Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Trading Card Igre

Schnak3
30.7.2010, 10:52
Trading Card Games su igre koje se igraju specijalnim kartama. Postoje razlicite vrste TCGa od kojih su najpoznatije Yu-Gi-Oh, Magic The Gathering, Pokemon, World Of Warcraft, Lord Of The Rings... Ono sto se meni svidja kod svih TCG igara jesto to sto zaista treba da razmisljate kako igrate. Dobre stvari je to sto se i sa drustvom druzite i malo odmorite glavu od kompa. Sa druge strane, za nase uslove, skupljanje ovih karata je skup hobi. Za neki dobar spil potrebno vam je prosecno bar 50 eura. Iako mislite da ove karte igraju samo deca, postoje takmicenje na kojima dolaze odrasli ljudi.

Ja kuci imam YGO, Heroji Dugonocja, Pokemon, Gormiti i Bakugan spilove.

Postoje i daleko jeftinije PC verzije skoro svih igara:
YGO: Yu-Gi-Oh! Power of Chaos (3 dela)
MTG: Magic The Gathering Duels of the Planeswalkers
...

Ono sto je meni veoma zalosno je to sto skoro da i ne postoje klubovi TCG karata, a onda koja je poenta ako imate spil od 50evra a igrate samo sa 2-3 druga :/

brajko85
30.7.2010, 11:00
Ma igras preko kompa Yu Gi i miran si...nema trosenja para.

Srlandand
30.7.2010, 11:32
Ja sam pre nekih 6 godina igrao Yu-Gi-Oh! sa original kartama, ali kao sto Brajko lepo kaze- igras preko kompa i miran si :D Inace, imam onaj deck sa fire monsterima, mnogo je mocan, svaka karta je povezana jbt.

LoshMeeBre
30.7.2010, 13:47
MTG se ranije dooosta igrao kod nas, ali od skora koliko sam nacuo nesto su se raspali.. Ali samo u Beogradu ima barem 3 kluba (ja znam za 3) i u Novom Sadu barem 2-3 (za druge gradove ne znam gde, ali znam da ima ponegde).. Inace ranije sam igrao MTG, ali suvise vremena i novca ode u taj hobi. Ali mnogo zanimljiv hobi, ja jos uvek pratim desavanja (nove edicije, vece turnire) iako sam prestao da ga igram na turnirskom nivou preee 4 godine..

Juraj
30.7.2010, 13:48
Ono sto je meni veoma zalosno je to sto skoro da i ne postoje klubovi TCG karata, a onda koja je poenta ako imate spil od 50evra a igrate samo sa 2-3 druga :/
Imam 10x puta vrijedan špil i opet igram s prijateljem koji ima sve pirate i ne bunim se:kreza:.

DonCorleone91
31.7.2010, 1:07
live life, play poker! :alealeee:

Schnak3
31.7.2010, 11:17
Imam 10x puta vrijedan špil i opet igram s prijateljem koji ima sve pirate i ne bunim se:kreza:.

Haha, jedan moj drug (u to vreme je imao nekih 11 godina) je potrosio negde oko 300 evra na YGO spil. Pre dve godine ga je prodao za 2k dinara nekim klincima.

Juraj
31.7.2010, 11:51
Haha, jedan moj drug (u to vreme je imao nekih 11 godina) je potrosio negde oko 300 evra na YGO spil. Pre dve godine ga je prodao za 2k dinara nekim klincima.
Nakupi se u 6 godina dosta toga, malo po malo, ali da prodam nebi nikada. Kada samo pomisliš koliko si potrošio, koliko si se nahodao da skupiš sve to ono prodaja ti samo se smuči. Jbg samo da ima ljudi koji bi igrali, i s piratima samo neka se igra.

ivan90BG
31.7.2010, 17:11
live life, play poker! :alealeee:

I to onako po zemunski, sa kartama niz rukav. :D

A što se tiče trading card igara, ne bih mogao to da igram jer je osim veštine glavni element igre skupljanje (kupovanje) karata da bi špil bio bolji, a to implicira da treba ulagati pare da bi imao veće šanse za pobedu, a to mi se ne čini fer. Ja ne znam koliki deo igre je veština, a koliko špil, ali sigurno većina ljudi misli onako kao u prethodnoj rečenici i zato malo ljudi igra. Plus moraš da se posvetiš igri stalno zbog tog skupljanja karata i unapređivanja špila.

Ja u stvari mislim da su te igre super kad se igraju, ali mi nekako to činjenica da treba imati i u vlasništvu osim u glavi odvraćuje. Ljudi ne žele da igraju rekreativno ako treba da se ulaže novac više od jedan put.

lazar yu mihailovic
31.7.2010, 19:28
E de imaju da se kupe oreginal karte yu gi oh

PS:Ko mi kaze veliko mu THXXXX:tapsh:

Srlandand
31.7.2010, 22:16
Imas skoro sigurno u Delta Sitiju i TC Uscu, u prodavnicama s igrackama, kao i u Platou (ako se ne varam, bilo ih je pre). Takodje ih imas po game klubovima, malo izguglaj za to.

lazar yu mihailovic
1.8.2010, 23:23
e thx puno a koko kostaju od prilike da neidem 300 puta nego 1 odem da kupim

Schnak3
1.8.2010, 23:39
e thx puno a koko kostaju od prilike da neidem 300 puta nego 1 odem da kupim

One "bas" original, ~500 dinara po boosteru (negde oko 8 random karata iz te serije). Imas i "original" spilove od po 50 karata za, ja mislim, 1000 dinara.

lazar yu mihailovic
2.8.2010, 10:11
E a moze se bira ono kao deck sa element hero ili to random sve e i hvala puno

Srlandand
2.8.2010, 13:01
Pa, imas osnovne deckove poput Yugi, Keba i sl, oni su jeftiniji, ali mnogo jaki (s tim sto imaju dosta zabranjenih karata), a imas i tematske deckove koji su malo skuplji kod nas, i tu imas samo fire, water monstere, samo dragon type monstere i sl.

lazar yu mihailovic
2.8.2010, 20:20
Pa, imas osnovne deckove poput Yugi, Keba i sl, oni su jeftiniji, ali mnogo jaki (s tim sto imaju dosta zabranjenih karata), a imas i tematske deckove koji su malo skuplji kod nas, i tu imas samo fire, water monstere, samo dragon type monstere i sl.
sta oces reci da mozes da kupis oreginal yugijev deck za otprilike 1000din

Srlandand
3.8.2010, 12:58
Pa, pre dve-tri godine je kostao 800 dinara, tako da- da.

Yanosh
9.8.2010, 15:19
Da li neko zna gde mogu da kupim Magic the Gathering karte u Beogradu? Imam nesto karata sto sam kupio na sajmu kjniga, ali ne znam u kojim prodavnicama se one inace kupuju.

DylaN
11.8.2010, 19:34
Da li bi' mogao da kupim ovo (mislim naravno da bih mogao ali..Citaj dole)
http://www.amazon.com/Yu-Gi-Oh-Duelist-Pack-Elemental-DP1-EN012/dp/B001DOONR8/ref=sr_1_15?ie=UTF8&s=toys-and-games&qid=1281547941&sr=8-15

Cena karte je 1.52$ e sad dali dostavljaju u Srbiju ako je odgovor "da" koliko ce me to dodatno kostati? Nadam se da cu dobiti odg uskoro :)i

Great_Sun_Jester
13.8.2010, 10:00
Ubedljivo najbolja TCG ikada. (http://en.wikipedia.org/wiki/Middle-earth_Collectible_Card_Game) ^^

Da li neko zna gde mogu da kupim Magic the Gathering karte u Beogradu? Imam nesto karata sto sam kupio na sajmu kjniga, ali ne znam u kojim prodavnicama se one inace kupuju.

Prodavnica Sigil u Pop Lukinoj 6 bi trebalo da zadovolji sve tvoje MtG potrebe.

DylaN
13.8.2010, 17:56
Da li bi' mogao da kupim ovo (mislim naravno da bih mogao ali..Citaj dole)
http://www.amazon.com/Yu-Gi-Oh-Duelist-Pack-Elemental-DP1-EN012/dp/B001DOONR8/ref=sr_1_15?ie=UTF8&s=toys-and-games&qid=1281547941&sr=8-15

Cena karte je 1.52$ e sad dali dostavljaju u Srbiju ako je odgovor "da" koliko ce me to dodatno kostati? Nadam se da cu dobiti odg uskoro :)i

Neko :(

Yanosh
13.8.2010, 20:43
Prodavnica Sigil u Pop Lukinoj 6 bi trebalo da zadovolji sve tvoje MtG potrebe.

Hvala, pogledacu tamo :)