Prikaži potpunu verziju : 2 Pc-a, jedan modem
Imam dva pca i jedan ADSL modem.Zanima me da li nekako mogu da koristim taj modem naoba PC-a(bez rutera)?
Ukoliko imaš "običan" ADSL "modem" (to je ruter, u suštini) sa jednim LAN portom onda priključi drugi PC ili na USB port (ako ruter ima i USB pored LAN porta) ili kupi običan četvoroportni ili petoportni switch za ~1500 din, na koji ćeš da jednostavno uključiš ADSL ruter i oba kompa-
Ako imaš ADSL ruter sa više LAN portova, jednostavno poveži oba kompa na njega (obično su kod naših provajdera prvi i četvrti port namenjeni računarima).
water wizard
3.7.2010, 19:24
možeš i da šeruješ konekciju ako ste umreženi, ali ovaj komp gde je modem mora da bude upaljen
Nema svrhe, opet mora da ih umreži. A to znači kupovinu još jedne mrežne kartice ili neku žešću za*ebanciju :)
Ne isplati se.
Imam samo 1 port.A kad se ti switchevi kupe,jel moraju da budu upaljena oba PC-a?
water wizard
3.7.2010, 19:28
pa možda je povezan na modem preko usb :rolleyes:
Imam ADSL modem kod sezamproa.Sa njim sam povezan preko jednok kabla,koji ubacim u usb,a sveukupno imam 2 porta na celom modemu.jedan za pc,a drugi za ukljucenje u fon.Hocu da koristim 2 Pca paralelno na istom modemu(i accountu).Kada se kupe ti switchevi,da li je moguce da koristim internet na oba PCa istovremeno?I ako mozete,napisite mi model nekog od tih switcheva da znam sta trazim.
water wizard
3.7.2010, 19:39
Idi u Sezam predstavništvo ili ih zovi telefonom i traži da ti daju ruter, naplatiće oko 1000 din i ne moraš da držiš upaljen komp, a i možeš da se umrežavaš da igraš igre sa drugim kompom i da razmenjujete fajlove
A jel mogu da idem na net nezavisno od drugog kompa,da on bude ugasen,a ja da mogu da se konektujem?
water wizard
3.7.2010, 19:46
da da da
A gde prikljucim ruter???E da,i jel to ide na istu konekciju,mislim,ne moram da placam 2 accounta odvojeno?
water wizard
3.7.2010, 19:51
Plaćaš količinu, tj brzinu, a ne broj kompjutera , i povezuje se slično, valjda imaš na oba kompa mrežnu karticu, može i integrisana
Imam FLAT,a za mreznu karticu,ne znam...Koliko one kostaju?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.