Prikaži potpunu verziju : I Just Love This Brand's
TEMA O OBOZAVANJU BRENDOVA(SOFTWARE/HARDWARE) KOJE NIJE UVEK OPRAVDANO TIME STO JE TAJ BREND NAJBOLJI U TOM TRENUTKU.
Evo mojih omiljenih koje mogu da izdvojim, po kategorijama:
Laptop: HP
Maticne ploca:GigaByte
Graficka:ATI (zakleti atijevac :D)
Browser:Opera(totalno i nepopravljivo :love:)
Monitor:Samsung
Kad su u pitanju gore navedene kategorije nikad se ne premisljam kod 'updejta' istih tako da se izrazim.
Zasto ova tema?
Pa zivo me interesuje da li postoji neka vrsta povezanosti i slicnosti kod razlicitih korisnika kompjutera,sto se nadam da cu primetiti u ovoj temi.
Zamolio bih da postavljate bas one kotegorije za koje ste zagrizeni-pasionirani,ja sam svoje izdvojio,da ne bude tipa Mp3Pleyer(soft.)-Winamp i slicno.
Nitpick mode on
"I Just Love These Brands"
Nitpick mode off
:D
On topic:
Intel lover
BioWare zagriženi fanatik :nov_guita
Nisam fanboy :D ako bas ima nesto za sta sam "zagrizen" onda je to amd :),posto do sad sam uvek amd imao.
Reebok i Converse All Stars :)
Ovako kompjuterski nemam nekih erotskih vantazija prema brendovima... IBM, DELL i HP su uvek imali moj respect sto se laptopova tice, i ako ikad budem kupovao lap, bice jedan od te tri firme.
"I Just Love These Brands"
^^Taman ja htedoh da ispravim. :D
Od softvera Photoshop, od hardvera amd.
Partybreaker
29.8.2010, 1:46
Reebok i Converse All Stars :)
Al' si ga ubo, svaka čast. :tapsh: Ista stvar sa mnom. :) Reebok za basket, Converse za manje zahtevne stvari.
Što se tiče IT-a nabrojaću šta mi trenutno pada na pamet:
Browser: Mozilla Firefox
MP3/MP4 plejeri: Cowon, iRiver
Slušalice: Sennheiser
Mobilni telefon: Nokia
DVD-jevi: Verbatim :D
I nešto mi je (od kad sam se poslednji put obnovio) legla kombinacija nVidia & Intel, ali ne mogu baš reći da sam fanboy.
veseliburek
29.8.2010, 3:09
Monitor: Samsung
Patike: Converse i Asics
Mobilni: HTC (na nokiju nikad više)
Browser: Chrome
Muzika: AIMP
Avion: Mig :kreza:
Laptop: nijedan, svi su mi bezveze :D
Napajanje: Corsair
Reebok Classic, Converse fanatik,da vidite cipelarnik,sve bi vam bilo jasno...
sledicu kolegu veselog (po stavkama koje je nabrojao,dopduse nece sve biti isto :D)
TV:Sony
Patike:Reebok Nike (nikako AirMax:nov_mad2:)
Mobilan:iPhone
Browser:Chrome
muzika:youtube :D
Laptop: Dell,Acer
Procesor: Intel (iako imam AMD :D)
GPU:ATI
Kucista:Thermaltake
Laptop: HP
Maticna ploca: ASUS
Graficka: Nije bitno da li je ATI ili nVidia, ali mora biti ASUS-ova
Browser: Opera
Monitor (i televizor): Samsung
Al' si ga ubo, svaka čast. :tapsh: Ista stvar sa mnom. :) Reebok za basket, Converse za manje zahtevne stvari.
Što se tiče IT-a nabrojaću šta mi trenutno pada na pamet:
Browser: Mozilla Firefox
MP3/MP4 plejeri: Cowon, iRiver
DVD-jevi: Verbatim :D
I nešto mi je (od kad sam se poslednji put obnovio) legla kombinacija nVidia & Intel, ali ne mogu baš reći da sam fanboy.
Sto se mene tice reebok su mi puno krute za basket vise preferiram nike sto se basketa tice a uskoro nabavljam Brynke :nov_guita
evo i ja:
Patike: NIke Air MAX
Majica: sto uza
Cvike: REJ Ban
Kajla: zlatna
Laptop: nemam
MOnitor: tanki
Kompjuter: da radi fajsbuk
Mobilni: lG Prada
Avijon: Privatni
Kola: koja niko nema
Sat: od 1.000 eur
:opanachke:opanachke:opanachke
^
Sve sami brendovi :D
EDIT:
E da, mnogo gotivim SEIKO satove :)
thebluephoenix
29.8.2010, 12:59
CPU: Advanced Micro Devices
RAM: Kingston
GPU: The way it's meant to be
Monitor: Dell
Speakers: Altec Lansing
PSU: Enermax
UPS: APC
Optical Drive: Pioneer, LiteOn
Car: Jaguar
Bike: Ducatti
Watch: Rolex
:cool:
Nemam neki poseban komentar, što se tiče IT opreme i sličnih stvarčica od brendova su mi "dragi" Corsair i Alienware (brend za sebe a ne kao Dellov "šlep").
Kao što neko prethodno reče, nisam ničiji "totalni obožavalac" ali volim da je nešto što kupim i za šta izdvojim novac trajno, kvalitetno, funkcionalno i ispravno (od hardvera pa do svih ostalih artikala koji se u životu kupuju).
Moj stav o kupovini je - ako hoćeš dobru stvar, skupi pare i pazari. Jeftino se neće samo od sebe popravljati.
Ipak, dešavalo mi se par puta da totalno neplanirano za male pare pazarim stvari od nepoznatih brendova koje i dan-danas rade (usb stick turskog proizvođača Ogun npr.) itd.
CPU:Intel
GPU:nVidia
Matična ploča:ASUS
Laptop:Alienware
Mobilni:iPhone
Autobus:Setra
Avion:Antonov 225
Uh al se ovde moze pisati :kreza:
Btw gde god napisem 2 brenda to znaci da ni sam ne znam koji vise volim :opanachke
procesor:AMD
game industrija:Ea,Blizzard
graficke:Nvidia
Cips:Pringles :D
maticne:gigabyte
sat:rolex,casio
audio cuda tehnike:sony
zubna pasta :kreza: :blend-a-med
Mobilni:Nokia,Sony Ericsson
otrov:Coca-Cola
Ram:Kingston
auto:Ferrari,bmw
Monitor:LG,samsung
sportska oprema:adidas
bice da je dosta :cool:
Ha,ha!!! Zanimljiva tema.
Da krenem od patika, a to su: Puma i Joola.
Auto: VW - Citroen,
Bicikla: Scott,
Od bele tehnike isključivo Ariston.
Nezdravo piće: gazirani sok,
Zdravo piće: domaća radža.
Od komponenti najviše AMD - Ati.
Foto oprema, Canon,
Od tv i monitora samo jedna firma a to je Sony - Samsung.
Od laptopova sigurno Lenovo jer se pokazao kao najkvalitetniji, eventualno HP.
Periferija: Genius i APC.
Monitor : tanak
Čokolada : Cipiripi, Milka.:D
Auto : Bugatti Veyron (obična i Super sport verzija).:dzavo:
Omiljeni vozovi : Siemens Velaro, Siemens Taurus (Railjet), TGV, Shinkansen, Pendolino.
Proc : 4+ jezgra i nije bitno da li je Intel ili Amd.:kreza:
Ploča : Asus, Gigabyte, Dfi od 100e+.
Grafička : Ati, međutim ova Nvidia gtx 460 768mb mi pravi pometnju u glavi.:opanachke
Napajanje : Corsair.:D
Gazirani sok : Coca Cola i ostale svakakve krdže.:kreza:
Alkohol : Jelen pivce za živce.:D
Negazirani sok : Home made.
Foto aparat : Nikon, Canon, Fuji.
Štampač : HP.
Mobilni : Samo da nije Sagem.:kreza:
Kućište : Chieftec, Cooler Master, Thermaltake.
Browser : Firefox.
Audio player : AIPM.
Video player : KM Player.
Omiljeni sajt : Forum Sveta kompjutera.:D:to_care:
Pa ajd kad ste svi krenuli opsirno:
Patike - adidas (zapravo bilo sta od adidasa, pogotovo duks firebird<3)
Telefon - sony ericsson
Browser: MozillaFF
Monitor: Samsung
Ploce: Asus, Gigabyte
Graficka: nvidia
Muzicki plejer: winamp
Video p: media player classic
Radni softver: Adobe Design Premium, CorelDRAW
Procesor: AMD
Audio, Video, Tv: Sony
Ostalo: Soko Stark, Bambi, Negro bombone...
Hm...
Sportska oprema Wilson,
Jogurt "roza kravica"*
CPU Intel
Periferije (osim zvučnika naravno) Logitech*
Foto Nikon
Hardver msi*
GPU 3Dfx* :D
HDD WD*
...
* označava polja gde preferiram jednu marku, ali kupujem i druge, već prema prilikama :P
DonCorleone91
29.8.2010, 15:50
Niko nije napisao koje kondome najvise voli...o da ovde su sve geekovi :dzavo:
Nikola16789
29.8.2010, 15:55
Zanimljiva tema...
Sportska oprema: Nike
patike: puma
auto: audi
bicikl (ram): scott
skije: salomon
avion: boeing 744
Telefon - HTC (mada imam nokiu)
Browser: Opera (ovde sam zagrizeni fanboy)
Ploce: Asus
Graficka: nvidia
Muzicki plejer: winamp (i ovde sam zagrizeni fanboy)
Video p: media player classic
Procesor: intel i7
Audio, Video, Tv: Sony
otrov: coca-cola (znam, djubre je,umrecu od nje...ali je voolimmm)
Ja ću da se izjasnim samo za mobilni telefon :) SonyEricsson :love:
Sass Drake
29.8.2010, 17:53
Ja ću samo za patike. Reebok. :D
zdravkelja
29.8.2010, 18:14
Maticna ploca - ASUS i samo ASUS :) Sto se mene tice, sinonim za kvalitet.
Procesor - Intel
Ostale komponente su manje bitne, imao sam razne proizvodjace.
Mobilni telefoni - SE mi je sve. Nekako mi najvise odgovaraju meniji i sama organizacija telefona :)
Pored toga, za televizor bi uzimao (i uzeo sam) iskljucivo Panasonic plazma televizore.
Htc, Nokia, Diesel...I sve sto je "Made in Japan", Akai, Mitsubishi, Hitachi, Jvc, Sony, Nintendo, Sega itd.
Niko nije napisao koje kondome najvise voli...o da ovde su sve geekovi :dzavo:
A koliko brendova koji označavaju proizvođače/nazive kondoma znaš nabrojati bez googla i osim durexa, Rone Jeremy? :facepalm:rofl::facepalm:boodala:
Ljudi poceli ste da se glupirate previse,takodje dosta vas izgleda ne razume sta je brend,od kada je windows 7 brend? I procesor sa 4 jezgra nije brend niti je boeing 744 brend itd.Mozda vam deluje da ako napisete nesto originalno da ce to biti smesno,ali ustvari je glupo......
Ljudi poceli ste da se glupirate previse,takodje dosta vas izgleda ne razume sta je brend,od kada je windows 7 brend? I procesor sa 4 jezgra nije brend niti je boeing 744 brend itd.Mozda vam deluje da ako napisete nesto originalno da ce to biti smesno,ali ustvari je glupo......
100 x hvala. :tapsh: :to_care:
sportista
29.8.2010, 21:11
Što se hardwera tiče nisam fanboy, ali ima brendova koje preferiram...
CPU: Intel, pogotovo i7, veći OC potencijal od AMD procesora.
GPU: ATi, pogotovo u poslednje vreme.
RAM memorije: Corsair (Dominator GT) :to_care:
MB: ASUS/Gigabyte
Mobilni telefon: SE
Ostalo, ne preferiram previše. ;)
Što se odeće i majica tiče D&G i Nike. Adidas, malo manje. :)
ae::D
Patike: Scout
Sportska oprema: Scout
MTB Bicikl (ram): Corratec (samo Corratec i nis' vise)
MTB Oprema za bajs: Shimano Deore XT i LX (zaljudjen)
Viljuske za MTB: RockShox
Telefon: HTC (imam LG Cookie)
Laptop: MSI
Browser: Safari
OS: MAC OS Snow Leopard (koristim W7) al' kad skupim pare uzimam MAC-a (za jedno 60-70godina):D
Maticne: MSI
Graficke: Samo da su od MSI-a:D
MP4: najjeftiniji kineski:D
Muzicki player: Winamp
Video player: WMP
Audio, Video, TV: Sony
auto: nijedan
e, da
procesor: Intel, naravno:D
i mis: A4Tech X7 Oscar XL-740K:D
Što se hardwera tiče nisam fanboy, ali ima brendova koje preferiram...
CPU: Intel, pogotovo i7, veći OC potencijal od AMD procesora.
GPU: ATi, pogotovo u poslednje vreme.
RAM memorije: Corsair (Dominator GT) :to_care:
MB: ASUS/Gigabyte
Mobilni telefon: SE
Ostalo, ne preferiram previše. ;)
Što se odeće i majica tiče D&G i Nike. Adidas, malo manje. :)
Gde je bre tu napajanje? :dzavo: :opanachke
CPU: AMD
GPU: nVidia (mada i nisam neki fanboy)
RAM: Kingston
Flash drajvovi/externi HDD-ovi/memorije uopšte: Transcend
HDD: Hitachi, WD, Maxtor
Laptopovi: HP/Asus/IBM
Majice/duksevi/etc: Timeout
'Tike: Converse, Adidas, Mark Ecko itd.
Naočare(i?): Ray Ban
Ostalo: Jelen, Heineken, Burek (:D), Durex, Montobene, Opel, Mercedes, Ford, Renault, PowerColor, Gainward, Nokia, Samsung...
Toliko o tome :)
Ali "volim" sve brendove, ja sam čovek širokih shvatanja :D
Tačnije, ne volim PQI, Codegen, onaj F shit od napajanja (:D) etc... for example :D
Inače, These Brands a ne This Brand's.
Supreme.50
29.8.2010, 22:05
Slusalice - Sennheiser
Tastature, misevi - Logitech
Monitori, televizori - Samsung
Parfem - D&G
Patike - K-Swiss i Wilson
Naorari - Ray Ban, naravno Aviator model, kada sam video kako stoji Tomici u Top Gun-u, samo njih gotivim :D.
Jakna - Parka
Od pica Nestea, Tuborg, Smirnoff...
Marka automobila (sta bre "auto", ljudi :D) - Aston Martin. Nadam se da cu ga jednoga dana i posedovati :).
Edit: I Bioware naravno, kako njega zaboravih :boodala:!
Schweppes (omfg uspeo sam da zapamtim tacno kako se pise), ali iskljucivo bitter lemon, Crvenka (Jafa)... hvala vam na temi, sada nikada necu prestati da editujem poruku -.-
Ovo je nesto sto nikada necu menjati, ima tu jos stvari koje favorizujem vise od drugih, ali ovo je srz :D.
A koliko brendova koji označavaju proizvođače/nazive kondoma znaš nabrojati bez googla i osim durexa, Rone Jeremy?Ja znam 5-6 lol... a ti ako nisi cuo za Trojan onda ne da ih ne koristis nego ne izlazis iz kuce... proslo leto je 90% bilborda imalo njihove reklame, i ceo grad je bio oblepljen plakatima, jedino ih na celo nisu lepili :D.
Ja znam 5-6 lol... a ti ako nisi cuo za Trojan onda ne da ih ne koristis nego ne izlazis iz kuce... proslo leto je 90% bilborda imalo njihove reklame, i ceo grad je bio oblepljen plakatima, jedino ih na celo nisu lepili :D.
Ja ih ne koristim, oženjen sam pa mi ne trebaju, a prinova u porodici se ne bojim.
I da, vjerovao ili ne, ne žive svi sa foruma u tvom gradu ni u tvojoj državi. :D :cool:
Inače, These Brands a ne This Brand's.
ti si prvi koji je to primetio[/SARCASM]
Ok, nema potrebe za time, irreal, nisam čitao celu temu, samo sam "ofrlje" pogledao prvi post, tek sam sad video da je neko napisao na početku to. Verujem da nikog nije ubilo što sam i ja to napisao, nema potrebe da reaguješ na takav [/SARCASM] način.
Gde je bre tu napajanje? :dzavo: :opanachke
Uff, kako to zaboravih... Što se napajanja tiče, preferiram samo kvalitetne brendove kao što je KME(K), Blueberry... :p
Šala. :D Tu ne preferiram brend previše jer uvek gledam da uzmem nešto kvalitetno, al' ako baš mora, s' Corsair-om nema greške. :cool:
gavranpero
30.8.2010, 0:02
USB stik - Transcend
Mob. telefon - Sony Ericsson
TV i monitor - Sony
Prazni diskovi - Sony
Ostalo po cijenama kupujem, ako je jeftinije ko sisa i ovo gore :)
Supreme.50
30.8.2010, 0:24
Ja ih ne koristim, oženjen sam pa mi ne trebaju, a prinova u porodici se ne bojim.
I da, vjerovao ili ne, ne žive svi sa foruma u tvom gradu ni u tvojoj državi. :D :cool:
Pretpostavljam da nisi u takvoj situaciji od rodjenja, pa mora da si cuo za barem jos jednu marku :).
Pa nije se jedna svetska firma ogranicila samo na moj grad. Kada sam rekao grad je oblepljen, nisam mislio samo na moj grad (Beograd). I svejedno da se nisu reklamirali, sramota bre da znas samo za Durex :kreza:.
I ljudi ako je vama Sony izbor sto se tice audio komponenti, onda sa vama nesto nije u redu :cool:. Mnogo je precenjen...
Joma (čita se Homa) patike, nosim ih 7 godina (ne isti par naravno, promenio sam ih 6). Od odeće i ostalih fenseraja ništa više.
U IT-u, Apple naravno i Verbatim diskovi, a od komponenata kupujem najisplativije u tom trenutku.
Nisam nikakav ljubitelj brendova kao brendova već me privlače karakteristike Apple-ovih proizvoda (kvalitet izrade, minimalistički dizajn, OS X, razne sitnice po kojima se razlikuje) ili Joma patika (koje su udobne i kvalitetne, nisu preterano poznat brend, a nisu ni kineski fuš). Verbatim diskove kupujem jer su najpoznatiji. :D
Lich_king2
30.8.2010, 9:05
AMD. Fan boy since 2005 :)
ATI - jeftino i isplatljivo
Kingston - Kvalitet i pouzdanost
Asus - Pouzdanost u svakom trenutku
Brend patika: SDK tamo neki. (Vazna je udobnost, a ne brend i cena :D)
Mob. Telefon: Nokia (5030)
Monitor: Samsung (od 2003 do danas monitor)
Pice: Pepsi.
Srlandand
30.8.2010, 11:40
Coca-Cola za sve bezalkoholno, Converse za obucu, kao i Pull'n'Bear za majice.
Nutsbre@ker
30.8.2010, 12:58
Piće: Coca- cola (mnogo dobar otrov:dzavo:)
Procesor: AMD ( ovo je više navika nego stvarno obožavanje), brend ostalih komponenti biram po potrebi, ceni, i kvalitetu.
Patike: NIKE
Mob. telefon: Nokia (koristim je već par godina, naravno ne isti model :))
USB: Iz nekog razloga preferiram Kingston, imam ih nekoliko komada i sve rade perfektno kao i prvog dana.
veseliburek
30.8.2010, 14:19
Zaboravio sam da navedem DFI kao omiljenog proizvođača matičnih... I Arctic Cooling za hlađenje.
Zaboravio sam da navedem DFI kao omiljenog proizvođača matičnih... I Arctic Cooling za hlađenje.
I bre, pa to je najskuplje!:eek:
p.s. Kad god sam nešto kupovao prvo sam se konstatovao sa netom. Jako je bitno iskustvo. Brendove po toj logici sam i birao. Mada odlučuje i cena, samo kad nešto treba da traje malo duže tu nema kompromisa. Lepo su englezi rekli, da nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftine stvari. Čak sam u situaciji zbog toga da ne kupim takav neki proizvod, tj. strpim se do povoljnog trenutka. Međutim ne može baš uvek da se pogodi uprkos svim proverama i prethodnim konsultacijama.
Zaboravio sam da navedem još i Corel Draw kao njegov veliki fan i ACDSee bez kog slike i ne pokušavam da pogledam kao i System Mechanic koji svi znamo čemu služi. Od besplatnih stvari Avast i Office je bez konkurencije.
Pretpostavljam da nisi u takvoj situaciji od rodjenja, pa mora da si cuo za barem jos jednu marku :).
Pa nije se jedna svetska firma ogranicila samo na moj grad. Kada sam rekao grad je oblepljen, nisam mislio samo na moj grad (Beograd). I svejedno da se nisu reklamirali, sramota bre da znas samo za Durex :kreza:.
Durex je postavio standarde i postao sinonim za kontraceptivna sredstva - za ostale znam ali im "ne vjerujem", pogotovo za one što ih imaju naviku dijeliti po promocijama itd.
Svako ih može napraviti, ali malo ko ih može napraviti kvalitetne.
Anegdota : ove godine odem na Exit, isti takav "promoterski" prizor (dijelili ih na štandu i po kampu) i jedan manijak iz ekipe proba da taj "promoterski" napuni vodom u namjeri da pijan gađa narod po kampu, nije došao ni do pola s "punjenjem" a ono već puklo i samog je sebe isprskao :to_care:
Kondomi:Romed (durex je overpriced)
Lubrikant:Bebi ulje(na bazi je vode)
Krevet:Forma ideale
Vino:Zdrepceva krv
Pivo:Jelen
Komp:Onaj koji radi
Pljuge:Malboro
Telefon:HTC
Auto:GSP
Supreme.50
30.8.2010, 15:20
To sto se Durex izivljava sa testovima i sto u njega mozes da napunis 2 kubika vode, ne znaci da drugi ne valjaju :D.
veseliburek
30.8.2010, 17:02
I bre, pa to je najskuplje!:eek:
p.s. Kad god sam nešto kupovao prvo sam se konstatovao sa netom. Jako je bitno iskustvo. Brendove po toj logici sam i birao. Mada odlučuje i cena, samo kad nešto treba da traje malo duže tu nema kompromisa. Lepo su englezi rekli, da nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftine stvari. Čak sam u situaciji zbog toga da ne kupim takav neki proizvod, tj. strpim se do povoljnog trenutka. Međutim ne može baš uvek da se pogodi uprkos svim proverama i prethodnim konsultacijama.
Zaboravio sam da navedem još i Corel Draw kao njegov veliki fan i ACDSee bez kog slike i ne pokušavam da pogledam kao i System Mechanic koji svi znamo čemu služi. Od besplatnih stvari Avast i Office je bez konkurencije.
Ja sam svoju DFI pločicu uzeo (opet) i winwin outletu za smešnih 2999 dinara, stvarno su vrhunski... :D
Wilson,Babolat,Prince,Nike,Adidas.
Pepsi.
Svet Kompjutera,Intel,MSI,HP.
Ima tu jos mnogo toga, ali da ne nabrajam. :D
Hm ako je Linux brend onda za OS neki Linux based (archlinux)
Ploča: DFI (imao sam mnogo do sada, al DFI mi se pokazao kao najpouzdaniji)
CPU: Svejedno...
Grafička: Nvidai samo zbog Linuxa...
Biciklo: KTM (Lefty prednji suspenzeri)
i to je otprilike za sada sve :D
nVidia, HTC, Intel, Converse, Puma i .
NjegovaWisost
6.9.2010, 3:15
U ITu sam bio fan Logitech brenda, (zahvaljujući prije svega zvučnicima :D) dok nisam nabavio njihovu jeftiniju web kameru, koja je bila gora od duplo jeftinijih kineza...
Jedini brend u igračkom svijetu mi je Sony trenutno, zbog kvaliteta svega što proizvodi (PSP, PS i ostalo, ne baguje, ne koči itd).
Kad već pominjete kondome, imam jedan nevjerovatni sa jedne promocije. Preko čitave strane je naljepnica jedne poznate velike stranke xD
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.