Prikaži potpunu verziju : Merenje temperature externog diska
Disk HDD WD15EARS
(Western Digital Caviar Green 1500GB, 64MB Cache, SATA II)
u externom USB 3.5 aluminijskom kućistu ali bez ventilatora (bs-u35pds China products)
Kupljen pre svega u svrhu skladištenja svega i svačega. Sada želim da ga koristim sa media plejerm Apacer AL460 što podrazumeva neprekidan rad od više sati. Prilikom rada na dodir ruke oseca se zagrejanost kućišta diska ali bi želeo da izbegnem subjektivnu procenu i da znam tačnu zagrejanost diska.
Svi programi koje sam probao daju podatke samo za diskove u računaru a USB spoljne diskove ne vide.
Ako neko ima rešenje za problem, programsko ili hardversko molim za pomoć
Tvoje resenje je Hard Disk Sentinel, sjajan program sa dosta naprednih opcija.
Ja ga koristim za Samsung F3 EcoGreen od 1.5TB koji se nalazi u Chieftec BlackBox-u.
Kada budes skinuo ovaj program, okaci temperature diska dok miruje kao i dok prebacuje podatke, a ukoliko mozes da izmeris, okaci i temperaturu sobe, cisto da uporedimo.
Meni na sobnoj temperaturi od ~26 stepeni pri prebacivanju podataka hard bude na oko 44 pa cak i vise stepeni. Jeste da je u zatvorenom kucistu, ali mislim da je ovo prilicno za jedan disk na 5.400 obrtaja/min. Mogu samo da zamislim koliko bi se grejali oni na 7.200!
Tvoje resenje je Hard Disk Sentinel, sjajan program sa dosta naprednih opcija.
Ja ga koristim za Samsung F3 EcoGreen od 1.5TB koji se nalazi u Chieftec BlackBox-u.
Kada budes skinuo ovaj program, okaci temperature diska dok miruje kao i dok prebacuje podatke, a ukoliko mozes da izmeris, okaci i temperaturu sobe, cisto da uporedimo.
Meni na sobnoj temperaturi od ~26 stepeni pri prebacivanju podataka hard bude na oko 44 pa cak i vise stepeni. Jeste da je u zatvorenom kucistu, ali mislim da je ovo prilicno za jedan disk na 5.400 obrtaja/min. Mogu samo da zamislim koliko bi se grejali oni na 7.200!
Hvala na preporuci
Program odradjuje posao i sad konacno imam neku kontrolu na dešavanjima sa HDD. Cak mi je za neki stari Maxtor za koga su drugi programi dijagnosticirali perfektno stanje, pronašao gomilu bad sektora.Sad moram da pojurim neki program ako mogu to da ispeglam.
Spoljni disk gura do 44 stepena Sad cu da pogledam od koje cifre postaje kriticno
Western Digital Caviar Green 1.5TB WD15EARS 3.5 "SATA Hard Drive
Temperatura Operating Radni
-0 ° C do 60 ° C
Non-operatin
-40 ° C do 70 ° C
Po ovome treba da sam miran
Temperatura spoljnih USB diskova posle tri sata rada
Western Digital Caviar Green 1.5TB WD15EARS 3.5 "SATA Hard Drive u
u externom USB 3.5 aluminijskom kućistu ali bez ventilatora (bs-u35pds China products) -41 °
Prestigio 120 GB 2.5 USB -34 °
Transcend 320GB 2.5 USB - 37 °
Mereno sa Hard Disk Sentinel
Temp prostorije 28 °
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.