PDA

Prikaži potpunu verziju : Problem sa SBB-om

texty
22.9.2010, 10:28
Dobio sam skoro novi net SBB 4MB e sad on odlicno radi na desktop racunaru al kad ocu da ga ubacim u laptop on ne radi? Opet ga vratim u dektop i tu opet radi dal treba da primi neka podesavanja ili sta?
1.Modem je CISCO Cable Modem 2100
Problem je iskroso jer hocu net i na latopu pa me zanima i koji bezicni ruter da uzmem do 40-ak eur Kakav je ovaj?
http://www.itsvet.com/proizvod/belkin-f5d7234ed4-h-10-100-4xports/comp_comp_router/114/338
2.Sad kad uradim Reinstall windowsa zanima me hoce li mi on opet odma automatski prepoznati ruter i ulaziti na net kao sad kad instaliram sve drajvere,jer sam imo velikih problema sa ovim ruterima sam menjo posle 10 dana prvi...prvi su mi doneli pokvaren,a drugi radi al sam dugo ceko na dolazak neta i pored rutera pa me sad to zanima

Freško
22.9.2010, 12:25
Zaobiđi Belkin zvučnike u širokom luku, idi na neku klasiku tipa TP-Link TP-WN340G, nije neko ludilo od rutera ali vršiće ti fino posao.
DA! nakon reinstalacije računara Net će ti odmah raditi u koliko se povezuješ sa ruterom uz pomocćmrežnog kabla. U koliko se povezuješ preko USB-a trebaće ti drajveri za modem. Mada se povezivanje preko usb-a ne preporučuje.

jozvan_Kg
22.9.2010, 13:57
Poznata činjenica za korisnike kablovskog neta (ali ne i za skore korisnike):
Mora da se resetuje kablovski modem svaki put kad kabal uštekaš u neki drugi komp. Zbog čega se to dešava pojma nemam, modem bi trebalo da dodeli novu ip adresu, ali iz nekog razloga se to ne dešava. Dakle, uštekaš kabal u laptop, resetuješ modem, i sve radi. Kad vratiš kabal u desktop, opet reset modema (ištekaš pa uštekaš crni tanki naponski kablić iz modema).
Taj Cisco modem je u stvari bio WEBStar Atlanta modem, i svi hakovi koji su radili i na Atlanti rade i na tom Cisco modemu. Ali su i bagovi ostali, kao pomenuto ne dodeljivanje adresa.

texty
24.9.2010, 9:07
kako da resetujem modem?

Freško
24.9.2010, 9:46
kako da resetujem modem?

Ugasiš ga, sačekaš nekoliko sekundi i upališ ga ponovo!

Gagi010
21.1.2011, 0:18
Imas skriveno dugme na poledjini modema, nalazi se unutra i bocni ga olovkom. Drzi ga 10 sekudi. Kada se upale sva svetla na modemu resetovao si ga. To je to
Ili kucaj 192.168.100.1/gscan pa onda resetuj modem jednim klikom