Prikaži potpunu verziju : sezamov adsl na wifi router
e ovako ljudi, imam preko sezampro-a adsl ruter, tp link-8816, i kupio sam danas turbolink 7211 zbog wireless-a, e sad, fora kako da se konektujem, imam windows 7, sezam mi trazi korisnicko i pass za konekciju, sad mi i ovaj wifi trazi pass za wireless, ako neko zna kako...hvala unapred
Ti hoćeš reći da u kući imaš svoj lični W. Ruter a da za njega neznaš Passkey :kreza:
Ti hoćeš reći da u kući imaš svoj lični W. Ruter a da za njega neznaš Passkey :kreza:
pa tako nekako, preko tp-linka, prilikom instalacije drivera unesem korisnicko i sifru, i posle mi ne trazi na lan-u, a sada taj tp-linkov lan, ubacim u ovaj w. router, i trazi mi passkey, kako da znam koji je? :confused:
Predrag Stankovic
22.7.2010, 16:27
Trebao bi da se obratiš tehničkoj podršci SezamPro
@dzonic (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=29535)
Kao sšo reče Predrag, moraćeš da se obratiš tehničkoj podršci SezamPro-a. Mi ti nemožemo pomoći.
@dzonic (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=29535)
Kao što reče Predrag, moraćeš da se obratiš tehničkoj podršci SezamPro-a. Mi ti ne možemo pomoći.
Oni mi daju samo ''Uputstvo_za_podeavanje_TD_W8901G'' njihovog wifi router-a, provalio sam sifru za w. router, i kada ubacim kabel od tp linka u dsl, na tp linku ne gori lan lampica, a ni na w. ruteru ne gori internet lampica, i na kompu mi stoji dole znak uzvika, znaci nema neta, jel zna neko mozda u cemu je problem?
Tp link ubacuješ u wan port , a računar u lan.A pokušaj da resetuješ turbolink na fabrička podešavanja .
Tp link ubacuješ u wan port , a računar u lan.A pokušaj da resetuješ turbolink na fabrička podešavanja .
Ima ''DSL'', ''Amt'', i ''ISDN-So'' ulaze...i na nijednom ne primecujem nista :nov_mad2:
Ima ''DSL'', ''Amt'', i ''ISDN-So'' ulaze...i na nijednom ne primecujem nista :nov_mad2:
Ruter bi sa zadnje strane trebao da izgleda ovako:
http://toko.baliwae.com/images/td-w8901g-02.jpg
Telefonsku liniju "bodeš" u Line/DSL i to je to a kompove u portove od 1-4 i to je odprilike to nema neke filozofije.
Ako je kod tebe panel različit od ovoga sa slike molimte slikaj i ovde postuj fotografiju.
http://img705.imageshack.us/img705/7151/23072010240.jpg
Telefonsku liniju bocni u ovaj prvi beli port ispod kojeg piše DSL a kompove bockaj u portove od 1-4
Telefonsku liniju bocni u ovaj prvi beli port ispod kojeg piše DSL a kompove bockaj u portove od 1-4
Nece, dsl ulaz je za utp kabal, a i kad ubacim telefonsku liniju, ona ima one 2 zicke na sebi, a na ulazu ima 4, probao sam i na ostale ulaze, nece, da ne treba mozda neki drugi kabal?
Nece, dsl ulaz je za utp kabal, a i kad ubacim telefonsku liniju, ona ima one 2 zicke na sebi, a na ulazu ima 4, probao sam i na ostale ulaze, nece, da ne treba mozda neki drugi kabal?
A da nisu tebi kod provajdera greškom dali verziju uređaja za ISDN Telefonsku Liniju? Može i to da se desi. Ja recimo imam ISDN Liniju od telekoma i na samom ISDN Terminalu imam takve klasične UTP konektore....
U svakom slučaju ti ja nemogu pomoći, već te moram opet uputiti na tehničku podršku provajdera, pozovi ih i objasni im lepo situaciju baš kako si nama ovde objasnio!
A da nisu tebi kod provajdera greškom dali verziju uređaja za ISDN Telefonsku Liniju? Može i to da se desi. Ja recimo imam ISDN Liniju od telekoma i na samom ISDN Terminalu imam takve klasične UTP konektore....
U svakom slučaju ti ja nemogu pomoći, već te moram opet uputiti na tehničku podršku provajdera, pozovi ih i objasni im lepo situaciju baš kako si nama ovde objasnio!
Objasnjavam im, ali nema pomoci, rekli su mi da nije moguce da su mi greskom dali isdn liniju, vec da ovaj tp link, ide na vec postojecu telefonsku liniju..
Izgleda da sam za dzabe kupio ovo, jaooo :nov_mad2:
Objasnjavam im, ali nema pomoci, rekli su mi da nije moguce da su mi greskom dali isdn liniju, vec da ovaj tp link, ide na vec postojecu telefonsku liniju..
Izgleda da sam za dzabe kupio ovo, jaooo :nov_mad2:
Pa neznam šta da ti kažem, na slici se jasno vidi da na uređaju ne postoji RJ 15 (telefonski konektor) već samo RJ 45 (takozvani UTP Konektori) to je jasno ko dna. E sad ako ovi iz Sezama koji su ti prodali taj Ruter neznaju da ti objasne kako da ga povežeš ja stvarno nemam reči, a i nema volju da lupam glavu za stvari za koje su oni plaćeni.
Traži da čovek iz Sezama dođe kod tebe kući. Oni dele rutere i uputstva ali kad čovek ne može da reši problem znam da šalju besplatno čoveka da to sredi (bar je tako bilo u Beogradu dok su bili stari vlasnici, možda je Orion sad nešto promenio). Jednostavno kaži da ne umeš da povežeš.
U taj DSL konektor, iako ima četiri kontakta, može da se stavi telefonski konektor, samo treba dobro nacentrirati. Nije bitno što telefonski kabl ima samo dve žice. To ako hoćeš da ga staviš umesto TP Linka.
Ne znam ni šta ti u stvari hoćeš da postigneš. Ako hoćeš vezu "ruter na ruter", onda si kupio pogrešnu stvar jer ti u tom slučaju treba mrežni (broadband) wireless ruter a ne ADSL wireless ruter.
Ti u stvari možeš da koristiš i taj ruter za ono što si naumio, ali ti je onda ruterski deo potpuno beskoristan, koristiš ga zapravo kao običan svič, pri čemu ti je od LAN izlaza sviča bežičan. Kabl iz TP Linka treba da ubaciš u bilo koji LAN port, pri čemu adrese ne smeju da imaju konflikt i moraju da budu iz istog subnet opsega (recimo, ako su LAN adrese TP Linka iz opsega 192.168.1.x, a obično jesu, tako treba da su podešene i adrese na Turbolinku)... pa i onda može da se desi da postoje neki problemi, ali valjda neće...
Ako si pak hteo da povežeš taj novi ruter umesto TP Linka, onda preseli kabl sa WAN konektora TP Linka u DSL konektor Turbolinka, iako je na Turbolinku konektor veći, pa onda sedi i čitaj uputstvo, ako postoji na jeziku koji razumeš. Naravno da moraš da podesiš parametre onako kako su podešeni na TP-Linku (PPoE, 8/35, LLC), a što se tiče parametara za WiFi i fabričkih passworda, to ćeš morati da nađeš u uputstvu. Koliko ja vidim, taj ruter ima i konektor za ISDN, tako da je verovatno moltifunkcijski, što znači da treba da proveriš da nije prebačen u ISDN način rada (ako se ne varam, standard za običnu telefonsku liniju zove se Anex A, a za ISDN Anex B).
Vojo, možda ja nisam dobro shvatio, ali koliko sam ja shvatio njemu ni taj TP Link nikad nije proradio (znači, potpuno nezavisno od tog wi-fi rutera koji je kupio). Ako jeste, otkud nedoumica gde udenuti telefonski konektor?
Vojo, možda ja nisam dobro shvatio, ali koliko sam ja shvatio njemu ni taj TP Link nikad nije proradio (znači, potpuno nezavisno od tog wi-fi rutera koji je kupio). Ako jeste, otkud nedoumica gde udenuti telefonski konektor?
Izgleda da je problem u tome što je on pazario AnexB uređaj za ISDN telefonsku liniju pa otud cela zabuna, i zato uređaj odbija da proradi.
Izgleda da je problem u tome što je on pazario AnexB uređaj za ISDN telefonsku liniju pa otud cela zabuna, i zato uređaj odbija da proradi.
Pogledao sam po google-u i svuda pise annex b, sigurno zato nece da proradi, kupio sam na limundu, i dobio sam samo turbolink, bez uputstva, i ostalih zezancija, a i covek je napisao i da je probao modem, i da radi na nasem adsl-u, a po netu i ne mogu nesto, zato sto mi izbacuje sve nemacke strane u vezi sa modemom, hteo bih da ga koristim kao wirelles, zbog laptopa, jel zna neko kako da vratim u anex a?, ovo je komplikovanije nego sto sam mislio..:confused:
Pogledao sam po google-u i svuda pise annex b, sigurno zato nece da proradi, kupio sam na limundu, i dobio sam samo turbolink, bez uputstva, i ostalih zezancija, a i covek je napisao i da je probao modem, i da radi na nasem adsl-u, a po netu i ne mogu nesto, zato sto mi izbacuje sve nemacke strane u vezi sa modemom, hteo bih da ga koristim kao wirelles, zbog laptopa, jel zna neko kako da vratim u anex a?, ovo je komplikovanije nego sto sam mislio..:confused:
Ja koliko znam ako je AnexB u pitanju nemože da se vrati/ pretvori ili kako već u AnexA uređaj jer se razlikuje hardver unutar rutera. Ali provereno znam na AnexA uređaju rade na ISDN linijama, imam kući ISDN (čtri telefonske linije) pa sam probao! Tako da ako je uređaj koji si kupio na limumnu AnexB možeš da ga čuvaš za ukras ili da od tekeoma tražiš ISDN od Telekoma (~15000 Dinara je uvođenje, i imaš mogućnost za 2-4 telefonske linije).
Kako god, nije mi jasno ni čemu sve to zezanje... Sezam nudi na korišćenje wi-fi adsl ruter za neku uplatu od 2000 din, a u okviru nekih promocija (ne znam sad tačno) može se dobiti i besplatno.
Ako nista drugo, barem ga sad koristim kao switch, hvala svima puno na pomoci...samo mi je krivo sto sam kupio i ispao :boodala:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.