PDA

Prikaži potpunu verziju : Kako se vi hladite? (klime, ventilatori, pećina...)

Schnak3
15.6.2010, 0:57
Dolazi leto, nove igre, graficka i procesor se zagrejavaju. Kako uspevate da izdrzite tolike vrucine? Imate li klimu ili ventilator u sobi? Ja mislim da kupim jednu pokretnu klimu, stavim kuciste odmah ispod prozora, a ako treba da dokupim jos jedan ventilatora koji ce da izbacuje vruc vazduh iz racunara napolje.

BTW, kakva su iskustva sa pokretnim klimama (cena po 9k dinara)?

LoneWolf
15.6.2010, 1:10
Od toga bježi k'o đavo od krsta,pokretne klime samo izgledaju praktično ali :

- teško se pune
- lako se oštećuju
- brzo se kvare
- često nemaju dijelove u servisu pa ti staru pokvarenu zamjene "novom" koja se pokvari za par sedmica,mjeseci,...i tako samo dva puta jer treći put već nemaš pravo ili ti istekne garantni rok koji je samo 6 mjeseci ako se ne varam
- nemaju prečišćavače ni osvježivače vazduha
- ispuštaju nekontrolisanu količinu (ne)identifikovane tečnosti tokom dužeg rukovanja i rada
- nisu autonomne i ne ulijevaju povjerenje (moraš bukvalno da "stojiš nad njom" da se nešto ne bi pokvarilo,ciknulo,vrisnulo,procurilo itd.)
- sve su mahom potekle od jednog originala koji se teško nalazi u prodaji tako da kod nas (ex Yu) možeš "potrefiti" samo kinesku ili italijansku kopiju.

Bolje uzmi standardnu klimu i miran si i ljeti i zimi,još ako ima prečišćavanje vazduha miran si i od pušača,pogotovo ako imaš malu djecu u kući.
Provjetravaj prostoriju obavezno prije i poslije rukovanja i rada klime.

P.S. Ja se radnim danima hladim klimom na poslu i kod kuće,a vikendom se hladim "u pećini" ili na kupanju :ciao:

Felix_Domestica
15.6.2010, 1:14
Hladim se pivom, hladnim pivom. 007 :kreza:

Schnak3
15.6.2010, 1:22
Hvala na odgovoru.

Hm :/, a delovale su privlacno. Ja sam malo dete u kuci :D. Imam LGevu Neo plazma klimu u dnevno sobi koja odlicno radi posao (rashladi prostoriju za 5 minuta max), ali najverovatnije ne uzimam staticnu klimu jer mi se ne daje toliko para a i zid mi se ne busi.

Zasto se provetrava prostorija posle upotrebe klime?

LoneWolf
15.6.2010, 1:27
Zasto se provetrava prostorija posle upotrebe klime?

To se preporučuje iz razloga što klima dok radi emituje gas koji filtrira rashlađuje vazduh,te nikako ne bi smio da prevlada u prostoriji nego da ipak neki odnos čistog vazduha i "onog iz klime" bude bar 50:50 jer u suprotnom može doći do temperaturnog šoka (ako podesiš klimu da bude drastično hladnija od temperature napolju pa izađeš u drugu sobu bez klime i onesvjestiš se),ili može doći do respiratornih komplikacija usljed neujednačene temperature (ljudsko tijelo je "programirano" da samo sebi reguliše temperaturu i da reaguje kad mu je prehladno ili pretoplo,pa ako drastično mijenjaš temperature "prevarićeš" samog sebe i dobiti neke od nuspojava : migrenu,stomačne tegobe,prehladu,astmu,bol u očima,iritaciju kože itd).

Ne pričam ovo napamet,o štetnosti klima-uređaja (kad se nepravilno koriste) su diskutovali ljudi mnogo pametniji i od mene i od tebe. ;)

Schnak3
15.6.2010, 1:33
To se preporučuje iz razloga što klima dok radi emituje gas koji filtrira rashlađuje vazduh,te nikako ne bi smio da prevlada u prostoriji nego da ipak neki odnos čistog vazduha i "onog iz klime" bude bar 50:50 jer u suprotnom može doći do temperaturnog šoka...

Ok, znam za to. Valjda je maksimum razlika 5 stepeni u odnosu na spoljnu temperaturu. Samo mi nije jasno zasto mi se nikada nuspojave nisu desile, jer sam par puta od "18 stepeni" izlazio popodne u 5.

Meni je problem u sobi sto apsolutno ne postoji nikakvo kretanje vazduha jer prozor gleda na isto a par drveca i zgrada su ispred (zivim u bulevaru). Ipak mislim da ce dva ventilatora posao da vrse :D

LoneWolf
15.6.2010, 1:35
U svakom slučaju trošiće manje struje al' će više da zuje (rimuje se) :D

pentraksil
15.6.2010, 2:09
Dolazi leto, nove igre, graficka i procesor se zagrejavaju. Kako uspevate da izdrzite tolike vrucine? Imate li klimu ili ventilator u sobi? Ja mislim da kupim jednu pokretnu klimu, stavim kuciste odmah ispod prozora, a ako treba da dokupim jos jedan ventilatora koji ce da izbacuje vruc vazduh iz racunara napolje.

BTW, kakva su iskustva sa pokretnim klimama (cena po 9k dinara)?

Ja imam tog jednog "pingvina", dodushe nije bash toliko skup. Mogu reci da ne hladi uopshte koliko bi trebalo. Puni se vodom, ali hladi kao ventilator. Nishta posebno. Ne preporucujem kupovinu.

bokela
15.6.2010, 7:02
OBAVEZNO provetrite prostoriju u kojoj radi klima! Preporučuje se na svakih 2 sata rada klime sledi 5 - 10 minuta provetravanja!

mciggzy
15.6.2010, 9:11
Valjda postoje dve vrste takvih klima. Prva uopste nije klima, vec menjas vodu, a on kao ventilatorom duva preko nje otprilike.
Druga vrsta je sa crevom koje moras da sprovedes kroz prozor. Na taj nacin odvodi toplotu, i radi po principu standardne klime ali sa manjim ucinkom.

Bokile
15.6.2010, 9:21
Hladim se u pecini,mnogo dobro...

irreal
15.6.2010, 10:33
Druga vrsta je sa crevom koje moras da sprovedes kroz prozor. Na taj nacin odvodi toplotu, i radi po principu standardne klime ali sa manjim ucinkom.

crevo odvodi toplotu kroz prozor ? :kreza:

crevo sluzi za ispustanje kondenzovane vode, i to nema veze sa toplotom. (u smislu, ne odvodi toplotu niti uvodi hladnocu, lol)

evo, ja se recimo hladim klimom, i nisam hteo da ispred zgrade curi (pa makar i u oluk) voda sa klime stalno, vec sam crevo sproveo u veliku posudu koju praznim cca jednom dnevno, posuda je u cosku sobe u kojoj je klima.

inace, bez klime nigde :D u kolima, na poslu u kancelariji i kod kuce... razmazio sam se jako :/

SirDuck
15.6.2010, 10:50
Provetrava se jer klima ne unosi svež vazduh. Meni je bar zagušljivo posle nekog vremena.

Elem, klima, 3 u stanu, u kolima, samo mi fali neka prenosna pa da je imam i napolju :)

@nerrealni, ne kapiram samo zašto nisi hteo da kaplje :S Stavi se u oluk i nikoga neće prskati, kako se spusto dole ispari, a ti se ne akaš oko prosipanja iz posude...

Zoranb007
15.6.2010, 11:07
Racunima, cim stignu visoki racuni za placanje odma se oladim...:D

Hlade me i ove silne klime iznad trotoara, sve kaplju pomeni:D:D

irreal
15.6.2010, 11:27
@nerrealni, ne kapiram samo zašto nisi hteo da kaplje :S Stavi se u oluk i nikoga neće prskati, kako se spusto dole ispari, a ti se ne akaš oko prosipanja iz posude...

za pocetak, nisam ja unreal, a irreal bas i ne mozes da prevedes u potpunosti, ma da se ponegde navodi da znaci isto sto i unreal, ipak google define kaze: "No definitions of irreal were found in English"

drugo, nisam hteo da kaplje u oluk jer se oluk nalazi ispred zgrade, tu je asfaltirani prolaz za pesake sa gornje ulice (Požeška, ako nekoga zanima) na donju (Gogoljeva). s' obzirom da ne prolaze tuda preterano cesto pesaci, i da je lepo i siroko, tu deca stalno igraju fudbal (taman su sa obe strane dva seta stepenica, idealno za golove :))

pa reko nije fora da im na sredini terena kod oluka stoji bara.

medjutim, ne vredi, jos 3-4 komsija imaju klimu, a njih zabole uvo za decu, tako da se bare svejedno stvaraju, al barem im ja ne doprinosim.

sta znam, nekada davno ja sam tu igrao fudbal, pa valjda zato imam vise razumevanja :)

SirDuck
15.6.2010, 11:47
Mogu da kažem i areal pa će značiti isto što i irreal i unreal :)

Pa ok, al ono, uzmeš crevo pa ga spustiš gde hoćeš, il ga sprovedeš do sudopere/kade, nekog odvoda.

galebns
15.6.2010, 12:05
Mali off, ta voda od kondenza ja idelna za pegle na paru :D Tako da ako vam zena, mama, sestra ili vi sami koristite peglu na paru skupljajte taj kondenz jer u njoj nema ni K od kamenca :)

shrafko
15.6.2010, 12:15
@irreal
eh, da više ljudi razmišlja ko ti.. :(

Nije mi padalo napamet ovo za pegle što reče galebns (dobra ideja u svakom slučaju.. svaki put kad uzmem da peglam smori me čišćenje komadića kamenca sa odeće), ali mi je juče sinulo da sva ta voda iz klima koja se skuplja po kofama, bidonima, flašama itd. može da se koristi kao tehnička (za kazanče iznad WC-a npr.) kad nam ovi slepci budu isekli vodu, kao što to povremeno i rade svakog leta.

Btw, ono za provetravanje kad se drži klima je mnogo dobra ideja. Ja ionako moram da vetrim redovno zbog duvanskog dima, ali i da nije toga, klime tako isuše vazduh da to nije normalno.

P.S: Ako je galeb u pravu da se radi o destilovanoj vodi, onda može da se koristi i za dopunu hladnjaka automobila.

SirDuck
15.6.2010, 12:25
Destilovana voda je džaba, tako da nije veliki problem ni kupiti je :/

NIx Car
15.6.2010, 12:30
nikako. samo uvece i ujutru napravim promaju u celoj kuci posto se nema para za klimu :D ako Bog da kupicu je sledece godine :)

A M G
15.6.2010, 12:43
Hladim se klimom, ni jedan ventilator ne pomaze na +38! Takodje dosta unosim tecnost, najcesce obicnu vodu, a pravim i limunadu. Da se na ovaj nacin ne rashladjujem, nema sanse da bih uspeo nesto da uradim u ovom ispitnom roku!
Sto se tice portabilnih klima, iliti pingvina, ja sam u jednoj turistickoj agenciji u TC "Kalca" u Nisu video tako nesto. Visoka je oko 1m i ima crevo 2-3 puta sire od onog za usisivac koje izbacuje vreo vazduh. E sad, mozete da zamislite situaciju u kojoj su vrata agencije otvorena i kroz njih je sprovedeno to crevo i ljudi moraju da ga preskacu da bi usli unutra. Da ne spominjem to sto covek dozivi toplotni udar od vruceg vazduha koji izlazi iz tog creva i pre nego sto stigne da kaze dobar dan!

shrafko
15.6.2010, 13:36
Destilovana voda je džaba, tako da nije veliki problem ni kupiti je :/

Ma znam ja to, ali znaš kako je u savršenoj ekonomiji - ništa se ne baca :D Gledam pre neki dan Mitbasterse na Discoveryju kad testiraju da li je bezbedno skočiti sa 6 metara u kontejner pun smeća (:kreza:) pa testiraju raznorazne materijale, i na kraju reše da im je potrebno nešto mekano i odluče se da napune kontejner cepkama od papira, na šta upravnik deponije kaže "to inače skoro sigurno ne bi našli u kontejneru, pošto se uvek reciklira". :o

Btw, što se klima tiče, čini mi se da treba bežati od brendova kao što su Vivax, Fuego, WEG i slični (pa čak i Midea i Galanz, koji su toliko popularni na našem tržištu) s obzirom da crkavaju mnogo češće nego Samsung, Panasonic ili LG, a razlika u ceni ne opravdava toliku kvalitativnu razliku.

Drugo, ne zaboravite da zovnete servisera svake godine da vam proveri freon i dopuni ga po potrebi. To je oko 20-30 evra, a ne želite da ostanete bez klime na +40.

Naposletku, ako vam serviser kaže da vam je riknuo kompresor (što je inače worst case scenario) i zamena istog košta oko 150 evra, u pojedinim slučajevima je moguće samo prespojiti određena strujna kola na kompresoru i ponovo će raditi bez problema. Dobar deo servisera klima uređaja ovo ili ne zna, ili ih mrzi, ili gleda da vas uzgred i oguli (svaka čast izuzecima naravno).

VojaM
15.6.2010, 13:44

crevo sluzi za ispustanje kondenzovane vode, i to nema veze sa toplotom. (u smislu, ne odvodi toplotu niti uvodi hladnocu, lol)

evo, ja se recimo hladim klimom, i nisam hteo da ispred zgrade curi (pa makar i u oluk) voda sa klime stalno, vec sam crevo sproveo u veliku posudu koju praznim cca jednom dnevno, posuda je u cosku sobe u kojoj je klima.

inace, bez klime nigde :D u kolima, na poslu u kancelariji i kod kuce... razmazio sam se jako :/
Nije to ono što misliš.

Od tih pokretnih "R2D2" klima postoje, kao što rekoše, dva tipa. Jedan je čista folirancija: ima jedan peškir (bukvalno) postavljen kao beskrajna traka. On se polako vrti, u donjem delu prolazi kroz vodu, a gore preko njega duva ventilator i, kao, nešto hladi.

Drugi tip radi na potpuno istom principu kao i stacionarni klima-uređaji (dakle, isti princip kao frižider i prozorska klima). Uređaj uvlači vazduh, on prelazi preko rebara isparivača koja ga hlade i ohlađen vazduh izduvava se spreda kroz usmeravajuće rešetke (koje mogu da se mrdaju levo-desno slično krilima na klimi "split" sistema) a istovremeno drugi ventilator kroz crevo (kao kod kuhinjskog aspiratora) izbacuje vruć vazduh sa rebara kondenzatora (onog drugog dela klime koji se greje, kao one cevi sa zadnje strane frižidera). Ako je ikako moguće da se to crevo izbaci napolje (na kraju postoji jedan spljošteni nastavak da ne mora da se buši prevelika rupa), a da prozor ili vrata ne moraju da su odškrinuti (pa da potpuno potru efekat), onda takav "robot" može sasvim pristojno da hladi. Međutim, ako to nije slučaj, onda efekta ima samo ako čudo uperiš u sebe, jer koliko on hladi, toliko ti odmah ulazi toplog vazduha spolja.

Kod takve klime takođe se pojavljuje kondenzovana voda, ali pošto je ceo uređaj unutra, za nju postoji poseban sud koji mora povremeno da se prazni. Postoji poseban prekidač povezan sa nekom vrstom plovka koji signalizira kada se posuda napuni vodom i isključuje klimu dok se voda ne prospe.

Voda koja se kondenzuje, kao što je neko lepo primetio, praktično je destilovana, pa se, u principu, može koristiti u automobilu. Međutim, treba imati na umu da je to kondenzovana vlaga iz sobe, te da je ona upila sve moguće mirise, duvan, znoj i slično, pa je ja baš ne bih koristio u pegli.

Za peglu bih pre preporučio otopljeni led iz frižidera - to je takođe kondenzovana voda.

irreal
15.6.2010, 13:51
Mogu da kažem i areal pa će značiti isto što i irreal i unreal :)

Pa ok, al ono, uzmeš crevo pa ga spustiš gde hoćeš, il ga sprovedeš do sudopere/kade, nekog odvoda.

a mozes i jednostavno da napises irreal pa nek cita kako ko hoce.

umorio sam se vise od objasnjavanja ljudima da se citaj "ajril" a ne po vuku "ireal" :)

inace, ne vredi, kada / sudopera su na suprotnim krajevima stana, nemam koji odvod sem napolje, a to mozda ne bi uradio nikome, po najmanje deci koja igraju fudbal :)

a i sto mi je cim jednom dnevno da odnesem posudu do kupatila i prospem... pih, 30 sekundi dnevno.

-Edit-
Sad tek videh Vojinu poruku.
skapirah posle na sta je mislio kada kaze crevo, kao sto si primetio, ja sam naravno pricao o crevu za kondenzovanu vodu a on ne.

Beagle
15.6.2010, 13:56
Posto nemam pravu klimu u stanu, napravio sam je sam:

Zaledim dve flase vode i na napajanje sam nakacio dva venta od 12CM (zaostali kuler masteri) i stavio ih ispred flasa. Ne hladi Bog zna sta, ali skuplja vlagu :)

Chivan
15.6.2010, 14:03

Da, mciggzy je u pravu. To crevo odvodi toplotu kroz prozor (ilibilo kakvu rupu u zidu). On priča o tzv. pingvinima, koji kondezat ispuštaju u sud koji se nalazi u kućištu. Kad se sud napuni, pali se lampica koja te podseća da treba da isprazniš kondezat. A crevo odvodi topao vazduh van prostorije koju hladiš (a najpovoljnije je da je to i van stana). Za razliku od split sistema, gde je spoljna jedinica ta koja se greje i koja ima ventilator, kod pingvina je sve u jednom kućištu.

Na slici možeš da vidiš to crevo koje je za vruć vazduh i koje je znatno većeg prečnika od onih na standarnim klimama za odvođenje kondenzata.
http://lh4.googleusercontent.com/etjB1Qw_248QGomPxx-Dh0sTZTonr_DuYpGEbIN8qs3DqPdomMyO-gIOp5rsR94LlwCB2hgYjxfWigWnsqj1LOelcWcOZxSZZcLWwfE 4dHXniGeDnpOubKzDwrPT6PjlpvdT50ITSWU4zfmH77pl657cd WnC_beTq5ZECC9IdGdUpHYBKXD7jXEveGNK9ildOe9gMSzr0iH lVweTpAjh0QSc

irreal
15.6.2010, 15:06
...

kao sto sam vec objasnio u svom prethodnom postu, shvatio sam kasno da prica o drugom crevu. voja je vec sve razjasnio.

prudentia
15.6.2010, 15:36
Hladim se klimom, ovdje je bez nje nemoguće. Često upalim klimu i otvorim prozor ili vrata. Jeste da tako baš troši struju, ali mora se pomalo. :)

Stojadin
15.6.2010, 15:37
Ја се хладим једном дванестицом коју сам извадио из кућишта, сад стоји на кућишту и дува у мене...

Picard
15.6.2010, 15:55
Podnim ventilatorom.

Zoranb007
15.6.2010, 17:15
Mali off, ta voda od kondenza ja idelna za pegle na paru :D Tako da ako vam zena, mama, sestra ili vi sami koristite peglu na paru skupljajte taj kondenz jer u njoj nema ni K od kamenca :)

Nema kamenca ali moze da se naleti na koksaki !

Carnex
15.6.2010, 17:29
evo kucam ovo na wireless tastaturi iz kade a gledam u ekran preko ogledala

Morandi
15.6.2010, 17:36
Klima, i imam stomacne tegobe :o

Schnak3
15.6.2010, 18:27
Znaci i 3 zaledjene flase ispred standardnog ventilatora vrse posao 30min do 1h (dok se ne otope)?

urke
15.6.2010, 19:42
Некад давно сам се 'ладио на „ручни гистро пингвин (http://foto.urosevic.net/comp/hpim3242)“, а сад „на климу“ (еЛЏи нариктану на исушивање ваздуха). Просторија се луфтира само увече. Нема нико никаквих нус појава :D

Felix_Domestica
15.6.2010, 19:47
Ja se slazem sa onim sto je unreal napisao... :)

A pogotovo podrzavam ovo za klince. ;)

Schnak3
15.6.2010, 19:49
Некад давно сам се 'ладио на „ручни гистро пингвин (http://foto.urosevic.net/comp/hpim3242)“, а сад „на климу“ (еЛЏи нариктану на исушивање ваздуха). Просторија се луфтира само увече. Нема нико никаквих нус појава :D

Stavio si dva linka, a nijedan ne radi.

Jel ovo samo mokra krpa zakacena za ventilator, a lavor sluzi da skuplja vodu koja kaplje. Pretpostavljam da je ona Prolom voda jedan refill.

todos
15.6.2010, 20:38
Razmišljam da uvedem klimu, ali ovaj pingvin bi mi bio još korsiniji. Vredi li to šta?
Mada LG intruder je zakon, ali i dosta košta.
Jedino znam da je preporučljivo da ima jonizator vazduha. mada ja to imam i onako jer ne podnosim duvanski dim. Jeste problem i oko isušivanja vazduha.

Picard
15.6.2010, 20:44
Ne vredi pingvin, ne bacaj pare na to.

Marti Misterija
15.6.2010, 21:15
Razmišljam da uvedem klimu, ali ovaj pingvin bi mi bio još korsiniji. Vredi li to šta?
Mada LG intruder je zakon, ali i dosta košta.
Jedino znam da je preporučljivo da ima jonizator vazduha. mada ja to imam i onako jer ne podnosim duvanski dim. Jeste problem i oko isušivanja vazduha.

Jel to mislis na inverter ili na nesto drugo?

urke
15.6.2010, 22:14
Stavio si dva linka, a nijedan ne radi.

Поправих, било два пута брзо Ctrl-V Ctrl-V :D

Jel ovo samo mokra krpa zakacena za ventilator, a lavor sluzi da skuplja vodu koja kaplje. Pretpostavljam da je ona Prolom voda jedan refill.

Све је тако :) Крпу сам квасио водом из Пролом флајке, а кадица је скупљала воду која капље. На прозорима сам држао плоче стиропора пресвучене алуминијумском фолијом (прозори на јужној страни).

RarMan
15.6.2010, 22:19
Dobra ti je ova:
http://www.tehnomanija.rs/katalog/elite-pokretna-klima-ash-38r.html

Imas dosta o tome po ostalim forumima,pogledaj iskustva ljudi koji nisu na s.k. :D

Nutsbre@ker
15.6.2010, 23:58
Ranije sam se 'ladio uz pomoć polu raspalog kineskog ventilatora, koji gura evo već šestu godinu (ili leto da budem precizniji), i za divno čudo jš uvek radi (testirao pre neki dan). A od pre dve godine njegovo mesto je preuzela Galanz klima koja od kako su počele ovogodišnje vrućine radi skoro bez prestanka (čak i noću u nekom sleep modu) tako da je kod mene u stanu prijatnih 24 stepena. :) Čak je i i komp hladan k'o špricer.

Schnak3
16.6.2010, 1:13
На прозорима сам држао плоче стиропора пресвучене алуминијумском фолијом (прозори на јужној страни).

Koliko su prosecno smanjivali temperaturu? Meni prozor gleda na istok, a ispred prozora su ogromno drvo i zgrada, tako da sunce bije od 06-12.

urke
16.6.2010, 6:35
koliko su prosecno smanjivali temperaturu? Meni prozor gleda na istor, a ispred prozora je odgomno drvo i zgrada, tako da sunce bije od 06-12.

Када би се просторије расхладиле преко ноћи и рано пре подне, а онда затворили прозори и зазидали тим стиропорима, преко целог дана би било пријатно за седење без трунке зноја. Е, а кад се зезнеш па отвориш прозор док бије сунце, топлота час улети и после „џаба кречење“.

Углавном, унутрашња страна стиропора је остајала осетно хладнија од оне до прозорског стакла која је била врела. Најбоља комбинација би била да се стиропорске плоче са фолијом ставе са спољне стране прозора, али је то зезнуто због фиксирања и летњих киша и ветрова.

И да, у собама је онда нон-стоп ноћ, не допире светлост споља :)

Schnak3
16.6.2010, 7:58
Када би се просторије расхладиле преко ноћи и рано пре подне, а онда затворили прозори и зазидали тим стиропорима, преко целог дана би било пријатно за седење без трунке зноја. Е, а кад се зезнеш па отвориш прозор док бије сунце, топлота час улети и после „џаба кречење“.

Углавном, унутрашња страна стиропора је остајала осетно хладнија од оне до прозорског стакла која је била врела. Најбоља комбинација би била да се стиропорске плоче са фолијом ставе са спољне стране прозора, али је то зезнуто због фиксирања и летњих киша и ветрова.

И да, у собама је онда нон-стоп ноћ, не допире светлост споља :)

E jbg, sta cu onda sa toplotom iz kompa :D?

Sass Drake
16.6.2010, 11:14
E jbg, sta cu onda sa toplotom iz kompa :D?

Nju iskoristi za spremanje ručka i grijanje vode za tuširanje. :D

todos
16.6.2010, 13:10
Jel to mislis na inverter ili na nesto drugo?
Da u pravu si dopao mi se onaj Lg sa slikom (fotografijom). Pomešao sam kamione retarder, intruder sa klimom.:kreza:
Tačno sam zreo za generalku!!!:(

GordoN
16.6.2010, 23:27
Nesto slicno ovome (nisam mogao da nadjem sliku mog, ali lici na ovo)

http://www.obchodobchodov.sk/images/products/3800-l-fagor_ca60.jpG

Kao neki jonizator, ima dugmence da se ukljuci i kao prociscava vazduh. Ma obican ventilator ,koji ne ladi sobu, ali radi posao kada direktno duva u osobu koja sedi ispred njega

LoneWolf
17.6.2010, 0:27
Kakva je ovo "vibratorolika" sprava :rofl:

RarMan
17.6.2010, 0:30
Kakva je ovo "vibratorolika" sprava :rofl:

Hahahaha,samo sto je malo poveca... :rolf:

Nicklord
17.6.2010, 14:23
Hahahaha,samo sto je malo poveca... :rolf:
rolf :to_care:
Hladim se klimom, koja hladi samo moju sobi pošto sam sam u stanu tako da mi ponekad bude hladno :D

Gradimir
17.6.2010, 14:26
Na skuter pa do rijeke :D

galebns
18.6.2010, 11:11

Hm, evo sad sam bas pricao sa drugarom. Ugradjivao je klimu i spomene majstoru za tu vodu da moze za pegle da se koristi, a majstor mu rece da to ne propurucuje jer ta voda sadrzi sve ono sto je filter pokupio u vazduhu tj. nije bas najzdravija ni cista.. E sad, kad bi neko mogao da potvrdi sta je tacno...

todos
18.6.2010, 16:20
Hm, evo sad sam bas pricao sa drugarom. Ugradjivao je klimu i spomene majstoru za tu vodu da moze za pegle da se koristi, a majstor mu rece da to ne propurucuje jer ta voda sadrzi sve ono sto je filter pokupio u vazduhu tj. nije bas najzdravija ni cista.. E sad, kad bi neko mogao da potvrdi sta je tacno...

Kroz gazu neka je provuče, pa ako ništa na njoj ne ostane ona je čista sasvim dovoljno da zadovolji jednu peglu na paru.