Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Pomoc oko AGP grafike

MikicaS
17.6.2010, 16:30
Imam stari komp koji hocu da sredim i da prodam drugu!!!
budzet je oko/ispod 100e ... sto manje potrosim to bolje ;)
neka graficka, mozda napajanje i ram ... :confused:

ovo je konfa:
Intel Celeron 2.0 GHz Socket 478
MSI P4MAM-L
512 GB DDR
S3 ProSavage 32MB DDR (integrisana)

e nasao sam neke ponude na limundo pa me zanima
da li bih mogao da iskoristim neku od ovih ?!

http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-Oprema/Komponente/Graficke-kartice/Sapphire-RADEON-X1300-AGP-8x-256MB-Extreme-Edition-/1240920

http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-Oprema/Komponente/Graficke-kartice/Graficka-kartica-AGP-NVidia-GeForce-FX-5200-/1274845

http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-Oprema/Komponente/Graficke-kartice/Ati-radeon-hd3650-512mb-AGP-NOVO-/1457410

http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-Oprema/Komponente/Graficke-kartice/Leadtek-WinFast-A7600-GT-TDH-256MB-DDR3-AGP-graficka-/1164295

komp ne mora da bude neka masina, vec samo da lepo radi i da moze da pokrene bar San Andreas(gta)
pa sta mislite ... ?! bilo kakav predlog je dobro dosao ;)

water wizard
17.6.2010, 16:33
Pa ako ima neka za 10-20 evra, jer više ne vredi davati, jer ceo komp vredi manje od 100 evra sa monitorom

MikicaS
17.6.2010, 16:43
OK znam.. ali sta mislis za ovu

http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-Oprema/Komponente/Graficke-kartice/Graficka-kartica-AGP-NVidia-GeForce-FX-5200-/1274845
ili ti predlozi nesto ?!
npr. ?! da li ce raditi ili treba menjati jos nesto uz ovu grafiku ?!

water wizard
17.6.2010, 16:47
Moj ti je savet da ako ti komp radi, da ga prodaš takvog kakav jeste, a njemu ako treba grafička onda on nek razmišlja o tome, a ti oduzmi 20 evra od tvoje cene i ne brini brige kako radi neka polovna grafička

MikicaS
17.6.2010, 16:53
jeste to najbolje reasenje .. ali drug je 6 razred i ne zna nista oko toga ... a nema para za novu makinu .. pa me je pitao da ja probam da namestim moj stari ... on bi samo igrao igrice na njemu .. san andreas ili tako nesto mi je rekao ...

water wizard
17.6.2010, 16:56
2000 dinara za fx5200 je puno para, polovna grafička se kupuje od nekog druga kome samo skuplja prašinu za neki sitniš
Mislim da bi ti ta grafička seckala na gta san andreas, koliko se sećam kada sam je ja imao

MikicaS
17.6.2010, 16:58
ok.. sad smaram .. ali da li imas neki predlog .. nema veze nek je i nova ?!
bilo sta da stavim da bi taj gta radilo...

sportista
17.6.2010, 17:02
@waterwizard
Gresis, ne bi seckao GTA San Andreas. Drug i dan danas koristi takvu graficku FX5200 / FX5500 u kombinaciji sa Sempronom 2800+ i ne secka mu GTA San Andreas, tako da ni kod njega ne bi trebalo da bude nekog seckanja. Samo treba da ocekuje da nece moci da igra u nekim vecim detaljima, znaci neki umereni detalji. :)

water wizard
17.6.2010, 17:04
Ja da sam na tvom mestu, rekao bih tom drugu evo ti komp za 50 evra uzmi ili ostavi, jer je pitanje i kakvo napajanje imaš a i ta S3 matična je propast, pa još da kupiš i neku grafičku da napraviš još veći haos.. ne isplati se rizikovati i ulagati novac u to

ivance95
17.6.2010, 17:05
Najjace sto moze na taj komp od ovoga sto si naveo je 5200, nista vise ne vredi stavljati na taj komp. DDR 1 RAM je skup, ali mozes da ubacis jos 512, ako ima mesta na maticnoj.
http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-Oprema/Komponente/Memorije/DDR1-512Mb-400Mhz-PC3200-/1441578
Napajanje nisi ni naveo koje imas, ali mislim da nije potrebno drugo.
Sa fx5200 i 1GB RAM bi San Andreas trebao da radi solidno. Taj procesor je mnogo los, pa nisam siguran. Meni je na 512 RAM fx5200, i INTEL Pentium 2,4 Ghz, radio. Nista sem rama i grafe se ne isplati menjati. Najbolje ti njemu prodaj taj komp, pa on neka ga odnese negde da mu neko kaze sta moze da nadogradi, i koja bi cena bila.:ciao::ciao::ciao:
jeste to najbolje reasenje .. ali drug je 6 razred i ne zna nista oko toga ... a nema para za novu makinu .. pa me je pitao da ja probam da namestim moj stari ... on bi samo igrao igrice na njemu .. san andreas ili tako nesto mi je rekao ...
Samo igrice, pa to nije nista.:rofl: Sta ti ima da ga sredjujes, ako on radi.

MikicaS
17.6.2010, 17:09
aho.. OK.. na maticnoj nema vise mesta za ram zato sto imaju dva slota po 256.. a napajanje je neko od 350W nzn. tacno koje marke msm. da je Middle Tower a procesor je radio na 2.2.. igrao bi igrice ali na ovoj S3 nece bas da radi . .;)
a cena bi bila samo ovo sto bih potrosio .. jer sam ja nameravao da ga bacim..

bobanf
17.6.2010, 22:45
Radeon 9550 ce lepo da radi na toj masini, ali sveukupno to je slabooo....

MikicaS
18.6.2010, 0:21
e pa ovako ... u medjuvremenu mi se javio jedan decko i ponudio mi je ovu graficku kartu za 20E Asus 9600SE sa 128MB 64 bit-a
evo linka:
http://www10.dealtime.com/xPF-ATI-9600SE-128MB-DDR
pa sta mislite ..
znaci jedino je vazno da pokrene igru u rangu tog GTA San Andreasa

Juraj
18.6.2010, 0:25
e pa ovako ... u medjuvremenu mi se javio jedan decko i ponudio mi je ovu graficku kartu za 20E Asus 9600SE sa 128MB 64 bit-a
evo linka:
http://www10.dealtime.com/xPF-ATI-9600SE-128MB-DDR
pa sta mislite ..
znaci jedino je vazno da pokrene igru u rangu tog GTA San Andreasa
Moći će pokrenuti bez ikakvih problema San Andreas, ali probaj naći jače štogod.

Aibo
18.6.2010, 0:32
Ja bih lepo uzeo nešto novo ovakvo: http://www.gigatronshop.com/products/show_product/19753/10

Mnogo su umislili ti prodavci polovnog, kao da su im pozlaćene te matore kante :D

P.S. Čak je i ovo dobro za te polovnjake što nude http://www.gigatronshop.com/products/show_product/19752/10

MikicaS
18.6.2010, 1:23
Znam da bi nova bila extra resenje ali ovaj komp nece jos duuuugo .. tako da hocu samo da izvucem max i nek radi, bar godinu dana i to je dovoiljno :alealeee:
ima li neko da prodaje ove graficke?!

http://www.itsvet.com/proizvod/prolink-pixelview-geforce-6600gt-pv-n43ua-128mb-ddr/comp_comp_vga/90/171
http://www.tigerdirect.ca/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=716809&sku=P450-8511

i da jos dodam 512 RAM-a i super.. :D

BMLW
19.6.2010, 0:52
Radice i uz 5200 dovoljno solidno gta sa, ovaj 9600 bi bio i vise nego dovoljan.
Pretrazi oglase, ima takvih karti u prodaji, smao gledaj da ne das previse novca, nije isplativo a i tesko da 6600 ima smisla uz taj celeron.

MikicaS
19.6.2010, 11:51
Hvala savima, puno ste mi pomogli !!!
Razumem sta hocete da mi kazete... ;)
pregledao sam oglase ali veoma slabo :(
I na kraju sam odlucio da uzmem ovu 5700 LE .. mozda nije najbolji izbor ali videcemo .. ako ne bude lepo gurala.. i ako se ne uklopi sa ostalim komponentama ima da ga strpam pravo u konteiner "Laugh Out Loud" :D :D :D
pozzz

MikicaS
24.6.2010, 20:17
Ponovo ja :?!
Kupio sam graficku 5700 LE i hocu da je pokrenem . . ali nzn. kako :// :boodala:
Stavim graficku u slot i kada priakacim monitor na nju, samo crno!!!
nzn. kako da instaliram driver?! i kada da ubacim graficku u slot?!
da li treba nesto podesiti u boot-u posto mislim da bih ovu integrisanu trebalo iskljuciti ?!

shrafko
24.6.2010, 20:29
e nasao sam neke ponude na limundo pa me zanima
da li bih mogao da iskoristim neku od ovih ?!

http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-Oprema/Komponente/Graficke-kartice/Sapphire-RADEON-X1300-AGP-8x-256MB-Extreme-Edition-/1240920

Cijena prava sitnica... 5,999 RSD :paranoia:

Još lik kaže:
"Graficka kartica koja ce vas racunar ubrzati osetno, ubrzati i to do samog maksimuma. Oni koji imaju Windows 7 primetice kako 3D okruzenje neverovatno brzo radi bez ikakvog napora, isto tako odusevicete se kako se graficka vrhunski nosi sa najnovijim igrama i njihovim hardverskim zahtevnostima. Pogledajte specifikaciju graficke. Graficka je po jacini u samom vrhu grafickih kartica u AGP verziji koja se moze slobodno suprostaviti grafickim karticama u PCI-E verziji. "

Već vidim prodavca kako za 10ak godina valja polovne automobile u USA :D

@MikicaS:
ukoliko nemaš instaliran drajver, Windows bi morao da iskoristi svoj default grafički drajver. Dobio bi izlazni video signal (i sliku na monitoru), koja opet ne bi bila "prava stvar" dok ne instaliraš adekvatan drajver za predmetnu grafičku. Drugim rečima, ovaj Win drajver je maltene samo prelazno rešenje da vidiš šta radiš.

Jesi li adekvatno povezao grafičku na AGP slot ? Jel dobija dovoljno struje ? Jel se vrti ventilator (ako ga ima uopšte) i da li se grafička zagreva ?
Za isključivanje integruše ideš u BIOS (držiš DEL prilikom dizanja sistema).

MikicaS
24.6.2010, 20:35

Još lik kaže:
"Graficka kartica koja ce vas racunar ubrzati osetno, ubrzati i to do samog maksimuma. Oni koji imaju Windows 7 primetice kako 3D okruzenje neverovatno brzo radi bez ikakvog napora, isto tako odusevicete se kako se graficka vrhunski nosi sa najnovijim igrama i njihovim hardverskim zahtevnostima. Pogledajte specifikaciju graficke. Graficka je po jacini u samom vrhu grafickih kartica u AGP verziji koja se moze slobodno suprostaviti grafickim karticama u PCI-E verziji. "

nzn. da li si razumeo .. ali ja sam karticu vec kupio .. ?! pitam se kako da je aktiviram ili sta vec pokrenem !!!

shrafko
24.6.2010, 20:39
Razumeo sam te ja u potpunosti, samo komentarišem prodavca lopova koji bi da uvalja m*da za bubrege.
Vidi moj prethodni post za ono što te muči.

MikicaS
24.6.2010, 20:50

Još lik kaže:

@MikicaS:
ukoliko nemaš instaliran drajver, Windows bi morao da iskoristi svoj default grafički drajver. Dobio bi izlazni video signal (i sliku na monitoru), koja opet ne bi bila "prava stvar" dok ne instaliraš adekvatan drajver za predmetnu grafičku. Drugim rečima, ovaj Win drajver je maltene samo prelazno rešenje da vidiš šta radiš.

Jesi li adekvatno povezao grafičku na AGP slot ? Jel dobija dovoljno struje ? Jel se vrti ventilator (ako ga ima uopšte) i da li se grafička zagreva ?
Za isključivanje integruše ideš u BIOS (držiš DEL prilikom dizanja sistema).

graficka je 5700 LE ima ventilator...jesam ..lepo sam je ubacio i skljocnulo je za struju nzn. a ventilator se vrti ..a graficka se ne zagreva .. .kada stavim kabal od monitora na nju injuresta se ne desava .. sve crno !!
a kako tacnije da iskljucim integriranu ?! ima neka opcija u fazonu "first integrated" i bila je na "agp" i sad sam je promenio na "PCI slot" ali i dalje pokrece samo ovu staru?!?

shrafko
24.6.2010, 21:19
Čekaj, ta tvoja 5700 LE je AGP kartica - prema tome, i u BIOS-u u podešavanjima za grafiku (kao primarni izlaz) treba da staviš AGP umesto PCI (valjda :o) .

Grafička karta treba bar malo da se zagreva, pošto svaka ima svoje deklarisane radne temperature (obično od 20ak stepeni pa do 60-70-80, u zavisnosti od opterećenja i modela). Bitno je da se ne pregreva (tipa 95 i više stepeni).

Drajvere instaliraš sa diska koji si dobio uz nju (dobio si neki disk, zar ne?). Ako nemaš disk, onda skini adekvatne drajvere za dati model sa sajta proizvođača ili direktno sa sajta nVidie. Ali i bez "pravih" drajvera, morao bi imati video signal sa grafičke ako si sve dobro setovao, i ako grafička nije riknula.

Juraj
24.6.2010, 21:25

:eek::rofl: Za taj novac možeš novu 3850.

MikicaS
24.6.2010, 23:31
:eek::rofl: Za taj novac možeš novu 3850.

jeste druze mogao sam .. ali ja sam 5700 platio 1700 din. a ne 6000din..

BMLW
25.6.2010, 1:22
Negde u biosu mora ima vga on board, ili nesto slicno, i mora da moze da se izabere disable.
Kada to uradis, zapamtis podesavanja, resetujes, iskljucis racunar, utaknes kabl u 5700 , upalis, i mora da prikaze sliku. U suprotnom, riknula je, ne dobija dovoljno struje, neko ti prokunuo slot... :D
U tom slucaju, probas na nekom drugom racunaru, i ako slike nema ni tu, pozdravi se sa 1700din, na zalost (99%, aj da ne garantujem bas :))

MikicaS
26.6.2010, 14:39
kada stavim graficku u slot i pokrenem komp... nece da se upali ?!
kao da je registruje ali kada ubacim kabl u nju nista... opet crn monitor ?! :facepalm
nista..... zovnucu nekog druga sto zna sve oko kompova.... valjda ce je on namestiti ?!?

flamingos
28.6.2010, 2:17
ima li je u biosu,dali se vrti ventilator? Jesi li probao drugi ulaz ako ima grafika? Dal i si provario jesi li je lepo ubacio ona mala kvakica na krjau porta se prikaci i cuje se klik?

MikicaS
29.6.2010, 0:44
ima li je u biosu,dali se vrti ventilator? Jesi li probao drugi ulaz ako ima grafika? Dal i si provario jesi li je lepo ubacio ona mala kvakica na krjau porta se prikaci i cuje se klik?

ja znam samo osnovne stvari oko bios-a
da formatiram komp... i samo nesto pomalo..
nzn. tacno gde da je nadjem graficku koju sam ubacio ?!? ventilator se vrti .. a ubacio sam je dobro 100%... menjao sam bzvz. sve zive opcije u "integrated graphics" ali opet nista... ipak cu sacekati druga ... dolazi kod mene za koji dan ... za to vreme cu koristiti lap-top
u svakom slucaju HVALA svima koji su mi pomagali !!!!

flamingos
29.6.2010, 0:55
pogldas u biosu,u delu za grafiku mora da ti pishe makar ime chipa..ako ploca ima intergushu a mislim da ima i to onu nvidia gf6100 onda moras u intergrated peripherlas ili kako je vec u biosu da nju disejblujes da bi prebacilo na ovu punkrvnu.

player1
29.6.2010, 1:08
Banalno pitanje:
Jel si povezao monitor direktno na izlaz sa graficke, umesto onog koji je na ploci?

MikicaS
29.6.2010, 16:07
Banalno pitanje:
Jel si povezao monitor direktno na izlaz sa graficke, umesto onog koji je na ploci?

bas tako banalno... ;) he he he
jesam,kabl iz monitora direktno na izlaz iz graficke .. postije tri izlaza,jedan odg. mom monitoru a drugi je duzi i ima jedan mali okrugli...

BMLW
29.6.2010, 16:11
Taj duzi, beo je? Verovatno DVI, ako jeste, nadjes DVI to VGA adapter i probas na njega, mozda je VGA svirnuo.
A taj mali je TV out...

water wizard
29.6.2010, 16:12
na kraju možeš da probaš kod nekog drugog kompjutera

MikicaS
29.6.2010, 17:54
Taj duzi, beo je? Verovatno DVI, ako jeste, nadjes DVI to VGA adapter i probas na njega, mozda je VGA svirnuo.
A taj mali je TV out...

aha... mislis da je mozda onaj za crt monitore riknuo ?!? nije losa ideja.. to mi nije palo na pamet.. nadam se da je sve ostalo na grafickoj u redu... :confused:
idem pravo kod druga za taj adapter pa cu probati tako....
mozda probam i na drugom racunaru... mozda je nesto do mog kompa ?!?

flamingos
29.6.2010, 18:29
ma probaj ovo sto smo ti rekli..da porveris ispravnost ostalih ulaza..da li si inst i drivere za nju?

MikicaS
30.6.2010, 8:35
ma probaj ovo sto smo ti rekli..da porveris ispravnost ostalih ulaza..da li si inst i drivere za nju?

to sam vec probao ... ali cim startujem setup file krene mi instalacija i onda mi izbaci da nemam nvidijinu grafiku.. i da ne moze da se instalira...?!?

flamingos
30.6.2010, 12:13
to zvuci kao da nisi disejblovao intergisanu grafiku

MikicaS
30.6.2010, 13:33
to zvuci kao da nisi disejblovao intergisanu grafiku

pa da ali nzn. kako, a ni moj drug nzn. kako da je iskljuci... :eek:
moram odneti u servis...

flamingos
30.6.2010, 19:20
aman covece,citao li si prethodne postove..idi u bios i nadji vga on board,ili intergrated peripherals deo i nacices nesto na foru vga on board to ti je intergusha i stavi na disable,i namesti da buce agp port. Ajde uslikaj mi bios pa cu ti reci tacnije gde da ides.bez da se cimas u servis.

MikicaS
1.7.2010, 16:20
aman covece,citao li si prethodne postove..idi u bios i nadji vga on board,ili intergrated peripherals deo i nacices nesto na foru vga on board to ti je intergusha i stavi na disable,i namesti da buce agp port. Ajde uslikaj mi bios pa cu ti reci tacnije gde da ides.bez da se cimas u servis.

ne vredi.... ne znam da uslikam bios ?!
a dolazi neki lik da mi namesti ... necu da diram kad nzn.. 100 puta sam ga resetovao ima da mu crkne procesor ako ga jos jednom resetujem... :D

necu da mucim i vas i mene ...
javi cu kad namestim.... ;)

Beagle
1.7.2010, 22:53
ne vredi.... ne znam da uslikam bios ?!

Fotoaparatom :to_care:

MikicaS
8.7.2010, 13:58
Dosao mi je neki lik sto radi oko kompova i namestio je...
nzn. sta je bio problem ali vazno je da sad radi... HVALA SVIMA !!! :tapsh: