PDA

Prikaži potpunu verziju : MicroSD od 32GB

Schnak3
15.8.2010, 12:06
Gledao sam na googlu ali nigde nisam mogao da nadjem da u srbiji ima MicroSD kartice od 32gb- nasao sam samo novosti da su firme najavile da ce krenuti sa proizvodnjom kartica ove velicine.

Freško
15.8.2010, 12:27
A šta će ti kartica tolikog kapaciteta ako nije tajna?!

water wizard
15.8.2010, 12:38
nije problem kapacitet, nego cena, sigurno je bar 8 puta skuplja od ovih od 4 giga

Freško
15.8.2010, 13:04
nije problem kapacitet, nego cena, sigurno je bar 8 puta skuplja od ovih od 4 giga

8GB = ~2300 Dinara
16GB = ~4000 Dinara
32GB = nisam video cenu ali sigurno kada dođe na naše tržište neće biti ispod 75 Eura... Vredi li to te pare?.... Dodaš još 1000 dinara u častiš sebe jednim 32GB OCZ ONYX, MLC SSD Diskom.....

Schnak3
15.8.2010, 13:11
A šta će ti kartica tolikog kapaciteta ako nije tajna?!

Tajna, drzavna.

Uh :/

Ne kupuje mi se sad jer imam ovu od 2gb (koja je malog kapaciteta, al sta da se radi) a skupo mi je onda da kupim karticu od 32gb. Ipak cu da sacekam.

8GB = ~2300 Dinara
16GB = ~4000 Dinara
32GB = nisam video cenu ali sigurno kada dođe na naše tržište neće biti ispod 75 Eura... Vredi li to te pare?.... Dodaš još 1000 dinara u častiš sebe jednim 32GB OCZ ONYX, MLC SSD Diskom.....

Hvala za cenu. Ali SSD ne mogu da koristim u mobilnom telefonu ;)
Imam netbook (160gb hard) tako da cu na njemu gledati filmove. Za nekih godinu dana ce cena 32gb biti znatno jeftinija.

water wizard
15.8.2010, 13:24
retki su telefoni koji podržavaju te kartice, proveri u specifikacijama da ne daješ pare bezveze

Schnak3
15.8.2010, 14:05
retki su telefoni koji podržavaju te kartice, proveri u specifikacijama da ne daješ pare bezveze

HTC Wildfire podrzava kartice do 32gb.

Freško
15.8.2010, 14:27

I za moju Nokju E51 na netu svuda piše da podržava kartice od 8GB, pa čim stavim bilo šta što je veće od 2GB ona počne da koči. Ja da sam na tvojem mestu prenego bi bilo šta veće od 4GB probao da stavim u telefon prvo bi po netu pogledao malo revjue od korisnika i bacio pogled na to što drugi ljudi kažu kako im se ponašao telefon sa karticama većeg kapaciteta tipa 8-16GB.

Schnak3
15.8.2010, 15:59
I za moju Nokju E51 na netu svuda piše da podržava kartice od 8GB, pa čim stavim bilo šta što je veće od 2GB ona počne da koči. Ja da sam na tvojem mestu prenego bi bilo šta veće od 4GB probao da stavim u telefon prvo bi po netu pogledao malo revjue od korisnika i bacio pogled na to što drugi ljudi kažu kako im se ponašao telefon sa karticama većeg kapaciteta tipa 8-16GB.

Ok, ionako necu sada da kupim jer je skupa. Ipak cu sacekati.

dbaja
15.8.2010, 23:09
Kartica te veličine možda posluži fino u nekom DSLR-u, ali kakva joj može biti namena telefonu:confused:

Freško
15.8.2010, 23:53
Kartica te veličine možda posluži fino u nekom DSLR-u, ali kakva joj može biti namena telefonu:confused:

Kako kakva, pa da mož da kažeš da imaš telefon sa 32GB :kreza:

Predrag Stankovic
16.8.2010, 7:01
Tajna, drzavna.

Odao si pola tajne :D

Kako kakva, pa da mož da kažeš da imaš telefon sa 32GB :kreza:

Koliko samo muzike + ima ljudi (poput mene) koji gledaju filmove na telefonu

dbaja
16.8.2010, 9:10
Koliko samo muzike + ima ljudi (poput mene) koji gledaju filmove na telefonu

Filmove na telefonu? E sve sam čuo ali ovo nikada ALI NIKADA ne bih voleo da vidim. Ipak filmove cenim malo više od toga da ih gledam na tako velikom "ekranu". Otprilike isti kvalitet bi bio da gledam film na daljincu od klime (jeste da je LCD monohromatski ali skoro isto mu dođe). Sigurno je poseban užitak recimo, po sunčanom danu, dok čekaš bus negde, gledaš film na stanici a svi se dive...:to_care:

Predrag Stankovic
16.8.2010, 10:29
Nije neki užitak naravno, ali nije loše kad recimo moraš da čekaš negde par sati nešto ili kad putuješ malo duže.

Schnak3
16.8.2010, 10:47
Filmove na telefonu? E sve sam čuo ali ovo nikada ALI NIKADA ne bih voleo da vidim. Ipak filmove cenim malo više od toga da ih gledam na tako velikom "ekranu".

Kao sto sam rekao, imam netbook i na njemu cu gledati filmove. Mislio sam sa su kartice od 32gb jeftinije, ali posto nisu, necu da je sada kupim.

Otprilike isti kvalitet bi bio da gledam film na daljincu od klime (jeste da je LCD monohromatski ali skoro isto mu dođe). Sigurno je poseban užitak recimo, po sunčanom danu, dok čekaš bus negde, gledaš film na stanici a svi se dive...:to_care:

Tacno, veliki uzitak :D

Meni do stanice treba 6 minuta, da cekam bus 5-10 minuta, do skole busom 6 minuta, do skole peske 2min, i tako nazad. Do tamo to je nekih 20minuta, a to je dovoljno za 2/3 epizode south parka ili simpsonova :)

dbaja
16.8.2010, 15:29
Kao sto sam rekao, imam netbook i na njemu cu gledati filmove. Mislio sam sa su kartice od 32gb jeftinije, ali posto nisu, necu da je sada kupim.

Tacno, veliki uzitak :D

Meni do stanice treba 6 minuta, da cekam bus 5-10 minuta, do skole busom 6 minuta, do skole peske 2min, i tako nazad. Do tamo to je nekih 20minuta, a to je dovoljno za 2/3 epizode south parka ili simpsonova :)

Ok. Nadam se da makar dok prelaziš preko puta ne gledaš u "veliki" ekran. Em je mnogo opasno em je i kazna uvedena za takve stvari:ciao:

Schnak3
16.8.2010, 15:33
Ok. Nadam se da makar dok prelaziš preko puta ne gledaš u "veliki" ekran. Em je mnogo opasno em je i kazna uvedena za takve stvari:ciao:

Znam za to. Do skole prelazim dva malo promenta puta. Isto mogu i stripove ta citam :)

BTW, zeza me Eclipse pa ne mogu ni da ucim da programiram za Android.

uros@3D
16.8.2010, 20:09
E ljudi da ne otvaram novu temu jel ima neko resenje za ovaj problem... Naime komsinica mi dala aparat da prebacim slike na CD al' izgleda da kartica nije formatirana tj. prikazuje da na njoj ima podataka al' kad se otvori folder nema fajlova. Na apratu se jasno ocitavaju. Jel ima neko resenje da ne ukljucuje formatiranje? :o

ivance95
16.8.2010, 20:24
I ja sam imao isti problem. Probaj ubaci karticu u citac kartica, ili u laptop. Ili formatiraj karticu pa pokreni Get Data Back.:ciao::ciao::ciao:

Sass Drake
16.8.2010, 20:59
E ljudi da ne otvaram novu temu jel ima neko resenje za ovaj problem... Naime komsinica mi dala aparat da prebacim slike na CD al' izgleda da kartica nije formatirana tj. prikazuje da na njoj ima podataka al' kad se otvori folder nema fajlova. Na apratu se jasno ocitavaju. Jel ima neko resenje da ne ukljucuje formatiranje? :o

Uključi prikazivanje sakrivenih i sistemskih fajlova u Windows Explorer-u. Tools/Folder Options/View.

uros@3D
16.8.2010, 21:24
Uključi prikazivanje sakrivenih i sistemskih fajlova u Windows Explorer-u. Tools/Folder Options/View.

E ne verujem. Probao sam sa "Show hidden files and folders" a nisam probao i sa sistemskim fajlovima. Evo sad je tek prikazao. Otkad to spada u sistemske fajlove? :kreza:

Hvala na odgovoru. :)

Freško
16.8.2010, 22:14
@Uroš

Ako imaš posla sa oštećenim podatcima na kartici, upotrebi ovu (http://www.flashmemorytoolkit.com/download.html) finu alatku i povadi podatke.

Edit:

Vidim da si u međuvremenu rešio "problem", al neka ostane post možda nekom i pomogne....

Sass Drake
16.8.2010, 22:46
Problem je najvjerovatnije bio malver koji je sakrio foldere označivši ih sistemskim i naveo korisnika da umjesto foldera otvori trojanca čiji EXE fajl ima ikonu XP foldera. To se pretpostavljam desilo kad je dotični aparat ili kartica bili prikopčani na zaražen računar.

uros@3D
16.8.2010, 22:55
Upravo! Kad sam ga nakacio na komp avast je prepoznao virus i uklonio ga pre no sto sam i stigao da pogledam u folder. :)