Prikaži potpunu verziju : Pomoć oko izbora: DDR2 ili DDR3?
Cao!E ovako,imam sledece komponte:
AMD Phenom II X4 925
GIGABYTE GA-MA785GM-US2H
PQI 2x1gb 800mhz ddr2
ATI RADEON HD4870 1GB DDR5
LC POWER LC6600GP2V2.3 600W
LG CD/DVD
WD 750GB
Komp uglavnom koristim za igrice,pa me zanima da li cu kupovinom 2x2gb ddr2 na 1066mhz
memorije izvuci max iz ostalih komponenti ili bi morao da pljusnem pare za novu maticnu plocu sa DDR3 ramom i
2x2gb DDR3 na 1600mhz?
Nesto sumnjam da ces prelaskom na DDR3 dobiti na performansama znacajno, posto vec imas solidnu masinu, uzmi 4GB DDR2 memorije.
U igrama nećeš dobiti ništa pametno prelaskom na DDR3. Ubaci još 2GB toga što imaš i nema problema.
NAravno da trebas da kupis novu plocu sa ddr3 zato sto ti to otvara vrata za nova buduca ulaganja...
Primer lepo uzmes neku plocu koja podrzava x6 procesore sa ddr3 i mozes kasnije da se oslonis na dalju nadogradnju...ovako ako dodas samo ddr2 odlazes kapitalnu investiciju za nekih pola godine a onda kupujs sve na gomilu pa ti vidi sta ti je pametnije raditi :ciao:
moze li neki predlog u vezi ploce i rama do 300 evra,pa kasnije kad budem pri parama da uzmem jaci procesor i graficku.
NIDZA bOj
22.9.2010, 20:14
Pa to i nije tacno da nece nista dobiti,dobijaju se performanse kada se ddr3 i phenom II stave u odnosu na dd2+phenom II ..
Do 300 e,mozes da uzmes recimo mushkhin blackline 1600 mhz 4gb oko 10000 din ,i ploca asus m4a89 gtd pro,odlicna ploca za 12500 din.
Ostale pare u stek ili kupi neki kuler za ostatak megashadow(megahalem),noctua nh 14d ako ima da se nadje,ili corsair h50 i overklokuj taj cpu :) .
Ma, ima da se onesvesti kad vidi neizmerno poboljshanje prelaskom na DDR3. :rolleyes:
Za 300e mozhe da uzme GTX460, kuler za procesor (Hyper 212+, smatram da Megahalems ne treba ama bash nikome ko ne planira Core i7 na 4 Ghz) koji ce da klokne na jedno 3.6 Ghz i novo napajanje (recimo CFT Chief ili Cors VX550) da sve to legne, staru karticu + napajanje proda za jedno 120e i ostane mu celih ~140e koje ce da potroshi u zdravlju i veselju na neshto drugo jer ce mu upgrade sa ovakve konfiguracije trebati za jedno 2 godine minimum, kada ce preci na novu platformu imao sada DDR2 ili DDR3.
Neko misli da mu je bolji izbor prelazak na DDR3? :a_whistli
EDIT: E da, vidish, nisam rachunao menjanje 2x1gb za 2x2gb DDR2. To se oduzima od ovih 140e koji ostanu :)
I jos ce da mu ostane za prase :D.
Ne, ozbiljno, samo promena na DDR3 je po meni potpuno neisplativa sada, ovakvim upgradeom ce svakako dobiti mnooogooo vise.
vasiljevic
23.9.2010, 22:46
Nemojte ljudi, dobiće prelaskom na DDR3. Realno gledano celih 5%. E sada, da li 5% treba da košta 300€ ili ne, i da li će više da vidi ako tih 300€ potroši na način koji je predložio Doomche, to sam treba da proceni. Lično, ja na bih mnogo mislio, više mi se dopada DDR2 i ostatak priče kod Doomche-ta :).
NIDZA bOj
23.9.2010, 22:51
Pa da meni neki mod nije obrisao kom posle dumcetovog ne bi bilo toliko dike oko toga...
Naime,ja sam rekao da je on dobio odgovor za plocu i memoriju i jos jedan savet ako bi to kupio.Slazem se i ja da je to potpuno neisplativo,al ako oce da baci pare neka baci,njegove su.
Ja sam je obrisao, jer smatram da je suvisna. Kako si pomogao nekome ako ga savetujes da baci pare na nesto sto mu realno nece doneti neko (primetno) poboljsanje? Kao kad bi u pregovorima rekao terorima da pobiju taoce.
Doomche je to sasvim lepo obrazlozio i svaka dalja diskusija je - suvisna. Ako zeli da menja neku od komponenti, pa ga zanimaju predlozi, tu je ŠDK soba.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.