Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : 8/2010 „Burning Desire”

oluja
2.8.2010, 10:12
Ako imate neko svoje misljenje na temu aktuelne kolumne molimo vas da ga podelite sa ostalim forumasima u ovoj temi.

Kolumna je lični komentar istaknutog novinara nekog lista na neku pojavu. Za razliku od reportaža i ostalih tekstova koji bi trebalo da budu objektivni, kolumna podleže subjektivnosti autora, zato se grafički drugačije predstavlja od ostatka časopisa.

Svi komentari koji nisu konstruktivni i u sebi sadrže govor mržnje će biti obrisani bez obrazloženja.
Diskutujemo o kolumni i vasem misljenju o stavovima koje Kuzma iznosi u njima a ne psihoanalizom autora...
"Energetski vampiri (http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_%28internet%29)" koji samo kritikuju a pri tom ne kazu nista konstruktivno, vide u svemu samo lose i bave se teorijama zavere bice brisani bez obrazlozenja.

Pročitajte pravila foruma.

http://img246.imageshack.us/img246/6130/rulesuk4.gif (http://imageshack.us)

Koristan link (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=45891)

Bonton o komunikaciji na Internetu (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=882091&postcount=1)

Da li ste ikada imali nezgodni kontakt sa jezičkim puritancem? (http://www.sk.rs/2002/05/siji01.html)

ivanza
2.8.2010, 13:59
Jos jedna dobra Qzmina kolumna, moram da priznam.:) Sto se njegovog neodvajanja od HTC-a tice stvarno bi trebalo da povede racuna jer, kao sto se moze procitati u kolumni, umalo da pogine od zene.:kreza:

player1
2.8.2010, 14:43
Zavisnost od HTC-a. :kreza:

miša topola
2.8.2010, 15:28
O, Bože :facepalm Ovakvog zaluđenika kao što je on, još nisam video :facepalm
Otišao na more, a nije ulazio u vodu. :paranoia:

Psycho13
2.8.2010, 16:04
^A ti sve bukvalno shvatas.
Inace svidja mi se tekst,mada je prethodni bio bolji,bar meni...:D

miša topola
2.8.2010, 16:30
Pa kada je Kuzmanović u pitanju, ne bi me čudilo.

Vulee
2.8.2010, 16:38
A ti raspalio po Qzmi kao da si ti trebao da ideš na more umesto njega. :kreza:

Sass Drake
2.8.2010, 17:25
Za sve one koji nisu prepoznali zadnju rečenicu u kolumni: ;)

l6y_8X0JpqE

Dekip
2.8.2010, 19:13
Још луђе што је уопште понео те техникалије на одмор. Лаптоп за сурф по феј....:kreza:
Ако је отишао на одмор да удовољи жени, боље да је послао саму.

Auror
2.8.2010, 19:25
Mogu li samo da kazem

Z3bZsI2ngMw

Vidi se koju seriju pravi geek prati. :p

thebluephoenix
2.8.2010, 19:34
Још луђе што је уопште понео те техникалије на одмор. Лаптоп за сурф по феј....:kreza:

Pa kako će pisati tekstove za sledeći SK? :D

miša topola
2.8.2010, 21:14
A ti raspalio po Qzmi kao da si ti trebao da ideš na more umesto njega. :kreza:

Pa, po kome da "raspalim" kada on piše ove tekstove, koji iz broja u broj postaju sve :facepalm i :facepalm?

Dekip
2.8.2010, 21:19
Pa kako će pisati tekstove za sledeći SK? :D
Па са куцаћу машину. Ако не, онда штрикаћу...:kreza:

Vulee
2.8.2010, 21:55
Pa, po kome da "raspalim" kada on piše ove tekstove, koji iz broja u broj postaju sve :facepalm i :facepalm?
Šta si očekivao, da piše kako je bilo lepo na moru, kako je uživao u vodi?
Ipak je ime kolumne "Ja igrač"...
O čemu će igrač da piše nego o opsednutosti Amoledom? :D

miša topola
2.8.2010, 22:00
Naravno da nisam to očekivao.
Ali, molim te, pa ovo što je napisao stvarno nije normalno, ne znam zašto se hvali što je toliko zaluđen za igre, a sada vidim i za Desire.

caine
2.8.2010, 22:06
Nenormalno u ovom slučaju samo znači da nije uobičajeno, a to ne mora da bude loša ili sramotna stvar. Neko ode na more pa se ne kupa, većina suprotno, pa šta? To each his own. :dedica:

Vulee
2.8.2010, 22:07
@topola
Valjda zato što je zanimljivo za čitanje, u komedijama je retko glavni lik skroz normalan.

ivanza
2.8.2010, 22:25
Па са куцаћу машину. Ако не, онда штрикаћу...:kreza:

Bolje je ipak s pisaću, a ne s šivaću mašinu.:kreza:

LoneWolf
2.8.2010, 22:54
Naravno da nisam to očekivao.
Ali, molim te, pa ovo što je napisao stvarno nije normalno, ne znam zašto se hvali što je toliko zaluđen za igre, a sada vidim i za Desire.

Čovjek se ne hvali nego ti daje u svakoj kolumni svoj prikaz neke igre,trenutne situacije na polju igara,tržišta ili nekih geekovskih tema,i to sve radi na sebi svojstven način jer da nije "lud" u svojoj posebnosti,ne bi bio poseban u svojoj "ludosti".
Ako ga mrziš/ne podnosiš/pljuješ/kuneš,zaobiđi kolumnu i to je sve,ne vidim šta je svrha pljuvanja čovjeka koji je davno svojim kolegama iz redakcije rekao da neće da učestvuje na SK forumu,tako da on ne čita tvoje (ni tuđe) negativne ni pozitivne kritike i samim tim hejt je beskoristan. :ciao:

Auror
3.8.2010, 0:43
Pa **** ga izgleda da neki ljudi tumace stvari kao istinite iako to nama "ostalima" izgleda kao obicna za*****cija i sto prihvatamo normalno, obicno. Naveo bih jedan primjer sa tvpink ali ne bih da me forumasi popljuju :D

shrafko
3.8.2010, 3:21
Још луђе што је уопште понео те техникалије на одмор. Лаптоп за сурф по феј...
Ако је отишао на одмор да удовољи жени, боље да је послао саму.

A žena mu, igrom slučaja, takođe piše tekstove za ovaj časopis, prati IT dešavanja, igra video igre (možda posle brejnstormuju strategije cappovanja Mastodonta i Avatara inženjerima), profesionalno koristi net, možda povremeno takođe visi na Fejsu i sve što s tim ide i tako..

..a čvariti se na suncu, ožderavati se pljeskama ("pljekama" za nesrećnike s Konjarnika), plutati sa morskim travama i slušati *zurl zurl* na podu posteljina u sobi punoj dima * zurl zurl * sto metaksi tha petaxto mexri to Mexiko *zurl zurl* u zavisnosti od destinacije, je moguće i u Beogradu :kreza:

P.S: I to u FLAC-u, umesto u buđavom MP3-ju :)

v_wizard
3.8.2010, 10:49
@Lonewolf: zasto bi neko obilazio kolumnu i ovu temu ako mrzi/ne podnosi/pljuje/kune quzmu. Pa nije ovo "quzma fun club". Ako neko oseca da treba da pljuje, neka pljuje, pozdravljam!
Da li mislis da neko osim tebe zaista misli da on ne prati sta se ovde pise??
Da neko ko je toliko egocentrican, samozadovoljan i nadobudan ne zeli da zna sta masa pise o njemu?

@shrafko: ako si opisom njegove zene hteo da kazes da je ista kao i on, onda se postavlja pitanje sto su oboje smarali da idu tamo i da im bude *****e (a njemu jeste bilo sudeci po kolumni). A ako su oboje znali da sve to mogu i BG kako ti kazes, pa ipak, em su otisli (i potrosili i pare i vreme), em su se smorili...na osnovu tvog posta i logikom covek bi se zabrinuo za njihovo mentalno zdravlje. On ili je potpuni retard ili je najobicniji lazov. Retard ne verujem da jeste...

shrafko
3.8.2010, 11:00
^^
Čovek je verovatno birao gospođu u skladu sa ličnim afinitetima i interesovanjima. Ne vidim zašto je nemoguće da Gđa Kuzmanović takođe deli njegove sklonosti prema računarima, social mrežama, zabavnom i "ozbiljnom" softveru, itd..

A ja bih poneo laptop da sam na njegovom mestu, ako ništa drugo a ono da pročitam kako me kvazi-psiholozi analiziraju, nazivaju lažovom, retardom i slično, da sam na njegovom mestu (a ni ne poznaju me, nego samo vole da $eru zato što su kompleksaši - ooops, izvedoh zaključak a ni ne poznajem te.. baš sam seljak.. vidiš kako je to ružno..).

Stoga bih se, da sam MK, verovatno slatko nasmejao tvom postu :opanachke

v_wizard
3.8.2010, 11:25
uopste nije ruzno, imas pravo na svoje misljenje, ne ljutim se. Ja ga nisam nazvao retardom, ali jesam lazovom...moje misljenje.
Poneo bi laptop? Pa mnogi ljudi to rade, ne vidim sta je tu cudno? A da li bi kao i on sedeo po ceo dan tih dana sto si moru u sobi i ne bi izasao na palzu ni jednom vec provodio vreme gledajuci u telefon ili monitor?! Ako bi onda sta da ti kazem...to bi bio razlog za smejanje. Da neko bude toliko... ( da ne izvodim zakljucak, posto ocigledno imas problem da neko iznese svoje misljenje osim tebe), da da pare, potrosi bog zna koliko vremena u putu i deset dana odmora radeci isto ono sto je mogao i u BG...ili NS, ne bitno.

"Čovek je verovatno birao gospođu..." ne razume ovu tvoju recenicu. Ko je doveo u pitanje njegovo pravo da bira zenu?!

Dekip
3.8.2010, 13:01
Aко идеш на одмор, онда идеш да се одмориш а не да се смориш. Што је код њега очигледан случај. И из текста се види да са његовом женом није исти случај.
Ја када идем на одмор, фирму остављам тамо где јесте. У ствари, ја је тамо остављам свакодневно, не доносим је кући.
Која је поента одмора, ако не направиш пресек и у глави, и у телу. Пратећи Кузму дужи низ година, закључујем да је изабрао погрешну локацију.:dzavo:
Што се психоанализе тиче, не сумњајте у то да међу нама нема и врсних психолога, који се смеју истом, али и нама.:opanachke

shrafko
3.8.2010, 13:14
Dekip,
slažem se, "među nama" ima i vrsnih psihologa. Nenad Stevanović (look it up), koji je postovao svojevremeno u ovoj temi, diskutujući sa (čini mi se) olujom oko uticaja e-okruženja na savremeni život i običaje. Takođe, G. Stevanović (inače, moj Smederevac :D) je odnedavno i asistent (saradnik u nastavi po Bolonji) na Učiteljskom fakultetu u Jagodini, i sve planiram da odemo na pivo po ovoj vrelini, ali nikako da odem u zavičaj.. Nego, da skratim - Nenad nikada nije iznosio špekulacije da je MK lažov, retard, "da tu nešto nije u redu ako ne ide na plažu", iako je stručnjak za razliku od vas par ovde koji se određenim izrazima gađate kao mala deca grudvama, očigledno ne shvatajući pune implikacije pojedinih opaski..

Tako da, kada me bude interesovao nečiji psiho-profil (a ne interesuje me :D), pitaću psihologa sa diplomom i iskustvom. Bez uvrede, ali pojedina mišljenja koja iznosite ovde, na šta imate puno pravo, su pomalo neosnovana, tako da se, nadam se, nećete mnogo jediti ako vam kažem da mi je do vaših mišljenja stalo koliko i do lanjskog snega..

A to što kažeš da ne "donosiš posao kući" izaziva jedan epic LoL za neke ljude koji su malo više upoznati sa privredom i ekonomijom i koji su dobri u svojim poslovima. Neki čak rade i od kuće znaš ;)

v_wizard
3.8.2010, 13:52
Niko ovde ne iznosi misljenje zato sto misli da tebe zanima, nego zato sto ga ima. "ne nosi posao kuci" je izreka koju sam uveren znas, i ne odnosi se na "radim samo u kancelariji", nego ima potpuno drugo znacenje. kada radis radis, kada si na odmoru, na odmoru si...
ali ajde da stavimo to po strani, da ja cak povucem to sto sam napisao, nebitno jedino cime se ti bavis ovde je psiholozima i kvazi psiholozima itd...nista nisi rekao na bit cele ove price i kolumne. Komentarisali smo se koliko je bizarno to sto je MK uradio. Otisao je na more i sedeo svo vreme, nervirao se, pizdeo, smarao se oko okruzenja, muzike, ljudi, drndao fon, veslao laptop...ima pravo na to, naravno, njegovo vreme, njegove pare. Ali, hoces li da kazes da je takav "odmor" uobicajen, da ga ljudi generalno upraznjavaju?? Kako ti provodis godisnji odmor?

A to sto se razbacujes po forumu imenima pravih psihologa i opominjuci nas ostale na "pune implikacije nasih opaski...", to nikog nece impresionirati.
A i siguran sam da bi se i N. Stevanovic i G. Stevanovic jako zabavili (sa profesionalne strane) promatrajuci i studirajuci MK.

Nenad Stevanović
3.8.2010, 19:01
Retko ostavjam postove ali pošto sam pomenut red bi bio da nešto kazem na temu.
Pre svega, pozdrav zemljaku i sredi nešto za to pivo dosta je bilo priče.

Što se tiče života i dela gospodina Kuzmanovića tiče odmah da bude jasno da veoma cenim njegov profesionalni rad i sposobnosti. Radi se nesumljivo se obrazovanom coveku, novinaru sa solidnim znanjem IT-a i naravno encilopedijskim znanjem istorije WWII. Trudi se da u tekstovima bude duhovit ( naravno, ne uvek uspešno) i da ostavi utisak geeka u tridesetim koji se odupire pogubnom uticaju kica, šunda i jeftine potrošačke propagande u našoj Srbiji zemlji. To prodaje SK i čini ga alternativnim casopisom za inteligentniju i obrazovaniju mladez u srbiji. To je jednostavno imidž SK.

Kako su se gospodin i gospodja zaista proveli na letovanju nikada nećemo saznati i mozemo samo da nagadjamo. Sa druge strane imajte na umu da je Bugarska sinonim za paradajiz turizam (bez obzira kako je tamo realno) i razumljivo je sto je Miodrag iamo potrebu da to napljuje u svojoj kolumni, kako bi ostao dosledan svojim "principima". Dakle, to sto piše u kolumni ne mora da govori o njemu kao osobi već o tome kakvim on zeli da se prikaze.

Inače, HTC Desire je odličan telefon, bio sam u velikom iskušenju da ga uzmem na preplatu. Srećom nisam, inače bih bio u finansiskim problemima.

Pozdrav svim forumašima!

ivan90BG
3.8.2010, 19:37
Što li Qzma nije poneo laptop na more nego je sve vreme zurio u ekran telfona? :D

player1
3.8.2010, 19:56
Da, neki netbook bi bas lepo pasovao.

shogun
3.8.2010, 20:15
Dobar je Kuzma, mada pisao je on i bolje od ovoga.

Dekip
3.8.2010, 21:29
Što li Qzma nije poneo laptop na more nego je sve vreme zurio u ekran telfona? :D
Oдакле ти идеја да није? И после Стевановићевог излагања... ко зна, можда је Бугарску видео само преко разгледница.:confused:

scele
5.8.2010, 8:58
Hah, sinoć sam čitao Kuzmin tekst, i smijao se poprilično...skoro sam dobio Desire i prepoznao sam se u tekstu 100%. Pakleno jeben uređaj...kao da ga je sam đavo napravio.

--ComputerBoy--
5.8.2010, 11:30
To je meni stvarno retardirano. Na odmor nikad ne bih poneo laptop iako stalno visim na netu. Čoveče, to je odmor, treba da se sunčaš, kupaš... :facepalm

Oskar_Vajld
5.8.2010, 12:42
Miodragu treba laptop zbog posla. Drugo, laptop je koristan, kada recimo odeš u inostranstvo. Hvata bežični net u hotelu, pitaš za šifru, pa vidiš mapu mesta gde se nalaziš, šta je korisno posetiti, i sve to dok ispijaš kafu. Korisno, zar ne?

scele
5.8.2010, 14:06
Miodragu treba laptop zbog posla. Drugo, laptop je koristan, kada recimo odeš u inostranstvo. Hvata bežični net u hotelu, pitaš za šifru, pa vidiš mapu mesta gde se nalaziš, šta je korisno posetiti, i sve to dok ispijaš kafu. Korisno, zar ne?

Eto sad htedoh odbraniti potrebu smart uređaja na odmoru ali preduhitrio si me... :) Laptop, smartphone i ostale džiža-bidže na odmoru su višestruko korisne, ako se ne koriste za posao. Mene je GPS uređaj na telefonu nekoliko puta spašavao u inostranstvu. A dok sam na odmoru lakše saznam za dobar restoran, mesto koje treba posetiti, vremensku prognozu...

shrafko
5.8.2010, 14:44
To je meni stvarno retardirano. Na odmor nikad ne bih poneo laptop iako stalno visim na netu. Čoveče, to je odmor, treba da se sunčaš, kupaš... :facepalm

Okkkk.... TEBI je to retardirano... MK očigledno nije.
MK je faca koja utiče na hiljade ljudi na (po meni) pozitivan način. A ti si mali hejter. Sorry for being honest, but ybga :D

LoneWolf
5.8.2010, 14:46
@Lonewolf: zasto bi neko obilazio kolumnu i ovu temu ako mrzi/ne podnosi/pljuje/kune quzmu. Pa nije ovo "quzma fun club". Ako neko oseca da treba da pljuje, neka pljuje, pozdravljam!
Da li mislis da neko osim tebe zaista misli da on ne prati sta se ovde pise??
Da neko ko je toliko egocentrican, samozadovoljan i nadobudan ne zeli da zna sta masa pise o njemu?

Ne mora da je zaobiđe ako to ne želi, ali ako hoće da sačuva živce zaobići će je i u časopisu i na forumu, osim ako nije neki zagriženi iskompleksirani hejter koji do podne mrzi samog sebe a od podne čitav svijet.
Kome god je do pljuvanja što se mene tiče može slobodno da pljuje, ali ako vam nešto toliko smeta pa ne znate šta biste od sebe onda preporučujem neku od ustanova za mentalno zdravlje kao mjesto oporavka, a ne forum kao mjesto za bildanje postova i hranjenje tom nekom "mržnjom" kojom se ništa ne postiže.

Mislim da čovjek ne prati šta se ovdje piše o njemu iz prostog razloga što mu sav transkript (prepiska,za one koji su školu učili do podne) može biti dostupan kad god hoće - nije čovjeku stalo da čita nego da BUDE ČITAN, zato i piše kolumnu.

Ne mogu da "gatam u grah/pasulj" kakav je on kao osoba niti ga bilo čime opravdavam, samo želim poručiti svim hejterima koji pljuju po čovjeku i po njegovom načinu pisanja da iskale taj "pravedni gnjev" na nekoj bokserskoj vreći, fizičkoj aktivnosti ili nečem trećem jer će u suprotnom (p)ostati duševno bolesni :ciao:

shrafko
5.8.2010, 14:54
Ja bih se kladio da potajno čita kolumnu, i slatko se cepa na pojedine odvale. Moje, CBoyeve, nebitno...

I sa svakim hejt-postom koji pročita, čovek ima razlog više da ne postuje. Bisere pred svinje i tako to (ovo shvatite u vrlo prenesenom značenju ;)).

player1
5.8.2010, 14:59
Naravno da cita. Jel se secate jedne paterfamilias opaske u kolumni? Sigurno nije bila slucajnost.

v_wizard
5.8.2010, 15:20
@"objektivnom" shrafko: loneWolf nasiroko izvodi psihoanalize i deli "strucne" savete. Sada nemas nista da kazes...zasto? Mozda zato sto vam se misljenja poklapaju?!

@loneWolf: zasto mislis da neko (ja u ovom slucaju) kida zivce oko MK tekstova?? Potpuno sam cool dok citam kolumnu. Citam sve sto je popularno, bez obzira dal' ce mi se svideti. Citam i kada nesto negde napise...npr. Jovan Cirilov, sto je svakako kvalitetnije, ali procitam i MK kolumnu. Kupujem SK zbog 500 drugih razloga, pa kada je MK vec tu, da procitam. I zasto mislis da bacam hejt? Ja ne mrzim quzmu, nisam ja pater. Ja samo imam nisko misljenje o njemu, njegovom ponasanju prema okolini, odnosu prema ljudima, njegovom pisanju...ali zasto bih mrzeo coveka, nista meni nije skrivio. On napise text, ja procitam, postoji forum o diskutovanju njegovih textova, i ja napisem sta mislim. Vrlo prosto. To sto vi mislite da je svako ko ne ljubi quzmu u **** bolesni psihopata...to je vec tema za shrafko-vog drugara.

LoneWolf
5.8.2010, 15:32
Divno izvađeno iz konteksta, moram priznati :tapsh: :facepalm

Da pročitaš ponovo moj post shvatio bi da nikog ne nazivam psihopatom nego da preporučujem izbjegavanje nerviranja oko nebitnih stvari.

Ne smatram sebe Kuzmanovićevim "dežurnim portparolom", normalno je da se mišljenja razlikuju ali nije normalno da do te mjere vadiš iz konteksta i krivo tumačiš moje komentare.

Pokušaću biti nedvosmislen i pojasniti ti dvije stvari :

1. Apsolutno me nije briga šta ko piše ni šta ko čita, ako se meni sviđa napisano pročitaću a ako mi se ne sviđa neću prosipati gluposti i izvlačiti komentare iz konteksta nahranjen površnim klinačkim vrijeđanjem kojim bih maskirao nedostatak formalnog i drugog obrazovanja

2. Apsolutno me nije briga da li i na koji način shvataš, gotiviš, voliš, poštuješ Kuzmanovića ili ne. Kako ti, tako i bilo ko drugi.

P.S. Prije pokušaja izvlačenja iz konteksta pažljivo pročitaj postove, ako treba i dva puta. Srdačan pozdrav :ciao:

v_wizard
5.8.2010, 16:32
ne znam sto se osecas uvredjenim (izvinjavam se cime god da sam to izazvao) i sta sam izvadio iz konteksta ili pogresno protumacio? Jesi zakljucivao ko je zagrizeni iskompleksirani hejter i jesi preporucivao razne ustanove.
Drugo, ovaj forum je ovde za razmenu misljenja o raznim temama, a ako tebe ne zanima ni sta ko pise, ni sta ko cita, ni sta ko misli...zasto ucestvujes?
Ako ocekujes da kazes svoje misljenje a da ne dobijes feedback, onda ne treba da budes na forum, nego da pises kolumnu npr, k'o quzma ;)

todos
5.8.2010, 17:10
Mislim da nije istina ovo što je pisao u avgustovskom broju. Čisto nalupavanje. Moguće da je pisao poruke sa poznanicima, ali isto tako je moguće da je koristio HTC kao office. One igre koje je već odigrao verovatno je prepričavao i te misli zapisivao. Pa zbog svih tih stvari je ''gubio'' dosta vremena. Jednostavno slobodno vreme je ''ubijao'' na neki način.
Sve ovo je bukvalno iskoristio i napisao na tom istom putovanju ovu kolumnu u SK.

--ComputerBoy--
5.8.2010, 17:30
Okkkk.... TEBI je to retardirano... MK očigledno nije.
MK je faca koja utiče na hiljade ljudi na (po meni) pozitivan način. A ti si mali hejter. Sorry for being honest, but ybga :D

Opet ti. :p Nisam hejter. Na koji to način on pozitivno utiče na ljude? Da kad odu na plažu ponesu laptop umesto lopte za odbojku?

miša topola
5.8.2010, 18:15

Kada si na odmoru onda se odmaraš od posla i ništa ne radiš, samo uživaš, zašto je išao na more kada će i tamo da radi i bulji u Desire i laptop 9 sati dnevno (a možda i više)?. A to kada neko ode na more i ponese laptop, netbook, smart telefon, PS... i mnogo drugih sličnih stvari, e onda to nije odmor na moru.

shrafko
5.8.2010, 18:24
Ljudi, probaću i ja da budem nedvosmislen ko Lone i nadam se da će mi bar delimično uspeti. I ovo će verovatno biti poslednji moj post na ovu temu, tako da ću se truditi da bude sveobuhvatan, pa Vas molim.. bear with me (makar lupao gluposti).

Kuzmanović je faca. Da li ga vi mrzite ili volite je nebitno - on je faca. Ja se ne slažem sa njegovim uzdizanjem Trećeg Rajha (mada, i to je zezanje, ako malo bolje razmislite ;)), uprkos činjenici da su pojedini njihovi nazori suštinski bili OK (produktivnost, tehnološki napredak, ekonomska logika). Međutim, količina jada i bede koju je Hitler uzrokovao je za svaku osudu (međutim, treba imati u vidu da ni Ivan Grozni, Džordž Buš, Jeljcin, Staljin, Milošević i bratija nisu mnogo pobegli). Prema tome, tu se definitivno ne slažem sa Kuzmom (slažem se sa Pikarom, Gandijem, Freskoom (delimično) itd..).

Kuzmanović je matori gamer. Kuzmanović je oženjen. Kuzmanović će pre ili kasnije dobiti decu, želim mu da ih dobro odgoji i postaće "domaćin" čovek :D
Kuzmanović je rešio da mu "trejdmark" bude da piše bez dlake na jeziku i to pozdravljam, kamo sreće da je više takvih ljudi. Kuzmanović s vremena na vreme baci jako smešne, zabavne, pa čak i edukativne tekstove. Kuzmanović piše dobre recenzije. Naravno, možda ja grešim. Ne volim ni ja da pročitam da blati Radeon neposredno pošto sam kupio VaporX 5770 1GB DDR5, a super je karta. Međutim, posle se ispostavi da se Radeonke pregrevaju u StarCraftu 2 ili da daju manje frejmova u odnosu na nVidia parnjake. Pa čekajte, šta ja sad treba da budem - Radeon fanboy, kao što postoje Apple trolčine na Forumu, i da kažem - MK je &&&%/%, on mrzi MOJ Radeon. Ima čovek pravo na svoje mišljenje, ne mogu svi da budu moji klonovi. Pa bemu mater, svet bi bio užasno mesto da je pun Danila Obradovića (moja malenkost, drago mi je :D). Jel vi shvatate da namaa TREBA MK, iako njegovi/vaši/moji stavovi mogu biti dijametralno suprotni, ako ništa drugo, onda for the sake of argument? Koliko puta je MK ovde nazivan retardom, pede*om (dok se čovek nije oženio), debilom i slično? Kako vas nije sramota, ukratko? Jedina osoba za koju mogu da kažem tako nešto sam JA SAM ZA SEBE SAMOG, zato što SEBE NAJBOLJE ZNAM! (nemojte pogrešno shvatiti sad ovo, definitivno nisam gay :D). Takvim načinom ponašanja vi ne blatite MK, vi blatite SAME SEBE ljudi, utuvite to jednom u te glavudže!

MK, oluja, Dukes, VojaM, saradnici i redakcija SK-a svoj doprinos pružaju time što ako ih saslušate i ako ste dovoljno pametni imate mogućnost da neizmerno obogatite svoje živote. Sinoć sa ženom gledam Avatara u 1080p, uživamo, zezamo se, cirkamo zahvaljujući između ostalih i MK i SK koji su pisali članke na tu temu. Zahvaljujući oluji ja sam uspeo da povežem komp na plazmu preko HDMI-ja, zato što je čovek hteo da mi pomogne a ne zayebe, a pre toga sam bio govedo i maltene nisam ni znao šta znači HDMI. Gledam pre neki dan stare skenirane brojeve SK-a (hvala PopMilu i družini, jako dobro što je SK objavio članak o njima, zaslužili su ljudi) i prisećam se vremena kada sam imao 10 godina (davne 1990.), i kada su recezenti objašnjavali šta pojedini izrazi u igrama znače. Možda bi današnjim klincima bilo smešno (sa pristupom internetu, sa Mortonom Bensonom na svako ćošku itd), ali ja 1990. sa 10 godina nisam znao šta znači "diplomacy", "treaty" i slično. Pa ljudi, da nije bilo vizionara u SK, i onda i sada, ja bih bio mnogo siromašniji čovek - i materijalno i posebno duhovno :dedica:
Ako je MK poneo laptop na more, to je uradio zato što je zaluđen računarima. I ja bih uradio isto. Pa ne može čovek da bude stručnjak za nešto ako mu to nije pasija, i ako to ne voli. Ako je čovek poneo komp na more, znači da mu više leži IT, video igre i slično nego snorkeling. Kad se vrati kući, biće podjednako "beo kao sir", ali će imati još 100+ sati rada na računaru, igranja igara, zezanja sa Androidom. I zbog toga će biti bolji IT novinar (ovo ne važi samo za Kuzmu, važi za sve, MK koristim samo kao primer).

I onda dođe neko i kaže "nja, JA bih to i to i to". Dobro CompBoy, uradi ti "to i to i to", i radite bre vi svi šta vam je srcu dragu i na šta vam se di*e soproštenjem, ali nemojte pljuvati druge ako ne dele vaše strasti. Informišite se malo, pročitajte ko je bio Martin Niemuler, zašto je poznat, zašto treba braniti MK, sindikate, korporacije, gay i druge "marginalne" grupe. Ne zato što ja hoću da budem MK, niti zato što sam gay, niti musliman niti nešto pedeseto.. nego NE DAM da mi se zemlja napuni Danilo Žižama/Žužama/whatever (sram ga bilo, moj imenjak a takav hejter...).

Ali vidite.. ljudi koji su skapirali neke stvari takođe imaju i žene, decu, relativno lep život i ne mogu da vas bejbisituju ceo dan. Dići će ruke. Neće vam reći neke stvari, koje vam mogu biti od koristi jednog dana, da izrastete/postanete bolji ljudi. Ne zato što vas mrze, nego zato što imaju svoju decu, svoje žene, svoje živote i zato što nemaju vremena za sve redom - a posebno nemaju vremena za one koji NE ŽELE da budu bolji i da nešto nauče. Mislite više. Hejtujte manje. Live long and prosper :)

LoneWolf
5.8.2010, 18:42
ne znam sto se osecas uvredjenim (izvinjavam se cime god da sam to izazvao) i sta sam izvadio iz konteksta ili pogresno protumacio? Jesi zakljucivao ko je zagrizeni iskompleksirani hejter i jesi preporucivao razne ustanove.
Drugo, ovaj forum je ovde za razmenu misljenja o raznim temama, a ako tebe ne zanima ni sta ko pise, ni sta ko cita, ni sta ko misli...zasto ucestvujes?
Ako ocekujes da kazes svoje misljenje a da ne dobijes feedback, onda ne treba da budes na forum, nego da pises kolumnu npr, k'o quzma ;)

Prihvatam izvinjenje,a "uvreda" se odnosila na tvoju rečenicu da "LoneWolf misli da svi koji ne ljube MK u du*e ne treba da čitaju kolumnu i da su psihopate" što ja nisam napisao nego je izvađeno iz konteksta (post nije editovan,možeš provjeriti i pročitati ponovo).

Zaključio sam da je zagriženi i iskompleksirani hejter svako ko se trudi da do podne mrzi samog sebe a od podne sve ostale,i to je jednostavno tako.
To nisam rekao ja,nego teorija psihologije.

Drugo,ako pažljivije pročitaš tu moju rečenicu na koju se pozivaš vidjećeš da se nije odnosila na forum nego na Kuzmanovićevu kolumnu i stvarno te molim da se ubuduće pri pokušaju da odgovoriš na neki moj post bar udostojiš da ga do kraja pročitaš i razumiješ.
Ako tražim previše,zaobiđi me života ti,zajedno sa ostalom djecom (ne,ne ulazim u to koliko godina imate nego koliko ste zreli mentalno).
Hvala lijepo :ciao:

Oskar_Vajld
5.8.2010, 19:11
Šrafko, džaba objašnjavati da Miodrag Kuzmanović je "otvoren" za pljuvanje.
Čovek je stavio svoju sliku, puno ime i prezime, ima kolumnu koja pomalo vuče na lični dnevnik(pozitivna stvar) tj. vid bloga.
Bloga koji piše izrazito zanimljivo i neuobičajeno, jasno da dodaje "ponešto" kako bi bilo interesantnije i duhovitije, ali da je drugačiji - jeste!
MK je nešto poput Ramba Amadeusa u muzici.

Sad se nađe tu poneka net faca, da uči Kuzmanovića o životu, i da govori kako bi on trebao provoditi svoj odmor(?!).
Naravno, net face niti imena imaju, o slici da i ne govorimo...
DAKLE, totalni su anonimusi, dok Miograga Kuzmanovića svi znaju, bar oni koji čitaju kolumne. I sad, Miodrag napiše da se nije brčkao u moru, pa se nađe neko da priča kako je to retardirano, i kako bi on(net faca) taj odmor proveo... a, zamisli, ista ta net faca kaže da je stalno na netu...
Sad, kad bih ja bio kao ta net faca, pitao bih ga... ako je stalno na netu, kako onda uopšte može znati šta je odmor i šta se tamo radi... :D

--ComputerBoy--
5.8.2010, 19:58
@shrafko Opet ja za sve kriv. :rolleyes: Ja sebi nisam dozvolio da se pretvorim u konformistu koja ćuti i prihvata šta god Kuzma kaže samo da bih se dopao ljudima na ovom forumu (ne, ne ciljam na tebe ;) ).
Jbt, ako uplatiš aranžman za boravak na moru, to uradiš tako što ćeš pobeći od obaveza, Interneta, da odmoriš glavu i sve vezano za tvoj svakodnevni život. U tom smislu mi je to bilo izuzetno neobično. To ne znači da njega treba linčovati zbog toga. Neka živi život kakav želi, svašta...

@Oskar Aha, to znači da ja kao robot treba da se slažem šta god on da napiše? Ako mi se nešto svidi, rećiću, ako ne, takođe.

P.S. Pa i Kuzma je stalno na netu, pa ide na odmor. :p

P.P.S. Kuzma ne podnosi Ramba Amadeusa. :D :D

Za mene je Kuzma u novinarstvu kao Lady GaGa u muzici. :kreza: Vrlo popularan, ima puno hejtera, a samo pojedini razumeju suštinu. Ja sam negde između.

Dekip
5.8.2010, 21:15
@Шрафко
Колико год да се слажем са твојим текст-зидом, толико и даље не капирам посао на одмору. Јбг, ако идем на одмор да побегнем од свега, да плакнем мозак, само ми посао фали. У његовом случају, понети неку џиџабиџу а не користити је за посао је немогуће.

@КомпјутерБој
Упропасти ми музички укус Пољска Вива, са све Лејди Гагом. Ех, нема више МТВ-а са почетка деведесетих на трећем.

--ComputerBoy--
5.8.2010, 21:33
Eh, i meni isto fali... :(

shrafko
5.8.2010, 22:18
Izvini za moj tekst-zid Dekip, jako loše mi idu haiku-mudrosti kad se radi o kompleksnim stvarima. Za te stvari bolje probaj da dobiješ audijenciju sa Dalaj Lamom ;) (i znam, Dalaj Lama nije Japanac, nemojte me ispravljati odmah ;))

Oskar_Vajld
6.8.2010, 10:07
Computer children, ŠTAAAAAAAAA?!
TI NISI KOMFORMISTA?!?!?!?! :confused:

Nije pošteno, ja to nisam znao.
Onda je sve kako kažeš, i ja se duboko izvinjavam.
Jako mi ja žao. Veri, veri, veri sori.
:n-hang:

Dekip
6.8.2010, 11:08
izvini za moj tekst-zid dekip, jako loše mi idu haiku-mudrosti kad se radi o kompleksnim stvarima. Za te stvari bolje probaj da dobiješ audijenciju sa dalaj lamom ;) (i znam, dalaj lama nije japanac, nemojte me ispravljati odmah ;))
Нити имам проблем са тим "хаику-мудростима", нити сам дотичне нашао у тексту.;) И тудим се да не будем ловац на грешке, па тако и на тог јапанца Далаја.
То је твоје виђење ствари. Ти можда имаш потребу да радуцкаш када одеш негде на одмор, или бар подржаваш друге. Ја нисам парадајз туриста, када створим себи услове да одем на одмор са породицом, гледам да дишем пуним плућима. Да проведем што више времена са женом и децом у сваком могућем смислу. И да не радим ништа.
Можда ће Кузма да промени навике када дођу деца. Ту изговора за запостављање не сме бити.

LoneWolf
6.8.2010, 11:23
Можда ће Кузма да промени навике када дођу деца. Ту изговора за запостављање не сме бити.

Osim kad izađe novi Dungeon Siege :D

Sonic
6.8.2010, 11:48
Kuzmanović je faca. Da li ga vi mrzite ili volite je nebitno - on je faca.
:rofl: :rofl: :rofl:
Hvala ti na ovom (blago rečeno) preterivanju, druže, iskreno si me nasmejao. :n_klanja:
Po meni današnji SK nije ni senka časopisa kakav je bio sredinom 80-tih, a sveprisutni Kuzmanović je jedan od razloga zbog kojih je to tako: jedan ozbiljan novinar, koji želi da piše za jedan ozbiljan IT časopis, ne sme sebi da dozvoli pola stvari koje dotični radi iz broja u broj. Setimo se: klinačka napaljenost na jedan brend i iracionalna mržnja prema drugom (nVidia/ATI), preopširne i suštinski prazne recenzije igara prepune najobičnijeg pro$eravanja i spojlera, isforsirano politikantstvo kome ne bi trebalo da bude mesta u časopisu ovog profila, olako zatrčavanje u teme koje poznaje samo površno - setimo se samo one sramote sa IP adresama itd.

ivan90BG
6.8.2010, 11:56
Nemojte, molim vas da me osuđujete, stvarno ne želim da flejmujem, ali moram da pomenem da je Benchmark danas objavio test iPhone-a 4 u kome su ga prozvali najboljim mobilnim telefonom na svetu.

Jedan citat:
iPhone 4 je ponizio AMOLED ekran na HTC Desire telefonu. AMOLED ekran, za koji smo znali da daje malo pink nijanse (znamo i iz kog razloga), smatrali smo kao dosta dobar, ali posle iPhone 4 iskustva, za nas je ekran na HTC Desire tek prosečan (ove redove piše veoma zadovoljni vlasnik HTC Desire telefona).

Toliko o AMOLED-u. :D

shrafko
6.8.2010, 12:04
Нити имам проблем са тим "хаику-мудростима", нити сам дотичне нашао у тексту.;) И тудим се да не будем ловац на грешке, па тако и на тог јапанца Далаја.

Dekip, hvala ti za ovo. Iskreno, iz dubine duše, HVALA ti. :)
Mislio sam da kažem par stvari za paradajz turizam na koji aludiraš, ali više nema potrebe.
Živ bio i veliki poras'o :ciao:

:rofl: :rofl: :rofl:
Hvala ti na ovom (blago rečeno) preterivanju, druže, iskreno si me nasmejao. :n_klanja:
Po meni današnji SK nije ni senka časopisa kakav je bio sredinom 80-tih, a

Soniče, Srbija je sve slobodnije tržište (još uvek nedovoljno slobodno za neke stvari nažalost), mogućnost konkurencije postoji, itd - pa izvoli, registruj ti firmu, piši bolje tekstove, angažuj kvalitetnije kadrove, i ostavi ih sve bez leba ako smatraš da može toliko bolje, i ukoliko je SK toliko otišao u onu stvar od sredine osamdesetih.. :)

oluja
6.8.2010, 13:25
Nemojte, molim vas da me osuđujete, stvarno ne želim da flejmujem, ali moram da pomenem da je Benchmark danas objavio test iPhone-a 4 u kome su ga prozvali najboljim mobilnim telefonom na svetu.O ukusima ne vredi raspravljati... ali o prakticnosti i svrsishodnosti mozemo ;)

http://www.youtube.com/watch?v=FL7yD-0pqZg :ciao:

Sass Drake
6.8.2010, 13:42
^oluja, mora se priznati da iPhone 4 ima trenutno najbolji ekran. :kreza:
P.S. Nokia 2610 je najbolja. :D

--ComputerBoy--
6.8.2010, 16:11
Computer children, ŠTAAAAAAAAA?!
TI NISI KOMFORMISTA?!?!?!?! :confused:

Nije pošteno, ja to nisam znao.
Onda je sve kako kažeš, i ja se duboko izvinjavam.
Jako mi ja žao. Veri, veri, veri sori.
:n-hang:

:paranoia::paranoia:

todos
6.8.2010, 16:34
Упропасти ми музички укус Пољска Вива, са све Лејди Гагом. Ех, нема више МТВ-а са почетка деведесетих на трећем.
Meni to najviše nedostaje.
Nikad neću zaboraviti da sem neke spotove Enigme, Euritmics... pogledao po 1000 puta. Tada sam u stvari spoznao šta je muzika.

shrafko
6.8.2010, 16:35
CompBoy
Ako mogu da probam da protumačim ono što je Oskar_Vajld hteo da kaže (možda grešim, bilo bi najbolje da ti on kaže šta je mislio, ja sada malo gledam u pasulj), ali, for the sake of mental exercise:

Time što si ti hejter i što samo gledaš da kritikuješ nekoga, ti izazivaš povratnu reakciju. Ti "zavlačiš" meni, ja "zavlačim" svojoj ženi, ona "zavlači" svojoj drugarici, a ona je u stvari tvoja nastavnica i ultimativno "zavuče" tebi.

Ljudi sa ekstremnim pogledima zapravo HRANE loš sistem. Kad masa zapali USA ambasadu, USA zavuče Srbiji (tebi, meni, toj masi, nebitno).

Najsažetije: You're creating bad carma, man :to_care:

P.S> Naravno, ja mogu da pretpostavim ovo, ne znam sigurno. Unapred se izvinjavam Vajldu ako sam ga pogrešno protumačio ;)
P.P.S: Pogledaj Technotise: Edit i ja i obrati pažnju na deo kada Sergej prvi put razgovara sa Profesorom. Autori su izuzetno dobro objasnili neke stvari :)

oluja
6.8.2010, 16:48
Najsažetije: You're creating bad carma, man :to_care:

A svi znamo da je carma kucka... i kako to funkcionise... ;)

--ComputerBoy--
6.8.2010, 17:31
Jbt, nisam hejter nego ne prepoznajete sarkazam ni kada vam padne na glavu. :p

ivan90BG
6.8.2010, 17:31
O ukusima ne vredi raspravljati... ali o prakticnosti i svrsishodnosti mozemo ;)

http://www.youtube.com/watch?v=FL7yD-0pqZg :ciao:

Jel ti ja delujem kao braon medvedić iz tog klipa pa si morao da ga staviš. :nov_mad2:

oluja
6.8.2010, 20:29
Jel ti ja delujem kao braon medvedić iz tog klipa pa si morao da ga staviš. :nov_mad2:

Opusteno bre, to je samo sala, ali lepo ilustruje vecinu "Aplle fanatika"... :ciao:

Sonic
6.8.2010, 20:35
Soniče, Srbija je sve slobodnije tržište (još uvek nedovoljno slobodno za neke stvari nažalost), mogućnost konkurencije postoji, itd - pa izvoli, registruj ti firmu, piši bolje tekstove, angažuj kvalitetnije kadrove, i ostavi ih sve bez leba ako smatraš da može toliko bolje, i ukoliko je SK toliko otišao u onu stvar od sredine osamdesetih.. :)
Ne bih išao baš tako daleko. Zadovoljio sam se time što SK kupujem samo u posebnim trenucima (čitaj: kad znam da ću morati da se smaram po raznim čekaonicama, pa mi treba neka mindless literatura). ;)

ivan90BG
7.8.2010, 0:13
Opusteno bre, to je samo sala, ali lepo ilustruje vecinu "Aplle fanatika"... :ciao:

A ti si imao nezadrživu želju da napišeš ovo u postu.

shrafko
7.8.2010, 2:17
Ne bih išao baš tako daleko. Zadovoljio sam se time što SK kupujem samo u posebnim trenucima (čitaj: kad znam da ću morati da se smaram po raznim čekaonicama, pa mi treba neka mindless literatura). ;)

Bratac, ti onda kupi Grand Reviju, a nemoj ovde da trolaš :)
Ako ćeš sad reći "zar ja ne mogu da kažem svoje mišljenje, konformisti jedni", onda povlačim prethodnu rečenicu i izjavljujem da si u pravu. SK je majndles. Dole SK. MK na kolac!!!1111 Ajmo dalje..

Btw, meni po čekaonicama NIKAD nije dosadno.. uvek nađem nešto da petljam i o nečemu da razmišljam ako ništa drugo. A to nikad nije mindless ;)

Sonic
7.8.2010, 3:32
'De smem da izvadim Grand reviju na takvim mestima, ima odma' sve one babe da počnu da se guraju oko mene! Ovako lepo SK u ruke, pa me možda poneka iz sažaljenja i pusti preko reda. :D
Btw, što manje razmišljam na takvim mestima, to su mi veće šanse da izdržim dok ne dođem na red. ;) Nego, zbog čega se ja uopšte pravdam, "zar ja ne mogu da kažem svoje mišljenje, konformisti jedni"? :p

JoXa
7.8.2010, 9:20
Mozda ste postovali, mozda i niste, ali da li ste primetili, u opisu igre Blacklight Tango Down, kako je Qzma opalio rafal na ekran (screenshot u opisu) koji je prikazivao ATI-jev logo? :D

Izvinjavam se zbog off-topica, ova tema je bila najbliza u kojoj sam mogao da postujem...

Hard2geT
7.8.2010, 11:08
A što je bitno da li je bilo šta u kolumni tačno?! Lepa pričica i to je samo po sebi dovoljno. Da li je to sanjao, da li je prepričao tudju priču, izmaštao ili sl. manje bitno...

v_wizard
9.8.2010, 9:39
Pa nije bitno, ali postoji tema na forumu koja nas pita da li se slazemo sa quzmom...pa mi onda pisemo da li se slazemo ili ne (i zasto)

Partybreaker
10.8.2010, 0:45
I ja mislim da je apsurdno dati nekoliko stotina evra i proputovati nekoliko stotina kilometara da bi se smarao i radio ono isto što radiš kod kuće (buljio u neki od ekrana).

shrafko
10.8.2010, 8:07
Mozda ste postovali, mozda i niste, ali da li ste primetili, u opisu igre Blacklight Tango Down, kako je Qzma opalio rafal na ekran (screenshot u opisu) koji je prikazivao ATI-jev logo? :D

Jesam, ali sam se trudio da zaboravim. MK likvidira MOJ ATi? Moje crvene?
Duboko sam potrešen.. ali DUBOKO :dedica:

Gospodine Uzelac, molim Vas, odbranite moju čast od ovog $%%$#$ da ja ne bih sad morao da se naspamujem i natrolujem za sve pare (on će meni tu nešto.. :dzavo:)

Andross
10.8.2010, 9:45
Mene je vise povredilo sto nas je uskratio za jedan normalan screenshot :D

Wastelander
10.8.2010, 16:42
Sad malo prelista celu temu, au brate, ala vi imate vremena da pishete eseje po SK-u, da se chovek zapita odakle vam toliko spare time-a:kreza:

Neko gore reche vishe razmisljati manje hejtovati,
A ja kazem treba delati, manje kakiti i bice svima mnogo bolje:)

Sazaljevam Kuzmanovica AKO je istina to shto je napisao.
Valjda ce sledeci put zaboraviti gedzete, i pocheti da odmara punim plucima.

Miki1987
18.8.2010, 2:57
Свако одмара на другачији начин. Ево ја знам да одмарам и на плажи, хотелу, али могу да одмарам и пар дана уз Fallout3 и то баш фино да одморим, више него негде на "одмору". Е сад, Кузма јесте мало ексцентричан, али зато он сад пише колумну и има о чему да пише, а ви (ми) балвани би писали нешто типа "Првог дана на мору сам се препио, другог сам правио замкове у песку..ЗЗЗ...ззз...Ззз".

Ето он напише како се заљубио у неки геџет и то развуче на један, не цео, лист А4, успут одигра коју игрц... игру и добије масну плату. А ви и даље овде смарајте како је он луд.

player1
18.8.2010, 10:40
Posto kod kuce verovatno "visi na racunaru", odmor mu je bio prilika da se upozna sa svojim telefonom, kao zamenom za racunar.

Mada... mogao je da ponese i neki netbook. :D

Wastelander
18.8.2010, 17:42
Свако одмара на другачији начин. Ево ја знам да одмарам и на плажи, хотелу, али могу да одмарам и пар дана уз Fallout3 и то баш фино да одморим, више него негде на "одмору". Е сад, Кузма јесте мало ексцентричан, али зато он сад пише колумну и има о чему да пише, а ви (ми) балвани би писали нешто типа "Првог дана на мору сам се препио, другог сам правио замкове у песку..ЗЗЗ...ззз...Ззз".

Ето он напише како се заљубио у неки геџет и то развуче на један, не цео, лист А4, успут одигра коју игрц... игру и добије масну плату. А ви и даље овде смарајте како је он луд.

Masna plata ili ne, nije uopshte bitno u celoj prichi, bitan je fenomen "dvorske lude", kojoj mnogi u Srbiji pribegavaju, da bi zaradili tu "masnu" platu, shto je prilichno porazavajuce, jer se ne mogu probiti na normalan nachin koristeci svoje potencijale.
Ako mene pitash, to je ono najjadnije u celoj prichi.

Prochitaj malo njegove kolumne pre deset i kusur godina, ni traga od tog prikrivenog nihilizma i nezadovoljstva.

Sass Drake
18.8.2010, 18:23
Meni nije jasno kako mu HTC Desire može biti zanimljiviji od žene na ljetovanju. :confused:

Vulee
18.8.2010, 19:22
Meni nije jasno kako mu HTC Desire može biti zanimljiviji od žene na ljetovanju. :confused:
Vidiš da se bila razbolela, pa mu nije bila od koristi u tom stanju. :kreza:

Miki1987
20.8.2010, 4:33
masna plata ili ne, nije uopshte bitno u celoj prichi, bitan je fenomen "dvorske lude", kojoj mnogi u srbiji pribegavaju, da bi zaradili tu "masnu" platu, shto je prilichno porazavajuce, jer se ne mogu probiti na normalan nachin koristeci svoje potencijale.
Ako mene pitash, to je ono najjadnije u celoj prichi.

Prochitaj malo njegove kolumne pre deset i kusur godina, ni traga od tog prikrivenog nihilizma i nezadovoljstva.

Ух, тада је писао да му је најбоља игра онај наставак Цивлизације, како ли се зове, а да Алфа Кентаури. Игра коју нико осим њега није играо дуже од недељу дана.
Маните ме тога "раније је било до јаја ово-оно". Као маторици када засипају разним носталгичним глупостима...

Мислим ако хоћете да кажете да је Кузма раније био нормалан, баталите посао...

player1
20.8.2010, 9:12
Игра коју нико осим њега није играо дуже од недељу дана.

salis se?!?

Nikola95
20.8.2010, 10:05
Meni je ta igra bolja i od Civilizacije.

Great_Sun_Jester
20.8.2010, 10:22

Oce to sa godinama i iskustvom da dodje :D

Ух, тада је писао да му је најбоља игра онај наставак Цивлизације, како ли се зове, а да Алфа Кентаури. Игра коју нико осим њега није играо дуже од недељу дана.
Маните ме тога "раније је било до јаја ово-оно". Као маторици када засипају разним носталгичним глупостима...

Мислим ако хоћете да кажете да је Кузма раније био нормалан, баталите посао...

Kao olaksavajucu okolnost ti uzimam to sto si post okacio u 4:33 i verovatno se upravo vratio sa Beer Festa u to vreme :nov_mad2: ...jer Alpha Centauri i jeste najbolja civilizacija EVER. I gresis kada generalizujes da je niko drugi nije igrao (ja sam stukao bar jedan raspust sa drustvom uz AC, i ne zalim nijedan sekund).

I kako mislis "nostalgicne gluposti"? Ako te tvoji guse da je ranije uz npr. Dark Sun: Shattered Lands, Star Control, Wasteland, Master of Orion i Full Throttle bilo bolje nego danas, potpuno ih podrzavam! (: jer ranije i jeste bilo do jaja u odnosu na danas; bar sto se gaming industrije tice. Danas je stanje na sceni blago receno katastrofalno sa tendencijom da predje u kataklizmicno d:

EDIT [text iz obrisane poruke]: +1 za Call to Power, posebno drugi deo, obozavao sam ga.

zoran845
20.8.2010, 11:05
U Alpha Centauri se ne razumem, hvalu si dobio zbog ovoga:
Pročitaj malo njegove kolumne pre deset i kusur godina, ni traga od tog prikrivenog nihilizma i nezadovoljstva.
Oće to sa godinama i iskustvom da dođe :D:p

player1
20.8.2010, 11:43
Dobar je Alpha Centauri. Mada sam ja u to vreme vise gotivio Call to Power, valjda zato sto su ovi sto su ga pravili barem pokusali da budu inventivniji i dodaju nesto novo u zanr.

AC je vise kao Civ2.5 na drugoj planeti. Dobra igra, ali vise manje ista mehanika ko Civ2.

P.S.
Zato su mi kasnije dobro legli i Civ3 i Civ4. Povratak inventivnosti umesto "more of the same".

Markonije
27.8.2010, 2:41
I meni je zasmetalo sto sam video izresetan ATI logo :)

Qzma je tehnology-freak u pozitivnom smislu,tako da ne znam sta vas cudi sto se odusevio Samsung Desire telefonom,i ja bi voleo da mi ga neko pokloni ali tolike pare za mobilni ne bi dao da imam milijarde,kosi se sa mojom filizofijom zivljenje,sto ne znaci da sam ja u pravu,ne...

I ne blatite coveka,on je car,iako se ne slazem uvek sa njim.

Partybreaker
27.8.2010, 3:22
...Samsung Desire...

*HTC Desire ;)

Markonije
29.8.2010, 11:11
:n-hang: stigla ga je zasluzena kazna.....