PDA

Prikaži potpunu verziju : Novi adsl modem - pitanja ?

Hold
23.6.2010, 15:06
Zanima me da li je ovo isto :

Imao sam switch i u jednom kanalu je bio ubacen Adsl modem huwai (roze/beli) u 2. kanalu jedan komp i u 3. kanalu drugi komp. Nakon toga uzeo sam novi modem iz telekoma HG520c sa Wifi (bez onih antenica) i na samom modemu nalaze se 4 Lan prikljucka.

1. Zanima me da li je to isto, tj. da li ovaj modem radi isto sto i kombinacija Adsl modem huwai i switch ?
2. Trenutno sam video da kompovi moraju da budu prikljuceni na LAN 1 i LAN 4 i u tom slucaju radi i medjusobni share i pristup netu na oba kompa, a kada se kompovi prikljuce na LAN 2 i 3 ne radi nista tj. ne postoji nikakva komunikacija ni ka internetu ni medjusobno.

Chivan
25.6.2010, 11:42
1. Zanima me da li je to isto, tj. da li ovaj modem radi isto sto i kombinacija Adsl modem huwai i switch ?
Da, i još bolje i više od toga. Inače, taj stari Huawei je isto ruter, samo što ima jedan mrežni port.
2. Trenutno sam video da kompovi moraju da budu prikljuceni na LAN 1 i LAN 4 i u tom slucaju radi i medjusobni share i pristup netu na oba kompa, a kada se kompovi prikljuce na LAN 2 i 3 ne radi nista tj. ne postoji nikakva komunikacija ni ka internetu ni medjusobno.Za ovo ne znam šta da ti kažem, jer ne bi trebalo da bude tako. Trebalo bi da bude svejedno gde je koji uređaj spojen.

Freško
25.6.2010, 15:12
2. Trenutno sam video da kompovi moraju da budu prikljuceni na LAN 1 i LAN 4 i u tom slucaju radi i medjusobni share i pristup netu na oba kompa, a kada se kompovi prikljuce na LAN 2 i 3 ne radi nista tj. ne postoji nikakva komunikacija ni ka internetu ni medjusobno.

Da tako je kod novih Telekom rutera jer je jedan od ta 2 porta ostavljen za IPTV a drugi za "buduće" primene

E sad kada se uloguješ pod Admin nalog na Ruter portovi 2 i 3 bez ikakvog problema mogu da se aktiviraju da rade podpuno normalno kao LAN Portovi.

Hold
25.6.2010, 23:09
Razumeo sam, hvala vam puno na odgovorima.