Prikaži potpunu verziju : Da li sebe možete da izguglate?
Predrag Stankovic
27.8.2010, 21:24
Ne znam dal je bila ovakva tema, nisam uspeo da nadjem,
Pitanje je interesantno: da li sebe možete pronaći na internetu koristeći Google ili neki drugi search engine (Bing, Yahoo .....) i po kojim ključnim rečima možete sebe pronaći, i da li vas tako drugi mogu naći, i najvažnije da li želite da budete na taj način pronađeni. Sad bi neko rekao tu je facebook za takve stvari, pronalaženje ljudi i bio bi u pravu, ali ima ljudi koji su dosta prisutni na internetu a ne vole facebook i nemaju profil ili imaju profil ali su mozda zabrinuti zbog svoje privatnosti i podesili su tako da ne budu pronađeni, ili da budu pronadjeni ali samo po Nick-u ili username-u a da njihovi pravi podaci koje dele sa prijateljima ne budu dostupni svima. E pa zapitajte se šta se dešava kada na google-u ukucate svoje Ime i Prezime , da li će te se pronaći i prepoznati na kom mestu rezultata pretrage, ili ako imate Nick ili username sa kojim ste registrovani na više sajtova, foruma, soc-net-a itd... kako ćete proći kada taj nick ili username budete guglali, u svako slučaju treba da proverite...
Što se mene tiče pretragom po Imenu i Prezimenu zahvaljujući accountu na jednoj socijalnoj mreži (nije fb :D) našo sam se medju prvih 10 rezultata pretrage, u pretrazi slika pojave se par mojih slika medju prvih 50, dok na youtube izađu 2 moja najgledanija upload-a. Dok pretragom po nicku/username-u skoro cela prva strana na google-u bude moja, kao i većina slika dok kod yt rezultat bude sličan, kako vi prolazite?
Ne baš.
Guglanjem imena i prezimena, većina rezultata je vezana za mog (poznatijeg) rođaka, dok guglanjem nicka dobijam neke ruske sajtove.
tl;dr: Ćorak :kreza:
http://lmgtfy.com/?q=Da+li+sebe+mo%C5%BEete+da+izguglate%3F :D
Guglanjem bilo kog od mojih nickova sa raznih foruma dobijem linkove za teme na kojima sam postovao, kad na primer ukucam moj nick sa youtube-a izadje mi sve ono gde sam nesto komentarisao, a jednom sam dobio link za postove na forumu na kojima sam se samo zahvalio, znaci zemo! Ali da napomenem da se sve to desava u chrome-u koji je na srpskom.
Nutsbre@ker
27.8.2010, 21:55
Što kažu babe Bože me oprosti pretragom po mom imenu se dobijaju imena nekih krimosa (od kojih hvala bogu nisam ni jedan) ili ime direktora neke železare. Naravno jedino me je Google ispravno povezao sa facebook-om, ali kao što si rekao to se ne priznaje:D.
A da pretragom mog nick-a (koji koristim za sve forume) izbacuje najviše veza ka ovom forumu, ili ka forumu za " čitanje" tu]ih seminarskih radova.
Predrag Stankovic
27.8.2010, 22:40
http://lmgtfy.com/?q=Da+li+sebe+mo%C5%BEete+da+izguglate%3F :D
Svaka čast za domišljatost :tapsh:
Da mogu, i to na vise nacina.
Ako ukucam ime i prezime izbaci najcesce poznatiju osobu od mene, tj. jednog kriminalca
Najcesce preko ovoga
http://www.google.ba/#hl=sr&q=Knezevic+Studios&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=262bbad65d636b41
Takodjer i preko ovoga
http://www.google.ba/#hl=sr&q=acok97&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=262bbad65d636b41
a i preko ovoga
http://www.google.ba/#hl=sr&q=acoksoba&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=262bbad65d636b41
Ах, осим трећег линка ка фејсбук профилу (који није мој, не мож' ме се наћи тамо) и предзадњег на првој страни гугла, ту сам на још неколико страна. И да, тако хоћу да будем пронађен.
Ja sebe ne mogu da pronadjem :( Mozda zato sto nigde ne koristim pravo ime i prezime :Freddy:
Ako odaberem samo srpski jezik u pretrazi, skoro cele prve dve strane su "moje" :D
Hahaha... Sad provalih da me ima na sajtu škole, sve sa slikom :D I to prvi link na googlu kad kucam ime i prezime... narednih 9 su neke grupe sa facebooka u kojima sam član...
DonCorleone91
28.8.2010, 0:30
Mene je lako pronaci, imam jedinstveno prezime, nema nigde vise takvog pa nije problem. Kad se uk(p)ucam izadjem na faceu, imdb-u, i na jos par mesta, rasirio sma se na vise guglovih strana! :D
Mene je lako pronaci, imam jedinstveno prezime, nema nigde vise takvog pa nije problem. Kad se uk(p)ucam izadjem na faceu, imdb-u, i na jos par mesta, rasirio sma se na vise guglovih strana! :D
I mene isto, moje prezime je baš retko, imaju ga svega par porodica u celom svetu i još moje ime u komb sa prezimenom me čini jedinim koji se tako zove i preziva world wide, heheheheh. Im easy to track.
Inače izguglao sam sebe i izašao mi je profil na fejsu, na sajtu mog faksa kad mi jednom greškom nisu prihvatili prijavu ispita i na Laguninom sajtu jer sam član njihovog kluba čitalaca. :D
Mogu se pronaći mada onaj ko hoće da me pronađe ne treba da dođe na google nego u kafanu ;)
Na guglanje mog imena i prezimena izbacuje mi masu rezultata, što od škola, što od SK, što od fejsa i youtuba, što od nekih foruma.
A na guglanje nicka Teva, izbacuje mi neke lekove i droge :S a na alternative t3v4, izbacuje mi sve forume gde sam regovan i to dobrih 5 strana :D
Jedno vreme mi je nick svuda po netu bio ****** (cenzura :D) i kada ga ukucam na Google izađe moje ime u rezulatima na 2-3 mesta... Obično su forumi u pitanju... :)
Predrag Stankovic
28.8.2010, 6:47
Takodjer i preko ovoga
http://www.google.ba/#hl=sr&q=acok97&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=262bbad65d636b41
:to_care: :tapsh: Nismo znali da radiš za Realtek tj. da pišeš drajvere za zvuk, svaka pohvala, tako mlad a već toliko dogurao :kreza:
Mogu se pronaći mada onaj ko hoće da me pronađe ne treba da dođe na google nego u kafanu ;)
Ali mora baram da izgugla u kojoj kafani da te nadje
Lich_king2
28.8.2010, 10:41
Na guglanje mog imena i prezimenam prvi link koji se dobije je moj profil na Twitter-u. Takodje drugi rezultati su vezani za naseg cuvenog veslaca :kreza:. A za Username... Eh unikat. :D
Ali mora baram da izgugla u kojoj kafani da te nadje
Ne mora, ja sam u svakoj, sveprisutan po kafanama k'o google po internetu :D
P.S. Samo antiglobalističke kafane koje ni Google Earth ne smije prikazati, krije ih kao vojne baze u Iraku ;)
Uglavnom dobijem stranice sa rezultatima nekih ispita sa fakulteta, a osim toga jos i fb nalog :D
Nikola16789
29.8.2010, 12:26
meni izadje neki kosarkas u 5 nemackoj ligi :to_care:
thebluephoenix
29.8.2010, 13:04
Dve ključne reči, i bingo
http://www.google.com/search?hl=en&q=thebluephoenix,+hotel+california&btnG=Search&aq=f&aqi=m1&aql=&oq=&gs_rfai=
Da, po imenu i prezimenu preko svih pretraživača i odmah sam na vrhu liste.
Razlog je taj jer sam ostavljao razne oglase. Takođe i u vezi kinologije. Posedovao sam i svoj sajt sada više nije u funkciji, što ne znači da neće biti.
NjegovaWisost
29.8.2010, 21:58
FB i Tweeter (koji i ne koristim)
Predrag Stankovic
30.8.2010, 10:21
Ti se potrudi se još malo pa da bude i Wikipedia :to_care:
Kad ukucam ime i prezime nema me,nikad nisam ni ostavljao to na netu...
Al kad ukucam Bokile2000 iskoci oko 17.000 rezultata sto je dobro...
Zaphod Biblbroks
30.8.2010, 11:27
Ali prva stvar koja izadje za Bokile2000 :rofl:
Lepa ti je slicica :aplauz:
Predrag Stankovic
30.8.2010, 14:24
OMG Nasty Space :kreza:
Pogodite šta meni iskoči..
DobroslaV
30.8.2010, 23:24
Mogu sebe da izguglam (imenom i prezimenom) a i ne postoji drugi D.P. osim mene :D :D :D
--ComputerBoy--
6.9.2010, 14:05
--ComputerBoy-- ne nađe ništa. Imam nekoliko nickova za druge forume, to nađe odmah. Kao i ime i prezime.
ljudi ja sam trazio po imenu i prezimenu i nista nije izaslo :)
a kada sam ukucao nick onda mi je izbacilo 5-6 rez medju prvima na googe-u :)
od toga jedan nisam ja cak XD
Evo ja sam tebe Predraze bas potrazio i nema tvoje slike ni na 103 strani googla. :confused:
Inace sam sebe mogu naci i to uglavnom sa ovog foruma,prvi u pretrazi :) .
Na David Davidović nađem se u prvih par rezultata, dok me na image search odlično reklamiraju :D
Na Geomaster izađu neke iPhone aplikacije, ali kada stavim na srpski skoro sve sam ja na prvoj stranici :D
:facepalm Pa valjda ako me ima u izgooglacu se...
:facepalm Pa valjda ako me ima u izgooglacu se...
Ako te ima u...?
SFRJ-Forever [CG]
7.9.2010, 21:34
Ima me, na cak 5 strana, doduse nesto nema veze sa imenom, ali me ipak ima.
Vecina se odnosi na reklame za firmu i izdavanje apartmana jer sam stavio mail sa imenom i prezimenom, kada bih to makao onda bi me bilo na tek 2 strane.
Ipak mislim da je bolje da vas nema na google-u jer svako moze da pogleda u vasu proslost i vidi sta ste radili od mladosti do starosti.
Isto na fejsu nikada ne stavljam pravo ime i prezime, em zbog raznih smaraca koji hoce da me ubace, em zbog mogucih poslodavaca kod kojih bi se zaposlio pa da ne mogu da me prate.
Srecom nemam imenjaka pa sam jedinstven :to_care:
Ako ukucam Uros12
http://www.google.com/images?hl=en&q=Uros12&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1280&bih=831
znaci Miami Heat,FIFA,PES,warez sajtovi:dzavo:
Predrag Stankovic
8.9.2010, 12:43
Evo ja sam tebe Predraze bas potrazio i nema tvoje slike ni na 103 strani googla. :confused:
Inace sam sebe mogu naci i to uglavnom sa ovog foruma,prvi u pretrazi :) .
Grešiš, ali ne mogu da ti kažem koje su moje slike.
Kad guglam svoje ime, pored fb profila koji inace nije ni moj, pojavim se na 3. i 4. linku za sajt F1 serbia... Kad prebacim na slike, pojavi se samo jedna moja slika i to isto sa f1 serbia sajta...
lol vidim da mi je neko hijack-ovao nick na HWBot listama :kreza:
Shame on you ppl,shaaame :Freddy:
Grešiš, ali ne mogu da ti kažem koje su moje slike.
Tvoje personalne znam sa fba :P :D .
A sta si ti uploadovao,to je vec druga stvar...
Po imenu i prezimenu: prve 4 strane: magistar, lopov, političar, radnja za izradu roletni, bila je pre i interpolova poternica (al' je skinuli izgleda).Tek na petoj moj post na SK forumu dok mi je nick bio ime i prezime.Ne čudi me, i ime i prezime su baš česti.To sve na google.rs, na com još više mojih klonova :D Što se tiče nicka, nije baš toliko čest, tu sam (uglavnom) glavni :D Mada google smara sa Džonijem Depom ("da li ste mislili na..."), ko je uopšte taj lik? :D
Ako te ima u...?
... pa valjda tamo gde dopire google:kreza: gde drugde...
Predrag Stankovic
15.9.2010, 12:18
Tvoje personalne znam sa fba :P :D .
A sta si ti uploadovao,to je vec druga stvar...
A zašto se to ne bi računalo?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.