PDA

Prikaži potpunu verziju : Video format gde ne kasni zvuk?


--ComputerBoy--
10.8.2010, 8:28
Dakle, problem je sledeći:

Imam klip koji traje 3 minuta i teži 800 MB. I sad, ja kad god ga konvertujem njemu kasni zvuk, što je verovatno razlog zašto na 80% YouTube klipova kasni zvuk.
Mislio sam da je to do FPS, pa sam podesio isto kao i na originalnom klipu 29.970 FPS, ali je isto. Ako podesim drugačije, ono je još gore. Dakle, koji format treba da se izabere u konvertovanju i šta da uradim da ne bi kasnio zvuk?

Hvala :)

LoneWolf
10.8.2010, 11:17
Ako ti kasni na izvornom fajlu,kasniće i na svakom njegovom konvertovanom derivatu.
Jedino što možeš da uradiš,ako je tačna moja gorenavedena pretpostavka,je da štopaš vrijeme i da tačno u stotinku utvrdiš koliko zvuk kasni,odvojiš audio traku u nekom video editoru i prišiješ je kad je prevučeš naprijed ili nazad (zavisno u kojem smjeru ide - rani ili kasni) i kad ti sve bude sinhronizovano onda renderuj fajl i imaćeš video bez kašnjenja.

--ComputerBoy--
10.8.2010, 18:12
Znam to, hvala Lonewolf. :) Ali sam mislio da to moze nekako da se sredi, ali ako ne moze drugacije, evo kako, da znaju drugi:

U Sony Vegas-u kad sacuvate, stavite da video zuri za 0.4 sekundi. Kada se procesuje, "sirovi" fajl zurice za 0.2 sekunde, a kad konvertujete na kraju da manje zauzima zvuk nece kasniti uopste. :D