Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Otvaranje igraonice , ali sa konzolama? Ima li nade?

freeminder
14.8.2010, 0:03
Imam par ponuda da kupim par komada Playstation-a 3 i Nintendo Wii-a, po povoljnijoj ceni od uobicajene. Elem, lomim se, da li mi je pametno da uzmem od svak po 2 komada i probam sa otvaranjem igraonice.

U vreme mog detinjstva, igraonice su nicale kao pecurke posle kise. Tih devedesetih se pocelo sa Segom Mega Drive 2, pa onda Playstation 1 i onda sve zamrlo. Dosli kompovi i igraonice sa konzolama su zamrle.

Elem, po nekom mom uverenju, verujem da bi i sad pored rasprostranjenih PC-ova i igara za njih, konzole se mogle probiti. Ne znam, mozda gresim. Verovatno bi Wii barem malo naterao masu da se oproba? Sta vi mislite. Po meni ipak je najbolji dozivljaj igranja igrica bio na konzoli.

Oprobao bi se u mestu sa cirka 12-13000 stanovnika, gde malo ko ima uslova da ima ovakve konzole, a igronica sa konzolama uopste nema. Tako, verovatno bi bilo hit neko vreme.

Sta mislite o tome.

DonCorleone91
14.8.2010, 0:08
Verovatno bi bila velika investicija ako nemas prostor i televizore. Mozda bi bilo bojle da iznajmljujes konzole :)

Eni
14.8.2010, 0:15
Sta mislite o tome.
Lako je misliti kad je tuđi novac u pitanju. Mislim da treba da razmisliš dobro o svim aspektima otvaranja jedne takve ustanove. Zakon (čini mi se) zabranjuje da ona bude u zoni škole. Što znači da bi publiku (školsku decu) morao da obavestiš o njenom postojanju. Morao bi da spustiš cene ako želiš masovan odziv. Da li bi uspeo da otplatiš opremu i prostor? Opet, ako je to nešto gde bi ti radio (i plaćao sebi doprinose pa tako ubio dve muve jednim udarcem) i znaš dosta klinaca koji bi proneli glas u mestu, dovodili nove ljude u zamenu za popust i slično... Ima načina. NPR, registracija kluba. Zahtevaš od gostiju da se učlane (makar i besplatno) ali imaš druge prednosti... Kao što rekoh, razmisli, raspitaj se, pa vidi sam. +/- na nekom forumu ti ništa ne govori, niti šta znači.

player1
14.8.2010, 0:16
U to vreme i piraterija na konzolama je cvetala. Pa su igre bile za dzabaka. Dok danas moras da uzmes i cenu igara kao faktor.

Secam se pre nekoliko godina da se gomila PC igraonica pozatvaralo jer im se nije isplatilo da predju u legalne softverske tokove.

freeminder
14.8.2010, 0:18
Sad, kako se uzme. Sve sa TV-ovima , tj 4 te konzole + TV-ovi, cca 1000 evra. Imam prostor besplatan,i to ako bi hteo u jednom delu konzole, a u drugom plus jedan bilijar. Ili u taj drugi deo da ubacim jednu konzolu sa projektorom ( sto mi sad pade na pamet )

Sto se tice iznajmljivanja, od toga sam odmah odustao. Video bih prvo kako bi islo sa igronicom, pa ako bi bilo zainteresovanih uzeo bi jos jednu, ili dve konzole za iznajmljivanje.

Sto se tice udaljenosti, od najblize skole, ima cca 500 metara, a ipak je u centru mesta prostor.

Elem, kontam da bi bio pravi potez da prvih mesec dana bude besplatno igranje u trajanju od pola sata, da navucem masu?

Muci me i cena igranja. Nemam pojma koliko se krecu cene igranja. Cenim da bi 5 evra dnevno ako izvucem po konzoli bilo super, a mozda i gresim?

DonCorleone91
14.8.2010, 0:20
Koje je mesto u pitanju? :)

freeminder
14.8.2010, 0:22
Heh :D .....

Srbobran

Eni
14.8.2010, 0:28
Ja opet računam da želiš a pokreneš legalan posao (u suprotnom će moderatori zatvoriti ovu temu) pa ću da ti odgovorim shodno tome.

Konačna cena usluge za korisnika mora da bude dovoljna da ti pokrije sve troškove. To znači zakup lokala (čak i ako je tvoj, firma mora da sklopi ugovor sa tobom), svi računi (struja, voda, porezi itd.), plata i doprinosi za radnika (bio to ti ili jedan/više zaposlenih), cena konzola i televizora, i na kraju cena igara.

Originalne kopije igara za konzole su 50-60 evra.
PC igraonica može da uzme 8x 600din Starcraft Anthology i 8x 999din WC3+ free dota, koje rade na Atom+gma+1gb ram mašinama od 14000 din pa da krene sa poslom, plus nudi pristup netu o istom trošku. Zato ima više PC igraonica danas.

Uračunaj da ćeš morati da imaš više kopija najtraženijih igara, kako bi ljudi mogli da igraju istovremeno/zajedno.

Opet, ne moraš da imaš više od 4-6 igara prvog meseca, ne moraš da imaš HD televizore prva 2 meseca, a možeš da zarađuješ dodatno kroz nešto drugo (bilijar koji si pomenuo)...

Vidi da li ti se isplati. Kad kupiš konzole i izjuriš sve dozvole, biće kasno da shvatiš kako ti novac ipak treba hitno za nešto, a ne možeš da ga izvučeš jer se još nije obrnuo... i neće bar 6-8 meseci.

Uglavnom, niko od nas ne zna koliko će te sve to koštati, tako da ti ne može reći unapred koliko da naplaćuješ, niti da li će ta cena X biti pristupačna klincima.

freeminder
14.8.2010, 0:36
Sto se tice registracije,da me nebi cimala inspekcija ( koja god ) registrovao bih UG/NVO. Naziv samog UG/NVO nije bitan, vazno je da postoji na papiru i da se odnosi na video igre, tipa UG "Ljubitelja video igara" tralalala...

Naplacivanje? E to je vec prica sama za sebe, o kojoj sada ne bih. Elem, nepada mi na pamet da registrujem DOO ili da se registrujem kao preduzetnik. Od zarade, neverujem da bi bilo icega u tom slucaju.

Tako kada dodje inspekcija ( ako dodje ) nema sta da trazi. Moze samo doci tipa trzisna, a nemogu nikako dokazati da naplacujem igranje. Tako inace i funkcionisu rentabilne igraonice. Tj, na principu UG/NVO.

A sto se tice samih igara, u paketu bih dobio sa svakom konzolom 50 Top naslova. Znaci za svaku konzolu bih imao primerak igre. E sad koliko je tu originalnih, a koliko onih ispod ruke stvarno neznam ( ukoliko i moze da se igra na nekim konzolama na piratima ) Elem, ponuda je jako dobra i od proverenog coveka, tako da nemam uopste sumnje u dil, ako dodje do njega.

Eni
14.8.2010, 0:44
Rekoh klub, ne znam da li su to promenili u UG ili je i dalje zasebno... kao klub pčelara, klub golubara, klub ljubitelja igara... shvataš? Lm, nevažno.

Igre za PS3 su sigurno originali. Ako ih dobijaš besplatno uz konzole onda je ponuda sumnjivo odlična :D

A čoveku koji ne zna da piše svašta se može dokazati, kamo li naplaćivanje igranja (šala, ali nauči da pišeš plz).

Ukratko, ti imaš prostor, konzole i igre o istom trošku, te "plan za umanjenje doprinosa"... Što ne reče to odmah u prvoj poruci, da ne nagađamo sve vreme i eliminišemo jedno po jedno kao prepreku? :)

A M G
14.8.2010, 1:41
Kupi konzole + 50 igara po svakoj, prodaj sve osim jedne konzole i sve osim tebi omiljenih igara i u prilicnom si plusu, ako mene pitas! :to_care:

freeminder
14.8.2010, 13:38
@ Eniaroyah

Što se tiče izbora Klub ili UG, preferiram UG zbog nekoliko činjenica. Klub kao klub, pogotovo npr pčelara ( primer koji si naveo ) mora biti učlanjen i u savez pčelara Vojvodine, pa i u Savez Pčelara Srbije itd.. ( jer se radi o mestu u Vojvodini ) I ima još dosta zavrzlama. E sad kako to ide sa Klubom video igara, neznam, ali raspitaću se. UG sa druge strane dopušta da ga osnuje samo tri lica. Nemoraš da imaš račun, a samim tim i PIB, a samim tim nema cimanja sa poreskom upravom i ispostavljanjem završnih računa, tj poreskih prijava. Od registracije UG, samo bih imao pokriće ako dođe neka ŠLDŽB inspekcija da ih istornjam odatle, tj iz lokala.

Što se tiče pisanija, znam šta si hteo reći. Nemam naviku da otkucani post proverim, nego samo postujem šta sam napisao dok sam gledao u tastaturu :D

Da, trenutno ima prostor i plan za izbegavanje kačenje sa poreskom, a konzole, TV-ovi i igre su u planu za kupovinu. E sad, moram malo razmeniti mišljenja i preko neta,a ne samo da slušam likove oko mene, koji me tapšu po ramenu i kažu "otvaraj" a realno niti znaju šta je konzola :kreza: Imam tih 1000 evra, e sada, da li ću ih uložiti u to, ili u pravljenje šolja koje služe za suvenire pa da obilazim vašare ( što mi je još jedna opcija za pokretanje nekog dopunskog biznisa ) sa tematikom istih, pitanje je sad. :kreza:

@ A M G

Svestan sam toga, ali, idem sutra da pogledam ponudu. Ne bi me čudilo da ispadne da dobijam 5 ili 10 igara sa konzolama, a ovo sve demoi da budu. Ne kažem da me je čovek slagao, nego čovek blago rečeno nema pojma o kompjuterima, još manje o konzolama ( mada i ja nemam nekog znanja o novijim konyolama, tj o svim posle PS 1 ) pa ako ima toliko igara, čovek mi preneo tačan broj, a ono ispadne npr ovako kao što sam rekao na početku. Bilo kako bilo, idem sutra, pa ću lično da se uverim. Za početak mi je važno da ima najnoviji PES, koji u igraonicima odnosi 80-85 % potrošenog vremena, a ostatak nek bidne kakav bude :D

prudentia
14.8.2010, 14:34
Zašto nećeš kao preduzetnik? Koliko ja znam, kao preduzetnik nemaš PIB, porez plaćaš paušalno, a ne moraš čak ni da se registruješ (ako posluješ pod svojim imenom). Ne znam je li ovako i za Srbiju, valjda jeste...
Za UG ne znam šta treba.

freeminder
14.8.2010, 16:21
@ prudentia

Ako se budem morao registrovati kao preduzetnik, onda neću ni pomišljati da otvorim igraonicu. Sve je lepo, nema poreya, tj plaćaš paušalno, al kad ti ugegaju poreznici i pročeljaju knjige, obično im čak platiš i retroaktivno porez. Jednostavno, nije samo to, tu je još minimum 10000 mesečno izdavanje za radnika, pa 5000 za knjigovođu i još par sitnica, koji mi u životu, ako ih mogu zaobići, nisu potrebni.

Ovako UG, plaćanje bi se odradilo po principu interne donacije ( da sada neobjašnjavam ).

@ U Jogurtu Nema Kostiju

Ajd, čućemo se!

federer
14.8.2010, 19:33
Samo volkim slovima napises ''PLEJSTEJSN 3 SA DOBROM GRAFIKOM" i vidjeces hiljade djece koje idu prema tvojoj igraonici. A ako napises XBox ili Wii,pa to ..nista.

Eni
14.8.2010, 19:58
Je l' lokal klimatizovan? Ako nije razmisli o tome, može napraviti ogromnu razliku (ne samo kod ljudi, već i za trajanje konzola).

U svakom slučaju, nakon svega što si izneo, deluje da bi moglo da upali bez većih problema, samo ako se malo potrudiš.

ivan90BG
14.8.2010, 21:18
Samo volkim slovima napises ''PLEJSTEJSN 3 SA DOBROM GRAFIKOM" i vidjeces hiljade djece koje idu prema tvojoj igraonici. A ako napises XBox ili Wii,pa to ..nista.

Ma samo neka napiše SONI TROJKE. (koliko se ja sećam tako je najčešće ranije među klincima oslovljavan Playstation, čak su igraonicu nazivali "soni klub" ili samo "soni")

A M G
23.8.2010, 21:30
I sta na kraju ispade, jel si bio da vidis konzole i igre?

NjegovaWisost
24.8.2010, 13:23
I jedno pravilo, koliku soni trojki toliko PESova nabavi :D

Bokile
24.8.2010, 13:31
I jedno pravilo, koliku soni trojki toliko PESova nabavi :D

Povezi ih u LAN nabavi Gran Turismo i ja cu da dodjem da igram...

freeminder
25.8.2010, 21:50
I sta na kraju ispade, jel si bio da vidis konzole i igre?

Ma zaboravih da postujem. Tada bio i poceo da radim prakticno naredni dan, smene od po 11 do fakticti 16 sati, al se sada malo stabilizovalo na 9 sati :D

Bio sam, pogledao i kupio. Od igara, dok sam dosao, ostao jedino PES ( posto sam mu naglasio da to neprodaje ni po zivu glavu, posto su mu se vec bili interesovali za kupovinu igara ) jedan za svaku konzolu, GT 5, Red Dead Redemption i Grand Theft Auto IV. Cena za dve PS3 sa tim igrama za po svaku, je ukupno na kraju bila 300 evra. Vise nego povoljno.

Markonije
29.8.2010, 0:42
Zao mi je sto ranije nisam 'snimio' ovu temu,ali ni sad nije kasno da ti dam prijateljski savet.

Tri moja dobra druga su otvorili PS3 igraonicu i nisu uspeli.Necu o tome zasto direktno al hocu indirektno :kreza:

Saveti ce bit po rednim brojevima po vaznosti:

1.Prvo ako i sam(ti kao vlasnik) pozelis da igras u dokolici(nema mushterija),lupam dva sata,izvadi iz dzepa pare i plati vrednost tih dva sata,ne sme da postoji faktor prijatelja niti iceg drugog,da zakljucim konzole se ne igraju a da se ne plati,ne postoji slucaj.EXTREMNO bitno pravilo.
Kad zamandalis vrata lokal,lokal ne radi i niko ne moze da udje,e onda dal ces sam igrati ili sa prijateljima nije bitno,ali za vreme radnog vremena,konzole se ne igraju za dz,pa ni ti sam.Sveti gral vodjenja igraonice je to veruj mi na rec.

2.Blejaci ili ljudi koji zauzimaju mesto a ne igraju nisu pozeljni jer to nije blejaonica vec igraonica.Izuzev ako su zasluzili taj luksuz redovnim posetama i doprineli tvom mesecnom iznosu profita.Bukvalno stavi to musterijama do znanja ne recima nego primerima.

3.Ovo cu konkretnim primerom.
Npr. sat je 150 dinara,dva 250 dinara,tri 300 dinara.

Ili kako ti mislis da je odgovarajuca cena ali ta vrsta 'promocija' je od kljucne vaznosti.

Nadam se da vec praktikujes nesto od ovih saveta,i zelim ti uspeh u svakom slucaju.

Jer volim da cujem da se ljudi trude da nesto urade,a ne sede skrstenih ruku i cekaju da im padne s neba.

Sve najbolje :)

federer
30.8.2010, 20:45
Ma samo neka napiše SONI TROJKE. (koliko se ja sećam tako je najčešće ranije među klincima oslovljavan Playstation, čak su igraonicu nazivali "soni klub" ili samo "soni")
Aha, ja sam dobio ideju da svoju xboxdžinicu nazovem ''Majkrosoft''..nadam se da kontate..

Srlandand
30.8.2010, 23:58
Pa i ne bas... :icon_scra Tj, niko tu ne bi usao...

RUSuper
31.8.2010, 0:22
Svi klinci bi poulazili :D

A M G
31.8.2010, 0:39
Ma zaboravih da postujem. Tada bio i poceo da radim prakticno naredni dan, smene od po 11 do fakticti 16 sati, al se sada malo stabilizovalo na 9 sati :D

Bio sam, pogledao i kupio. Od igara, dok sam dosao, ostao jedino PES ( posto sam mu naglasio da to neprodaje ni po zivu glavu, posto su mu se vec bili interesovali za kupovinu igara ) jedan za svaku konzolu, GT 5, Red Dead Redemption i Grand Theft Auto IV. Cena za dve PS3 sa tim igrama za po svaku, je ukupno na kraju bila 300 evra. Vise nego povoljno.

Dobio si konzole i igre maltene dzabe, nadam se da nisu ispale iz kamiona! :opanachke
Vidim da ti ne ide lose, nadam se da ce ti ici jos bolje, pa da uzmes jos konzola a mozda uposlis i nekog radnika. :)

federer
31.8.2010, 10:41
Pa i ne bas... :icon_scra Tj, niko tu ne bi usao...
Majkrosoft..lol..Najgore je kad klincima iz kraja moram da objašnjavam šta je Xbox :nov_mad2: U takvim situacijama okrenem se prema mom bratu i kažem ''Ajd ti objasni''..Posle on kaže ''Pa to ti je kao Plejstešjn samo bolje''..

Sass Drake
31.8.2010, 13:22
Inače je soni odomaćeni naziv za Sony PlayStation. Ne znam zbog čega, ali tako je.

sportista
31.8.2010, 13:24
Majkrosoft..lol..Najgore je kad klincima iz kraja moram da objašnjavam šta je Xbox :nov_mad2: U takvim situacijama okrenem se prema mom bratu i kažem ''Ajd ti objasni''..Posle on kaže ''Pa to ti je kao Plejstešjn samo bolje''..

I tako tvoj brat potvrdi, da ni on ne zna šta je XBOX/XBOX 360. :p

Srlandand
31.8.2010, 13:33
Ma, imao ti Segu, Nitendo Wii, Komodr, Plejstejsn, XBox, samo napises- SONI KLUB i uzmes pare :D

federer
31.8.2010, 18:06
I tako tvoj brat potvrdi, da ni on ne zna šta je XBOX/XBOX 360. :p
Pazi većina ljudi iz kraja je čulo samo za PS2 koji je po njima čudo tehnike.

Inače je soni odomaćeni naziv za Sony PlayStation. Ne znam zbog čega, ali tako je.
Pa vidiš Soni ga pravi i preko cele kutije soni piše. I lakše je starom reći soni nego plejstejšn.

DragonSlayer
31.8.2010, 19:00
U principu, takav lokal može jako lepo da radi. Kod nas mislim da rade dva ili tri komaTa ....

federer
1.9.2010, 10:45
Jeste ali po mnogima je to bacanje para, svi imaju PCjeve ali neki ne mogu da shvate prednosti konzola nad PCjem al ajd..Htio sam da otvorim XBoxdžinicu ali živim u selendri pa mi se ne isplati..

NjegovaWisost
1.9.2010, 22:42
Kakva crna Xboxdžinica.

Zna se zvog čega se ide u igraonicu - zbog PESa i ni zbog čega drugog.

JohnnyNT
1.9.2010, 23:59
ali neki ne mogu da shvate prednosti konzola nad PCjem al ajd..

Khm..khm... :D Nego da ne idem u off (iliti sačuvajmebože flejmujem :D ), "soni" će doneti lovu samo ako se lepo izreklamiraš (što neko reče: velika "soni 3" tabla) i navučeš klince da tu provode veliki deo slobodnog vremena, kao i vremena rezervisanog za nastavu po školama :D Pre, valjda još nije bio uveden zakon o udaljenosti igraonica od škola (or something like that) na 10 m od moje škole bila je ps3 igraonica.Svi shvatate šta to znači, ja ću samo reći da nisi mogao da uhvatiš mesto ni za vreme časova, a ni posle :D Tu su bile 4 "mašine", sa fensi projektorima i udobnim foteljama, sve je to činilo da igranje PES-a bude naj naj.Ali sve to zbog blizine škole.Trajalo je tako oko 6 meseci, inspekcija (ili ko već) je zakucala na vrata i lokal je morao da se premesti na lokaciju koja nije toliko loša, ali nije to bilo to...S obzirom da je u pitanju ne baš veliko mesto, interesovanje je opalo, cene skočile, vlasnik nije znao prave ljude (u stvari klince) koji bi mu doveli mušterije, i naravno, troškovi su rasli, zatvorio je igraonicu.Nadam se da će ovo koristiti osobi koja je pokrenula temu, ipak tu treba obratiti pažnju na dosta stvari, ma koiko sve to na prvi pogled izgledalo jednostavno.

federer
2.9.2010, 12:48
Kakva crna Xboxdžinica.

Zna se zvog čega se ide u igraonicu - zbog PESa i ni zbog čega drugog.
Sjećaš li se da na Xboxu ima fenomenalna FIFA a i PES?

JoXa
4.9.2010, 23:05

Mislis da su oni culi za NG FIFA-u? Na to gledaju sa gadjenjem lol

federer
5.9.2010, 11:13
Nisu ali pljuju..Pljuju a ne znaju.

NjegovaWisost
5.9.2010, 21:50

Brate, moraš da shvatiš - biznis ne treba da miješaš sa zdravim razumom.

Play station je toliko izreklamirana marka da nikako ne valja otvarati bilo kakvu igraonicu sa bilo čime osim sa PSom.

A o FIFI tek da ne pričam. To niko ne igra u igraonicama i tačka.

Realno - i na Xboxu možeš sve to da radiš. Ali ljudi idu na Sony.

Bokile
6.9.2010, 7:47
Ma XBoX i njegova cuvena 3 rrod sve govore,neka,uzmi soni...

FrankRibery
6.9.2010, 9:35
Da sve to moze lepo da uspe ali bez muke i rada TESKO. Organizuj turnire, clanske karte , popuste za redovne clanove itd..... nesto novo, nesto sto ce privuci musterije. I sto je jedan gospodin u ovoj temi naglasio, igranje u igraonici ni rodjenom bratu nema dzabe. I naravno , uspeces samo u dva slucaja znaci ili volis konzole ili ako si dobar trgovac tj. manager, da znas sa organizujes posao, reklama itd.... :). Posao koji radis mora DOBRO da poznajes i da ga volis inace..... Ja da imam prostor kao ti, verovatno bi otvorio igraonicu jer to obozavam. Isao bi u igraonicu da ima negde kod mene u gradu ali nema :(. Po meni, bolje je otvoriti igraonicu nego kafic.

federer
6.9.2010, 13:12
Ma XBoX i njegova cuvena 3 rrod sve govore,neka,uzmi soni...
STFU Bokile, imam Xbox 360 od decembra 2008. i nije mu se nikad desio RRoD. I sto pisete XBOX ,XboX, xboX i tako? Xbox treba,ili XBox.

FrankRibery
6.9.2010, 23:19
STFU Bokile, imam Xbox 360 od decembra 2008. i nije mu se nikad desio RRoD. I sto pisete XBOX ,XboX, xboX i tako? Xbox treba,ili XBox.

Najlepse mi zvuci Xbox 360 :)

NjegovaWisost
7.9.2010, 0:08
4 federer

Ogromna vecina po provniciji (odakle sam i sam) koja ide u igraonice, nikad nije ni cula za neku drugoukozolu osim sonijevih. Prvo, jer je ranije bez interneta bilo tesko nabaviti igre. Drugo, jer nema ni prodavaca istih. I onda - reklama.

cune
8.9.2010, 12:13
jes da nemam iskustva ali da ti kazem sta bi dobro "prolazilo" kod klinaca
da kupis veliki lcd + ps3 +volan (neki bolji npr. Logitech G25) + sjediste neko sportsko to mozes i sam da nadjes od auta i stalak za volan i na to Gran Tourismo 5 ili nesto slicno
mislim da se to "nebi gasilo"
volio bih da u mom gradu ima nesto takvo
;)

Red Wing
8.9.2010, 21:28
Super predlog ;) Jeste da je logitech g25 jedan od najskupljih volana, ali je zato i najbolji i moze se dobro isplatiti - Gran Turismo 5 je jedna od najboljih trkackih simulacija (tj. bice kad izadje u novembru) i to bi bila dobitna kombinacija.

Takodje treba i pomenuti da je Metal Gear Solid 4 neizbezan naslov za jednu PS3 igraonicu. Igra je maestralna i moze doprineti boljem profitu...

...volio bih da u mom gradu ima nesto takvo
;)

Ja bih vise voleo da imam tako nesto kod kuce, nego u obliznjoj igraonici :D

DylaN
8.9.2010, 21:58
Ja mislim da ovakva igraonica nema sanse...
kao prvo gde tu vidite Counter Strike,Warcraft pa i Starcraft (gde god odete videcete da svi igraju neke od ovih igara)
kao drugu obicno u igraonicama vecina "visi" na fejzbuku (nije prijatno na konzolama pretpostavljam)
Isto tako,na moru je bilo par konzolaskih igraonica koje su skoro uvek prazne dok je sa igraonicama sa racunarima drugaciji slucaj...

Moj savet ti je da uzmes makar 10 kompova cenovnog ranga 20-30 'iljada (makar da radi gta iv) i mozda jos par konzola ako hoces+ mnogo reklama = profit :)

A M G
8.9.2010, 22:26
A gde ti na kompjuteru vidis Gran Turismo 5, recimo, ili jos neku ekskluzivu? Igranje PES-a sa prijateljem i da ne pominjem!
Ko hoce da se druzi sa "prijateljima" i prijateljima na Fejsu, neka ide u igraonicu pa neka na racunaru pise wojim te pyno i ostale gluposti.
Ko hoce da se stvarno kvalitetno igra na velikom ekranu i na maksimumu koji konzola pruza, otici ce kod freeminder-a na "Soni".
Sto se igranja GTA IV na kompu od 20-30k, nema nista od toga. Ko bi jos isao u igraonicu da igra neku igru koja se vuce sa 5fps? Na konzoli je druga prica, sve je glatko i u full-u.
uostalom, covek je vec otvorio "Soniteku", i ide mu dobro. ;)

FrankRibery
8.9.2010, 22:56
A gde ti na kompjuteru vidis Gran Turismo 5, recimo, ili jos neku ekskluzivu? Igranje PES-a sa prijateljem i da ne pominjem!
Ko hoce da se druzi sa "prijateljima" i prijateljima na Fejsu, neka ide u igraonicu pa neka na racunaru pise wojim te pyno i ostale gluposti.
Ko hoce da se stvarno kvalitetno igra na velikom ekranu i na maksimumu koji konzola pruza, otici ce kod freeminder-a na "Soni".
Sto se igranja GTA IV na kompu od 20-30k, nema nista od toga. Ko bi jos isao u igraonicu da igra neku igru koja se vuce sa 5fps? Na konzoli je druga prica, sve je glatko i u full-u.
uostalom, covek je vec otvorio "Soniteku", i ide mu dobro. ;)

Potpuno se slazem sa tobom. Konzole su super stvar za igraonicu, jedino je reklama kljuc dobog uspeha ;). Kada su u Americi pitali vlasnika koka-kole: "Da imas samo 5$ kako bi ih ulozio u firmu?" on je odgovorio "1$ u proizvodnju a 4$ u reklamu" ;)

cune
9.9.2010, 2:15
G25 kosta nekih 300 evra i izvadis sjediste iz nekog Yuga sa otpada i napravis neki stalak xD
ali bi se isplatio za nekih 200-250 h igre a to bi bilo brzo ako u tim klinicima ima imalo vozackog duha sigurno znate sta govorim :nov_explo:dzavo:
sigurno bi bilo navale i svadje :D

sicomiha
13.6.2011, 14:12
Da se umijesam
Skoro sam sa jos dva drugara kupio malo zapustenu igraonu sa 20pc(5 god starosti) i 2 ps2 (slabo ucitavanje i katastrofa dzojstici)
Sa nekih 500km(250eura) smo uspjeli renovirati, ocistiti, kupiti 2ps2 ispravna, zamjeniti kulere, dici sve sisteme iznova i ubacili smo nasa 3 ekstra pc(sa najnovijim igrama) i dodali jos jedan net
posle pocetnih ulaganja digli smo dnevni pazar sa njegovih 55km na 80km, nakon 10dana ubacili smo jedan ps3 sa lcd full hd i digli na 110km(dnevno)sadrzali smo stalne musterije i pocele su se vracati stare musterije
Hocu reci najbolja je kombinacija pc i konzola jer igraci dodju na fudbal ili tenis,nba2k11 na ps3(posle par utakmica predju na kanter ili dotu, l4d) i tako u krug i naravno ubaciti slatkise i sokice ..
I najvaznija stvar odrzavati sve urednim (svaki dan sve izbrisati )
I ja sam iz Republike Srpske i kod nas jos ne vazi zakon u vezi piraterije i originalnog softvera:(

i da preporucite mi neke igre za lan, jel neko probao Hunted, resident evil 5 u lanu,

davidhaker26
13.6.2011, 14:18
Da nisi slucajno u BL :kreza: Ja volim CoD Modern Warfare Multiplayer :)

sicomiha
13.6.2011, 14:28
ajd vidjecu da stavim cod4,5,6 i jos me zanima pored garene koji program da instaliram za igranje

sicomiha
13.6.2011, 15:19
Mislim postoji ali se ne provodi, pirati se prodaju ne smetano na glavnoj ulici u BL sta dalje reci, samo neke jace firme moraju imati originalni windows a za igraone se jos ne trazi

Bokile
13.6.2011, 15:26

Ma ti si zakon.

squall_whatever
13.6.2011, 19:29
Kupi par RROD-ova 360 i Halo i sva deca od 13 godina ima da ti se sjate ko nenormalni.

zasto ga zovu xbox 360? jer kad ga vidis okrenes se 360 stepeni i odes

Hephaestus
13.6.2011, 20:08
Kada se okrenes za 360 stepeni naletis opet na njega, zapnes i razbijes glavu.

doctor
13.6.2011, 23:28
Upiš'o sam se od smeha... :tapsh:
Zato će se verovatno sledeći Xbox zvati 720 i nosiće iste posledice uz izraženiju vrtoglavicu zbog dvostrukog okretanja ljudi oko sopstvene ose... :D

mciggzy
14.6.2011, 12:21

Ko je ovo smislio, uglovi mu nisu bili jaca strana, bas je FAIL :D

EpicG
14.6.2011, 12:33
^Bilo na jutjubu i na nekim forumima,ali su to uglavnom bili trollovi:D

VojaM
14.6.2011, 22:58
zasto ga zovu xbox 360? jer kad ga vidis okrenes se 360 stepeni i odesKo je ovo smislio, uglovi mu nisu bili jaca strana, bas je FAIL :D
Pa zar se niko ne seća čuvene izjave Džoleta Džoganija. Kao, na pola puta ka Novom Sadu saznao je da mu je "...rikno čale", i na to se okrenuo "za 360 stepeni" i krenuo natrag.

federer
15.6.2011, 19:01
Kupi par RROD-ova 360 i Halo i sva deca od 13 godina ima da ti se sjate ko nenormalni.

Neh, Fifa i GTA će biti dovoljni, kad sam raji pokazao IV, svi su bili ono :eek: