Prikaži potpunu verziju : Project Paradise problem
Da li neko moze da mi pomogne. Nasao sam samo jedno mesto, gde moze da se skine ova igra, na internetu. Instalirao sam je, ali se uvek pojavljuje isti problem, kada probam da je startujem. Nemam iskustva sa DOS igrama, tako da bih voleo, ako neko moze sam da proba da je instalira i da mi ukaze na problem i kako da ga resim. Hvala.
Treba ti DOSBox emulator. Pošto je on malo user unfriendly za početnike, predlažem ti a pored njega koristiš i frontend pod nazivom DFend (http://rapidshare.com/files/50555933/dfend_v3_beta.rar.html). Kad u njemu konfigurišeš neku igru, ubuduće je pokrećeš samo klikom na njen naziv u okviru frontenda. Obzirom da je ovo "novija" DOS igra, može se desiti da dođe do seckanja tokom igre.
Fibonacci
11.7.2010, 21:36
Meni uopste nije jasno kako se koriste ovi programi . . .
Ako bi moglo neko jednostavno objasjnenje . . .
Evo ja ću ukratko.
Skini i instaliraj DOSBox.
Napravi folder na C: i nazovi ga DOSBOX.
U tom folderu napravi folder ProjectP i u taj folder smesti igru (sve njene fajlove).
Zatim pokreni DOSBox i kucaj sledeće komande:
mount C: C:\dosbox [Enter]
C: [Enter]
cd projectp [Enter]
i onda kucaj ime .exe fajla igre i [Enter] :)
EDIT: Ctrl+F12 ubrzavaš "CPU" emulatora, na Ctrl+F11 ga usporavaš ako imaš problema sa igrom ;)
To je zeznutiji način, bez korišćenja grafičkog okruženja frontenda. Skini i instaliraj DOSBox, zatim skini i instaliraj Dfend (baš tim redosledom). Zatim pokreni Dfend i u meniju Profile odabrei Add with Wizard. Profilu daj neko ime (obično ime igre), a pod game.exe navedi putanju do izvršnog (.exe) fajla igre. Idi na next (>>), zatim opet next. Na ovom ekranu prvo klikni na Add, zatim na dugme Browse i navedi putanju do foldera igre. Zatim 5 puta klikni na next (>>). Na ovom ekranu povećaj Memory na 63MB. Zatim još jednom next i konačno Finish. Igru pokrećeš dvoklikom na njen profil na glavnom ekranu frontenda.
Iako se ovo čini jako komplikovano - uopšte nije, jer se sve uglavnom svodi na kliktanje na next dugme. Ovo su podrazumevana podešavanja za većinu igara, međutim ako ti igra bude seckala moraćeš malo da se poigraš sa nekim parametrima. Ali prvo ti nju lepo pokreni ;)
To je zeznutiji način, bez korišćenja grafičkog okruženja frontenda.
Ali je brži... Verujem da mu se baš igra :D
Inače, DFend je keva, to stoji :)
Naravno herr doktor, nisam imao nameru da nipodaštavam vaše savete ;)
Samo iz iskustva znam da se ponekad ljudi pogube kada vide DOS prompt...
Da, da Mr. DeCoy, kapiram Vas :D Nego samo kažem :)
U svakom slučaju, ja sam uvek za command prompt, pruža neponovljivi osećaj nostalgije pogotovu uz full screen i pre-mount uz CLS i echo "welcome" poruke DOS-a...:to_care:
:n_klanja:
To je zeznutiji način, bez korišćenja grafičkog okruženja frontenda. Skini i instaliraj DOSBox, zatim skini i instaliraj Dfend (baš tim redosledom).
Je li bitan redosled? Ja sam ih oba skinuo i instalirao, samo obrnutim redom . . .
Dfend mi je trazio lokaciju DOSBox-a, pa sam mu ja ukazao na istu . . .
AAAAAAA Poludecu!!!!!
Dosao sam do stadijuma, gde on "KAO" pokrene igru, ali pocetna slika stoji, a posle nekog vremena se jedva vidljivim slovima ispise: "ERROR: Not enough system handles available!"
Probao si i bez DFenda, nego "manuelno"?
Evo, sad cu, pa cu da vidim . . .
Napatio sam se, vala, peske, ali opet istu gresku javlja . . .
Majku mu... 'Aj mi pusti na PM link odakle si skinuo igru da skinem i ja i probam. Pa ako uspem javim ti kako sam uspeo :)
EDIT: Eh, drugi link koji si mi poslao sam pokrenuo iz DOSBox-a iz prve i radi savršeno. Isto kao što sam ti napisao. Samo sam je extractovao i ušao sa "cd pp" u folder i pokrenuo paradise.exe.
Dakle skini igru sa tog linka i samo raspakuj u C:\DOSBOX i pikaj :)
Obriši DFend i DOSBox i instaliraj čisti DOSBox, pokreni ga i odradi ono iz mog posta :)
Probacu sutra ovu varijantu. Sada nemam snage. HVALA.
Cek, cek, cek, a u kom trenutku instaliras igru?
Vidiš, ne instaliram :D Tu ti izgleda praviš grešku. Extractuj tu Zip arhivu u C:\DOSBOX i posle kad budeš došao do "C:" posle toga kucaj i "cd pp" i onda paradise.exe.
Nema instaliranja, bar meni tako radi ;)
Dakle:
Extract-uj arhivu u C:\dosbox (dobices unutra i folder PP koga inace i ima u arhivi), zatim komande u DOSBox promptu:
mount C: C:\dosbox
c: [Enter]
cd pp [Enter]
paradise [Enter]
Works for me :)
Nece . . .
Isto, cak i bez instaliranja . . .
Zaista ne znam kakav ti to problem onda imaš...
'Ajd obriši, ako već nisi, DFend i DOSBox i instaliraj samo DOSBox, pa probaj... Meni radi, ne znam kakav to problem ti imaš...
Inače, editovao sam prethodni post... Mada si verovatno to već i sam znao.
A ako hoćeš, mogu sutra da ti se nakačim preko Team Viewera na komp i pokušam da sredim to... Ako imaš poverenja u mene da ti čačkam po kompu :)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.