PDA

Prikaži potpunu verziju : Hlađenje za X4 965

nightflier
17.8.2010, 20:52
Dakle, imam X4 965 BE 3,4 Ghz i Gigabyte 5850 1GB DDR5 256BIT u CM Dragon kućištu - i sve je to bučno u tri lepe. Ne znam ni sam šta pravi najviše buke. Rekao bih da nisu ventilatori na kućištu, tako da su mi glavni osumnjičeni kuler na procesoru ili na grafičkoj. Šta kupiti i promeniti da bi se dobilo na tišini? Bio bih spreman da idem do 100 eura.

nikola87
17.8.2010, 20:58
sigurno su kuler od procesora i grafe.

Odmah iz iskustva da ti kazem da su po defu kuleri za 955 i 965 malo bucniji a nekad naleti primerak koji je.... k.... koliko je bucan.

Sto se tice grafe tu bih rekao da nema spasa zato sto se one ludilo greju i kuler mora da se vrti ko lud.
Video sam sad da su izasli valjda neki kao fensi kuleri za te grafe ali niti sam zapamtio kako se zovu niti sam siguran da li mogu kod nas da se nabave.

Sad nema na trzistu nesto puno fensi kulera za proceor pa te savetujem da sacekas do jeseni

Picard
17.8.2010, 20:58
Najverovatnije box kuler na procu, s obzirom da je referentno hladjenje HD5850, ako imas takvo, sasvim solidno i ne bi trebalo da bud bucno. bucno.
Nema potrebe da dajes 100e, za ~30e imas CM 212+, ako zelis nesto bolje trazi Prolimatech Megahalems, on je oko 65e sa jednim ventilatorom, mada ne znam da li ih ima trenutno.

ukimafija
17.8.2010, 21:12
ako zelis nesto bolje trazi Prolimatech Megahalems, on je oko 65e sa jednim ventilatorom, mada ne znam da li ih ima trenutno.
Ako imate to u Srbiji po toj ceni to je stvarno dzabe za taj kuler cak i u SAD-u je samo 62$ kuler a fan bar jos 15$ neki da valja...

srbdr
17.8.2010, 21:52
Pogledaj moju konfu, slicni smo, ja sam kloknuo moj proc na 3,4 ja nemam problema sa bukom. Ali bez obzira na to planiram da kupim kuler za proc. Jedan forumas mi je preporucio sledece:
Gore pomenuti cm, titan fenrir, termalright true black...

flamingos
17.8.2010, 21:56
samo sto ti nikako da se nakanis koji da uzmes :D

srbdr
17.8.2010, 23:09
Flamingos, bez humora molim :p

flamingos
17.8.2010, 23:13
its gona to bi TRUE :)

sportista
18.8.2010, 0:16
Ne znam do koje frekvencije planiraš da ideš i šta očekuješ od kulera, ali ili uzmi CM Hyper 212+ ili idi na neku bolju soluciju od ThermaRight-a TRUE Black, Noctua NH-C12P koji bi trebao da je ~55e (taj koji ti je preporučio te kulere, nije obraćao pažnju na sve kulere :)), i Megahalms je bolji izbor, već sam pričao o tome, ali koliko vidim (bar tako itsvet kaže, znam, znam ali za prvu pomoć :paranoia:) skuplji je. Ako hoćeš još više ja bih tu napravio kompromis i odmah otišao na Noctua-u NH-D14, veriovatno jedan od najboljih, ako ne i najbolji air kuler koji se može naći u Srbiji. ;)

Ali ti kuler, biraj prema svojoj potrebi, a ne prema tome da pljuneš 60e ili 80e za kuler koji ti je apsolutno nepotreban samo da bi imao neki Xtreme air kuler. Ali uveren sam da ćeš se ti i voditi prema svojim potrebama i nećeš dozvoliti da tako lako pogrešiš. ;)

nightflier
18.8.2010, 2:15
Ne znam do koje frekvencije planiraš da ideš i šta očekuješ od kulera, ali ili uzmi CM Hyper 212+ ili idi na neku bolju soluciju od ThermaRight-a TRUE Black, Noctua NH-C12P koji bi trebao da je ~55e (taj koji ti je preporučio te kulere, nije obraćao pažnju na sve kulere :)), i Megahalms je bolji izbor, već sam pričao o tome, ali koliko vidim (bar tako itsvet kaže, znam, znam ali za prvu pomoć :paranoia:) skuplji je. Ako hoćeš još više ja bih tu napravio kompromis i odmah otišao na Noctua-u NH-D14, veriovatno jedan od najboljih, ako ne i najbolji air kuler koji se može naći u Srbiji. ;)

Ali ti kuler, biraj prema svojoj potrebi, a ne prema tome da pljuneš 60e ili 80e za kuler koji ti je apsolutno nepotreban samo da bi imao neki Xtreme air kuler. Ali uveren sam da ćeš se ti i voditi prema svojim potrebama i nećeš dozvoliti da tako lako pogrešiš. ;)

Hvala na savetu. Mašinu neću da overklokujem, tako da mi je tišina u svakodnevnom radu bitnija od ne znam kakvog hlađenja.