PDA

Prikaži potpunu verziju : Jedan stampac na dva kompa?

Fibonacci
28.6.2010, 16:11
Na koje sve nacine je moguce obaviti ovo?

Mario Pavićević
28.6.2010, 19:11
Da li su racunari umrezeni? Koji stampac je u pitanju?

doctor
28.6.2010, 19:32
Ako štampač ima mrežni port dovoljno je da kupiš neki switch i da ga povežeš zajedno sa računarima na njega. Ako nema moraćeš da umrežiš ta dva kompa i da shareuješ štampač na jednom i onda možeš da ga koristiš i preko mreže.

Fibonacci
28.6.2010, 22:23
XD Kamo srece da ima mrezni port . . .
Da ima, ne bih se mucio da pitam . . .
Na koji nacin da umrezim oba kompa? Pretpostavio sam da tako moze, ali mi taj proces nikada nije bio jasan i uvek sam bezao od te opcije . . .

Fibonacci
28.6.2010, 22:24
Da, zaaboravih, u pitanju je Lexmark e120 . . .
Tako, da, jasno vam je . . .

Mario Pavićević
29.6.2010, 21:32
Potrebno je da oba racunara imaju mrezne kartice(vecina ih ima integrisane na ploci). Jefinija varijanta je switch koji kosta oko 1000din. i dva kabla koji ce ici od njega do racunara a cija cena varira od duzine koja ti je potrebna.
Sto se deljnja tice, stampac se povezuje na jedan racunar, zatim se u njegovim opicijama klikne na Sharing tab i stiklira opcija za deljenje racunara u mrezi. Mana je sto racunar na koji je povezan stampac mora biti ukljucen da bi se moglo stampati sa drugog racunara. Umesto switch-a mozes koristiti i ruter ako zelis da istovremeno delis i internet konekciju sa tim racunarima a imas i bezicnu varijantu koja opet iziskuje skuplji ruter, dve bezicne mrezne kartice ali eliminise i hrpu kablova. Ako ti se bas bacaju pare, mozes uzeti i switch sa USB print serverom u sebi sto ti omogucava da stampac povezes direktno na switch a ne u racunar pa onda nije neophodno da jedan od racunara bude stalno ukljucen.

Fibonacci
2.7.2010, 20:25
A, pa to je kul, jer oba kompa vec dele isti internet, preko switch-a. A, kako to detaljnije, oko podesavanja ide? Meni u opcijama stoji samo "Share this printer", sto selektujem i sta onda? Jos jedno pitanje: jel` problem sto je drugi komp sa Vistom?

water wizard
2.7.2010, 20:31
sad odeš na drugi komp i tamo nađeš taj printer koji je sherovan i probaš da štampaš

Fibonacci
2.7.2010, 21:07
Nece . . .
Nemam pojma sta da radim . . .
Ne znam u cemu je problem. Probao sam da pronadjem stampac preko \\ime kompa\ime stampaca, ali nece . . .