PDA

Prikaži potpunu verziju : Kako napraviti konekciju

BMWM5
25.6.2010, 17:27
Kako da napravim konekciju za Telekom ADSL na win 98se, imam mreznu kartu posto nije integrisana na ploci??? Da li je to moguce na ovom windowsu...???

Freško
25.6.2010, 17:52
Kako da napravim konekciju za Telekom ADSL na win 98se, imam mreznu kartu posto nije integrisana na ploci??? Da li je to moguce na ovom windowsu...???

Pa nemaš šta da je "praviš"

Jednostavno iz Lan Porta Rutera mrežnim kablom spoji sa mrežnom karticom u kompu. I to je odprilike to.

U podešavanjima mrežne kartice na kompu neka stoji "obtain an IP address automatically" u TCP/IP setovanjima i toliko. DHCP iz Rutera bi trebao sve ostalo da odradi (doldeli IP i DNS Adrese.)

BMWM5
25.6.2010, 18:27
Ja sam to sve odradio ali nece svejedno da mi radi net...??

Na mreznoj kartici mi svetli samo lampica AST (crvena), a druga zelena uopste ne svetli....

Freško
25.6.2010, 19:08
Ja sam to sve odradio ali nece svejedno da mi radi net...??

Na mreznoj kartici mi svetli samo lampica AST (crvena), a druga zelena uopste ne svetli....

Daj skrinštotove iz windowsa da vidimo šta se dešava sa podešavanjima.

I još jedno banalno pod pitanje, da li si instalirao drajvere za mrežnu karticu kako valja?

BMWM5
25.6.2010, 20:43
Jesam instalirao sam drajvere sve, ajde kasnije cu poslati slike da vidite....
Zanima me da li moze na ovaj win 98se ADSL internet jer sam gledao po netu pa kao neki kazu da ne moze na win98, nego samo na win2000 pa na dalje...???

ivance95
25.6.2010, 22:03
Moze na 98 100%, ja sam bratu opremio jednu trojku sa win 98 da radi 24/7 za skidanje filmova, igrica... Ni na 7 niti xp pa ni 98 nema nikakva podesavanja, samo ubodes i surfas. Ne moze jedino na win 95.:ciao:

BMWM5
27.6.2010, 18:30
Ne moze da radi bez podesavanja, jer kod mene na xp-u moraju da se odrade podesavanja, jer je ovo WLL sistem... onda predpostavljam da mora da se odradi i na win 98 to isto, ali kako da napravim broadband konekciju...?