Prikaži potpunu verziju : Izrada kantene za AV bežičnu vezu
nikolin.dragisa
11.9.2010, 17:12
molio bih neko strucno lice , da mi objasni izradu kantene, za AV bezzicnu vezu izmedju mikro kamera i risivera. Tacnije kantena bi koristila na risiveru kao prijemna antena umesto stapaste postojece antene , a radi veceg dometa. S obzirom da u kalkulatorima i na forumima dobijam razlicite podatke o rastojanju sonde od dna limenke "NES" kafe i duzine same sonde od od konektora ili sveukupno od same limenke, molio bih edukovane da mi pomognu savetom ili crtezom. Posedujem limenku precnika 100 mm i duzine 123 mm.
Unapred zahvaljujem...
Poštedi se maltretiranja i pazari neki manji šabački grid (16 ili 20dB) koji u maloprodaji ne prelaze cenu od 3000din.
Gorane ja ću se u podpunosti složiti sa tobom, al' imaj u vidu da izrada kantene ako ne računamo utrošeno vreme košta oko 300 Dinara,znači oko 10x jeftinija a samo za nijansu je lošija od fabričke šesnaestice. Ako se kantena napravi kako valja daje pojačanje od 12dB. što je i više nego pristojno.
@Dragiša
Evo ti jedan link (http://www.wifihr.net/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=83) sa uputstvom u slici i reči.
Da, ključne reči i jesu "Ako se kantena napravi kako valja", a sam znaš kolika je preciznost potrebna da se sve napravi kako treba. Za nekoga ko treba da poveže bežično jedan sistem video nadzora stavka od nepunih 3000 din ne bi trebala da predstavlja problem i da posle ne razmišlja da li konektor ide 1,2 ili 1,5mm od ruba limenke pa mu zbog toga loš protok.
Da je kućna radinost u pitanju onda ne bi bio problem da se "budži", ali za bilo šta ozbiljnije i oprema mora biti ozbiljnija...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.