PDA

Prikaži potpunu verziju : Sajt za pomoć kompjuterašima :)

dusski
9.9.2010, 23:32
Ljudi zanima me da li bi mi ste se pridruzili na necemu?
Naime imam dobru ideju za sajt i za nju ce mi biti potrebni svi pametnjakovici sa ovog foruma.
Ovako, razmisljam o tome da sajt bude na temu pomoci onima koji nemaju bas veliko znanje oko softvera na kompjuterima. Tako da svi oni koji ne znaju da instaliraju neke stvari, poprave sve greske koje su mozda napravili u softverskom delu racunara jednostavno kontaktiraju nas preko msn-a, skype-a, mail-a i zamole nas da resimo njihov problem.
Kako?
Preko temviewer-a preko kog bismo se povezali na njihov racunar i ispravili neku gresku, instaliramo ili izbrisemo neki program itd.
Prvo bi sajt bio jednostavan i na srpskom jeziku, ali ako ideja zazivi onda bismo mogli da se prosirimo i prevedemo sajt na druge jezike, a primali bi i "pametnjakovice" i iz drugih zemalja tako da mi ne bismo morali da se brinemo za jezike koje ne znamo :)
Sta mislite?
:ciao:

veseliburek
9.9.2010, 23:41
Samo me intresuje ko će to džabe da radi... :opanachke

doctor
10.9.2010, 0:03
Ja to u najveće već radim ovde... :D
Ali mislim da nemam toliko slobodnog vremena da to radim "za dž" još negde (ovo je jedini forum gde sam aktivan) :)

veseliburek
10.9.2010, 0:08
Ja to u najveće već radim ovde... :D
Ali mislim da nemam toliko slobodnog vremena da to radim "za dž" još negde (ovo je jedini forum gde sam aktivan) :)

Upravo, mislim, ideja je ok, ali to neko treba da se posveti tome, mi ovde na forumu pomažemo (ja sam ovde, na benchu i administrator sam školskog foruma) i većina nas nema vremena...

Zoranb007
10.9.2010, 0:39
...za nju ce mi biti potrebni svi pametnjakovici sa ovog foruma.

...a ti budesh gazda svim pametnjakovicima, lepa zamisao:kreza:

Ili si nasledio neko veliko bogatstvo, pa neznash sta bi sa viskom vremena, ili si kod majke i oca na stanu i hrani, pa neznash kako izgleda zaradjivati za zivot.
Ako nisam pogodio, e onda si mnogo, mnogo human iksan, i skidam ti kapu;)

P.S. Verujesh li u deda mraza?

Bokile
10.9.2010, 9:26
Znaci nesto ko SK forum a da ne bude SK forum?

dusski
10.9.2010, 10:23
Nije za dz, razmisljao sam i o tome.
Naplacivali bi to, naravno uz dogovor.

Ja naravno da ne bih bio gazda jer nisam za to kvalifikovan, ali bi bio administrator tog sajta, naravno uz jos nekoliko ljudi.

Da bas nesto kao SK forum al ne Sk forum :)

LoneWolf
10.9.2010, 11:49
Preko temviewer-a preko kog bismo se povezali na njihov racunar i ispravili neku gresku, instaliramo ili izbrisemo neki program itd.

Sta mislite?
:ciao:

Ko može da ti garantuje da "PC-vitezovi" koji se budu povezivali na "njihov" računar neće to iskoristiti u neke druge (ne tako pozitivne) svrhe?

Ima raznih ljudi i takav potez bi bio rizičan jer za pravljenje takve "organizacije", ekipe ili grupe entuzijasta potrebno je "svakog znati u glavu" i garantovati da je čovjek "čist k'o suza" što je, priznaćeš, putem interneta i/ili foruma/chata jako teško izvodljivo.

"Plaćeni" SK forum-klon se ne bi proslavio jer jednostavno ne bi bio u mogućnosti da naplatiš nekom uslugu iz tog domena pruženu putem interneta (a i kako da dokažeš da si je pružio ako se neko baš "zainati" da ti ne plati?).

Nije vrijedno cimanja za siću a za besplatnu varijantu tog istog "zanimanja i dobrog djela" postoje mnogi forumi koji to rade odlično, na vrijeme i besplatno.