Prikaži potpunu verziju : SpinPoint F3 500GB vs 640AAKS
dakle koji je bolji/brzi hard?
malo je brzi f3, ali se WD manje kvari i ima vise memorije, tako da bi ja isao na WD :D
Kolko brzi?
Kolki je avarage rate WD-a a kolko F3-a?
iz C u D
Ma razlike su minorne, a i zavisi od samog primerka hard diska.
A WD je veci, tako da...
Imam WD6400AAKS i po brzini je u rangu sa AALS-om, odnosno modelom iz Black serije (prema sadasnjoj nomenklaturi AAKS je Blue serija, nesto "slabija").
Cak i da je sporiji, a pitanje da li je, 140GB je za mene MNOGO vaznija stvar nego par% razlike u brzini.
Takodje bih napomenuo da je zaista tih i ne preterano topao.
nije meni do tih 140gb pre bih neki hladniji i tisi.
Moj 6401AALS nije ni hladan ni tih :D.
Operativna temperatura trenutno u idle 39C.
Tih jeste postao tek kad sam ukljucio WD AAM.
Brz jeste.
Meni je trenutno AAKS na 37 stepeni, hladjen jednom dvanaesticom napred, ali je u sendvicu sa jos tri hard diska tako da su svima temperature vise nego inace.
Generalno, oko Samsunga vlada hype da je extra brz i tih, a na forumima opet ima ljudi koji se zale zasto bas njihov primerak nije toliko extra.
Ne znam koliko ti znaci ako je brzi par %, opet ponavljam - ako i toliko, i tisi za koji decibel? :confused:
Partybreaker
21.9.2010, 16:01
Samsung je u 90% slučajeva hladniji od bilo kog WD hard diska. Što se tiče tišine, WD6400AAKS uopšte nije tih, ali ima mogućnost uključivanja AAM opcije, koju je Pjanovic pomenuo. Čini mi se da je bio problem sa Samsungom (1TB F3) da tu opciju uključi, te je HDD bio nepopravljivo bučan.
Ako će ti ovo biti storage disk, ozbiljno razmisli o Western Digital Green hard diskovima. Ma koliko bili nepopularni među članovima foruma (samo zato što su "zeleni"), začuđujuće su hitri iako ne rade konstantno na 7200RPM. O tišini i temperaturama da ne govorim. Svojevremeno sam malo benchovao, pa baci pogled (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=866996&postcount=9) ako te interesuje.
Ukoliko izbor pada samo na ova dva hard diska, išao bih pre na WD.
pre svega treba mi brzi sistemski HD. ne treba mi prekopotrebna memorija 500gb je dovoljno. zeleo bih da je tih i ladan
Operativna temperatura trenutno u idle 39C.
Naravno, moram napomenuti, da ga ne hladi nista, tj. nemam ventilator na prednjem delu kucista :).
Hvala svima :) uzecu WD AAKS 640
Doneo si ispravnu odluku! ;)
King James
6.10.2010, 19:19
Vidim vi hvalite 640AAKS, daklem valja? Ovaj moj WD umire pa sam skeptican po pitanju WD-a. A vidim po komentarima na itsvet da se mnogi zale, no poznajuci taj sajt, tesko mi je da verujem u to :D
Generalno je odlican.
Tu i tamo se nadje neki primerak koji je bucniji.
Ja imam i bolji model, 6401AALS, 32MB kesh memorije, tako zvani WD 640GB Black. Al je recimo bucan, tj. oce ponekad za zastruze/zarezi :D, prilikom duzeg/veceg kopiranja.
Pa sam ukljucio AAM u HDTune Pro programu, koji utisava buku, uz neznatno usporavanje hard diska.
Dakle, sve zavisi od primerka po pitanju buke, ali su svi brzi.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.