Prikaži potpunu verziju : umrezavanje xp-a i 7ce.
Juce sam kupio wireless adapter (TP Link TL-WN321G) koji sam povezao sa drugim desktopom i instalirao drajvere i sve to sto treba. Zatim sam stavio jedan poveci fajl (~15GB) da se skida na ovom racunaru sa adapterom. Dakle pitanje je kako da se povezem sa konfom iz profila na kojoj je 7ca?
onako neki step by step tutorijal :D
Šta imaš na tom drugom računaru od opreme, sa kojim hoćeš da se povežeš? U suštini treba ti i Wireless ruter...
imam wireless router planet 802.11g (http://www.planet.com.tw/en/product/product_ov.php?id=2559) sa kojim je konfa iz profila povezana preko kabla dok je ovaj drugi sa adapterom nema nista od opreme osim tog adaptera?
Pa dobro i ne treba ti ništa više, tu W. karticu "zakači" na ruter i pola posla si obavio. kada je to ok, odnosno kada je W. kartica dobila IP od Rutera, imaš ovde (http://www.howtogeek.com/howto/windows-7/share-files-and-printers-between-windows-7-and-xp/) korak po korak umrežavanje između W7 i XP-a u slici i reči. odradi po tom uputstvu i toj mu je toj odprilike :D
e sad imam jedan drugi problem:resio sam problem sa povezivanjem tako sto sam iskljucio win i bitdefneder firewall. Ali problem je u tome sto on trazi sifru od network password (win 7) kako sad to da znam posto ja nikakv password nisam stavljao a password sharing sam stavio na off?
taj pasword dobijas jos prilikom instaalcije operativnog sistema zove se homegroup password. Ides u control panel change homegroup settings->View and print jour homegroups password
znam nasao sam ga ali sta da ukucam prvi put kad trazi username and password (a ja sam tu stavio da mi zapamti i user i pass :n-cc2:) a sta kod drugog puta? a i ovaj network adapter tako gubi vezu da mi kida zivce :n-cc2::n-cc2:
EDIT: Sad sam probao remote desktop i on mi radi bez ikakvog problema :eek: ali ja hocu da prebacim taj ogroman fajl na ovaj drugi racunar sto mi bas i ne uspeva preko remotea
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.