PDA

Prikaži potpunu verziju : Internet-koji izabrati

Lana03
27.8.2010, 0:04
Molim za pomoć. Koju vrstu interneta da izaberem, kog provajdera. Iz Beograda sam, koristila bih ga za osnovne stvari na internetu i ponekad za skidanje nekog filma. Trenutno imam dial-up pošto sam podstanar ali moram rešiti ovaj problem u što skorije vreme. Kablovska mi je IKOM pa ako neko ima iskustva neka javi. Hvala svima unapred na pomoći.

Freško
27.8.2010, 0:11
Ako imaš mogućnost na prvom mestu bi stavio Telekom ADSL. Ako ne onda Kablovski. i ako nemaš mogućnosti ni za to na kraju odaberi nekog Wireless Provajdera čiji AP ti je dostupan.

Beagle
27.8.2010, 0:40
Ja sam zadovoljan sa IKOM-om. FLAT 3 paket kosta 1600 dinara, te kad iz racunice izbacis kablovsku, jeftinije je od ADSL za nekih 300 dinara. Protok je redovno preko 1 mbit (uglavnom se vrti oko 1.2), dok mi se ADSL vecito vrteo na 800-900 kbit. Za godinu dana koliko imam IKOM, samo sam dva puta imao prekid na par sati zbog radova.

Po meni, u svakom pogledu su bolji od ekvivalentnog ADSL-a.

Lana03
27.8.2010, 20:45
Hvala puno na pomoći. Krećem u akciju.

Nutsbre@ker
27.8.2010, 20:54
Samo si zaboravila, jednu bitnu činjenicu, a izgleda da su je i ostali prevideli. Koliko se sećam ti si navela da si podstanar, a za bilo koji internet (osim bežinog, tipa 3g i kompanija) je potrebno da vlasnik telefonske linije, i pretplate za kablovsku, pristane na uvođenje interneta, i zavši sve što ti treba, jer ti kao podstanar ne možeš da zahtevaš internet na tuđoj liniji ili pretplati, jer ako se ti odseliš šta će vlasnik da radi sa pretplatom ako je ne želi. Ukoliko rešiš stambeno pitanje pre uzimanja interneta, onda su ti sve mogućnosti otvorene, a ovako, osim ako se gazda ne složi, samo bežični net.

~Raf~
28.8.2010, 11:48
Sezampro ne zahteva sklapanje ugovora za njihov adsl (mislim nisi u obavezi da koristis uslugu godinu dana npr kao kod telekoma), tako da mozes da koristis na toj liniji adsl i bez znanja gazde a onda kad izadjes iz stana samo vratis modem i kazes im da prekidas. Sa druge strane telekom trazi da im koristis uslugu neko vreme al ima stalno neke akcije kao npr http://www.telekom.nadlanu.com/isp/default.aspx?ac=snews&ui=34086. (http://www.telekom.nadlanu.com/isp/default.aspx?ac=snews&ui=34086)

Nutsbre@ker
28.8.2010, 12:35
Hm, dobro ako tako kažeš, mada su mom ortaku tražili da potpiše ugovor u Sezamu, a za kablovske operatere sam gotovo 100% siguran da mora vlasik da podnese zahtev, i naravno moraš da imaš njihobu kablovsku.

Bata86
28.8.2010, 13:11
Uzmi IKOM. Moj drug ima njihov net vec tri godine, i prilicno im je dobar net jer se retko kad zalio na njih.

~Raf~
28.8.2010, 20:11
Hm, dobro ako tako kažeš, mada su mom ortaku tražili da potpiše ugovor u Sezamu, a za kablovske operatere sam gotovo 100% siguran da mora vlasik da podnese zahtev, i naravno moraš da imaš njihobu kablovsku. I u sezampro-u ti sklapas ugovor, al te taj ugovor ne obavezuje da koristis uslugu godinu dana kao telekomov (bar je tako bilo 2008me kad sam ga sklapao). To sam mislio. Nisam se lepo izrazio.

Aibo
28.8.2010, 20:38
Samo si zaboravila, jednu bitnu činjenicu, a izgleda da su je i ostali prevideli. Koliko se sećam ti si navela da si podstanar, a za bilo koji internet (osim bežinog, tipa 3g i kompanija) je potrebno da vlasnik telefonske linije, i pretplate za kablovsku, pristane na uvođenje interneta, i zavši sve što ti treba, jer ti kao podstanar ne možeš da zahtevaš internet na tuđoj liniji ili pretplati, jer ako se ti odseliš šta će vlasnik da radi sa pretplatom ako je ne želi. Ukoliko rešiš stambeno pitanje pre uzimanja interneta, onda su ti sve mogućnosti otvorene, a ovako, osim ako se gazda ne složi, samo bežični net.

Ja sam u telekomu uzeo ADSL i nisu mi apsolutno ništa oko stana tražili iako sam podstanar... Lična karta i to je to. Mislim da u slučaju selidbe može da se prenese paket sa stare na novu adresu.