PDA

Prikaži potpunu verziju : FTP Upload u VB6


doctor
14.8.2010, 0:29
Pokušavam da napravim program koji će da uploaduje neke text fajlove na FTP server. Pokušao sam i sa InternetOpen i InternetConnect API funkcijama, i sa INet kontrolom i ne uspeva.

F1!!!

Geomaster
14.8.2010, 15:14
Imaš sreće, naleteo sam na taj problem pre oko 2 godine, i uzeo sam kod sa jednog od programa odavde (http://planet-source-code.com/vb/scripts/BrowseCategoryOrSearchResults.asp?txtCriteria=FTP&lngWId=1), samo ne sećam se koji :D

Alternativa (po meni mukotrpnija ali i bolja): nauči kako radi FTP protokol. Imaćeš dosta problema, neću da te lažem, ali mnogo je bolje kad razumeš :)

doctor
14.8.2010, 15:19
Ah, znam palo mi je na pamet da "priučim" ponešto oko FTP protokola, komande itd, al' mi nije nešto preterano potrebno a i nemam puno vremena.
Naravno nikad ne škodi da se zna nešto više o tome, tako da mi ipak ne gine čitanje u skorije vreme :)
Hvala ti, pogledaću da li ima nekog funkcionalnog koda na tom sajtu :)

Geomaster
14.8.2010, 15:20
Ako planiraš da radiš nešto ozbiljnije sa tim, nećeš se izvući bez znanja kako radi protokol :D

doctor
14.8.2010, 16:05
Pregledanjem source kodova, i korišćenjem FTP komande "ugrađene" u Windows shvatio sam da moram da naučim kako FTP funkcioniše. Nema 'leba bez motike a ni korišćenja FTP-a bez učenja :D
Hvala u svakom slučaju :)

EDIT: Pročitao sam i naučio osnovne FTP komande i sada uspešno komuniciram sa serverom uz pomoć Inet kontrole :) Poslužiće mi.