Prikaži potpunu verziju : IP adress conflict
Imam ADSL, modem huawei hg520s. Jedan komp mi je preko kabla(win7), a drugi wirelles(winxp). Sve cesce mi prijavljuje IP adress conflict. Kako da resim taj problem?
Moze lako da se dogodi da ako ti Wireless zaštićen preko MAC Adrese da ti neko od komšija krade net tako što je klonirao tvoju wireless mrežnu karticu odnosno njen MAC...
stavi rucno adrese u mrezi onesposobi dhcp na ruteru pa vidi ima li problema...
CompMaster
10.7.2010, 14:01
stavi rucno adrese u mrezi onesposobi dhcp na ruteru pa vidi ima li problema...
Mozes li da mi pomognes oko toga, jer stvarno nisam upucen u umrezavanje i sl. stvari?
Mozes li da mi pomognes oko toga, jer stvarno nisam upucen u umrezavanje i sl. stvari?
Ukratko (uopšteno)
Uđeš u podešavanja rutera, nađeš sekciju Network (obično se tako zove). Tu ćeš naći sekciju DHCP. DHCP je podešen da automatski dodeljuje IP adrese iz zadatog opsega. Isključi automatsko deljenje adresa i prebaci u manualni mod. a zatim odredi opseg ip adresa koje će ruter da prihvata. Na većini rutera po difoutu je opseg 192.168.1.x sa subnet maskom 255.255.255.0 . To ostvavi tako i snimi podešavanja u ruter. Sledeći korak je da na kračunarima koji su u mreži ručno podesiš ip adrese iz opsega koji si podesio u ruteru. Kako se to radi možeš da pogledaš detaljno u temi Umrežavanje desktopa i laptopa (osnove umrežavanja) (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=11879) post #2 ....
Eto to ti je u najkračem kako da kompove povezuješ preko rutera a da se pritom dodeljuju ručno ip adrese
CompMaster
10.7.2010, 17:11
Ne kapiram sta ovde trebad a uradim? Slicno ovome sto si mi rekao da uradim nasao sam u WAN Setting, ali tu nece da prihvati IP adresu.
35310
Ne kapiram sta ovde trebad a uradim? Slicno ovome sto si mi rekao da uradim nasao sam u WAN Setting, ali tu nece da prihvati IP adresu.
35310
Umesto opcije Server iz padajućeg menija izaberi opciju "none" i i klikni na submit a zatim ručno podesi adrese.
CompMaster
11.7.2010, 1:28
Kada izaberem none ne dozvoljava da se bilo sta ukuca na toj stranici.
Kada izaberem none ne dozvoljava da se bilo sta ukuca na toj stranici.
Pa unesi opseg adresa koji želiš da koristiš u lokalnoj mreži ili ostavi onako kako je stajalo. I imaj u vidu da tim potezom gasiš DHCO koji ti je do sad delio adrese u mreži i da ćeš kompletna podešenja mreže morati ručno da postavljaš.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.