Prikaži potpunu verziju : Brzina procesora!
Boris Zegarac
5.7.2006, 15:58
Imam AMD Sempron 3000+.
Pitanje: Kako bih mogao da povecam brzinu procesora. Brzina mi je podesena na 1.81GHz.
overklokovanjem procesora!!!:dedica:
Ово (http://www.piratesunited.com/modules.php?name=News&file=article&sid=61&mode=&order=0&thold=0) ће ти сигурно помоћи :)
Boris Zegarac
5.7.2006, 20:20
Hvala Atila! Bice mi od velike koristi.
Koju plocu imas da li je 64 bitni ili obican i koju memoriju?
Kako bi ja mogao da klokujem moj Barton 2500+?Ne razumem se mnogo u klokovanje a vidim da ovde ljudi znaju sta rade pa ako moze neka pomoc ili uputstvo.
Da li klokovanje utice na radni vek procesora?
NjegovaWisost
7.7.2006, 17:44
Kako bi ja mogao da klokujem moj Barton 2500+?Ne razumem se mnogo u klokovanje a vidim da ovde ljudi znaju sta rade pa ako moze neka pomoc ili uputstvo.
Da li klokovanje utice na radni vek procesora?
ma neoj ga klokovati, on je zasad dovoljno brz, sem ako nisi prezahtjevan igrač. klokovanjem možeš i do duplo da smanjiš njegov radni vijek.
... klokovanjem možeš i do duplo da smanjiš njegov radni vijek.
Ubedio si me.Necu ga klokovati.
ma neoj ga klokovati, on je zasad dovoljno brz, sem ako nisi prezahtjevan igrač. klokovanjem možeš i do duplo da smanjiš njegov radni vijek.
Довољно, и 6200 64-bit је довољан за покретање игара :rolleyes:
Већину Barton-а 2500+ могуће је претворити у 2800+ повећавањем множиоца, а чак и ако је множилац закључан зашто га не би клокн'о барем мало.Ово за скраћени радни век није тачно поготово ако се процесор не силује што почетник у OC-овању сигурно неће радити.
Већину Barton-а 2500+ могуће је претворити у 2800+ повећавањем множиоца, а чак и ако је множилац закључан зашто га не би клокн'о барем мало.
Zapravo, vecinu Barton-a 2500 je moguce pretvoriti u 3200+ prostim podizanjem magistrale sa 166 na 200Mhz i bez podizanja napona.Mada za pocetnika nije loshe postaviti magistralu na nekih 183Mhz, shto bi rezultovalo povecanjem takta za blizu 200Mhz.
Postavljanjem na 181 dobija se tacno 1991Mhz, medjutim na komp on prikazuje kao ravno 2.0ghz(neki programi vide tacno).Kupovinom dobre memorije mozes se obezbediti sa ovim procesorom za jos neko vreme.Dakle realno bi ladno moga da guras 2400mhz uz malo povecanje napona.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.