PDA

Prikaži potpunu verziju : Open ADSL - WiFi pitanje

User
3.7.2010, 17:22
Pozdrav svima, imam glupo pitanje u vezi Telekomovog OPEN Adsl-a!!!!
E ovako:

ADSL Modem u Telekomu ima antenu ( u pitanju su novi modemo ), e sada, ja zelim da konekciju delim sa komsijama, ali ne da im dam sifru i da oni udju tek tako nego da svako ko se konektuje na ADSL, da mu zatrazi User Name i Lozinku, kao sto je slucaj u nekim kaficima gde mi je za konektovanje potreban username i password njihove konekcije, kako mogu ja to da uradim,a da bude besplatno ( A moze i naplatno ali ja necu da ga platim :D ) i tako.....Pomazite pre nego sto me komsije pojure sa metlama sto sam sifrovao konekciju....i da.....to sve radim da bi svaki komsija imao svoj username i password......Razumete...... :D

Freško
3.7.2010, 18:32
To što ti hoćeš to ne može da se uradi bez ulaganja. To što ti hoćeš zove se HotSpot i nemože da se napravi bez novčanog ulaganja.

Najjeftiniji načim bi bio da uzmeš neki stari P3 i da u njega ubodeš jednu Wireless karticu baziranu na Atheros čipsetu i jednu klasičnu mrežnu karticu. Instaliraš Mikrotik i kreiraš jedan HotSpot tako da ti na mrežnu karticu ulazi net iz telekomovog modema a da se korisnici kače na Wirelessu kao što si ti zamislio da svako ima svoje korisničko ime i lozinku a pritom možeš i da definišeš protok na svaki od naloga zasebno tako da ćeš u komšiluku moći da deliš net svakome onoliko koliko je zaslužio ili ti platio ili šta već

User
3.7.2010, 18:56
wow, wow, wow.....A, da li postoji nesto za nas SMRTNIKE ? ? ?

Freško
3.7.2010, 19:32
wow, wow, wow.....A, da li postoji nesto za nas SMRTNIKE ? ? ?

Mmmmmmm za široke narodne mase, barem koliko ja znam NE! A da mu je cena nije barem trocifrena u Evrima.

water wizard
3.7.2010, 19:37
Pa mogla bi da se napravi mreža i da pušta koga hoće na internet i u mrežu...

Bokile
3.7.2010, 19:44

Mislis na LAN?

To bi moglo,ali zahteva opet ulaganje u opremu...

Kablovi,zabice,krimp klesta,znanje,router sa odredjenim brojem portova...

water wizard
3.7.2010, 19:45
tema se zove WiFi ;), znači bežična mreža

Freško
3.7.2010, 19:54

Da samo što nemože da napravi naloge i da precizno odvoji za svakog korisnika odrećeni protok...

On ako tako hoće onda može da iskoristi postojeći Telekomov ruter i da na njega pušta korisnike prema MAC Adresi samo što će u tom slučaju da se nezna koji korisnik koliko vuče od protoka.

water wizard
3.7.2010, 20:02
Ma i samo pitanje je nejasno postavljeno pa treba da se tumači šta hoće

Freško
3.7.2010, 20:05
Ma i samo pitanje je nejasno postavljeno pa treba da se tumači šta hoće

Koliko sam ja shvatio on hoće da svoj internet podeli komšijama tako što bi im napravio naloge i kontrolisao brzinu i količinu potrošenog interneta.

Bokile
3.7.2010, 20:07
Koliko sam ja shvatio on hoće da svoj internet podeli komšijama tako što bi im napravio naloge i kontrolisao brzinu i količinu potrošenog interneta.

Znaci on bi da bude satro provajder?

Freško
3.7.2010, 20:08
Znaci on bi da bude satro provajder?

Pa to, barem sam ga ja tako shvatio. A ako to hoće onda će morati da isprati ono što sam ja napisao u 2. postu.

Bokile
3.7.2010, 20:11
Pa srecno mu bilo,izgleda da ce komsije ipak da uzimaju metle....

User
3.7.2010, 20:44
Da samo što nemože da napravi naloge i da precizno odvoji za svakog korisnika odrećeni protok...

On ako tako hoće onda može da iskoristi postojeći Telekomov ruter i da na njega pušta korisnike prema MAC Adresi samo što će u tom slučaju da se nezna koji korisnik koliko vuče od protoka.

maa nije potreban odredjeni protok svakome, samo da ih odvojim username i password da ako mi ne plati ne moze da se loguje na svoje podatke, razumes????

Freško
3.7.2010, 20:47
maa nije potreban odredjeni protok svakome, samo da ih odvojim username i password da ako mi ne plati ne moze da se loguje na svoje podatke, razumes????

U sakom slučju treba ti ono što sam ti ja naveo u drugom postu. A određivanje protoka je samo jedna od mnogobrojnih bonus stavki koje MikroTik nosi sa sobom.

User
3.7.2010, 22:40
U sakom slučju treba ti ono što sam ti ja naveo u drugom postu. A određivanje protoka je samo jedna od mnogobrojnih bonus stavki koje MikroTik nosi sa sobom.

thxxxx svima, izgleda da mi metla ne gine ali bar necu morati nikome da dajem moj Wi-Fi i placacu punu cenu kao i svaki drugi korisnik.....Ali okkkkk....Vidimo se, uvek pomognete i po nekad razocarate :dzavo:

:n_klanja: :n_klanja: :n_klanja: :n_klanja: :aplauz:

Nutsbre@ker
4.7.2010, 14:11
Nema tu šta neko da te razočara:), jedino rešenje uz potpunu kontrolu koju ti želiš (a da radi kako treba) je predlog iz freškovog posta ili veće ulaganje u ozbiljniju opremu.

User
6.7.2010, 23:40
Nema tu šta neko da te razočara:), jedino rešenje uz potpunu kontrolu koju ti želiš (a da radi kako treba) je predlog iz freškovog posta ili veće ulaganje u ozbiljniju opremu.

Maa kakva ozbiljna oprema bre.....Briga me, shvatio sam da ne moze preko software-a i odustajem........ :alealeee: