Prikaži potpunu verziju : Eve online
perablenta
13.3.2014, 0:20
Skilovi se uce jednom. Brodovi se prave i gube stalno.
Ako je tvoj skill X = njegovom X a on ima 3 broda u hangaru a ti jedan, ko ce da pobedi na kraju?
Sounds like P2W to me.
Nemojte pogresno da me razumete, gotivim igru bas dosta iako nemam vremena da joj se posvetim. Odigrao sam bar 5 puta po 10-20 dana po ko zna koliko sati tokom svih ovih godina. Ali, sto je's je's, kupovanje real world novcem osnovnog gameplay inventara je uvek P2W.
Skilovi se uce jednom. Brodovi se prave i gube stalno.Poenta je u tome što ne uče svi karakteri iste skillove. Ako hoćeš da letiš kapitalnim brodovima, recimo Dreadnought ili Titan klasama, zna se da za to moraš da imaš zasebnog alta jer su skillovi koji su za njih potrebni potpuno neupotrebljivi za subkapitalne brodove. A poprilično sam siguran da niko neće igrati igru 18 godina samo da bi naučio sve skillove na jednom karakteru.
Što se p2w priče tiče... 650 miliona ISK za $20 je poprilično mizeran odnos $/ISK i veoma mali broj ljudi je spreman da je plati. Razlozi su jednostavni. Ako si član velike korporacije u većini slučajeva korporacija ima svoje rudare, trgovce itd. koji veoma lako nadoknade gubitke korporacije u borbama. Zna se, posle svake velike borbe u igri rudari se ojade od posla jer cena tritanijuma ode u nebesa. Oni su ti koji izvlače pojedince u velikim korporacijama, ne kupovina ISK-a.
Ako si sa druge strane tek početnik kupovina ISK-a ti isto neće puno značiti jer nemaš dovoljno skill poena da bi mogao pametno da ih potrošiš na bilo šta. Šta ti vredi što ćeš kupiti najbolju krstaricu za ISK kojim raspolažeš ako će neki suicide ganker da te razlupa u high-secu jer nemaš neophodne skillove da ostaneš živ u tom brodu?
Eve online pozajmljuje dosta elemenata iz ekonomije pravog života ali pay to win nije jedan od njih iz prostog razloga što kad igrači steknu malo iskustva shvate koliko je kupovina ISK-a PLEX-om nesiplativa i često nepotrebna. PLEX se koristi za produženje pretplate, kupovinu AUR-a i još neki drugi šareniš koji realni nikako ne utiče na uspeh u igri.
Poz svima. Poceo sam ovaj buddy trial od 21 dan i zagrejao stolicu da rudarim i tako skupim za prvi plex i nastavim da igram za dz. Uradio pocetne misije, nabavio brod za rudarenje (2 x miner II), krenuo da rudarim i da skilujem dalje za Retriver i tu se moja prica zavrsava. Ne mogu da nastavim skilovanje (Trial restrikcija). Inace sam se jako zarazio igrom za kratko vreme. Ostalo mi je jos 15-ak dana trial-a, onaj prvi rudarski brod i zagrejana stolica da nastavim dalje.
Da li postoji nacin da prebacujem iteme sa jednog triala na drugi pa tako nastavim dalje?
Ona fora da se kupi small security kontejner i tako transferuje ne vazi (Trial restrikcija).
Pa ako neko ima ideju ili zna kako se transferuje, bio bih zahvalan.
Čekaj, kako si još uvek na trialu ako si zaradio PLEX? Jesi li aktivirao PLEX?
Nema previše stranica ovde ispisanih pa baci pogled unazad, pisao sam o tome.
Ne treba ti nikakav kontejner koji mislim da i ne mozeš uzeti na trajalu.
Kupiš nešto skupo što možeš pokupiti sa drugim brodom i što ne varira mnogo u ceni unazad par meseci, posle to prodaš kad ti trebaju pare.
(Recimo oni dodaci za brzinu su prikladni).
Ako imaš 2 kompa nikad lakše, ako ne, možeš i sa jednim uz mali rizik da baš neko naleti ali to teško.
Odeš dovoljno daleko gde nema nikoga u sistemu.
Ali ako misliš da rudariš, nećeš se opariti bez makroa a i previše je dosadno.
Mislim skupićeš za plex kad tad, to da, ali...
šta ćeš tada ;)
Ja ne razumem što se ljudi uopšte zamlaćuju sa trial nalozima kad je toliko bitnih stvari onemogućeno na trialu da igranje jednostavno nije "nako kako New Eden zapoveda". Razumem korišćenje triala da bi se videlo kako igra otprilike izgleda i funkcioniše ali na duže jok.
Čekaj, kako si još uvek na trialu ako si zaradio PLEX? Jesi li aktivirao PLEX?
Nisam zaradio, to mi je bila namera.
Nema previše stranica ovde ispisanih pa baci pogled unazad, pisao sam o tome.
Ne treba ti nikakav kontejner koji mislim da i ne mozeš uzeti na trajalu.
Kupiš nešto skupo što možeš pokupiti sa drugim brodom i što ne varira mnogo u ceni unazad par meseci, posle to prodaš kad ti trebaju pare.
(Recimo oni dodaci za brzinu su prikladni).
Prelistao sam forum i vidim da si pisao ali ne pise kako.
Ok. Kupim nesto skupo i ostavim gde? i kako? da pokupim. Taj detaljcic me interesije.
Sto se tice rudarenja za sad me relaksira sa sve onom ambijentalnom muzikom ;)
Nisam zaradio, to mi je bila namera.
Da bi skupio za PLEX treba ti oko 650 mil ISK što znači da dnevno moraš da iskopaš oko 20 mil ISK. Kao trial korisnik sa veoma malo skill poena (čitaj užasnim yieldom za reprocesiranje) PLEX za mesec dana je za tebe praktično misaona imenica.
http://www.gamerchick.net/2013/01/the-beginners-guide-to-faction-war.html
Edit: setio sam se da trial ne može u FW :)
Nekada je moglo solidno para da se uzme na istraživanje pa je i bilo šanse da extended trial igrač skupi za PLEX. Sada se CCP pobrinuo da to bude praktično nemoguće.
Bez dva-tri meseca plaćene pretplate u Eve online ne treba da se razmišlja o jurcanju za PLEX-om.
A da nije nekima zinuo rektum pa su utripovali da "partizanskim tehnikama" mogu već prvog meseca da izmuvaju da ne plaćaju pretplatu za vjeki vjekov...? :) Sasvim je logično i normalno da ćeš morati da plaćaš prvih par meseci...za to vreme ćeš već zaraditi za da5e (ako nisi protraćio vreme provedeno u igri), iznaći neki drugi način da to radiš, i skontati da li ti uopšte vredi da se bakćeš s igrom ili ćeš zamočati i preći na nešto drugo...
Dakle, sasvim fer praxa CCP-a...pogotovo u poređenju sa drugima, koji i ne nude takvo nešto već gledaju da ti uzmu svaki cent koji mogu.
U suštini možeš da u 21 dan sa novim nalogom zaradiš za PLEX ako se posvetiš igri kao da ti je posao. Trgovinom je najlakše, odradiš tutorial misije za početnu kintu, onda trguješ/prevoziš knjige i sl. iz startnih zona pa polako pređeš na meta-4 i t2 module. Likovi su se "trkali" ko će bolje da prodje, jedan je uzeo skoro 2 milijarde.
Sa druge strane da u stvarnom životu radiš bilo šta za to vreme zradićeš mnogo više od 14$, batalite grind i platite jednu pretplatu stvarno se ne isplati vremenski.
Hvala na dodatnim informacijama.
U svakom slucaju igra je vredna paznje :eek:
Par preporuka za pomoćni softver. Ovo mora da se ima:
EveMon (https://bitbucket.org/BattleClinic/evemon/downloads/) - planiranje treniranja skillova (info (http://evemon.battleclinic.com/))
EFT (https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&t=24359) - za testiranje brodova (info (https://wiki.eveonline.com/en/wiki/EVE_Fitting_Tool_%28Out_of_Game_Tools%29))
MS Office Excell :) - za ozbiljnije bavljenje industrijom i trgovinom
MS Office Excell :) - za ozbiljnije bavljenje industrijom i trgovinomLjudi vole da zovu Eve online "spreadsheet simulator" ali evo ja četiri godine igram i nijednom nisam morao da koristim Excel.
Ljudi vole da zovu Eve online "spreadsheet simulator" ali evo ja četiri godine igram i nijednom nisam morao da koristim Excel.
Uf, ako se baviš rudarenjem, trgovinom ili industrijom stvarno sebi pucaš u nogu. Samostrelom.
Da bi skupio za PLEX treba ti oko 650 mil ISK što znači da dnevno moraš da iskopaš oko 20 mil ISK. Kao trial korisnik sa veoma malo skill poena (čitaj užasnim yieldom za reprocesiranje) PLEX za mesec dana je za tebe praktično misaona imenica.
Ako nisu nešto menjali a igrao sam pre par meseci, jesenas bliže zimi i ima taj novi brodić za rudarenje, sa njim može baš lepo da se izrudari za jednog početnika.
Bar za rudarenje se svi skil poeni mogu odraditi vrlo brzo u 2 meseca a oni osnovni za par dana.
Ne govorim o specijalizovanom rudarenju već osnovnom sve do retriever tipa.
U dva meseca može i da se stigne da se sredi što šta od skilova za preradu i prodaju tako da sasvim dovoljno.
Jedan trajal od 21 dan plus drugi i prvi plex i već si u mašni :)
@AleKlon
Skupiš rudu, prodaš, kupiš nešto što vredi do 5-10 mil. recimo neki afterburner ili kako već zaboravih im imena,
uzmeš item u brod koji ima dovoljan kargo prostor (ne rudarski jer mu je kargo specijalizovan samo za rudu ali može neki običan jeftin),
izađeš u tom sistemu u kome si i odeš do recimo nekog meseca ili planete na 50km daleko od nje, izbaciš kargo.
Uzmeš drugi nalog uđeš u igru (bolje ako imaš dva kompa pa u isto vreme da radiš to), odeš na isto mesto u istom sistemu (prvo se spremiš da budeš tamo sa drugim karakterom),
uzmeš to što si izbacio i vratiš nazad u štek.
Taj drugi nalog i karakter mora da ima nekoliko dana da može osnovne brodiće da vozi gde ima dovoljno kargo mesta. Recimo drugi dan već može.
I tako par puta i prebacio si iteme koji vrede stotine miliona.
Zatim dalje rudariš i u međuvremenu malo poradiš na skilovima koji su za preradu rude na ne gubiš mnogo pa počneš da prodaješ minerale a ne sirovu rudu i poradiš na skilovima koji su za prodaju da smanjiš gubitak i pri prodaji.
Na kraju sve skupljeno prodaš do nivoa da imaš za plex.
I da, kad praviš lika nek bude Kaldari i potraži sisteme koji su 0.9 sigurnosti. Tu ti je najlakše kao početniku i nema NPC pirata.
I na kraju za tebe pitanje a šta ćeš da radiš i igri kad skupiš za plex?
Da skupljaš za drugi jel?
Zemunelo
Tnx na opsirnom tutorijalu, bice primenjen u praksi ;)
Skupljacu i za plex a i naci vec neku zanimacuju u tolikom univerzumu. Tek sam rookey:icon_stud.
Kako do PLEX-a za 51 dan
Ovo je plan kako što pre naskilovati karatkera da radi Incursions (http://wiki.eveuniversity.org/Incursions). Inkurzije su poprilično bezbedna PvE aktivnost jer se rade u većim flotama sa brodovima koji su PvP opremljeni u high-sec ("siguran" svemir). Može da se uzme i 100M isk-a za sat vremena. Takođe (barem meni) su dosta zanimljivije od ostalih PvE aktivnosti jer se rade u društvu, i dobre su da se nauči o flotama i opremanju brodova.
"Uputstvo" je za igrače koje interesuje PvP i/ili PvE u Eve, ako ste više zainteresovani za industriju ili trgovinu ovo baš i nije dobar start. Ovo ne može da omane sem u slučaju teškog baksuzluka.
Inkurzije su high-level PvE aktivnost. Problem je što sve grupe koje rade inkurzije primaju u svoje flote samo iskusne igrače sa skupim i dobro opremljenim brodovima. Tačnije sve sem Eve University korporacije koja prima ljude i u najslabijim T1 battleshipovima. Takođe za početnika je i veliki problem da se uopšte kupi jedan battleship jer se cene kreću preko 300M, a i knjige sa skilovima su skupe.
U EveUni možete da iznajmite/pozajmite brod za inkurzije a knjige sa skilovima dobijate besplatno. Negativne strane su što se ponekad i desi da neko ostane bez broda (baš baš retko, 3-4 ljudi za godinu dana) i zarada je dosta manja jer se inkurzije rade sporije, 60M-80M za sat vremena.
Trening je za Minmatar battleshipove (ako vam se Minmatari ne sviđaju nije problem da se krene sa drugom rasom, nema ograničenja u treniranju samo će da potraje par sati duže dok se istrenira Minmatar frigata i Small Projectile Turrents).
Zašto Minmatar - zato što njihovi brodovi koriste Projectile Turrets koji ne koriste kapacitator (energiju broda) da pucaju tako da se uštedi dosta vremena na trening kapacitator skilova. Takođe njihovi brodovi su najlakši da se opreme tako da može i da se uštedi i na treningu CPU/Powergrid skilova. Sem toga Minmatari imaju čistu progresiju do jakog piratskog broda (Machariel), njihovi topovi mogu da menjaju vrstu damage koji rade pa su i najbolja rasa za PvE, njihove frigate su najbolje za tackling (http://wiki.eveuniversity.org/Tackling_101_Guide) (početak PvP karijere) itd.
Više o atributima i treniranju skilova (http://wiki.eveuniversity.org/Skills_and_Learning#General_Training_Strategies). Prvi deo plana su sve INT/MEM skilovi međutim ne koristite remap na ovako kratak trening, nikako se ne isplati na duže staze. Drugi deo je već vredan PER/WP remapa. Učlanite se u EveUni što pre zbog besplatnih knjiga.
1. Afterburner I (8 minutes, 20 seconds; 22.500 ISK)
2. Hull Upgrades I (16 minutes, 40 seconds; 60.000 ISK)
3. Propulsion Jamming I (25 minutes; 150.000 ISK)
4. Propulsion Jamming II (1 hour, 56 minutes, 26 seconds)
5. Energy Grid Upgrades I (16 minutes, 40 seconds; 79.000 ISK)
6. Energy Grid Upgrades II (1 hour, 17 minutes, 38 seconds)
7. Afterburner II (38 minutes, 50 seconds)
8. Afterburner III (3 hours, 39 minutes, 30 seconds)
9. High Speed Maneuvering I (41 minutes, 40 seconds; 340.000 ISK)
10. Shield Upgrades I (16 minutes, 40 seconds; 84.000 ISK)
11. Shield Management I (25 minutes; 170.000 ISK)
12. Shield Upgrades II (1 hour, 17 minutes, 38 seconds)
13. Capacitor Management I (25 minutes; 170.000 ISK)
14. Capacitor Management II (1 hour, 56 minutes, 26 seconds)
15. Capacitor Systems Operation I (8 minutes, 20 seconds; 40.000 ISK)
16. Capacitor Systems Operation II (38 minutes, 50 seconds)
17. Capacitor Management III (10 hours, 58 minutes, 34 seconds)
18. Capacitor Systems Operation III (3 hours, 39 minutes, 30 seconds)
19. Target Management I (8 minutes, 20 seconds; 100.000 ISK)
20. Target Management II (38 minutes, 50 seconds)
21. Signature Analysis I (8 minutes, 20 seconds; 75.000 ISK)
22. Signature Analysis II (38 minutes, 50 seconds)
23. Long Range Targeting I (16 minutes, 40 seconds; 88.000 ISK)
24. Long Range Targeting II (1 hour, 17 minutes, 38 seconds)
25. Mechanics III (3 hours, 39 minutes, 30 seconds)
26. Jury Rigging I (16 minutes, 40 seconds; 60.000 ISK)
27. Jury Rigging II (1 hour, 17 minutes, 38 seconds)
28. Jury Rigging III (7 hours, 19 minutes, 2 seconds)
29. Shield Rigging I (25 minutes; 100.000 ISK)
30. Fuel Conservation I (16 minutes, 40 seconds; 30.000 ISK)
31. Fuel Conservation II (1 hour, 17 minutes, 38 seconds)
32. Fuel Conservation III (7 hours, 19 minutes, 2 seconds)
33. Hull Upgrades II (1 hour, 17 minutes, 38 seconds)
34. Hull Upgrades III (7 hours, 19 minutes, 2 seconds)
35. Hull Upgrades IV (1 day, 17 hours, 23 minutes, 40 seconds)
36. Shield Management II (1 hour, 56 minutes, 26 seconds)
37. Shield Management III (10 hours, 58 minutes, 34 seconds)
38. Shield Management IV (2 days, 14 hours, 5 minutes, 30 seconds)
39. Shield Operation III (3 hours, 39 minutes, 30 seconds)
40. Shield Operation IV (20 hours, 41 minutes, 50 seconds)
41. Shield Upgrades III (7 hours, 19 minutes, 2 seconds)
42. Shield Upgrades IV (1 day, 17 hours, 23 minutes, 40 seconds)
43. Tactical Shield Manipulation I (33 minutes, 20 seconds; 210.000 ISK)
44. Tactical Shield Manipulation II (2 hours, 35 minutes, 14 seconds)
45. Tactical Shield Manipulation III (14 hours, 38 minutes, 6 seconds)
46. Tactical Shield Manipulation IV (3 days, 10 hours, 47 minutes, 20 seconds)
47. Signature Analysis III (3 hours, 39 minutes, 30 seconds)
48. Target Management III (3 hours, 39 minutes, 30 seconds)
49. Long Range Targeting III (7 hours, 19 minutes, 2 seconds)
50. Long Range Targeting IV (1 day, 17 hours, 23 minutes, 40 seconds)
51. Electronics Upgrades I (16 minutes, 40 seconds; 100.000 ISK)
52. Warp Drive Operation I (8 minutes, 20 seconds; 30.000 ISK)
53. Warp Drive Operation II (38 minutes, 50 seconds)
54. Warp Drive Operation III (3 hours, 39 minutes, 30 seconds)
55.. Shield Emission Systems I (16 minutes, 40 seconds; 80.000 ISK)
56. Shield Emission Systems II (1 hour, 17 minutes, 38 seconds)
57. Shield Emission Systems III (7 hours, 19 minutes, 2 seconds)
Total time: 17 days, 5 hours, 30 minutes, 24 seconds; Cost: 1.908.500
Posle toga ide PER/WP remap
***Remapping (active) : i17 p27 c17 w21 m17***
1. Minmatar Frigate III (5 hours, 51 minutes, 13 seconds)
2. Minmatar Destroyer I (13 minutes, 20 seconds; 100.000 ISK)
3. Minmatar Destroyer II (1 hour, 2 minutes, 6 seconds)
4. Minmatar Destroyer III (5 hours, 51 minutes, 13 seconds)
5. Gunnery III (2 hours, 55 minutes, 36 seconds)
6. Rapid Firing I (13 minutes, 20 seconds; 40.000 ISK)
7. Rapid Firing II (1 hour, 2 minutes, 6 seconds)
8. Rapid Firing III (5 hours, 51 minutes, 13 seconds)
9. Gunnery IV (16 hours, 33 minutes, 28 seconds)
10. Surgical Strike I (26 minutes, 40 seconds; 1.000.000 ISK)
11. Surgical Strike II (2 hours, 4 minutes, 11 seconds)
12. Surgical Strike III (11 hours, 42 minutes, 28 seconds)
13. Weapon Upgrades I (14 minutes, 5 seconds; 80.000 ISK)
14. Weapon Upgrades II (1 hour, 5 minutes, 36 seconds)
15. Weapon Upgrades III (6 hours, 11 minutes)
16. Trajectory Analysis I (33 minutes, 20 seconds; 100.000 ISK)
17. Trajectory Analysis II (2 hours, 35 minutes, 15 seconds)
18. Trajectory Analysis III (14 hours, 38 minutes, 4 seconds)
19. Sharpshooter I (13 minutes, 20 seconds; 80.000 ISK)
20. Sharpshooter II (1 hour, 2 minutes, 6 seconds)
21. Sharpshooter III (5 hours, 51 minutes, 13 seconds)
22. Motion Prediction I (13 minutes, 20 seconds; 60.000 ISK)
23. Motion Prediction II (1 hour, 2 minutes, 6 seconds)
24. Motion Prediction III (5 hours, 51 minutes, 13 seconds)
25. Minmatar Cruiser I (33 minutes, 20 seconds; 500.000 ISK)
26. Medium Projectile Turret I (20 minutes; 100.000 ISK)
27. Medium Projectile Turret II (1 hour, 33 minutes, 8 seconds)
28. Minmatar Cruiser II (2 hours, 35 minutes, 15 seconds)
29. Medium Projectile Turret III (8 hours, 46 minutes, 51 seconds)
30. Minmatar Cruiser III (14 hours, 38 minutes, 4 seconds)
31. Minmatar Battlecruiser I (40 minutes; 1.000.000 ISK)
32. Minmatar Battlecruiser II (3 hours, 6 minutes, 17 seconds)
33. Minmatar Battlecruiser III (17 hours, 33 minutes, 42 seconds)
34. Gunnery V (3 days, 21 hours, 39 minutes, 52 seconds)
35. Large Projectile Turret I (33 minutes, 20 seconds; 2.000.000 ISK)
36. Spaceship Command IV (16 hours, 33 minutes, 28 seconds)
37. Minmatar Battleship I (53 minutes, 20 seconds; 4.000.000 ISK)
38. Minmatar Battleship II (4 hours, 8 minutes, 22 seconds)
39. Minmatar Battleship III (23 hours, 24 minutes, 57 seconds)
40. Large Projectile Turret II (2 hours, 35 minutes, 15 seconds)
41. Large Projectile Turret III (14 hours, 38 minutes, 4 seconds)
42. Trajectory Analysis IV (3 days, 10 hours, 47 minutes, 20 seconds)
43. Weapon Upgrades IV (1 day, 10 hours, 58 minutes, 52 seconds)
44. Drones I (8 minutes, 20 seconds; 20.000 ISK)
45. Drones II (38 minutes, 50 seconds)
46. Drones III (3 hours, 39 minutes, 30 seconds)
47. Drones IV (20 hours, 41 minutes, 50 seconds)
48. Drones V (4 days, 21 hours, 4 minutes, 50 seconds)
49. Drone Durability I (41 minutes, 40 seconds; 50.000 ISK)
50. Repair Drone Operation I (25 minutes; 200.000 ISK)
Total time: 21 days, 9 hours, 17 minutes, 12 seconds; Cost: 9.060.000
39 dana bez +3 implanta, manje od 35 dana sa implantima (EveUni daje 50% popusta na implante, samo od para koje zaradite početnim misijama možete da kupite makar dva). Takođe možete da probate da se provučete i bez dronova to će da uštedi još 5-6 dana treninga.
Sa ovim skilovima možete da pozajmite Maelstorm od korporacije opremljem prema EveUni standardima i počnete, imate 12 do 21 dan da nagrindate 650mil. Inkurzije se plaćaju najmanje 60M na sat vremena, međutim tu treba uračunati i vreme da se oformi flota, putovanje do inkurzije i sl, tako da će otpriliki biti potrebno jedno 5-7 dana po 3-4 sata da se skupi kinta.
Šta da radim u međuvremenu dok se ovo trenira >
-Tackling, EveUni ima par PvP flota svaki dan. Obzirom da su pune početnika uglavnom gube ali sa vedrije strane korporacija nadoknadjuje sve gubitke, besplatan entry-level PvP. Negde posle 25 dana treninga mogu i da počnu da se koriste ozbiljniji brodovi.
- Misije, lvl 1 i lvl 2 se jako slabo plaćaju ali su u suštini zanimljive kada se krene sa igrom a ionako moraju da se prođu da bi se otključale teže misije. Nije problem da se Destroyer i Rapid Fire istreniraju ranije, pre remapa, da bi ovo išlo lakše. Takođe onda treba i istrenirati Social skilove što će dodati jedno 15ak sati na ukupnu dužinu treninga. Kasnije misije donose oko 40-50M na sat vremena i jako su dobar izvor prihoda.
- Ninja-salvaging (https://wiki.eveonline.com/en/wiki/Ninja_Salvaging), treba istrenirati i Salvaging skill, sat-dva ništa strašno. Solidan izvor zarade na početku. Ako imaš sreće i naletiš na ostatke neke veće bitke (mnogo mnogo sreće) nekih skupljih brodova zaradićeš ogromnu kintu.
Šta može da krene po zlu >
- Da neko objavi rat EveUni, u tom slučaju moraš da pauziraš trening na main liku i istreniraš alta u npc korporaciji samo da prevozi brod (solo battleshipovi u tranzitu su laka meta). 3-4 dana treninga za alta.
- Da tačno kada završiš trening nema ni jedna aktivna inkurzija u High-sec svemiru. To može da uzme i do dva-tri dana.
- Da napraviš neku golemu glupost i da te izbace iz grupe za inkurzije/EveUni.
Šta posle >
Pošto je PER/WP remap najbolje nastaviti sa treningom brodova.
- Za nastavak inkurzija/LvL 4 misija - istrenirati sve gunnery support skilove na lvl 4 i Large Autocanon Specialization, Minmatar battleship na IV i poceti sa Galente Battleship takođe do 4 levela za Macharial piratski brod.
- Za PvP - prešaltati se na Kruzere/Frigate, istrenirati do 5 lvl-a, small/medium specializacije itd.
- Istrenirati neku drugu rasu/brod, krenite da gledate koje brodove koriste korporacije koje vas zanimaju pa se usmeravajte u tom pravcu.
Posle par meseci uzeti INT/PER remap i završiti trening support skilova (2-3 meseca) pa onda nazad na PER/WP (ne treba biti previše opterećen efikasnošću, ako neki skil zatreba trenirajte odmah ne čekajte remap).
Inkurzije za neiskusne igrače? Uf, to meni deluje kao jako dobar način da omrzne igru :D
Inkurzije su poprilično teške čak i na Scout težini a da ne pričam o tome da zbog isplativosti većina flota ne želi neiskusne igrače.
Inače, da bi mogao da učestvuješ u reimbursement programu E-UNI-ja prvo moraš da budeš njihov član a to je ovih dana maltene nemoguće. Čak se i queue za fast track entry odužio na par nedelja a da ne pričam da regularnim članovima treba i po par meseci da budu "obrađeni" od strane PO-a i poslati u regularni queue.
Uf, ako se baviš rudarenjem, trgovinom ili industrijom stvarno sebi pucaš u nogu. Samostrelom.
Prvih godinu dana jesam radio rudarenje, trgovinu i PI ali sam nakon diplomiranja na E-UNI-ju pre tri godine počeo da igram isključivo inkurzije, fw i fleet operations. U stvari ovih dana najviše vremena provodim podučavajući nove igrače pa se razmišljam da ponovo konkurišem na E-UNI ali ovoga puta za poziciju predavača.
Pa i nisi toliko neiskusan igrac ako budes isao u par pvp flota i radio misije mesec dana. Sem toga inkurzije stvarno nisu teske sto se player skila tiče i u EveUni ja sam radio inkurzije posle dva meseca u igri, samo sto su meni smor težak pa sam batalio.
Otkud ti to da je teško ući u Uni, primaju odmah. Svaki dan po 10-50 novih ljudi upadne. I za inkurzije uvek fale ljudi, ako mnogo ljudi ceka na flotu odma se pravi druga.
Otkud ti to da je teško ući u Uni, primaju odmah. Svaki dan po 10-50 novih ljudi upadne. I za inkurzije uvek fale ljudi, ako mnogo ljudi ceka na flotu odma se pravi druga.Od kad je posle B-R5RB gomila novajlija počela da se prijavljuje za E-Uni. Ljudi koji se danas pozovu na intervju su u stvari backlog od pre mesec-dva dana iako je trenutni zvanični datum obrađivanja aplikacija 27. februar. U praksi to znači da ako se danas prijaviš za E-Uni možeš tek za mesec dana da se nadaš da ćeš biti pozvan na intervju.
Ako neko zeli da dodje u wormholl i zaradjuje minimum 100mil iska po satu, nek mi se javi ovde.
Potrebno je imati najmanje 10mil sp-a i mogucnost voznje cov opsa.
Pozeljno je imati skillove za ravena, tengua i slicno za rupu.
Opustena ekipa, ljudi spremni da pomognu i ucine.
Nazalost ne primamo novajlije.
Ja sam pre bio u e-uni kratko, primili su me relativno brzo, u roku od nedelju dana. Odlican korp za pocetnike. Napustio zbog nemogucnosti roaminga u nul secu(sov) i slabe zarade.
Inkurzije za neiskusne igrače? Uf, to meni deluje kao jako dobar način da omrzne igru :D
Inkurzije su poprilično teške čak i na Scout težini a da ne pričam o tome da zbog isplativosti većina flota ne želi neiskusne igrače.
Inače, da bi mogao da učestvuješ u reimbursement programu E-UNI-ja prvo moraš da budeš njihov član a to je ovih dana maltene nemoguće. Čak se i queue za fast track entry odužio na par nedelja a da ne pričam da regularnim članovima treba i po par meseci da budu "obrađeni" od strane PO-a i poslati u regularni queue.
Prvih godinu dana jesam radio rudarenje, trgovinu i PI ali sam nakon diplomiranja na E-UNI-ju pre tri godine počeo da igram isključivo inkurzije, fw i fleet operations. U stvari ovih dana najviše vremena provodim podučavajući nove igrače pa se razmišljam da ponovo konkurišem na E-UNI ali ovoga puta za poziciju predavača.
stequila u kojoj ste rupi? Koliko ste aktivni, pvp flote itd? Tek sam počeo da živim u rupi u EUni kampusu, kad steknem još malo iskustva hteo bih da upadnem u neki dobro organizovan domaći WH corp.
Izvini sto kasnim sa odgovorom, slabo posecujem forum.
Mi smo u c4 stat c4 .
Nekad samo radimo anomalije, nekad jurimo pvp. Zavisi od raspolozenja.
Svaki dan/vece smo aktivni. Uglavnom su tu ljudi uvece.
Kada vidis poruku kontaktiraj me ingame ili posalji mail, nick je jsaw .
Vec me jedan covek, da ne kazem momak) kontaktirao preko sk-a i dosao kod nas u korp, i on moze da ti kaze utiske. Doduse on samo radi anomalije sa nama sada)
Pozdrav, aktivirah trial i krenuh da igram, skontao sam neke osnove, ali mi par stvari nije jasno, recimo da hocu da budem explorer, sta da radim kada zavrsim career misije. Probao sam da trazim anomalije ili kako se vec zove ali ili nadjem training anomalije ili wormhole. Obisao sam par stanica i video da ima security misija, probao da odradim jednu bezuspesno i osto sam bez broda. Koje misije da uzimam ?
Pozdrav, aktivirah trial i krenuh da igram, skontao sam neke osnove, ali mi par stvari nije jasno, recimo da hocu da budem explorer, sta da radim kada zavrsim career misije. Probao sam da trazim anomalije ili kako se vec zove ali ili nadjem training anomalije ili wormhole. Obisao sam par stanica i video da ima security misija, probao da odradim jednu bezuspesno i osto sam bez broda. Koje misije da uzimam ?
Problem je sto si i dalje u "sigurnom svemiru" (hi-sec, npc policija). Mnogo je igraca sve anomalije se brzo odrade ali ako ti je za utehu i nije neka kinta. Preporucujem ti da odes u low sec (Khanid low sec, kod Amarr imprerije) je prakticno pust i uz malo paznje neces imati problema. Obavezno istreniran cloaking na lvl 4 pre ove avanture.
Ako se upuštaš u low-sec avanturu koju ti je Apostrof preporučio gledaj da naučiš neke osnove preživljavanja u tom delu svemira. Low-sec ima manje igrača ali gankeri umeju i više nego uspešno da pikaju žrtve direkcionim skeniranjem najprometnijih trasa.
- nikad ne warpuj na sam gate jer za tren oka može da ti se stvori cela flota gankera sa interdiktorima ispred kapije
- pre nego što uradiš deployment sondi za skeniranje obavezno uradi alignment broda sa nekim objektom da možeš brže da pobegneš
- kad se malo izveštiš počni da radiš alignment sa bookmarkovima u free-space-u da gankeri ne mogu da te prate
- uvek prati local chat jer se kontakti u njemu uvek prikazuju, zajedno sa njihovim sigurnosnim statusom
- za explorera želiš da se orijentišeš na brze brodove (frigate i razarače) jer gankeri imaju običaj da svoje flote prilagođavaju za veće (vrednije) ciljeve pa zato koriste oružja velike rezolucije (signature resolution). Pošto verovatnoća pogotka zavisi od odnosa rezolucije broda i radijusa broda (signature radius / signature resolution) male frigate (recimo Tristan) mogu bukvalno da obleću oko većih brodova (sve veće od krstarica) jer njihovi topovi zbog brzine praćenja meta (rad/s) ne mogu da uhvate lock ;)
Zapamti ovo, verovatno že ti bar jedna od pomenutih stavki kad-tad spasiti život (klon).
Layoffs hit Eve Online studio CCP (http://www.eurogamer.net/articles/2014-06-05-layoffs-hit-eve-online-studio-ccp)
Hoce li ovi Vikinzi uopste i opstati do kraja godine...uglavnom sve sto se procita o CCP u zadnje vreme ima veze sa otpustanjima.
perablenta
5.6.2014, 19:17
Pa ono, logican sled dogadjaja. Zaposle ljude da rade na drugim igrama, ne zavrse igre ili ne naprave profit pa otpuste ljude.
Ako se upuštaš u low-sec avanturu koju ti je Apostrof preporučio gledaj da naučiš neke osnove preživljavanja u tom delu svemira. Low-sec ima manje igrača ali gankeri umeju i više nego uspešno da pikaju žrtve direkcionim skeniranjem najprometnijih trasa.
- nikad ne warpuj na sam gate jer za tren oka može da ti se stvori cela flota gankera sa interdiktorima ispred kapije
Interdiktori ne sluze nicemu u low sec svemiru, warp distruption sonde mogu da se koriste samo u 0.0 svemiru. Takodje kad se warpujes direktno na kapiju mozes odmah da skocis u sledeci sistem nema teoretske sanse da neko uspe da te lokuje za trecinu sekunde, a ako si u frigati za istrazivanje cak i ako te prate kroz kapiju sansa da te uhvate pre nego sto odes do sledece kapije ili na safe bookmark i klokujes se su minimalne. Tako da u sustini u low-sec svemiru uvek warpuj direktno na kapiju, sem ako ne sumljas da se radi o jako ozbiljnom gate kampu sa interceptorima opremljenim sensor boosterima i sl, onda se samo izloguj. Sansa da naletis na ovakav kamp u Khanid low-secu su nepostojece.
- pre nego što uradiš deployment sondi za skeniranje obavezno uradi alignment broda sa nekim objektom da možeš brže da pobegneš
- kad se malo izveštiš počni da radiš alignment sa bookmarkovima u free-space-u da gankeri ne mogu da te prate
Ako nisi klokovan ili barem na nekom bookmarku, tacnije ako samo sedis na planeti ili kapiji ili jos gore suncu mrtav si. Ako se klokujes na nekom bokmarku posle lansiranja sondi apsolutno te je nemoguce locirati te sondama i savrseno si bezbedan. Kad lociras exploration sajt samo obrati paznju na skener da li neko lansira combat probes, ako ih vidis na skeneru bezi.
- za explorera želiš da se orijentišeš na brze brodove (frigate i razarače) jer gankeri imaju običaj da svoje flote prilagođavaju za veće (vrednije) ciljeve pa zato koriste oružja velike rezolucije (signature resolution). Pošto verovatnoća pogotka zavisi od odnosa rezolucije broda i radijusa broda (signature radius / signature resolution) male frigate (recimo Tristan) mogu bukvalno da obleću oko većih brodova (sve veće od krstarica) jer njihovi topovi zbog brzine praćenja meta (rad/s) ne mogu da uhvate lock ;)
Za istrazivanje koristi iskljucivo exploration frigate, nikako ali apsolutno nikako razarace, em sto nemaju bonuse na hakovanje i skeniranje mnogo su sporiji i lakse ih je lokovati.
Takodje lokovanje nema nikakve veze sa trackingom topova vec sa scan resolution tvog broda i sig radijus protickog. Cak i ako topovi ne mogu da prate tvoj brod i promase te koji put opet ces biti lokovan od strane nekog interceptora sa warp scramblerom i to je to, cak i ako promase koji put ti ne ides nigde i mrtav si.
Snalazim se za sada, samo me 2 puta roknuli, sad cim me neko lockuje warpujem se i dovidjenja :D
Interdiktori ne sluze nicemu u low sec svemiru, warp distruption sonde mogu da se koriste samo u 0.0 svemiru.Interdiktori od Rubicon ekspanzije mogu da koriste warp scramblere koji su itekako dozvoljeni u low sec-u.
Takodje kad se warpujes direktno na kapiju mozes odmah da skocis u sledeci sistem nema teoretske sanse da neko uspe da te lokuje za trecinu sekundeČak i sa najbržim brodovima (frigate, interdiktori) i revidiranim sistemom brzina u Rubicon ekspanziji vremenski interval od faze usporenja iz warp-a do ulaska u kapiju traje minimalno nekoliko sekundi - i više nego dovoljno da gankeri odrade svoj deo posla. Ponavljam, warp na gate je izuzetno loša ideja u bilo kom sektoru sa sigurnosnim statusom ispod 0.6.
Ako nisi klokovan ili barem na nekom bookmarku, tacnije ako samo sedis na planeti ili kapiji ili jos gore suncu mrtav si. Ako se klokujes na nekom bokmarku posle lansiranja sondi apsolutno te je nemoguce locirati te sondama i savrseno si bezbedan. Kad lociras exploration sajt samo obrati paznju na skener da li neko lansira combat probes, ako ih vidis na skeneru bezi.Logično da ćeš skeniranje raditi na nekom safe-spotu, ne u sred sistema gde će te svaki sken pokupiti.
Takodje lokovanje nema nikakve veze sa trackingom topova vec sa scan resolution tvog broda i sig radijus protickog. Cak i ako topovi ne mogu da prate tvoj brod i promase te koji put opet ces biti lokovan od strane nekog interceptora sa warp scramblerom i to je to, cak i ako promase koji put ti ne ides nigde i mrtav si.Lepo sam napisao, "verovatnoća pogotka zavisi od odnosa rezolucije broda i radijusa broda (signature radius / signature resolution)". To znači da čak i kada si lockovan ukoliko je signature radius broda kojeg gađaš manji utoliko je manja šansa da budeš pogođen.
Inače, warp scrambler nema apsolutno nikakav uticaj na sub-warp brzinu broda tako da pretpostavljam da si hteo da kažeš "webber" a ne warp disruptor. No nebitno, čak i sa webberima frigate mogu itekako lako da se izbore sa svime što je veće od battleship klase. Jedini izuzetak je ako battleship koristi target paintere koji povećavaju signature radius neprijateljskog broda i time onu prethodno pomenutu verovatnoću pogotka.
Interdiktori od Rubicon ekspanzije mogu da koriste warp scramblere koji su itekako dozvoljeni u low sec-u.
Sta bre pricas, interdiktori kao i maltene svaki drugi brod u igri moze da koristi warp scrambler ne od zadnjeg peca nego oduvek. Jedino cemu interdiktori sluze su Warp distruption probes (http://wiki.eveuniversity.org/Interdiction_101)koje mogu da se koriste iskljucivo u 0.0 svemiru, tako da interdiktor u low sec svemiru uopste nije nekakva velika pretnja kao sto si ti pokusao da predstavis, naprotiv.
Čak i sa najbržim brodovima (frigate, interdiktori) i revidiranim sistemom brzina u Rubicon ekspanziji vremenski interval od faze usporenja iz warp-a do ulaska u kapiju traje minimalno nekoliko sekundi - i više nego dovoljno da gankeri odrade svoj deo posla. Ponavljam, warp na gate je izuzetno loša ideja u bilo kom sektoru sa sigurnosnim statusom ispod 0.6.
Brzina kojom se brod krece nikada nije imala niti sada ima ikakve veze sa aktivianjem kapija, sletanjem na stanicu itd. Samo je bitno da si blize od 2,5km. Uostalom sto se promene warp brzina tice, frigate su ili ostale na istom ili su dobile buff. Takođe - interdiktori najbrzi?
Lepo sam napisao, "verovatnoća pogotka zavisi od odnosa rezolucije broda i radijusa broda (signature radius / signature resolution)". To znači da čak i kada si lockovan ukoliko je signature radius broda kojeg gađaš manji utoliko je manja šansa da budeš pogođen.
Inače, warp scrambler nema apsolutno nikakav uticaj na sub-warp brzinu broda tako da pretpostavljam da si hteo da kažeš "webber" a ne warp disruptor. No nebitno, čak i sa webberima frigate mogu itekako lako da se izbore sa svime što je veće od battleship klase. Jedini izuzetak je ako battleship koristi target paintere koji povećavaju signature radius neprijateljskog broda i time onu prethodno pomenutu verovatnoću pogotka.
Ono sto si ti napisao (a i dalje forsiras) je da ako si u frigati mozes da prezivis kamp vecih brodova zato sto imaju problema da te pogode. Ne mozes. Ako te lokuju imaces warp scrambler/distruptor na sebi i mrtav si. (jer ne mozes da pobegnes u warp, to da li ce neko da stavi web na tebe ili target painter je nebitno, samo je pitanje vremena jer ne ides nigde - ako si opet promasio poentu price). I verovatnoca pogotka nije ignature radius / signature resolution nego je http://wiki.eveuniversity.org/w/images/8/86/TurretHitChance1.png
sto u prevodu znaci da nije toliko bitno ni koliko brzo ides ni koliko si mali, najbitniji je ugao kojim se kreces u odnosu na brod koji te gadja. Ako ima vise neprijateljskih brodova na gridu i nisu svi u jednoj gomili da izaberes pravac kojim ces imati veliki ugao kretanja u odnosu na sve protivnicke brodove je jako jako tesko. Da ne pominjemo da svi veci brodovi imaju dronove koji nece imati nikakvih problema da te pogode.
Sustina price je - ako te uhvate mrtav si. Bio u frigati ili ne. Mada mi se teorija neunistivih frigata svidja, pitam se sto ljudi uopste kupuju vece brodove za pvp.
Ako se ne varam signature radius/resolution utice na brzinu lokovanja.
@Apostrof
Čekaj... Ja u svom postu napišem da verovatnoća pogotka zavisi od odnosa rezolucije (signature resolution) i radijusa (signature radius), ti na to odgovoriš da nije tačno i postaviš formulu koja tvrdi upravo suprotno, da jeste tačno :aplauz:
Ajde pogledaj formulu još jednom. Transverzalna brzina i udaljenost mete se međusobno potiru (što je manja udaljenost objekta od mete objekat ima manju transverzalnu brzinu) a brzina praćenja kupola (turret) je konstanta specifična za tip broda. Znači jedina stavka koja u prvom sabirku utiče na verovatnoću pogotka je odnos rezolucije i radijusa pa još sve to na kvadrat! I kako se sve ovo uklapa u tvoju priču da moja tvrdnja nije tačna?
Što je najgore ovo je osnova igre, nešto što se nauči u prvih mesec dana igranja. Koliko dugo igraš Eve online?
...(što je manja udaljenost objekta od mete objekat ima manju transverzalnu brzinu)...
Izvini ali ovo nije tacno. Sto je meta bliza to mu je veca transv. brzina i taretu je teze da ga prati. Sto je meta dalje to je manja transv. brzina.
To ti je kao kada se vozis u autu pa zbunje pored puta ti deluje zamuceno zbog brzine a drvece na 1km udaljenosti izgleda kao da stoji u mestu.
@Apostrof
Čekaj... Ja u svom postu napišem da verovatnoća pogotka zavisi od odnosa rezolucije (signature resolution) i radijusa (signature radius), ti na to odgovoriš da nije tačno i postaviš formulu koja tvrdi upravo suprotno, da jeste tačno :aplauz:
Ajde pogledaj formulu još jednom. Transverzalna brzina i udaljenost mete se međusobno potiru (što je manja udaljenost objekta od mete objekat ima manju transverzalnu brzinu) a brzina praćenja kupola (turret) je konstanta specifična za tip broda. Znači jedina stavka koja u prvom sabirku utiče na verovatnoću pogotka je odnos rezolucije i radijusa pa još sve to na kvadrat! I kako se sve ovo uklapa u tvoju priču da moja tvrdnja nije tačna?
Što je najgore ovo je osnova igre, nešto što se nauči u prvih mesec dana igranja. Koliko dugo igraš Eve online?
Lose si ukapirao formulu. I sta je transvelzalna brzina. A i to potiranje te malo zeza. I posto i dalje tvrdis da Znači jedina stavka koja u prvom sabirku utiče na verovatnoću pogotka je odnos rezolucije i radijusa uopste ne kapiram kako si izvkao da sam se ja zapravo nekako slozio sa tobom? Ako stvarno mislis da je ista sansa da battleship pogoti frigatu koja stoji u mestu ili frigatu koja se krece mislim stvarno ne znam sta da ti kazem. U stvari znam - ako stojis u mestu svaki pogodak ce biti savrsen. Cak i da titan gadja frigatu. Ama bas svaki, sem naravno ako nisi van dometa topova.
Svaki savet koji si dao je blago receno ocajan, a tvrdnje tipa da ne mozes da skocis kroz kapiju ako ne stojis u mestu cista dezinformacija. Mozda je pravo pitanje koliko dugo ti ne igras Eve online? Od 2005?
CCP organizuje drugo u nizu okupljanje ljubitelja EVE Online u Srbiji u petak 1. avgusta ove godine sa početkom u 17h. Kao i prošlog puta, održaće se u The Black Turtle pabu u Beogradu, u Svetogorskoj 14.
http://eveonline.rs/ccp-okupljanje-u-beogradu-2014/
https://www.youtube.com/watch?v=ncASM4WEiF0
Pre nekih dva i po sata su EVE serveri “otišli” offline kako bi se implementirao najnoviji EVE Online expansion pod nazivom Crius.
Najnoviji EVE Online patch donosi mnogobrojne izmene, najviše u oblasti industrije pa je i sa pravom CCP na svom glavnom sajtu napisao CRIUS: PRIDRUŽI SE INDUSTRIJSKOJ REVOLUCIJI.
http://eveonline.rs/crius-svet-se-menja/
Klecaviks
15.8.2014, 22:32
Dobro veče svima. Nov sam na forumu...
High life
15.8.2014, 22:35
aQnJHC01Gxg
Klecaviks
15.8.2014, 23:08
Dobio sam free trial od 30 dana. Rudarim malo po Lonetreku. Fali mi još par dana da razvijem Industrial 5 za Procurera. Greškom sam razvio mining V al ne mari. Za sada se vozim u Venture sa malo jačim tankom. Imam 2 medium azeotropic ward salubrity I i survey scanner I u medium slotovima. Tu su takođe i tri RIG-a. Small anty-EM Screen reinforcer I, Small Core Defense Field Extender I i Small Ancillary Current Router I. Hoću da stavim u low slot Mining laser upgrade I i u high onaj topčić za salvage ali mi za sada fali power grid. Razvijam skil Shield upgrades koji bi trebalo da mi rastereti power grid i oslobodi par dodatnih jedinica. Power grid management mi je na četvorci. Tu su i dva Hobgoblina.
Kao što rekoh trenutno vozim Venture. Rudarim u Erenta 0.6 sec. sa odličnim asteroid beltovima i lepom otkupnom cenom rudače u lokalu. Za 2 nedelje polu AFK rudarenja sam skupio oko 60 mil. i čim se steknu uslovi kupijem Procurera. Sledeći mesec uplaćujem a kasnije se nadam da ću moći da izrudarim ili šta već novac za PLEX(inače nemam pojma kako se isti kupuje ali otom potom). To je moja trenutna EVE online priča. Ako
neko ima koristan savet ili pitanje tu sam...
PLEX kupujes na marketu kao i sve ostalo, moj savet je da ga ostavis na stanici na kojoj si ga i kupio jer ako ga budes transportovao i neko slucajno "namirise" sta nosis, pozdravi se sa PLEX-om....
Klecaviks
16.8.2014, 16:50
PLEX kupujes na marketu kao i sve ostalo, moj savet je da ga ostavis na stanici na kojoj si ga i kupio jer ako ga budes transportovao i neko slucajno "namirise" sta nosis, pozdravi se sa PLEX-om....
Znači kada kupim(nekad) PLEX on je neupotrebljen i mogu da radim sa njim šta hoću. Kad ga aktiviram, više ga nemam u fizičkom obliku već su mi dodati novih 30 dana tamo u kartici Pilot License? Tih 30 dana se sabira sa postojećim preostalim danima?
Ja sam za sada poprilično statičan. Skuplje stvari poput neaktiviranih skill book-ova inače ne nosim sa sobom na rudarenje iz bezbedonosnih razloga već ih ostavljam u bazi. Doživeo sam u prvim danima igranja suicidan napad od nekog lika "kill me gentle" ili tako nekako. Vratio sam se kasnije sa novim brodom i pokupio tovar ali sam sad postao podozriv. Nikad ne znaš odakle mogu ludaci da ispadnu :).
Elem, nema šanse da transportujem PLEX negde...
Znači kada kupim(nekad) PLEX on je neupotrebljen i mogu da radim sa njim šta hoću. Kad ga aktiviram, više ga nemam u fizičkom obliku već su mi dodati novih 30 dana tamo u kartici Pilot License? Tih 30 dana se sabira sa postojećim preostalim danima?
Tacno :)
Inace EVE je kao Mad Max svet recimo, nema pravila. Na primer, postoji "pokret" (zaboravio sam ime) u hi-sec sistemima koji napada rudare ako nemaju dozvolu za rudarenje. Naravno, tu dozvolu kupujes od tog "pokreta". Mene taj koncept ekstra nervira i nemam nameru da im ikad ista platim ali eto CCP smatra da je to jednostavno u prirodi igre i dozvoljava...
Obrati paznju na prevarante koji se oglasavaju na lokalnom chatu tipa "posalji 10mil ISK ja ti vratim 100mil ISK-a pod tim i tim uslovima", to izbegavaj. Generalno, budi oprezan, likova ima svakakvih, tu valjda i oni koji su u RL postenjacine, puste ventil pa se prave badze :)
Tacno :)
Inace EVE je kao Mad Max svet recimo, nema pravila. Na primer, postoji "pokret" (zaboravio sam ime) u hi-sec sistemima koji napada rudare ako nemaju dozvolu za rudarenje. Naravno, tu dozvolu kupujes od tog "pokreta". Mene taj koncept ekstra nervira i nemam nameru da im ikad ista platim ali eto CCP smatra da je to jednostavno u prirodi igre i dozvoljava...
Obrati paznju na prevarante koji se oglasavaju na lokalnom chatu tipa "posalji 10mil ISK ja ti vratim 100mil ISK-a pod tim i tim uslovima", to izbegavaj. Generalno, budi oprezan, likova ima svakakvih, tu valjda i oni koji su u RL postenjacine, puste ventil pa se prave badze :)
hmm, za sad mi niko nije tražio reket na pravo za rudarenje niti bih mu platio. Za jedan Venture tovar mogu da pazarim dve mining fregate pa ako mi jednu unište lako mogu da je zamenim. Za sada sam već zaradio oko 150 mil isk i skupio skoro 800 hiljada skill poena. Napravio sam neke kontakte preko "srbi" kanala i nemam potrebe da dozvolim da me neki meksikanac navuče za kintu :). Sve što me zanima pitam tamo. Čak sam dobio i "poklončiće"...
Ima li tebe u igri i pod kojim nickom?
Mislim da ne diraju "sitne" rudare, vise one sa Hulkom i sl.
Trenutno ne igram Eve, nemam vremena, ali cu definitivno nastaviti... nekada :D
Moj nik u igri je Ax Seagull.
Klecaviks
24.8.2014, 14:23
Mislim da ne diraju "sitne" rudare, vise one sa Hulkom i sl.
Trenutno ne igram Eve, nemam vremena, ali cu definitivno nastaviti... nekada :D
Moj nik u igri je Ax Seagull.
Dobro onda. Kad nam se vratiš vidimo se "tamo". Ja se vozim pod Klecaviks Trubadur...
Citao sam negde da je moguce zaraditi pretplatu u samoj igri bez davanja novca, jel to zaista izvodljivo? Ako jeste, koji je najbolji nacin?
Jel taj PLEX moze da se iskoristi ako instaliram sad trial verziju? Tj. mogu li da u okviru 15 dana trial verzije da iskoristim PLEX, pa da, prakticno, imam 45 dana free? Ako sam ja to dobro razumeo... :)
Skyscraper
23.11.2014, 15:45
Citao sam negde da je moguce zaraditi pretplatu u samoj igri bez davanja novca, jel to zaista izvodljivo? Ako jeste, koji je najbolji nacin?
Da, moguce je. Imas neogranicen izbor za to, mozes da kopas rudu, trgujes, radis razne misije koje ti agenti daju, da se bavis exploration-om i jos puno toga. Najbolji nacin za pocetnike je kopanje rude u empire, samo bi morao da platis jedno mesec-dva dok ti se character ne iskiluje malo da bude sposoban da zaradjuje za plex. Posle toga vise ne dajes cash.
Jel taj PLEX moze da se iskoristi ako instaliram sad trial verziju? Tj. mogu li da u okviru 15 dana trial verzije da iskoristim PLEX, pa da, prakticno, imam 45 dana free? Ako sam ja to dobro razumeo...
Naravno da mozes, samo iskoristis plex zadnji dan pre isteka trial-a , jer nisam siguran da li po iskoriscavanju PLEX-a igra resetuje trial i stavlja te odmah na 30 dana.
Da, moguce je. Imas neogranicen izbor za to, mozes da kopas rudu, trgujes, radis razne misije koje ti agenti daju, da se bavis exploration-om i jos puno toga. Najbolji nacin za pocetnike je kopanje rude u empire, samo bi morao da platis jedno mesec-dva dok ti se character ne iskiluje malo da bude sposoban da zaradjuje za plex. Posle toga vise ne dajes cash.
Naravno da mozes, samo iskoristis plex zadnji dan pre isteka trial-a , jer nisam siguran da li po iskoriscavanju PLEX-a igra resetuje trial i stavlja te odmah na 30 dana.
Pa ako sam ja dobro procitao, to sto tamo pise, samo se dodaje tih 30 dana...
Gde mogu najbolje da se informisem o svetu EVE-a? da skinem negde ili da odstampam kao neki manual ili tako nesto... sa komandama na tastaturi... probao sam vec 1-2x, ali nisam bas mogao da se integrisem u sve to, mada sad kad sam video ovaj klip sto je Neutrino postovao i kada sam video da je opet trial, pa i taj PLEX, reko da probam ponovo... volim celu ovu tematiku jos od WC-a, ali izgleda nisam mogao da svarim to sto nema pogled iz kokpita...
http://www.isktheguide.com/
Apostrof
24.11.2014, 11:45
Pa ako sam ja dobro procitao, to sto tamo pise, samo se dodaje tih 30 dana...
Gde mogu najbolje da se informisem o svetu EVE-a? da skinem negde ili da odstampam kao neki manual ili tako nesto... sa komandama na tastaturi... probao sam vec 1-2x, ali nisam bas mogao da se integrisem u sve to, mada sad kad sam video ovaj klip sto je Neutrino postovao i kada sam video da je opet trial, pa i taj PLEX, reko da probam ponovo... volim celu ovu tematiku jos od WC-a, ali izgleda nisam mogao da svarim to sto nema pogled iz kokpita...
http://wiki.eveuniversity.org/Main_Page
Sto se zaradjivanja para za plex tice stvarno batali to dok si trial nemas sanse. Mozes ali da rudaris 20 sati dnevno. Sem toga rudarenje ce ti biti dosadno do bola sem ako te bas interesuje industrija u igri itd, ako te zanima borba bolje kreni da treniras pilota za borbene brodove i za koji mesec mozes da zaradis za plex radeci inkurzije ili sl.
Mislio sam da taj PLEX ide "na lepe oci"... :)
Neutrino
25.11.2014, 16:55
Mislio sam da taj PLEX ide "na lepe oci"... :)Ne, PLEX dobija osoba čiji si referal iskoristio za produženi trial (21 dan) i to samo pod uslovom da nakon toga postaneš pretplatnik (uplatiš bar jednom mesečnu pretplatu).
Do pre par meseci kad je PLEX koštao u proseku oko 500 miliona ISK sa trial nalogom je bilo moguće da se nekako kupi PLEX. Sada kad je cena negde oko 1 milijarde ISK to je praktično nemoguće.
Za početak prvo vidi da li ti se Eve sviđa kao igra. Po mojoj slobodnoj proceni bar nekih 90% ljudi odustane od igre još u toku triala. Ako pregrmiš ceo trial i i dalje osetiš želju da igraš onda ti mesečna pretplata od $9 verovatno i neće biti toliki problema.
PLEX skocio na milijardu?!? Auuu...
Skyscraper
26.11.2014, 0:10
Pa nije jos bil al 885 mil je atm.
PLEX skocio na milijardu?!? Auuu...Dobro nije baš milijardu... Trenutna kupovna cena je oko 940 miliona ISK :dzavo:
Skyscraper
26.11.2014, 0:19
Dobro nije baš milijardu... Trenutna kupovna cena je oko 940 miliona ISK :dzavo:
Gde si ti video 940, ja gledam jitu i 885 je.
https://eve-central.com/home/quicklook.html?typeid=29668
Gde si ti video 940, ja gledam jitu i 885 je.
https://eve-central.com/home/quicklook.html?typeid=29668Pa gledaj average i median cene za selling ponude. A PLEX je jeftin u Jiti iz prostog razloga što niko normalan neće da rizikuje njegov transport kad je svaki izlaz iz Jite pokriven bar sa nekoliko grupa pirata i gankera koji skeniraju cargo.
Skyscraper
26.11.2014, 9:32
Plex nemas potrebe da transportujes jer mozes da ga iskoristis sa bilo koje udaljenosti. Sto se tice transporta iz jite, za sitnije stvari mozes da koristis blockade runnera i naravno undock ss je obavezan. Za krupnije plati red frogu pa neka oni rizikuju.
Neutrino
27.11.2014, 18:46
Ako rešite da počnete sa igranjem Eve online vodite računa o jednoj veoma bitnoj stavci - ime karaktera koje izaberete na početku ostaje zauvek sa vama. CCP je po tom pitanju neverovatno tvrdoglav i pre ili kasnije to će im se obiti o glavu. Ja sam zbog ovoga sinoć rešio da posle toliko godina batalim Eve. Ne pada mi na pamet da ponovo grindam skoro 70M SP (Gallente sa maksovanim svim subcapital borbenim skillovima, specijalizovan za drone boat-ove) samo zato što imam problema sa nazivom lika.
Neutrino iz svega sto si pisao ovde (a pogotovu ovo za transport plexa lol) ocigledno je da ti ovo ne igras vec neko vreme :)
Neutrino iz svega sto si pisao ovde (a pogotovu ovo za transport plexa lol) ocigledno je da ti ovo ne igras vec neko vreme :)U pravu si. Nisam igrao još od jutros u četiri.
Procitah par tekstova namenjenih novim igracima, i sada svi preporucuje da se odrade karijera misije, da se odlucis kojom profesijom zelis da se bavis i da ucis skilove vezane za tu profesiju. E sad, recimo da sam explorer, i da na primer naucim salvage, samo prvi lvl, cisto da vidim sta se tu desava, da li je to ok, da li je pametno ili nije
Sta je tacno Valkyrie? Zasebna igra kao Dust?
Sta je tacno Valkyrie? Zasebna igra kao Dust?Da, zaseban multiplayer dogfight sa nativnom podrškom za VR setove tipa Oculus Rift.
Samo dogfight u vidu neke arene, ili će imati neku kampanju sa pričom u pozadini?
pentraksil
13.5.2015, 20:55
Ja ne znam sta je vise ovo sa ovim launcherima....Posle odustajanja od SWTOR i problema sa launcherom tamo, sada ovde slican problem....Koliko vidim gomila ljudi sa istim problemom.....Launcher prvo nije hteo da skine celu igru (skinuo samo 200 mb-a) pa sam onda pokusao Offline download....instalirao sam igru ali sada opet isti problem....kliknem Play, pojavi se LAUNCHING i krene cmd.exe ekran......ali nakon toga nista....cmd.exe se zatvori i na Launcher-u se opet pojavi Play.....Kada odem u setting launchera da pokusam da promenim nesto, dugme Save ne reaguje uopste, ne mogu nista da podesim.....ja ne znam sta je ovo sa ovim launcherima vise :n-cc2:
Nisam igrao mesecima, ali Eve mozes da upalis direktno iz ???\Eve Online\bin\exefile.exe i preskocis launcher.
pentraksil
13.5.2015, 21:07
Nisam igrao mesecima, ali Eve mozes da upalis direktno iz ???\Eve Online\bin\exefile.exe i preskocis launcher.
Pokusao sam i to, ista situacija. CMD.exe i nista nakon toga
Onda nije do launchera, nemam pojma sta moze da bude nisam imao problema mada taj launcher nikada nisam ni koristio. Vidi da li ti nesto kaze u \Documents\EVE\logs\Gamelogs, da li uopste imas session started
pentraksil
13.5.2015, 22:13
Kako se pokrece safe mode igre? Preko opcija ne mogu jer kao sto rekoh launcher mi ne dozvoljava Save opciju, klikcem i nista se ne desava, mogu samo close i cancel (sto naravno ne resava nista)
Ne verujem da je do mene posto se dosta ljudi zali na Launcher...pokusavam i repair i sve ali nista...posle repair mi pise repair.exe:error: no such option:--game_executable. Kada obrisem pola fajlova i pokrenem rescache.exe on prijavljuje da su svi fajlovi na mestu :kreza: Pun forum resenja ali ni jedno ne radi....Pokusacu jos sa reinstalacijom DX posto mi u Launcheru pise da komp podrzava samo DX9 :facepalm
Inace, svaki taj Logs (nemam ja logs u documents, samo u instalacionom folderu) je prazan, za svaki pokusaj starta igre
pentraksil
14.5.2015, 13:31
Stvarno ne znam sta mu je....pokusao sam bulvalno sva moguca resenja cak nesto i sa C++ reinstalacijom, ali kao za baksuz ne mogu da skinem sa Mikrosoftovog sajta, ne aktivira mi download :facepalm Sve bolje od boljeg :kreza:
pentraksil
15.5.2015, 11:12
Izgleda da je nesto do DX.....kaze "Your computer only supports DX9" kada pokusam safe mode pokusava da pokrene DirectxRedist.exe ali ga zatvori....nesto pise u ekranu nakon toga li ga toliko brzo zatvori da ne mogu da vidim sta pise :n-cc2:. Dignucu ja ruke od ovoga uskoro :( Reinstall DX ne vredi, jer mi pise da je najnovija verzija vec instalirana.
pentraksil
17.5.2015, 9:28
Inace da javim, igra je konacno proradila ali tek nakon reinstalacije Windowsa....ocigledno je DirectX bio ostecen, instalacija Dx je prijavljivala da je sve OK ali ocigledno nije....sada radi kako treba :alealeee:
Da osvezim malo temu, Eve je prosao kroz velike promene greota da se ne isprati na forumu. "Zavrsen" je jos jedan veliki rat (World War Bee) u kome je nasa korporacija CO2 (Circle of two, krug dvojke) odigrala znacajnu ulogu. I dalje se vodi polemika da li su se hrabro suprotstavili visegodisnjem zlostavljanju i ucenama svojih nazovi saveznika, ili su gomila kukavica koja je zabila noz u ledja koaliciji da spase svoj deo svemira.
U zadnjih godinu dana odradjen je rebalans svih brodova, dodato je dosta novih (ukljucujuci i nove kapitalne brodove kao i T2 oruzja za kapitalne brodove), ogromne promene SoV sistema (svemir kontrolisan od strane igraca), besplatni klonovi, skill extractors&injectors (trgovina skill poenima) itd.
Eve je konacno ispeglao interfejs, tutoriali su odlicno uradjeni, u posledicama World War Bee The Imperium (CFC) izgubio je sve svoje posede i dosta newb-friendly korporacija koje sponzorisu velike alijanse dobilo je svoj deo kolaca (Pandemic Horde npr), ako je neko razmisljao da krene da pika ili da se vrati u igru sad je odlican momenat. Ako je neko zainteresovan i dalje nudim 60 dana dzaba game time (da me ne smaraju bjednim pokusajima maznjavanja plex-a uslovi su sledeci - napravis trial preko mog invajta, napravis lika, das mi sifru i username da se ja ulogujem i aktiviram plex). Za 60 dana uz lak pristum anomalijama u 0.0 svemiru preko npr. Pandemic Horde ili inkurzijama preko EveUni relativno je lako nagrindadi plex uz 10ak sati igranja nedeljno i eskivirati pretplatu, cak i na novom nalogu.
je l se pilotira ili klikće?
Eve je prosao kroz velike promene greota da se ne isprati na forumu.Nažalost mnoge od tih promena nisu naišle na pozitivnu reakciju igrača. Recimo pomenuti skill injektori su trenutno najkontroverznija tema jer omogućavaju bilo kome da leveluje svoje karaktere za pravi novac.
http://massivelyop.com/2016/02/15/eve-player-uses-28000-of-skill-injectors-to-create-max-character/
je l se pilotira ili klikće?Klikće. Mada postoji i opcija za pogled iz prvog lica koja se ne koristi često.
je l se pilotira ili klikće?
Klikce, uveli su kameru iz prvog lica I podrsku za direktno upravljanje mada je ovaj mod u prakticnoj primeni totalno beskoristan.
Nažalost mnoge od tih promena nisu naišle na pozitivnu reakciju igrača. Recimo pomenuti skill injektori su trenutno najkontroverznija tema jer omogućavaju bilo kome da leveluje svoje karaktere za pravi novac.
Samo prazni "spricevi" mogu da se kupe za pravi novac. Sto opet znaci da moras da nadjes koga da od zrtvuje svoje SP I od extractora napravi injector. Takodje extractor uzima 500.000 SP, a injector na likovima koji imaju dosta skillova daje samo 150.000.
Naravno sigurno postoje ljudi koji mogu ako bas hoce da iskesiraju 12 hiljada dolara da kupe toliko extractora za pravi novac, I onda podmicuju ljude u igri da prodaju svoje skill poene, recimo pretplata od 14e za 3 ekstraktora posto ti otpriliki mesec dana treniranja treba da ih "napunis". Posto sumljam da bi se mnogo ljudi odreklo vise od 50ak ekstraktora da ne bi upropastili svoje pilote totalno treba da nadjes 400 igraca I podmitis ih sa 250e a da te ne provale. Sto je sve ukupno preko 100.000 hiljada evra. Za te pare u WoW-u mozes da podmitis svaki od top 10 gildova da te bustuju svaki raid do kraja igre, jos I da krecu u raid kad tebi odgovara. Jer I WoW pay to win?
Igrac koji je ovo uradio je najbogatiji covek u Eve I kupio je spriceve sa marketa u prvoj navali kad su svi zivi gledali da se otarase glupih skilova koji im vise ne trebaju ili koje su istrenirali na pocetku kad nisu imali pojma o igri I platio ih je ISK-om koji je preko cene pretplate koju mozes da kupis in-game parama preracunat u dolare. Ko kad u WoW-u nafarmas 200 hiljada pa potrosis na opremu/konje/torbe/gluposti a za taj gold si mogao da kupis lupam 3 meseca pretplate (ne igram godinama nemam pojma kako se krecu cene) I neko ti kaze da si potrosio 40e.
Zaboravljaš da se u Eve online dosta (pravog) novca zarađuje prodajom likova sa farmi altova na crnoj berzi. Ograničenje injektovanog SP-a kreće tek od 5 miliona SP-a (400/500K po injektoru) i postaje ozbiljno tek na 80 miliona SP (150/500K po injektoru) gde "farmeri" već imaju solidan, usko specijalizovan, alt za prodaju na tržištu jer je 80 miliona SP pre uvođenja injektora bio ekvivalent regularnom treniranju karaktera od skoro četiri godine. Sa druge strane imaš nove naloge koji se otvaraju isključivo da bi se farmao SP (1,8 miliona SP svakog meseca uz minimalno ulaganje u implante koji daju 2500 SP/h) i tako finansiraju biznis na crnom tržištu.
Naravno igrači su besni jer kao i u svakoj drugoj igri gde ekonomija nije izolovana (moguć je unos pravog novca u igru) ljudi kojima novac ne predstavlja problem mogu bez problema da kontrolišu i obrću tržište u igri.
perablenta
29.6.2016, 20:09
Uvek je bio isti problem. Izbalansirati unos vremena sa jedne strane i novca sa druge.
Iskreno, više puta sam probao EVE i svaki put sam video da traži više vremena od mene nego što ja želim da utrošim. Da sam pre 10 godina kada sam igrao WoW umesto toga igrao EVE mogao bih. Danas ne.
Jako je mali deo populacije koji mogu da žive i igraju i to je to. Onaj ko hoće da odigra po malo, njemu je neophodno da uloži $ i ubrza sve. Da, može i bez, ali samo dok nauči šta kako treba da utroši vreme. A taj neko može za isto to vreme da zaradi i RL 10x onoga što ga u igri košta to vreme.
Neutrino dokle ces bre da se sramotis na temu Eve Online I proste matematike.
Pod jedan prodaja pilota/karaktera je totalno legalna u Eve online za in-game valutu. Prodaja za novac je prakticno nemoguca posto CCP pomera pilote sa naloga na nalog samo ako se ispostuje procedura sa Character Bazaar-a. Prodaja celih naloga ispod zita je naravno prisutna, kao uostalom I u svakom drugom mmo naslovu, ali daleko da je cesta ili da postoji nekakva crna berza za tako nesto.
Pod dva, prosta matematika
Jedan nalog >
A = 20,000,000.00 (npr prodaja specijalizovanog Tengu pilota sa 20 miliona SP)
B =2500.00 (SP na sat sa +3 implantima I provilno specovanim atributima)
C =800,000,000.00 (ISK-a za plex, 30 dana igranja)
D =720 (broj sati u 30 dana)
Trening je gotov za 8000 sati (A:B), znaci da bio bio na nuli prilikom prodaje karaktera moras da ga prodas A : B : D * C = 8,888,888,888.8, ne racunajuci cenu implanta i knjiga posto nisu bitne za ovo poredjenje.
TROSAK - 8,888,888,888.8 ISK-a
Dva naloga sa prebacivanjem SP preko SP Extractor-a>
Posto je efikasnost prebacivanja tokom 3/4 procesa samo 80% (jer ekstraktor uzme 500,000 a daje 400,000 kod karaktera preko 5 miliona SP) neces imati 5000.00 SP na sat nego ~4600.00
A = 20,000,000.00 (prodaja specijalizovanog Tengu pilota sa 20 miliona SP)
B =4600.00 (SP na sat sa +3 implantima I provilno specovanim atributima x 2 naloga)
C =1.600,000,000.00 (ISK-a za plex, 30 dana igranja x 2 naloga)
D =720 (broj sati u 30 dana)
A : B : D * C = 9.661.835.748,8
Skoro celu milijardu skuplje u utrosenom vremenu za trening preko cene pleksa. A sad na to dodaj cenu Skill Extractora, ukupno 35 kanistera (prvih 5 miliona SP efikasnost je 100% a kanister daje 500k, znaci 5 kanistera + efikasnost za 15M od 80% i kanisteri od 400k jos 30 kanistera, ukupno 35) puta 250 miliona po praznom kanisteru daje nam ukupno 8,750,000,000.00 ISK-a.
TROSAK - 9.661.835.748,8 + 8,750,000,000.00 = 18,441,835,748.8 ISK-a
TL;DR Najgluplji biznis plan ikada.
Ovo zapravo dosta smanjuje potraznju karaktera na bazaru ali mislim da sam za danas objasnio dovoljno krajnje jednostavnih i ociglednih stvari.
Neutrino dokle ces bre da se sramotis na temu Eve Online I proste matematike.
Pod jedan prodaja pilota/karaktera je totalno legalna u Eve online za in-game valutu. Prodaja za novac je prakticno nemoguca posto CCP pomera pilote sa naloga na nalog samo ako se ispostuje procedura sa Character Bazaar-a.Neverovatno si naivan čovek. Čuj, prodaja karaktera za pravi novac preko Character Bazaar-a :facepalm
EDIT: Sad sam se tek setio da si ti onaj dežurni smarač iz ove teme koji uporno ubeđuje ljude da samo on igra Eve. Ljudi odlično zarađuju ilegalnom prodajom karaktera a ti kukaš zbog pišljivih 20 PLEX-ova, koje iskusni igrači čak ni ne plaćaju. Ako sinko, samo ti nastavi sa tvojom matematikom ;)
Neverovatno si naivan čovek. Čuj, prodaja karaktera za pravi novac preko Character Bazaar-a :facepalm;)
Ti izgleda I sa citanjem imas problem :)
prodaja pilota/karaktera je totalno legalna u Eve online za in-game valutu
Si iso u osnovnu :D
Ljudi odlično zarađuju ilegalnom prodajom karaktera a ti kukaš zbog pišljivih 20 PLEX-ova, koje iskusni igrači čak ni ne plaćaju. Ako sinko, samo ti nastavi sa tvojom matematikom ;)
Ma da svi koji su puni para sigurno su tamo stigli ignorisuci matematiku. 100% ce svi da krenu da furaju ovaj tvoj proizvodni process koji je vise nego duplo skuplji. :D Ako stvarno ako ne razumes zasto NIKO nece hteti da PLACA da bi mu jedan Account radio sa 80% efikasnosti onda stvarno nema nade za tebe. E da, moze neki link za taj ilegalni Crni Market :)
Sad sam se tek setio da si ti onaj dežurni smarač iz ove teme koji uporno ubeđuje ljude da samo on igra Eve.
Mislim da je ovo opet problem u tvojim citalackim sposobnostima koje nisi na vreme razvio
E da, moze neki link za taj ilegalni Crni Market :)Može ako me lepo zamoliš preko privatne poruke.
...ljudi kojima novac ne predstavlja problem mogu bez problema da kontrolišu i obrću tržište u igri.
Upravo si opisao i ekonomiju u realnom svetu... :)
Ova tema je ,,ziva,, :)
Gde zivite i cime se bavite u igri.
Ja sam Fountainu ,uglavnom PVP i malo kerberaja da se prezivi.
Ja napravio alta i usao u Pandemic Horde sad kad drze sov, zezanje u T1 frigatama. Sa mainom se zezam po rupama sa curse u nadi da cu da naletim na neki aktivno tankovan T3 koji nema mobile depo i 5 warp core stabova :) U sustini pokusavam da nadjem neki ozbiljniji izvor prihoda posto su inkurzije i trgovina smorili do bola, verovatno cu da pokusam da upadnem u neki ozbiljniji WH corp. Sad se razmisljam da i maina ubacim u PanHorde, da na poslu malo afk cepam anome sa Ishtar-om.
Ko je iole aktivan i zeli ozbiljan prihod ISK i da cepa PVP neka mi se javi.
Goldfinger
31.8.2016, 18:59
Od novembra navalite mazohisti:D
http://kotaku.com/eve-online-goes-free-to-play-in-november-1785996720?utm_campaign=Socialflow_Kotaku_Facebook&utm_source=Kotaku_Facebook&utm_medium=Socialflow
perablenta
31.8.2016, 20:12
Ne verujem!
Eve online odavno nije više ono što je nekada bio i bilo je samo pitanje vremena kada će da pređe u F2P vode. Ako ništa drugo onda je bar pretplata čuvala igru od F2P bolesti. Mada, ograničenja F2P verzije su dovoljno velika da ne mogu ni na koji način da budu konkurentna igračima koji nastave da plaćaju pretplatu.
I opet je PayToPlay, nevezano što će je ponuditi kao F2P ako neki klinac iz (insert a third world country name) uplati 100 dolara, nakupuje šta mu treba i zatre ti sjeme kao F2P igraču u startu...neodmjereno, nekonkurentski, neorganizovano.
Eve online odavno nije više ono što je nekada bio i bilo je samo pitanje vremena kada će da pređe u F2P vode. Ako ništa drugo onda je bar pretplata čuvala igru od F2P bolesti. Mada, ograničenja F2P verzije su dovoljno velika da ne mogu ni na koji način da budu konkurentna igračima koji nastave da plaćaju pretplatu.
Ne igram dugo EVE ,valjad negde od 2013g.Ali od ove godineje mnogo dobar ,tako kazu i mnogo stari igraci.PVP na svakom koraku ,veliki ratovi se vode ,titani prste na sve strane.
Imam dva acc i razmisljam da pocnem i treci i naravno placam plex iskljucivo sa ISK koji naravno zaradjujem u igri ,kerberaj.Par msija i mesecno lagano izguram dva pleksa plus ostane koji bil za brodove i fitove.
A to sto ce neki klinac da lupi 100$ to je super ,to obozavam ,eto skupog dropa ,jer taj klinac bez obzira sto daje kes nema mnogo vece sanse od drugih ,ako su skilovi u egalu.
I stvarno ne vidim potrebu davati lovu na igru kada CCP nudi na svakom koraku da se zaradi ISK.Ja sam samo prvi mesec paltio sa kesom.
U svakom slucaju kao sto rekoh EVE je fantastican plslednjioh meseci ,akcije na sve starne.
Evo ga link od mog PVP acc https://zkillboard.com/character/91530495/
Sto se tice CCP plana za ovo sto je aktuleno danas ne vidim nista lose ,pokusavaju da navuku jos igraca ,bitno je da nece skoditi igri.Ne znam koliko ste upuceni da je CCP takodje prodao prava za snimanje serije EVE.
Ne igram dugo EVE ,valjad negde od 2013g.Ali od ove godineje mnogo dobar ,tako kazu i mnogo stari igraci.PVP na svakom koraku ,veliki ratovi se vode ,titani prste na sve strane.Starih igrača odavno više nema a ratovi postoje samo na papiru jer su se veliki igrači povukli na svoje teritorije i izbegavaju konflikte. Ja pamtim vremena (~2007.) kad se navijao sat za tri ujutru da se ne bi propustio event i kada je Eve online imao 100 000+ konkurentnih igrača. Toga više nema.
Da li će F2P doneti priliv novih igrača? Hoće. Da li će to pozitivno uticati na kvalitet igre? Poprilično sam siguran da neće. Eve online prosto plaća danak nepromišljenosti CCP-a koji je u poslednjih par godina pravio samo greške sedeći na lovorikama stare slave. U međuvremenu populacija je desetkovana na tek četvrtinu one iz zlatnog doba a umesto nekog realnog sadržaja štancuju se citadele i slične gluposti.
Bilo je lepo dok je trajalo.
"Time to die...", Roy Batty ("Blade runner")
Starih igrača odavno više nema a ratovi postoje samo na papiru jer su se veliki igrači povukli na svoje teritorije i izbegavaju konflikte. Ja pamtim vremena (~2007.) kad se navijao sat za tri ujutru da se ne bi propustio event i kada je Eve online imao 100 000+ konkurentnih igrača. Toga više nema.
Da li će F2P doneti priliv novih igrača? Hoće. Da li će to pozitivno uticati na kvalitet igre? Poprilično sam siguran da neće. Eve online prosto plaća danak nepromišljenosti CCP-a koji je u poslednjih par godina pravio samo greške sedeći na lovorikama stare slave. U međuvremenu populacija je desetkovana na tek četvrtinu one iz zlatnog doba a umesto nekog realnog sadržaja štancuju se citadele i slične gluposti.
Bilo je lepo dok je trajalo.
"Time to die...", Roy Batty ("Blade runner")
Pa sad da su ratovi samo na papiru nisam bas siguran.
https://www.youtube.com/watch?v=KeRHm38y4OI
https://www.youtube.com/watch?v=PtmAWGfFE_A
Ovo je na sta sam prvo naleteo ,inace u ovoj godini takvih borbi je mnogo bilo.
regija u kojoj se ja takodje nalazim je u velikom ratu.,,Krlajmo,, se kao ludi ,tri alijanse ,svaka za sebe ,tacnija svaka protiv ostalih.
Takodje starih igraca ima i te kako.ako pogledas link iz prethodnog mog posta i pogledas likove iz alijanse ,videces da su acc poprilicno stari.
https://www.youtube.com/watch?v=u2SUEE1kW0A
https://www.youtube.com/watch?v=IDJpAUK3tOU
https://www.youtube.com/watch?v=8-VQhhnrpMs
I tako je stalno.
Takodje te citadele nisu opste losa stvar ,dosta PVP ,odnosno ratova se vodi na osnovu unistenja tih isti citadela.
Sve u svemu delimicno si u pravu ,a opet i nisi.
placam plex iskljucivo sa ISK koji naravno zaradjujem u igri ,kerberaj.Par msija i mesecno lagano izguram dva pleksa plus ostane koji bil za brodove i fitove.
I stvarno ne vidim potrebu davati lovu na igru kada CCP nudi na svakom koraku da se zaradi ISK.
Translate, please? :)
Translate, please? :)
U nekim sistemima raditi misije za agente frakcija donose odredjene privilegije ,tacnije Loyalty Points .Sa tim LP mozes u tim sistemima da kupijes razne stvari BP i slicno za mnogo manje ISK u odnsu kad posle odneses u Jita i prodas.
Primer https://eve-central.com/home/quicklook.html?typeid=19556
Taj implant ja odradim kroz misije i kosta me oko 250m ,a prodaje se za oko bilion koliko je trenutno i plex.
Takodje u nekim misijama dobijas takozvane tagove koje prodajes u Jiti.tagovi sluze za pravljenje BP.
Primer ,kada dobijem misiju sa tagovima ja je ne zavrsavam do kraja ,uvek ostavim jedan NPC i tako sedam dana.Svaki dan posle retsarta ta msija opet daje tagove.Svako dan 15 min i ja na tagovima uzmem 100m i mao vise i to samo od jedne.
Ako si mislio na to i nadam se da sam razumno objasnio :)
u nekim sistemima raditi misije za agente frakcija donose odredjene privilegije ,tacnije loyalty points .sa tim lp mozes u tim sistemima da kupijes razne stvari bp i slicno za mnogo manje isk u odnsu kad posle odneses u jita i prodas.
Primer https://eve-central.com/home/quicklook.html?typeid=19556
taj implant ja odradim kroz misije i kosta me oko 250m ,a prodaje se za oko bilion koliko je trenutno i plex.
Takodje u nekim misijama dobijas takozvane tagove koje prodajes u jiti.tagovi sluze za pravljenje bp.
Primer ,kada dobijem misiju sa tagovima ja je ne zavrsavam do kraja ,uvek ostavim jedan npc i tako sedam dana.svaki dan posle retsarta ta msija opet daje tagove.svako dan 15 min i ja na tagovima uzmem 100m i mao vise i to samo od jedne.
Ako si mislio na to i nadam se da sam razumno objasnio :)
како да нови играчи зараде толике паре?
како да нови играчи зараде толике паре?
Hm ,pa morao bih da se strpis jedno dva meseca.Dok se malo neiskilujes da mozes da radis level 4 misije.Posle toga vec moze.
Hm ,pa morao bih da se strpis jedno dva meseca.Dok se malo neiskilujes da mozes da radis level 4 misije.Posle toga vec moze.
KURE jesi to ti? Iz nekadašnjeg 4S, MM?
Послато са D6503 уз помоћ Тапатока
KURE jesi to ti? Iz nekadašnjeg 4S, MM?
Nisam :).....cesto me to pitaju.Ja sam relativno nov igrac i jos uveku nuub.Igram vec nekih 3 do 4 god.
Nisam :).....cesto me to pitaju.Ja sam relativno nov igrac i jos uveku nuub.Igram vec nekih 3 do 4 god.
Ja sam sada kao noob,a igrao sam 6 godina što u MM/4S, Srbima,Balkancima...u doba ratova sa BoB...hoću da se vratim pa da pitam, ima li neka domaća korporacija/koalicija?
Ja sam sada kao noob,a igrao sam 6 godina što u MM/4S, Srbima,Balkancima...u doba ratova sa BoB...hoću da se vratim pa da pitam, ima li neka domaća korporacija/koalicija?
Ima ,mozes gde sam ja ,corp nas ,alijansa uslovno receno nije.Bugari ,ali sve se razumemo ,bilo da pricamo engleski ,bugarski ili srpski :) Psovke ogotovo.
Ima tu trenutno i nekih madjara i amera ,skandinavije ,ali najbitniaj komunikacija je na srpsko-bugarskom.
Koliko imas SP ,ako zelis da se vratis dobro dosao si kod nas i imaces svu pomoc.takodje ima dosta PVP ,trenutno ratujemo protiv najjacih laijansa i to uspesno.
http://evenews24.com/2016/09/18/fountain-region-sees-further-fighting-over-moons/
http://evf-eve.com/services/brcat/?s=4661&b=7211280&e=120&t=buf&o=1
bilioni su u pitanju
Tako da bas je aktvno.
Ima ,mozes gde sam ja ,corp nas ,alijansa uslovno receno nije.Bugari ,ali sve se razumemo ,bilo da pricamo engleski ,bugarski ili srpski :) Psovke ogotovo.
Ima tu trenutno i nekih madjara i amera ,skandinavije ,ali najbitniaj komunikacija je na srpsko-bugarskom.
Koliko imas SP ,ako zelis da se vratis dobro dosao si kod nas i imaces svu pomoc.takodje ima dosta PVP ,trenutno ratujemo protiv najjacih laijansa i to uspesno.
http://evenews24.com/2016/09/18/fountain-region-sees-further-fighting-over-moons/
http://evf-eve.com/services/brcat/?s=4661&b=7211280&e=120&t=buf&o=1
bilioni su u pitanju
Tako da bas je aktvno.
Uzimam acc od jednog rođaka, koji je bio legenda u danima kada su bili ratovi u Venalu i Branch-u. Ne znam šta sve ima od brodova ali znam da je imao 60+mil SP...trenutno igram trial, pozaboravljao sam skoro sve pa se prisjećam :'(
Koko god ,nije problem...rekao sam ti ,javi se kad i ako budes hteo.
Kako se zove taj acc od rodjaka?
Koko god ,nije problem...rekao sam ti ,javi se kad i ako budes hteo.
Kako se zove taj acc od rodjaka?
Upravo sam na njemu Fearless Sheep, full caldari/cross gallente 77.8 mil SP i trenutno u Hakonenu, od brodova falcon 2x,eris,raptor3x,helios,buzz,flycatcher,zealot,gua rdian 2x,ares2x,crow,claw,hawk,WIDOW,par BS, industrijala kruzera
I vise nego dovoljni SP.Brodove koje imas nije ni bitno ,bitno je da imas SP za ostale brodove.
Ti si mi posalo mail u igri?Sad ne mogu da vidim jer sam se upravo ugasio.
I vise nego dovoljni SP.Brodove koje imas nije ni bitno ,bitno je da imas SP za ostale brodove.
Ti si mi posalo mail u igri?Sad ne mogu da vidim jer sam se upravo ugasio.
Da sa onog trial acc.Problem sa Fearless je što ima samo 1.5 mil iska, moram zaraditi za plex sledeći
Da sa onog trial acc.Problem sa Fearless je što ima samo 1.5 mil iska, moram zaraditi za plex sledeći
Pa za jedan mesec imas ,kosta oko bil.
Pogledaj koliko imas LP pa da zamenis za isk.
Pa za jedan mesec imas ,kosta oko bil.
Pogledaj koliko imas LP pa da zamenis za isk.
Ima oko 84 hiljade lp-a najviše caldari state.je li ok da nađem nekog lvl 4 agenta za isk?Od kojih se najviše dobija, security mining...?
Ima oko 84 hiljade lp-a najviše caldari state.je li ok da nađem nekog lvl 4 agenta za isk?Od kojih se najviše dobija, security mining...?
Pa
pogledaj te LP u nekoj stanici da uzmes nesto ,neke BP ili sta vec.Pogledaj i uporedi na marketu u Jiti.radeci level 4 misije neces dobiti direktno nesto puno ISK ,vec dobijas LP i to vredi pa onda menjas za nesti i prodajes.
Pa
pogledaj te LP u nekoj stanici da uzmes nesto ,neke BP ili sta vec.Pogledaj i uporedi na marketu u Jiti.radeci level 4 misije neces dobiti direktno nesto puno ISK ,vec dobijas LP i to vredi pa onda menjas za nesti i prodajes.
Ok, ja trenutno prebacujem neke stvari u Taisy.Reci mi gdje vam je najbliži punkt za regrutaciju?
Pazi ,nema to punkt za registracijuPosaljem ti zahtev za korp i kod nas u sistem dolazis tako sto podesis ovde gde sam ja stanicu kao home i samounistis se i porbudis se ovde :).To je sad sistem.
A ako mislis da prebacujes ovde brodove gde sam ja ,hm to je vrlo tesko ,skoro pa nemoguce.Mislim da prebacijes tako sto ces leteti u njima na tu destinaciju ,ubice te negde usput.
Jedino da platis Bleck frog ili slicno.U svakom slucaju ti i nemas sad neke bitne brodove sto se koriste pa da treba da ti je bitno.
Kako god kad budes u igri kontaktiraj me na MPMOTCACEBEPA Bukandara pa cu ti jos objasniti sta treba.Naravno ako budem i ja online
Pazi ,nema to punkt za registracijuPosaljem ti zahtev za korp i kod nas u sistem dolazis tako sto podesis ovde gde sam ja stanicu kao home i samounistis se i porbudis se ovde :).To je sad sistem.
A ako mislis da prebacujes ovde brodove gde sam ja ,hm to je vrlo tesko ,skoro pa nemoguce.Mislim da prebacijes tako sto ces leteti u njima na tu destinaciju ,ubice te negde usput.
Jedino da platis Bleck frog ili slicno.U svakom slucaju ti i nemas sad neke bitne brodove sto se koriste pa da treba da ti je bitno.
Kako god kad budes u igri kontaktiraj me na MPMOTCACEBEPA Bukandara pa cu ti jos objasniti sta treba.Naravno ako budem i ja online
Je li vam home sys 0.0?
WY-9LL -0.2
http://evemaps.dotlan.net/map/Fountain/Phoenix#npc
To je regija.
Ljudi da li još neko igra osim kuuree i ja?
DDoS napad na eve server.....nema šanse da se uloguje na tranquility
Igra 15.11. prelazi u F2P model
https://community.eveonline.com/news/dev-blogs/introducing-clone-states-and-the-future-of-access-to-eve-online/
darkowozzd
7.11.2016, 16:37
Igra 15.11. prelazi u F2P model
https://community.eveonline.com/news/dev-blogs/introducing-clone-states-and-the-future-of-access-to-eve-online/
ja citam ovamo o bitkama sa shipovima od po 75k dolara xD sta moze f2p igrac ovde da uradi? xD
ja citam ovamo o bitkama sa shipovima od po 75k dolara xD sta moze f2p igrac ovde da uradi? xDDa bude meta za vežbu gađanja. Većina skillova za bilo šta ozbiljnije je verovatno onemogućena, kao što je to slučaj sada u free trialu tako da ono...
Još jedna potvrda koliko je EvE poseban
https://community.eveonline.com/news/news-channels/eve-online-news/the-next-stage-of-project-discovery-exoplanet-research/?utm_source=launcher_news&utm_medium=launcher&utm_campaign=
:aplauz::eek:
Da bude meta za vežbu gađanja. Većina skillova za bilo šta ozbiljnije je verovatno onemogućena, kao što je to slučaj sada u free trialu tako da ono...
Apsolutno nije tačno da ništa ne može da uradi...Toliko toga ima u eve borbenoj taktici da i i t1 brodovi (posebno logistika) su takođe potrebni.A možeš postati omega igrač posle 1-2 mjeseca odrađivanja misija u t1 brodovima sa nekim starijim igračem u 0.0 sistemima, i ne moras da kupujes plexove za novac.Ko želi pomoć neka se slobodno javi Fearless Sheep-u.
Pozdrav
Odavanje pošte Hawkingu paljenjem cyno generatora širom igre.
WYUTirRnn3w
Da li neko moze da mi preporuci neki domaci guild koji je otvoren za nove igrace?
Isto tako, zanima me, gde mogu da naucim najvise o igri, tj o njenim elementima?
Totalni sam pocetnik u ovome, bas mi se sve cini konfuzno
Bilo je par pokušaja ranije da se u igri oforme grupe ljudi sa ovih prostora ali koliko je meni poznato to nikada nije zaživelo. Većina naših igrača završi u poznatijim alijansama jer igra prosto zahteva veću grupu igrača da bi dobila smisao i razlog da se uživa u njoj (ne računam igrače koji troše vreme na sadomazohističke solo avanture u HighSec-u).
Što se početaka tiče dobar izbor za efikasno učenje svega što može da se nauči u igri je konkurisanje za ulazak u Eve University (https://www.eveuniversity.org/) (E-UNI), korporaciju koja je poslednjih petnaestak godina posvećena obučavanju početnika.
Što se konfuzije tiče, to je sasvim normalno. Eve Online je izuzetno kompleksna igra koja prosto zahteva vreme da bi se savladala.
Jel si bas, bas nov igrac ili si igra malo i upoznat si bar mao sa igrom?
U svakom slucaju mozes kod mene u korp, dobro dosao si i mogu dosta da ti pomognem da se brzo skilujes i zaradjuejs isk.
Bas bas novi igrac :D Znam ono sto se naucilo preko tutorijala, nista vise
Videcu malo da procesljam po netu i procitam sto vise
Mozes li mi reci koji ti je nick, da te dodam?
Jel si bas, bas nov igrac ili si igra malo i upoznat si bar mao sa igrom?
U svakom slucaju mozes kod mene u korp, dobro dosao si i mogu dosta da ti pomognem da se brzo skilujes i zaradjuejs isk.kure jel još s bugarima držite sisteme 😀? Pozz od Fearless Sheep
Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока
kure jel još s bugarima držite sisteme 😀? Pozz od Fearless Sheep
Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока
Pa naravno :)I dalje uspesno saka jada protiv svih ostalih :)
CCP je danas podelio nagrade povodom proslave jubileja.
Get yer shinies! (https://www.eveonline.com/article/p8daea/eve-is-fifteen-anniversary-gifts-delivered)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.