Prikaži potpunu verziju : Zasto povremeno dolazi do prekida wirelles signala
Dakle, imama wirelles internet, kupio sam karticu i antenu, usmerio prema AP - u i sve to radi koliko toliko dobro.E sad povremeno mi se desi, da po dan, dva, internet radi katastrofalno. Kada uklljucim NetStumbler, vidi se AP, kada otvorim graficki prikaz, signal je totalno isprekidan, znaci ima malo, pa prazno, pa ima malo pa prazno i sve tako. Antena nije pomerana, pricao sam sa ljudima od kojih uzimam internet kazu da je kod njih sve u redu. Jedan drug koji se kao razume u sve to mi kaze da je kartica oslabela (sta god to znacilo), a karticu imam 3 meseca. Dali mozda neko zna kako ovo da resim.
Nemože ti niko dati instan todgovor odnosno da ti bilo šttvrdi sa sigurnošću jer može diti više uzroka problema kao recimo
Da između tebe i provajtera / tog AP-a još neki izvor signala koji je na istom kanalu pa prvai smetnje "seče te"
Da je problem do opreme
Čak ivremenske prilike utiču na signal kao recimo visoka vlažnost u vazduhu, ili ako između tebe i provajdera postoji velika vodena površina (reka/jezero)
Može biti još stvari koje smetaju ovo su one najčešće.
Takođe nisi naveo koju opremu koristiš (na kolko GHz)
Kartica je ReinkJet WL-150-G, a antena ReinkJet Antena, 2.4Ghz, 16dbi
water wizard
18.6.2010, 13:46
ako imaš manje od četiri crte signal je slab i može da zeza
U programu koji dolazi uz karticu jacina signala je izmedju 45 i 50 posto.
water wizard
18.6.2010, 13:53
slabo, treba jedno 70-80% za dobar rad, probaj da podigneš antenu više i da nanišaniš dobro AP
Znam ali i sa tom jacinom sve radi super, dok se ne desi ovaj iznenadan prekid koji sam opisao u prvom postu.
Jao sto me ovo zeza ovako. Par minuta radi normalno, pa par minuta ne radi uopste i sve tako. :mad:
Kao sto rece Fresko, ima gomila faktora koji mogu da ti ometaju signal... Ja bih samo dodao jos i ovaj da mozda u tvojoj blizini postoji jos neki korisnik kome je los signal, pa on ometa i tebe. Gube se paketi kad on pocne da koristi net...
Dalje, sto se tice opreme: bitna je stavka KOLIKO metara kabla imas i KOJI je kabal u pitanju. Obicno se instalira trash oprema, pa dolazi do ovoga. Ja ti savetujem (ako vec koristis karticu) da uzmes bolji kabl (citaj: HDF400). Mada, najjace resenje je da uzmes neki AP (recimo Ovislink wl5460). Naravno i skuplje ;-)
Uz antenu je doslo 15 metara kabla od 75 oma. Videcu dali mogu da nadjem taj kabal koji si mi ti preporucio.
Uz antenu je doslo 15 metara kabla od 75 oma. Videcu dali mogu da nadjem taj kabal koji si mi ti preporucio.
Imaj u vidu da CFD400 Kabli košta 5 Eura a ne retko i više po metru (bez konektora na krajevima).
Inače informacije radi CFD-400 kabl N(m) na N(m) dužine 1m sa nameštenim konektorima na krajevima košta 12 Eura bez PDV-a. Imaš ga u Netiksu.
Inače na tu krš antenu, nemože da se montira drugi kabli jer su u pitanju krš antene bez konektora na delu gde se wireless "okce" nalazi tako da ako ne uzmeš neku skuplju natenu tipa Pacific Wireless možeš da zaboraviš na montažu kvalitenijeg kabla na nju.
Problem resen. Nesto sa karticom nije bilo u redu, neznam tacno sta, nisam bas najbolje razumeo. Zamenili mi karticu i sada sve radi super.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.