Prikaži potpunu verziju : Crtanje sprejevima
Veliki sam fan crtanja ( citaj: svrljanja ) sa sprejevima po zidovima. E sad , zanima me sledece. Gde mogu da internetu da nadjem kalupe za pisanje sprejevima. Znaci recimo neku sliku koju treba prvo da istampam , pa isecem odredjen deo sa nje i zatim pisem sprejem po njoj i kad je sklonim sa zida na njemu ostaje tacno ono kojeg je oblika rupa na tom papiru.
Trazio sam po google , ali nisam nista nasao....
Svaka informacija mi je dragocena
Davno sam sarao tu i tamo po sveskama ali su grafiti mnogo kompleksniji. Koristi se mnogo boja, odnosno, boje se preklapaju. Nema sanse da uzmes kalup osim sto se mozda mogu nkako izvuci konture pa da se dobije neka skica po kojo bi se radilo.
Ovako nešto tražiš?
http://www.spraypaintstencils.com/
http://www.stencilrevolution.com/forum/
Traži po googleu "stencils" ili slične varijacije, trebalo bi valjda da nađeš nešto..
A mozes i sam da napravis nesto. U pocetku nije toliko dobro, ali je barem licno. :) (znam iz iskustva :D)
Ok , hvala
Ako ce mo iskreno , meni bi trebao sablon Crvene Zvezde , pa ako neko znas..... :)))
Stencil šabloni se prave na papiru, kartonu, pleksiglasu ili nekom drugom materijalu, uzmi sliku grba CZ kao referencu i isjeci stencil šablon ali kad budeš sjekao napravi po pola cm do 1 cm razmaka jer će ipak sprej ići unutra a on se zna razmazati, okapati ili umrljati ako je loše postavljen ili ako je šablon slabo odmjeren.
ma sta ce ti ti stencili...izvezbas malo ruku, uzmes jedan beli, plavi i crveni sprej(hepi kolor ti je najjeftinij, a od boljih mozes da uzmes ironlak, kobru, montanu ili molotow) i polako nacrtas oblik grba, posle popunjavas unutra i uradis lep outline...od kepova mozes da uzmes skiny i ny fat... :D
Stencil nije namjenjen isključivo za početnike nego ga koriste i mnogi iskusni grafiti majstori
TKV npr. Stensili su meni omiljeni vid grafita, naravno kad se dobro odrade, sa puno detalja.
Elem, fora je da uradis svoj stensil a ne da prekopiras sa neta, tako da photoshop u ruke, stamp filter i udri ;)
ali sa stensilima nikad nece da lepo izvezba ruku...nego ce samo da postavi sablon na zid, i da oboji otvore....sto je meni bzvz :D
Ako se bavis fotografijom nikad neces nauciti da naslikas nesto cetkicom, al to ne znaci da je fotografija bezveze :)
pa dobro...ali ako se opredelio za grafite(ja jesam :D ) onda je bolje da kao pocetnik sto bolje izvezba ruku :D
Ma sve to stoji, ja samo kazem da je glupo da krade stensil ako ce vec njih da radi ;)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.