Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Premoscavanje baterija

kvare_cg
26.9.2010, 18:49
Nisam zna dje drugo da stavim temu, pa reko aj ovdje.

O cemu se radi?

Imam ljuljasku automatsku za bebe, i spas mi je, mali obozava da se ljulja, ali problem su mi baterije. Trebaju tri one najdeblje, cini mi se D velicina, 1,5V, i to se brzo istrose, jer mali voli da se ljulja na najjacu brzinu, plus muzika je upaljena stalno (ima i to ljuljaska, spas kazem vam, a muzika - sve klasici, mocart, betoven i sl.)

E sad, da ja ne bih otvarao ljuljasku za dzabe, da vidim kakvo je kolo unutra, zna li neko mogu li ja premostit baterije, odnosno nac neki ispravljac koji daje snagu kao baterije, i u struju drzat to stalno, jer su mi baterije 2.5 eura tri komada, a to mi je mnogo svaki drugi dan da kupujem.

Ako neko misli da moze, onda cu otvorit, a ako ne, onda necu, da je ne stetim.

Ponovo ponavljam, ja bih mogao otvorit, vidjet sto je i kako, al ne bih ni to cak da radim ako se ne moze izvesti ovo sto sam ja htio.

Aj uzdravlje

VojaM
26.9.2010, 21:34
Možeš da probaš da prikačiš ispravljač (tri baterije od 1,5 volti daju napon od 4,5 V, dakle trebao bi ti takav neki ispravljač). A možeš i da probaš da nađeš punjive baterije, samo danas mogu da se nađu samo dve najmanje veličine okruglih baterija, a tebi su potrebne one najveće.

kvare_cg
26.9.2010, 23:54
Možeš da probaš da prikačiš ispravljač (tri baterije od 1,5 volti daju napon od 4,5 V, dakle trebao bi ti takav neki ispravljač). A možeš i da probaš da nađeš punjive baterije, samo danas mogu da se nađu samo dve najmanje veličine okruglih baterija, a tebi su potrebne one najveće.

Pa i mislio sam to da rijesim ispravljacem, jer mi dvije punjive baterije kostaju 19 eura, a meni trebaju tri, i punjac mi kosta 29 eura, a vjerovatno bi jeftinije prosa sa ispravljacem, plus sto bi mi on bio trajno rjesenje. Sjutra cu otvorit da vidim tacnu specifikaciju motora, i nac ispravljac