Prikaži potpunu verziju : Umrezavanje 2 racunara radi interneta
Pozz, posto danas kupujem racunar koji ce biti u mojoj sobi (vec posedujem jedan koji je u dnevnoj), zeleo bih da umrezim ova dva racunara tako da racunar u mojoj sobi dobije pristup internetu. Sta mi je sve potrebno za to, i kako to da uradim. Na ovom u dnevnoj sobi imam sagem fast 800 e3
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d2/Sagemfast800.jpg/220px-Sagemfast800.jpg
Hvala
Nutsbre@ker
9.9.2010, 10:56
Za tebe bi bilo najjdednostavnije da od provajdera kod koga dobijaš signal tražiš/kupiš/zameniš za adsl modem/ ruter (tako ih oni zovu) kupiš lan kablove odgovarajuće dužine, i eventualno po potrebi telefonski, kablove povežeš sa ruterom i računarima, uneseš parametre koje ti je obezbedio provajder (ukoliko nisu u napred uneseni u ruter) i to ti je to.
da, skontao sam da cu morati da menjam ruter, jer ovaj nema dovoljno prikljucaka za umrezavanje. Zahvaljujem
edit: je li zna neko gde bih mogao da nadjem lan kabl duzine 10-ak metara. Ako moze da se odg sto pre, za sat-2 mi dolaze ljudi da mi zamene modem. Hvala
edit 2: zaboravio sam da napomenem da imam ptt-ov modem+ruter. Sad sam citao negde da su mi za ovo potrebni samo kablovi koje dobijem u paketu sa uredjajem. Koja je to vrsta kablova (lan?) iopet, gde moze da se kupi. duzina 10-ak metara :D
Nutsbre@ker
15.9.2010, 9:43
Sorry za odgovor ovako kasno, ali mrežne kablove možeš kupiti u gotovo svim radnjama koje prodaju računarske komponente. E sad mali problem može da predstavlja dužina (10m) tačnije ne znam da li svugde mogu da se nađu kablovi te dužine. Rešenje možeš da nađeš na bolje opremljenim pijacama )kod onih ljudi što prodaju sve vrste (elektro,audio video, itd.)kablova, baterije, i ostale drangulije. Tu će ti na licu mesta napraviti kabl, (iseće potrebnu dužinu, i samo na krajevima namesti priključke). Ja sam tako rešio kupovinu kabla nestandardne dužine od 18m.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.