Prikaži potpunu verziju : HDD 2,5" za laptop
Kupio bih Hard disk od 500 GB (ili više). Kako su se pokazali Seagate HD-ovi? Ko ima neku preporuku, neka kaže...
Hvala unaprijed! :ciao:
jozvan_Kg
27.7.2010, 15:00
Ja lično bih preskočio Seagate, pogotovo od kada su kupili Maxtora. Jbg, navika.
Sa druge strane, ugradio sam jedno desetak Hitachija i pokazali su se ok za sada. Takođe, WD i Samsung su odličan izbor, samo nisam siguran kakva je dostupnost na tržištu.
flamingos
27.7.2010, 15:34
Kupio bih Hard disk od 500 GB (ili više). Kako su se pokazali Seagate HD-ovi? Ko ima neku preporuku, neka kaže...
Hvala unaprijed! :ciao:
gledaj ako zaista zelis da osetis pomak,da uzmes hdd sa 7200rpm za laptop,dobices znacajno na zivosti celog sastava.
water wizard
27.7.2010, 15:50
zaboravio si da veća brzina znači veća potrošnja baterije :D
Ako želiš da ti baterija traje duže onda uzmi neki od 5200rpm, osim ako ti nije non stop na struji, pa ti nije bitno koliko troši...
flamingos
27.7.2010, 15:53
ma daj coveceeee..ko danas brine o potrosnji,mozes uz balanced nacin rada sasvim fino da koristis laptop sa prosecnom autonomijom od barem 2h(ako je noviji) odnosno 1 i po sat za one malo starije.
zaboravio si da veća brzina znači veća potrošnja baterije :D
Ako želiš da ti baterija traje duže onda uzmi neki od 5200rpm, osim ako ti nije non stop na struji, pa ti nije bitno koliko troši...
To po meni spada u urbanu legendu to u vezi potrošnje, jas sam prvo imao primerak harda koji se vrti na 5400 a onda sam sticajem okolnosti zamenio za Segeata disk na 7200, laptop je poleteo a razliku u potrošnji baterije ja barem nisam primetio. Ne smem da tvrdim možda razlika u potrošnji baterije postoji ali ja je u realnom radu nisam osetio!
water wizard
27.7.2010, 16:15
pa dobro, svaki hard disk ima na svom sajtu specifikacije i koliko troši struje pa neka gleda, a najveći potrošači baterije su monitor, cpu i hard disk.. možda sam perfekcionista :rolleyes:
jozvan_Kg
27.7.2010, 16:18
I ja glasam za varijantu od 7200 rpm. Nikada nisam voleo te sporije varijante hardova. Kad već kupuješ, kupi normalno. Jeste da je potrošnja veća, ali preformanse su kudikamo bolje. Takođe, 7200-tke se greju malo više nego 5400-tke, ali bože moj, ne može patka na tacni i guska pod ruku (http://www.youtube.com/watch?v=7eDIAc2ssy0&feature=related) :D :kreza:
He, sad sam htjeo da pitam ima li osjetne razlike u brzini između 5400 i 7200, ali ste me preduhitrili! :) Našao sam Seagate na 7200 rpm, još uvijek tražim neki WD...
Zahvaljujem!
Marti Misterija
27.7.2010, 20:46
Sto se tice brzine, ja sam jos proslog jula kupio Seagate Momentus 7200.4 od 500 GB i stvarno ako mozes obavezno uzmi neki na 7200 rpm jer je zagrevanje minimalno povecano a razlika se primeti.
Sto se tice Seagatea kao marke, isti je radio, mogu da kazem odlicno a onda se samo odjednom pojavio problem da windows ne moze da se podigne niti reinstalira, Seatools je nasao masu bad sectora i bio sam prinudjen da reklamiram isti nakon cega su ga u firmi zamenili novim koji, da kucnem u drvo radi bez problema.
Verovatno sam naleteo na neki falicniji primerak, tako da nemoj da se prepadnes nego uzmi navedeni HDD i bices sigurno zadovoljan.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.