dozvoljeno da se vjencas, uz odobrenje suda (bez dozvole roditelja, ne trazi se) i tada ce ti dati potpunu pravnu sposobnost tj. priznace ti punoljetstvo. Tada mozes da kupis nesta na limundu.

To je jedini nacin (pravni) da nesta kupis tamo :D

doctor
30.9.2010, 20:57
Čisto informativno... Šta to želiš da kupiš? :)

todos
30.9.2010, 20:59
Posle očekivaog odgovora na doctorovo pitanje da se oformi komisija koja će sve to da razmotri i da najbolji savet koji će te najmaje koštati.

GoranSTX
30.9.2010, 21:48
Neće biti nikakve komisije niti će se bilo šta po ovom pitanju odlučivati. irreal je sasvim lepo objasnio razloge. SK Forum ne bi trebalo da bilo kome menja mamu i tatu.

Ajmo sad, crtani, toplo mleko i spavanjac :)