Prikaži potpunu verziju : Ati 550pro
Mario Pavićević
27.6.2006, 15:00
Mozda ce nekom biti interesantno da su izasli novi drajveri za ovu kartu i jedna dodatna komponenta Tv Tuner Control Panel koji daje neka podesavanja kartice...
https://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&folderID=27
Mozda ce nekom biti interesantno da su izasli novi drajveri za ovu kartu i jedna dodatna komponenta Tv Tuner Control Panel koji daje neka podesavanja kartice...
https://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&folderID=27
HVALA :aplauz:
Mario Pavićević
28.6.2006, 10:27
Kakvi su utisci?ranije sam imao problem kada ima puno belila na slici(tipa kad emituju neku reportazu sa Aljaske i ima gomila jarko belog snega)da mi zvuk zabaguje pocne da susti ali nisam stigao da vidim da li su to otklonili(mada moze da bude i do mog Sound Blaster Live!-a ili ploce...Nisam se igrao sa podesavanjima filtera u Control Panelu da li moze da se izvuce nesto???
Kakvi su utisci?ranije sam imao problem kada ima puno belila na slici(tipa kad emituju neku reportazu sa Aljaske i ima gomila jarko belog snega)da mi zvuk zabaguje pocne da susti ali nisam stigao da vidim da li su to otklonili(mada moze da bude i do mog Sound Blaster Live!-a ili ploce...Nisam se igrao sa podesavanjima filtera u Control Panelu da li moze da se izvuce nesto???
Nisam bas siguran sta se promenilo zbog naglog pada kvaliteta slike u kablovskoj :( od pre neki dan... moram da zovem likove da to poprave...
Da li koristis jos neki program za gledanje/snimanje programa?
Kod mene su jos instalirani:
SnapStream Beyond TV 4.0 - da gledam TV,
ChrisTVpro4.90 - za snimanje,
ChrisTWEAK 1.40 - ime mu kaze sta radi...
SageTV Recorder - koji ni ne radi nesto dobro (bar kod mene)...
Pozdrav.
Mario Pavićević
28.6.2006, 20:12
Beyond Tv 4 sam koristio neko vreme,Chris TV mi se nije svideo,a pre dva meseca sam nabavio Power Cinema 4 koji mi trenutno zadovoljava sve potrebe.
Ja razmisljam da kupim ovu karticu, da li mozete da mi kazete koje su joj mane, prednosti znam. Da li bi bilo problema na mojoj konfiguraciji - imam gigabajtovu plocu 8I945P pro, sa integrisanim intel high definition 7.1 zvukom, i graficku nvidia 6600GT silencer. Da li bih imao problema sa zvukom ili nesto slicno?
Mario Pavićević
30.6.2006, 13:41
Ja razmisljam da kupim ovu karticu, da li mozete da mi kazete koje su joj mane, prednosti znam. Da li bi bilo problema na mojoj konfiguraciji - imam gigabajtovu plocu 8I945P pro, sa integrisanim intel high definition 7.1 zvukom, i graficku nvidia 6600GT silencer. Da li bih imao problema sa zvukom ili nesto slicno?
Pa pazi osim ovog problema koji sam gore naveo do sada nisam imao drugih(a veoma moguce da je do moje zvucne ipak su joj drajveri iz 2003 a karitca iz 2000-te).Power Cinema 3 koji dolazi uz karticu je uzas ali 4 je vec druga prica.Sve u svemu ja sam zadovoljan.E sad na kartici postoji i S-video i Chinch ulaz(RCA) tako da ima mogucnost snimanja video zapisa sa eksternih uredjaja ali za to ne dobijas nikakav softver tako da ako ti je to prioritet prvo se raspitaj koji softver dobro saradjuje sa ovom karticom sto se tice snimanja.Snimanje je inace direktno u mpeg2.Za to moze da se kaze i da je prednost i da je mana jer uz prilozeni software mozes lako da ga konvertuje i narezes na dvd ali po prirodi dvd diska snimak se deli na fajlove od oko otprilike pola giga(30minuta zapisa na najvecem kvalitetu) tako da kada snimas recimo film podelice ga na vise fajlova i ako stisnes pauzu dok nesto gledas(time shifting)mozes ga drzati na pauzi maksimum 30min.
Bilo je dosta problema sa softverom za nju ali to je sada na zadovoljavajucem nivou, licno mislim da ce tek pojaviti programi koji maksimalno iskoriscavaju ovu karticu.
Kod mene radi u masini P3@833mhz sa 512ram-a bez problema. Kartica hardverski kompresuje i snima u mpeg2 tako da minimalno opterecuje komp.
Neko je, cini mi se, ovde na forumu pisao da je MSI verzija bolja od Sapphire. Potrazi malo po forumu, ne mogu da se setim gde sam to video.
Pozdrav.
Cuo sam i ja da je MSI-eva verzija bolja, medjutim nisam nigde mogao da nadjem njihov model u prodaji. Rekli su mi da chris tv 4.90 sjajno funkcionise sa tom karticom i da ima najmanje problema
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.