Prikaži potpunu verziju : Remote control (RC) "igračke"
Zaista ne znam koliko je za ovaj forum,ali malo sam se odusevio ovim nitro rc auticima pa sam mislio da li ima negde u Srbiji da se uzme neki njihov proizvod(Autici im idu i do 200km/h,oni najbrzi....).QhT3r9RzhJgCene otprilike znam(nisu normalni,samo pljackaju).Jos kad bi se nabacila neka kamerica na autic i vozikas po komsiluku iz kuce,bilo bi pravo ludilo.Mozda je malo detinjasto,ali mislim da ove "igracke" uopste nisu za decu(svi ovi automobili imaju od 1 pa na gore konjskih snaga).Ima li ljudi sa ovim hobijem ili ljudi koji se zanimaju ovim da znaju malo vise,pa da podele neka iskustva :n_klanja: bas mi deluje zanimljivo,da imam viska para ne bih ni razmisljao,odmah bih uzeo jedan....recimo ovakav :kreza:
http://www.eastern-toy.com/upload/product/1/31397ef54d6db55216cccab8aea7a618.jpg
Imaju domaci forumi namenjeni za tu vrstu hobija. A imamo i shopova, deru za medalju i kod nas i u inostranstvu za tako nesto hehe. Proguglaj malo nacices sve... extreme rc toyes mislim da se zove radnja video sam je negde u ns...
Meni je zanimljiv onaj RC hoverkraft, a ti sa točkovima... zastarelo :D
Hephaestus
19.8.2010, 22:02
U Novom Sadu imas u Zmaj Jovinoj 18 ili tako nesto, nemoj me drzati za rec davno sam radio u tom delu grada, znam da je sa parne strane.
Meni je zanimljiv onaj RC hoverkraft, a ti sa točkovima... zastarelo :D
Gledao sam te avione RC,ali to je za profesionalce,onaj ko prvi put to uzme u ruke 80% da ce ga slomiti kada ga bude spustao na zemlju.Video sam da je bas tesko upravljati avionima,helise nisam video.
Jest u Zmaj Jovinoj, onaj pasaz gde je knizara Most cini mi se :)
Gledao sam te avione RC
Nije avion... "Hoverkraft" :D
66ez8dtyw_I
Hephaestus
19.8.2010, 22:52
Jest u Zmaj Jovinoj, onaj pasaz gde je knizara Most cini mi se :)
Da, tamo gde je knjizara Most, kafici Fickic i Mamut, Pecatorezac Pecat, fotokopirnica indeks, advokat Knezevic... :) dva broja su u tom prolazu, 16 i 18, cini mi se.
Omg za ovo nisam znao,bas izgleda ludo :eek:
Ja sam na ebayu nabavio skoro rc helikopter za nekih stotinjak dolara (ne onaj mali kineski nego onaj veći sa izmjenjivim "oštricama") a koristim ga za snimanje iz vazduha do tih nekih 20tak metara visine koliko može letjeti ka gore.
Može odlično da ponese kompakt aparat, mobilni telefon a čak i malo masivniji Canon G9 a ponekad se tek tako zezam s juniorom, njemu je super :)
Ja bih ipak neki remote control autic.Nekako mi helisi/monster truck/avioni deluju za profesionalce,lako mozes da ih pokvaris ako ne umes da ih koristis,dok ovi autici jednostavno prze jako brzo nista vise.
I auto može lako da se sj**e bez pretjeranog truda - kreneš "malim za velikim" i veliki automobil ti zgazi zabavu :D
http://www.trendtimes.com/remote-control-1967-ford-mustang-gt.html ovo bih ja rado uzeo,posto obozavam mustanga.Samo me zanima kolika bi bila dostava do nas.Posto ima Serbia and Montenegro da se obelezi,verovatno da mogu da doteraju kod nas,samo nisam siguran da li se isplati.
NjegovaWisost
21.8.2010, 2:08
=) Kao mali sam imao šleper sa utovarnom viljškom :D Mogao je olovke da utovara. To su bila vremena....
Sto li nisu izmislili ovakve igracke kada sam bio mali ? :D
Sada vec ne ide jer :
I'm too old for this shit!:kreza:
Tesko da si too old for nitro autice koji idu po 200 na sat :kreza:
pharaon.92.bc
23.8.2010, 18:46
Kada pomenuste RC igracke imao sam pre par godina RC helikopter koji je zaista dobro leteo i bio je itekako zanimljiv dok mu baterija nije izgubila kapacitet i dok mu nisam polomio onu malu elisu na repu.:D
Posle toga je postao neupotrebljiv ali sam se bas zabavljao igrajuci se sa njim.:)
Placen je oko 60 eura.Nekih 10 metra je mogao da leti u visinu.Pustao sam ga u porti crkve koja se nalazi preko puta moje kuce.Odlican heliodrom.:D
Ja sam pre nesto manje od 10 godina kupio Nikko formulu-bagi, tada me je kostala ~300DEM. Ima nezavisno oslanjanje napred i pozadi kao i tockove koji se menjaju. Nosio sam je na Kopaonik, vozio po neravnom terenu i imao mnogo sati zabave. Sada vec godinama stoji u podrumu, ko zna u kakvom je stanju baterija... :( Ova tema me je podstakla da odem i iskopam je iz podruma, da vidim radi li to jos uvek, a i da se podsetim mladjih dana! :) Kad se samo setim kad sa ~30km/h krenem da jurim neku macku, haha, a macka sva izbezumljena pocne da bezi! :D
Inace, evo jednog dobrog foruma koji se bavi ovom tematikom:
http://www.rcgroups.com/forums/index.php
Da li mozda neko zna ima li kod nas foruma koji se bave igrackama na daljinsko upravljanje?
Tesko,kod nas ne znaju ni sta su nitro RC autici a sta RC na ele. pogon :opanachke
Mislim da dosta foruma imaju ovakve teme,ali tesko da ima bas forum posvecen ovome :icon_scra
zUyR0eezwns&feature=related
Sve koje interesuje RC, postoji online zajednica, koja se bavi time i okuplja najbolje iz oblasti RC-a, ne samo iz Srbije, nego i iz ostalih delova sveta, neka mi se jave na PM, da ne ispadne da reklamiram . . .
To je divan hobi, kojim se i sam bavi i uvek su svi dobrodosli . . .
PerFeX.007
31.8.2010, 18:55
I ja sam imao ovo pre malo vise godina , dok ga nisam zgazio :P Bilo je bas zabavno isao sam ispod necjih kola i zezao se.....Ne znam gde je kupljen kupili mi keva i cale za neki rodj.......
dr.freeman
20.9.2010, 12:16
Ja imam jedno pitanje. Kao mali, od babe sam dobio neki dzip "klasicne velicine", no pre 10ak godina izgubio sam daljinac za njega, i do dan danas mi stoji u sobi u jedom delu... cenim da mehanika/elektronika jos uvek radi, ali da li postoji neki nacin da ga ponovo pokrenem ( bezicno) ? :)
Hvala :)
Nikola16789
20.9.2010, 12:43
Ja imam jedno pitanje. Kao mali, od babe sam dobio neki dzip "klasicne velicine", no pre 10ak godina izgubio sam daljinac za njega, i do dan danas mi stoji u sobi u jedom delu... cenim da mehanika/elektronika jos uvek radi, ali da li postoji neki nacin da ga ponovo pokrenem ( bezicno) ? :)
Hvala :)
Mozes da nabavis neki industrijski ventilator, on ce da ga pogura bezicno bez problema, ili da ga stavis iza avionskog motora... :kreza:
Salu na stranu, moguce je napraviti "custom" daljinski, ali mislim da to trazi prepravke i na automobilu...
dr.freeman
20.9.2010, 13:52
Mozes da nabavis neki industrijski ventilator, on ce da ga pogura bezicno bez problema, ili da ga stavis iza avionskog motora... :kreza:
Salu na stranu, moguce je napraviti "custom" daljinski, ali mislim da to trazi prepravke i na automobilu...
KAko oni jbt na mythbusters uzmu pa automobil od 2k kubika pa na daljinac vozikaju po pustinji... ne moze biti toliko tesko napraviti za bednu igracku :)
KAko oni jbt na mythbusters uzmu pa automobil od 2k kubika pa na daljinac vozikaju po pustinji... ne moze biti toliko tesko napraviti za bednu igracku :)
pa jel si video nekada kako oni to rade ? daljinski koji kontrolise servo motore koji zatim okrecu volan ili stiskaju papucice.
dakle, oni ugradjuju svoje servo motore koji koriste postojece sisteme upravljanja u kolima, to nema NIKAKVE veze sa tvojom igrackom, za koju ces ipak morati da nadjes daljinski ili da menjas preko pola elektronike :)
dr.freeman
22.9.2010, 11:06
pa jel si video nekada kako oni to rade ? daljinski koji kontrolise servo motore koji zatim okrecu volan ili stiskaju papucice.
dakle, oni ugradjuju svoje servo motore koji koriste postojece sisteme upravljanja u kolima, to nema NIKAKVE veze sa tvojom igrackom, za koju ces ipak morati da nadjes daljinski ili da menjas preko pola elektronike :)
Nisam msl bukvalno na sistem upravljanja, nego na samu pomisao na automobil od 2t stavis na daljinac i igras se sa njim... daljinac sam izgubio pre 10ak godina, tako da sad nemam predstavu gde bi moga da bude... mozda je cak i zabetoniran negde u dvorisnoj terasi, mozda je u selu, mozda mi ga je komsija iz ljubomore bacio u sumu,,, ne znam ...
tako da ako neko ima ideju o nekom forumu kako da napravim nov ili modifikujem neki kupljeni neka sobodno kaze :)
Nisam msl bukvalno na sistem upravljanja, nego na samu pomisao na automobil od 2t stavis na daljinac i igras se sa njim... daljinac sam izgubio pre 10ak godina, tako da sad nemam predstavu gde bi moga da bude... mozda je cak i zabetoniran negde u dvorisnoj terasi, mozda je u selu, mozda mi ga je komsija iz ljubomore bacio u sumu,,, ne znam ...
tako da ako neko ima ideju o nekom forumu kako da napravim nov ili modifikujem neki kupljeni neka sobodno kaze :)
Mozes da kupis novi daljinac, sa njim ces verovatno dobiti i odgovarajuci prijemnik koji stavis u auto i vozis...
Ali najbolje pogledaj da li ima neki RC klub u tvojoj blizini, ako ima oni ce ti verovatno pomoci.
:ciao:
dr.freeman
22.9.2010, 12:30
Mozes da kupis novi daljinac, sa njim ces verovatno dobiti i odgovarajuci prijemnik koji stavis u auto i vozis...
Ali najbolje pogledaj da li ima neki RC klub u tvojoj blizini, ako ima oni ce ti verovatno pomoci.
:ciao:
nisam ni znao da postoji RC klubovi xD... je l znas neki u Beogradu :) preporuceni :)
Fibonacci
22.9.2010, 12:32
To ti ide ovako: Kupis dobru stanicu (oni imaju Futabu 9c (a imam je i ja :D )). To je stanica sa devet kanala. Znaci devet funkcija. Uz nju dobijes prijemnik. U prijemnik ubodes bateriju i servoe i picis.
To ti ide ovako: Kupis dobru stanicu (oni imaju Futabu 9c (a imam je i ja :D )). To je stanica sa devet kanala. Znaci devet funkcija. Uz nju dobijes prijemnik. U prijemnik ubodes bateriju i servoe i picis.
Ja mislim da mu ne treba 9 kanala za auto. ;)
shalabajzer
22.9.2010, 13:40
Eh a gde? I koliko ? Kladim se ne manje od 300 eura.
Ta od 9 moze i 4 nosaca raketa da ponese. Man that is sick :D. Roknes upaljace i na buvljaku kupis male raketice. Pa pojuri macku sa tim:rofl:. Popizdece!
Isto sam gledao ima za 40 eura da se uzmu avioni na elektro pogon. I imaju 4 kanalne kontrole. Napred/nazad, gore/dole...S time sto avion i ne ide nazad :D pa se ta jedna kontrola moze iskoristiti za nesto drugo..Ja trazim samo 5 kanalnu :D. levo desno i gore dole + napred...
Fibonacci
22.9.2010, 14:11
Ja mislim da mu ne treba 9 kanala za auto. ;)
Naravno da ne, ali pomenuo sam to, zato sto oni koriste konkretno tu stanicu.
Eh a gde? I koliko ? Kladim se ne manje od 300 eura.
Ta od 9 moze i 4 nosaca raketa da ponese. Man that is sick :D. Roknes upaljace i na buvljaku kupis male raketice. Pa pojuri macku sa tim:rofl:. Popizdece!
Isto sam gledao ima za 40 eura da se uzmu avioni na elektro pogon. I imaju 4 kanalne kontrole. Napred/nazad, gore/dole...S time sto avion i ne ide nazad :D pa se ta jedna kontrola moze iskoristiti za nesto drugo..Ja trazim samo 5 kanalnu :D. levo desno i gore dole + napred...
Ta jeste 300e, ali nije neophodna. Ti "avioni" za 40e su igracke. Cetiri kanala ti sluze za: gas, pitch, roll i rudder. Ti kinezi toliko losu elektroniku imaju, da nije kompatibilna ni sa cim, nego ima neke svojstvene standarde. Domet je mali i cesto otkaze u prvih par letova.
ultrahome
30.1.2011, 19:50
Trke mini RC automobila u Beogradu:
Znam da ce me ismejati imaoci 1/8 modela na nitro i slicnih ozbiljnih igracaka (>150 evra), ali ja sam otvorio trkaliste za lo-end modele (<10 evra) na kome je zaista zabavno. Zima ionaki nije za outdoor, pa dok vama vasi modeli odmaraju, mi vozimo indoor mini modele (1/52 - 1/24):
Sa automobilima na daljinsko je posebno interesantno organizovati trke, pa sam u tom smeru u nasoj kancelariji na Dorcolu napravio stazu obima 10.5 metara na kojoj se mogu takmiciti autici duzine 10 do 20 cm. Sve je detaljno objasnjeno na nasoj novoj web stranici www.ultrahome.in.rs/rc (http://www.ultrahome.in.rs/rc) gde je i formular za prijavu u klub (clanstvo je besplatno). Takmicenja pocinju vec od prvog vikenda februara, pa bilo da imate ili nemate (u kom slucaju mi iznajmljujemo) autic na daljinsko molim da se sto pre prijavite.
Mihailo
Gledajte cesto limundo jer sam nalazio tamo RC stvarcice. BTW, ako biste narucivali preko stranih sajtova, spremite najmanje jos toliko koliko ste platili tu stvar da platite postarinu i carinu.
Hehe, mogu slobodno reci da sam zaljubljenik u RC autice, jos od kako sam pre 25 godina dobio nesto nalik na autic iz videa koji je na tvom sajtu. Jos uvek je u voznom stanju. U njega ide jedna cetvrtasta baterija od 9V za daljinski i 8 ili 9 AA baterija. Razvija brzinu od 25-30km/h.
Mada sam oduvek zeleo da imam RC autic sa pravim motorom, koji moze bar do stotke.
Fibonacci
31.1.2011, 18:38
Da, to je ogroman problem. IzVesna Vesna u carini je nemilosrdna, pa cesto otkine za carinu i vise od 100%!
ultrahome
25.2.2011, 18:04
Posle mesec dana od osnivanja BG RC kluba, sa ponosom javljamo da smo uspostavili saradnju sa najvecim uvoznikom RC igracaka i modela u Srbiji, i da smo clanovima obezbedili mali, ali znacajan, popust pri kupovini proizvoda cene iznad 6000 dinara. Pozivamo sve zainteresovane za Ansmann, E-sky i ostale programe ovog uvoznika da se uclane u klub (clanstvo je besplatno) i narucujuci preko njega ostvare popust i / ili pomognu da klub u buducnosti daje jos vece popuste. Kako moderatori smatraju da je postavljanje linka ka web sajtu kluba reklamiranje, zainteresovani neka mi posalju licnu poruku da im posaljem link.
Borko Motorko
26.2.2011, 11:08
A koliko kosta neki dobar na struju, po mogucstvu na 12V?
Vidim pisu tamo cene <100$ ja stvarno nemam tolike pare...
Ja sam imao jednog BMW-a ali je bio mnogo tezak, i slabo je isao. Imao i je i svetla i poziciju i štop svetla. Strava dok nije izleteo na put :paranoia:
Ako hoces nesto ozbiljno, ne mozes ispod gorenavedene cifre . . .
Dotle su sve kineske igracke neke manje, neke vise kvalitetne . . .
Borko Motorko
27.2.2011, 12:16
Pa znaci neki da bude lep, ne mora na pravi motmrni pogon, moze na struju, 12V, i ne mora brzo da ide, znaci moslim da to moze i neki kineski, malo kvalitetniji da se nadje za manje-vise 20e...
Tesko da ce moci za 20e.To je bilo u vreme kad sam ja bio klinac,sad su ti oko 50e+ kinezi,naravno neki da valjaju icemu,moce i za 20e,ali pitanje je koliko je to dobro.
Ja nemam pare za te avijonicice ali ih jako volim pa sam nabavio
http://www.realflight.com/
i igram na gamepadu koji simulira pravi rc upravljac.
Mogu samo reci da sam odusevljen i da sam se bas bas izvestio.
Borko Motorko
27.2.2011, 20:07
Ma mene bi to proslo brzo, samo malo da ga isteram napolje da vidim kako ulece u krvinu :D
Fibonacci
27.2.2011, 22:49
- pa, ako bi da izdvojis 20e za masinu, onda ti nije potrebna pomoc znalca, toliko mozes i sam da procenis ;)
Borko Motorko
27.2.2011, 23:44
Ne razumem stvarno.
Videcu kod kineza kod mene u gradu ili u nekoj prodavnici igracaka, pa mozda kupim.
Bilo bi zanimljivo da dzaram komsijine dzukele ali ako mi pojedu spravu.. :paranoia::paranoia:
Saveti za kupovinu i letenje igračaka helikoptera
www.ultrahome.in.rs/rc/heliToySaveti.html (http://www.ultrahome.in.rs/rc/heliToySaveti.html)
Mihailo, osnivač BG RC kluba, www.ultrahome.in.rs/rc (http://www.ultrahome.in.rs/rc/)
prvi poligon u Srbiji za vožnju i trke mini automobila na daljinski
želim da vas obavestim da smo u saradnji sa sportskim klubom Arena No1 koji u T.C. Ušće na trećem spratu ima ogroman prostor (Ušće SC urban park) sa raznim aktivnostima (streličarstvo, slobodno penjanje, laser tag, paintball gadjanje, ...) realizovali prvi poligon u Srbiji za vožnju i trke mini automobila na daljinski.
Detalje, fotografije staze i autića pogledajte na www.ultrahome.in.rs/rc/miniRCauto.html (http://www.ultrahome.in.rs/rc/miniRCauto.html)
Pa dobro, kad niko neće, onda ću ja ponovo, ovaj put RC na vodi (prethodna 2 posta su bili o RC u vazduhu i RC na zemlji):
http://ultrahome.in.rs/rc/RCnautika.html
i link ka našim video klipovima na YouTube (poslednja 3 su nautička, ostali vazduh / zemlja):
http://www.youtube.com/user/ultrahome5/videos
Pozdrav svima...Potrebna mi je pomoc oko jednog autica?
Imam mercedesa 280-CE...Ne znam koje je razmere,mislim da je negde oko 40cm duzine i nekih 18 sirine...Potrebna mi je sasija zanjega..Ili ako neko zna kako se montira prednji upravljacki sistem i vesanje..Elektroniku i motor bi ja ugradio bez muke..http://file:///C:/Users/BANE/Desktop/IMG_20150106_205946.jpg
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.