PDA

Prikaži potpunu verziju : Problem sa kucnom WiFi mrezom (n-ti put)

Captain Nerd
6.8.2010, 18:06
Dakle, konacno kupih mali WiFi ruter, TP-Link TL-WR340G, sa namerom da preko obicnog net rutera TD-8810 sto sam dobio sa adsl-om od EuNET-a, napravim mrezu u kuci .

Sad prvo sto sam uradio je da pokusam as the instruction manual says, za divno cudo setup routera sa malog cda je prosla bez problema i trenutno sam imao obezbedjeni wifi u kuci, sto je trajalo do prvog gasenja, posle cega wifi ruter nije hteo da se konektuje. Malo brljanja po netu i jedan factory reset kasnije, nasao sam varijantu da UTP kabl iz TD-8810 rutera, se ne stavi u WAN port, nego u prvi LAN port, a PC u proizvoljni. I da promenio sam IP adressu wifi rutera , i na njegovom quicksetup-u sam stavio dynamic ip.

Ovakva varijanta mi je tehnicki proradila ali:

1. Posle svakog gasenja/paljenja rutera, mora da se uradi ipconfig /release pa /renew da bi skontao net na racunarima.

2. Ovakva varijanta nema nikakvu enkripciju, ta opcija je dostupna ako krenem da od wifi rutera pravim adsl ruter, pa mi trazi user/pass za adsl,podesavanja, i da opciju za enkripciju. Pa me zanima da li nekako moze da se postavi .

3. Rezonujem da bi mi zivot bio mnogo laksi da wifi ruter ima lep RJ-45 prikljucak, pa da bez muke namestim PPPoE , ali naravno nema. Pa me sad zanima da li je moguce na telefonski kabl staviti UTP dzek, koji bi dalje mogao fino da se stavi u WAN port na wifi ruteru, i da li je takva varijanta uopste moguca.

Unapred zahvalan za svaki biser prosvetljenja:opanachke

Freško
6.8.2010, 18:13
3. Ne nemože, ne ide to baš kako si ti zamislio...

Ostalo ću ti odgovoriti malo kasnije.

Edit

Poveži uređaje na sledecqćnaqčin, UTP Kabli iz LAN Porta TD-8810 u WAN Port TL-WR340G. A zatim udđ u podešavanja WR340G uređaja i pronađi sledeću opciju:
http://i4.tinypic.com/87bv61i.jpg

I prebaci Ruter u AP Mod. i zatim nakon restarta podesi Sekjuriti i to mu je odprilike to u najkraćim crtama.

Napomena
Mani wizarde sa CD-a i iz samog rutera već sve ovo obavi ručno!

Captain Nerd
6.8.2010, 19:05
Hvala na brzom odgovoru:) Steta za 3. , bio sam siguran da negde sam procitao o slicnoj varijanti ali sam se izgleda prevario. Sad, verzija firmware-a na mom routeru nije ista jer nisam mogao da nadjem operation mode opciju, mada sam uspeo da podesim security tako sto sam otisao na WAN podesavanja i tamo namestio WPA-PSK.

http://a.imageshack.us/img836/33/jpg61e7063869.th.jpg (http://img836.imageshack.us/i/jpg61e7063869.jpg/)

(kako meni izgleda setup na routeru , cisto da ne ispadnem kreten sto ne moze da nadje dugme^^)

Doduse kad sam stavio svaki kabl tamo ovog puta(UTP iz adsl rutera u WAN) , proradio je normalno :icon_scra , WAN je podesen i dalje da radi na dynamic IP, i posle restartovanja WiFi rutera, nije zahtevao /release & renew IP adresa. Tako da zasada sve radi ok :to_care: Samo da vidim dokle ^^

Freško
6.8.2010, 22:44
@Kapetan

Ma uredu je moja greška, mogu valjda i ja nekad da pogrešim u vezi sa opcijama tog konkretnog modela rutera.:D

Elem najbitnije da si ga napravio da radi, aj uzdravlje pa ako opet nešto zaškripi slobodno se javi ponovo.