Prikaži potpunu verziju : Problem sa modemom...
Pozdrav.Imam problem sa modemom.Imam internet otprilike 9-10 meseci i kada sam dobio bio mi je na prvom spratu.Super je radio i sve je bilo OK.Pre nekoliko dana prebacio sam sve na drugi sprat i modem ne radi kako treba.Potrebno mu je dosta vremena dok se upali ona lampica ispod imena gde pise ADSL a mene to strasno nervira.Linija je ista tako da ne vidim da je tu problem.Sta bi to moglo biti i kako da uvecam brzinu paljenja?Molim vas za brz odgovor?Unapred zahvalan.
miša topola
9.7.2010, 13:35
Zašto isključuješ modem? Zar ne bi trebalo da ta lapmica svetli non stop i kada je računar ugašen.
Pa ne znam nigde u upustvu koje sam dobio ne pise da modem treba stalno da bude ukljucen ili da se iskljucuje a ja ga uvek iskljucujem.
miša topola
9.7.2010, 14:04
Moj modem je uvek uključen, osim kada je nevreme pa isključujem i računar iz struje.
Ne znam zašto bi trebalo da se isključuje kada ne radi računar.
Zna neko kako da brze upalim modem?
miša topola
9.7.2010, 14:12
Jednostavno ga drži uvek uključenim.
@aca1 (http://www.sk.rs/forum/member.php?u=24974)
Nema tu neke posebne "tehnike" kako ubrati Inicijalizaciju modema. Tu nema pomoći on je takav kakav je i tu nema pomoći. Jednostavno drži Modem/Ruter stalno upaljen i to je to. Ja moj HG520i držim upaljen više od dve godine pa mu ništa ne fali. Inače gasim ga samo kad nestane struja :kreza:
Znam ja to.Ali pre se brze palio a sad mnogo sporije...
Znam ja to.Ali pre se brze palio a sad mnogo sporije...
A jesi li pravilno postavio adsl spliter?
Pa jesam valjda.Iz linije se razdvaja na ADSL i na telefon pa kabal koji ide iz ADSL ukljucujem u modem gde pise DSL.Tako valjda treba?
Da,ali ako na toj liniji imaš još telefona moraš i za njih da staviš splitere.
Pokušaj da isključiš sve telefone sa linije i vidi da li se brže pokreće modem
Pa na prvom spratu imam samo jedan telefon a na drugom nemam,a linija je ista.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.